Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Srklet
iliti životi drugih ljudi. :novine:

kad god idem posjetiti roditelje, dobijem detaljne izvještaje o tome što se desilo s, recimo, mojim srednjoškolskim razrednikom ili nekim ljudima s kojima sam išao u srednju školu. cimer me pak redovito informira o tome što se događa u životu nekih ljudi koje nisam nikada ni upoznao ili pak nekih s kojima sam na jednom drugom forumu prije 7 godina razmijenio par postova. jedan frend mi pak dolazi s pričom o tome što se događa u životu naše davnašnje zajedničke cimerice. itd.

svakome od tih ljudi odmah naglasim da me ništa od toga ne zanima, da nemam nikakvog interesa za informacije o životima drugih ljudi koji nisu više nikako dio mojega, ali to donositelje informacija rijetko spriječi u njihovom naumu. čini mi se da zapravo njima treba da to bude ispričano, da se valjda nekako njihov interes za živote svih tih drugih ljudi validira...?

pritom posve razumijem interes za događanja u životima ljudi koji su dio mojeg socijalnog kruga i nije da sam imun na tračeve i slično. uopće nisam.

ali ono što mi nije jasno je otkud interes za život drugih s kojima nemaš (više) nikakvu vezu ili kontakt, kakav se poriv time manifestira? što je to vrijedno ili zanimljivo u podatku da je neka osoba s kojom sam išao u srednju školu i koju nisam vidio više od deset godina (niti imam interesa) rodila dijete? zašto bih se interesirao za fotografije ljudi s fejsa koji su frendovi mog cimera, a koje ni on sam ne poznaje? itd.

odnosno: koji je opravdan, razumljiv i zdrav interes za živote drugih a koji sve to nije? što je to u životima drugih da neke ljude tako jako privlači? i ima li razlike u tome ako je život drugih ujedno i život slavnih ili je sve to isto malograđansko sranje?
Korisnikov avatar
By Madonna
''svakome od tih ljudi odmah naglasim da me ništa od toga ne zanima, da nemam nikakvog interesa za informacije o životima drugih ljudi koji nisu više nikako dio mojega, ali to donositelje informacija rijetko spriječi u njihovom naumu.'' isto

''pritom posve razumijem interes za događanja u životima ljudi koji su dio mojeg socijalnog kruga''
s ovim se ne slažem jer me ni to ne zanima. a socijalni krug mi je hulahop u koji samo ja stajem, i eventualno osoba s kojom se jebem

dakle ne bih znao, zašto mene poznaju ljudi koje ja ne poznajem, niti kako to da se svakakve drame odvijaju u kojima sam ja akter iako nisam imao nikakvo učešće (kontaktirati noctisa i lady of the flowers za jedan od primera koji imaju veze sa forumom)
Korisnikov avatar
By bern
gledao sam film.

oduševio se

ot:
mislim da je to više plemenskog poriva. nešto u malom mozgu da se čuva podatak o temo nekom ko može biti blizak. ili prosto očuvanje neke zajednice, ili makar pojma o istoj. ili o nekom očuvanju identiteta. ali, ne zanemariti da ljudi jednostavno vole da slušaju o životima drugih.
By alexandermagic
Koliko te samo razumijem... :lol:

A sto znam, svo to silno interesiranje za druge sa kojima nemaju nikakve veze je vjerojatno odraz nekog sopstvenog nezadovoljstva/praznine/pukog usporedjivanja...

Kad se covjek toga oslobodi ima vise vremena da sagleda sebe i da se fokusira na nesto konstruktivno, a to vecini cijenim nije najprijatnije.

---

@Trti, hoce li vise tvoj ekspoze? :love:
Korisnikov avatar
By bothways
Tako moja majka ume da uzme da priča životne priče tipa komšije prijateljice sestre od tetke bratanice njene zaove. I uvek je istrpim, ali se uvek mislim "šta će mi sve te informacije". Valjda joj je poenta da mi stavi do znanja kako ima tužnih, srećnih i nadasve komplikovanih životnih priča i kako je porodica ta koja vezuje sve (barf).

Ali kada je reč o ljudima koji su nekada bili u mom životu, uglavnom se interesujem, čisto da vidim dokle su dogurali u svojim životima i kako se to uklapa u moju neku viziju njih iz doba kad smo se družili/poznavali.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Voajerizam. I nada da se nekome nesto uzasno desilo pa da mogu sebe da tese, ono, much better you than I. Hrana za ego jer su bolji od drgih. Ima mali milion razloga.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ja sam pomalo autističan po tom pitanju. Nikada ne iniciram razgovore o nebitnim mi ljudima, a mišljenje o životu bliskih mi ljudi pružam samo kada sam upitan, osim ako nije u pitanju nešto očigledno problematično (mada nisam okružen nepromišljenim ljudima, pa se to dešava retko).

Mogu biti slušalac samo ako izrazito poštujem sagovornika, uz tu i tamo koju sočnu uskočicu, jer ne trošim reči na gluposti, nikada. Glupošću označavam subjektivni doživljaj nebitnih stvari u životu*. Ukoliko mi nije nešto posebno stalo do sagovornika, ni ne upuštam se u razgovor. Jednostavno se pristojno udaljim fizički od izvora neželjenih informacija.

*Ne ulazim u to kome je šta (ne)bitno u životu, svako ima pravo na sopstvenu subjektivnost.
Korisnikov avatar
By Hys.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2627802#p2627802]bothways napisao:[/url]

Ali kada je reč o ljudima koji su nekada bili u mom životu, uglavnom se interesujem, čisto da vidim dokle su dogurali u svojim životima i kako se to uklapa u moju neku viziju njih iz doba kad smo se družili/poznavali.

To.

Na primer -
Nazalos, ne mogu da saznam sta je bilo sa jednom curom jer nije ni sa ovog kontinenta, a sa kojom mi se put ukrstio jednom prilikom na par meseci- a iz raznih razloga bih volela da znam sta je sa njom, a pre svega jer je bila jako talentovana za pisanje i volela bih da znam da je taj talenat bar nekako uposlila.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
E mene zanima jedan decko iz osnovne sa kojim sam se vacario jel i dalje dobar i jel bi i dalje da se vacario
Presecam razgovor ako se vodi o nekoj osobi koja nije prisutna.
Moreover, mnogo me ne interesuju drugi ljudi i palanačke diskusije o njima.
(osim ako su ti ljudi veliki naučnici, filozofi, umetnici, onda nalazim nešto magnetno u vezi sa njihovim životima)
Žao mi je onih koji se zadovoljavaju takvim stvarima.
Korisnikov avatar
By nsc
Interes za život drugih je totalno normalan ljudski interes. Kad ga ne bi bilo ne bi se pisale knjige niti snimali filmovi i serije. Izbor ciji zivoti nekog interesuju, a ciji ne je subjektivan - vidi prethodni post.
Cime bi se aktivisti bavili kada ih zivoti drugih ne bi interesovali? Mene cudi da neko ko se predstavlja kao aktivista to ne shvata?
Korisnikov avatar
By antibiotic
Slazem se sa nsc, to ne mora da znaci samo puko tracarenje, mada je popaj verovatno mislio na takvu vrstu interesovanja za druge (tetke, tece, i komsiluk), a ne kao izvor inspiracije... ili empatiju :'D

Ne treba se plasiti provincijalizma i te trivijalizacije zivota drugih sve dok ste na bezbednoj poziciji tj. kada to nije vas zivot i kada se retko nadjete u takvoj situaciji. Bitniji je odnos koji imate prema tom 'fenomenu', posebno ako ga ne mozete izbeci.
Ja se tako namreno ufuram u tu pricu ("stvaaaarno?") samo da bi povremeno osetio taj specifican duh socijalizacije sa odredjenim ljudima koje ne vidjam svaki dan, a to je mnogo bolji nacin da komuniciram sa njima od jos povrsnije price "sta ti radis?","sta ja radim?".
Mislim da tracarenje o drugima nije neka nagora stvar, od toga je mozda jos gora ravnodusnost, sto bi nas narod rekao: "Ko tracari zlo ne misli" :'D

U biti me takve price malo interesuju (ko je umro, ko se rodio), ali me interesuje da se barem na momenat zamislim nad sudbinama tih ljudi koji mi nista ne znace u zivotu, pa eto mozda bas zato. Na isti nacin se nadam da ce se neko barem na sekund zamisliti ako do njih stigne neki dobar ili los naslov o meni. To je znak da ti neki drugi ljudi postoje.
Korisnikov avatar
By Srklet
@nsc: čitajmo s razumijevanjem, evo skraćena verzija:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2627740#p2627740]Srklet napisao:[/url]

pritom posve razumijem interes za događanja u životima ljudi koji su dio mojeg socijalnog kruga i nije da sam imun na tračeve i slično. uopće nisam.

ali ono što mi nije jasno je otkud interes za život drugih s kojima nemaš (više) nikakvu vezu ili kontakt, kakav se poriv time manifestira?
Korisnikov avatar
By nsc
mislim da ti je Drakce dao odgovor i na to
ne mozes od drugih ocekivati da ih interesuje samo ono sto i tebe u tom momentu interesuje, niti ih osudjivati zbog toga sto ih interesuje nesto drugo
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!