Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Mars
muke naše rasističke, da

:sigh:
Korisnikov avatar
By *deni*
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2622893#p2622893]bas bleu napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2622890#p2622890]Mars napisao:[/url]Meni jezivo zvuči ono pitanje: "A odakle si ti, dečko?"

Komotno mogu da je zamislim kako u nekoj kosmičkoj konstelaciji od onog žutog mantila pravi trake i stavlja ljudima oko ruke.
pa mora da pita zena kada se ne vidi tek tako. lako je tebi - ti kada vidis kineza odmah znas odakle je... :sigh:
:krezavi:
Ili kad vidiš Crnče. Kod nas u teretanu počela da dolazi jedna mala Crnkinja, ja je odmah prozvao Radmila, mada se ne zove tako. :love:
Radmila. :love:
Korisnikov avatar
By ManToy
Maju Atanasijević za gradonacelnicu Beograda! Takav hardcore Beogradu treba! :)
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Pozdravljam inicijativu da se Maja Atanasijević dekretom predsednika republike postavi na mesto gradonačelnice Beograda. Ovom gradu treba rad, red i i dsciplina -- Arbeit Macht Frei -- i poneki konc-logor za prevaspitavanje seljačina i ispiranje turbo-folka iz njihovih pilećih mozgova podesnim kompozicijama Darkwood Duba.
By Ханс
Dotičnu sam prvi put video 2004. u serijalu 'Sav taj folk', dok je B92 još imao sredstava od kojih je smeo da pljuje neofolk, pa su bili posebna, neshvaćena trunka razumne Srbije, žrtve teheranizacije muzike i sl.
Maja je tada puna sebe, sa desetak kilograma koji joj sada nedostaju, govorila negativno o novokomponovanoj muzici i 'sistemu vrednosti'.
Nikada je nisam čuo da kritikuje književnost, pozorište ili film,a tu materijala ima na pretek, isključivo kritikuje muziku, odnosno turbofolk.

Da se razumemo:
Ljude koji nikada na duže od dve nedelje nisu napustili taj divni Beograd, sa Pančevačkim mostom do Botaničke bašte, metropolu u kojoj niko ne zna ko sedi na konju ili čijih su ruku delo konji ispred Narodne skupštine, niko ne može da uzme za ozbiljno.
Zamislite kada biste u jednom Berlinu ili Njujorku ljude pitali odakle je ko došao.

Medjutim, ja razumem nju donekle- nema ona ništa protiv došljaka, već protiv primitivizma koji su oni sa sobom doneli. Pre 25 godina se Beograd nije zabavljao na splavovima, reke su bile ukras Beograda, pre 45 su se ljudi na Savi kod Brankovog mosta kupali.

Ja nisam rodjen u Beogradu, već 90 km jugozapadno. U jednom Tokiju ili Sao Paolu bi bilo smešno diskutovati o 90 km razdaljine izmedju Trga republike i neke tačke. :lol:

No, mišljenja sam da Maji nije pružena određena vrsta pomoći koja joj je potrebna.
Nadam se da ima prijatelje koji joj mogu pomoći.

Kao što postoje različiti tipovi geaka, tako postoje i različiti tipovi urbanih ljudi. Maja spada u jednu kategoriju urbanh. Medjutim, na njima niti je, niti će ikada počivati Beograd.
Korisnikov avatar
By scout_finch
inace su sve metropole postale metropole tako sto se starosedelacko stanovnistvo rapidno razmnozavalo. :lol:

a to sto je ceo novi beograd naseljen 60ih i 70ih godina, i to ljudima koji su dolazili sa svih strana bivse jugoslavije od vardara pa do triglava, to nikom nista.
jedina beogradjanka koju ja znam da su joj i oba roditelja rodjeni beogradjani je hys. svi ostali su potomci ljudi koji su rodjeni u bosni, hrvatskoj, centralnoj srbiji itd. to naravno ich nije bitno, bitno je da treba sve te dosljake nazad u sela, a beograd lepo svesti na recimo 200000 stanovnika kojima je bar 2 generacije rodjeno u istom. nije to fasizam to je samo borba za ocuvanje urbanosti (ono darkwood dub) i jako specijalnog duha koji je krasio beograd sve te godine. a kad kazem sve te godine, mislim 60e, 70e i 80e, jer je pre toga beograd bio palanka kao sve svi ostali gradovi ovog vilajeta. ali tih trideset godina sto je bilo urbano pa to ne mozete da zamislite. al' ga upropasti turbo folk i seljaci dodjosi koji bacaju smece kroz prozor. inace bi svi slusali kandu kodzu i nebojsu.

duh beograda :lol:
Mislim jbt ono ja sam iz Beograda,s'a?? Ti si sa mostanice??? Mrs bre seljacino... Maja koja se odjednom nasla ugrozena a pre nije bila jelte,nego je sada trese predmenstrualni,i kao ajde sada je borim protiv primitvizma i sada cu ja da uradim neki urbani so artsy film da bih JA pokazala koliko sam JAurbana...
Iskreno i ja ne volim primitivizam ali oduvek ga je ovde bilo,ja sam znate isao kao mali na pijacu da kupim seljacki sir,eeeeej seljacki sir da bi mama meni napravila gibanicu znate,znate ja sam kao mali isao na selo eeej tamo medju primitivce i super mi je bilo jer je znate zdraviji vazduh,pa sam cuvao krave,pa sam skupljao seno i tako,bas sam imao ok detinjstvo,i znate sta ti isti seljaci nisu mi smetali jer su me ti siti seljaci hranili zdravom hranom,ne Mc Donaldsoim ne Koka Kolama i ostalim takvim junk food-om...I cak mislim da bi radije ziveo u selu gde je cvist vazduh nego ovde gde je prljav vazduh,gde su ljudi nervozni,depresivni i gde cekaju najamanju iskru da nekome razbiju nos jer su nezaposleni,imaju male plate,a velike su cene.
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2622941#p2622941]Ханс napisao:[/url]
Medjutim, ja razumem nju donekle- nema ona ništa protiv došljaka, već protiv primitivizma koji su oni sa sobom doneli. Pre 25 godina se Beograd nije zabavljao na splavovima, reke su bile ukras Beograda, pre 45 su se ljudi na Savi kod Brankovog mosta kupali.
Jeste, svi došljaci su "primitivci", a starosedeoci fina gospoda -- a i Nemci su baš bili high class a Nedić otmeni džentlem, posle došli odvratni partizani da kolo igraju...

Od pojave splavova Beograd se na karti gradova sa najboljim noćnim životom visoko kotira -- stoga, živeli splavovi! Reke su i dalje ukras -- čak je i Kurbizje, kome je Beograd bio ružan, rekao da je na divnom mestu (priroda), a mesta za kupanje i dalje ima -- od Ade Ciganlije do Lida.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2622945#p2622945]Zvonki napisao:[/url]
Iskreno i ja ne volim primitivizam ali oduvek ga je ovde bilo,ja sam znate isao kao mali na pijacu da kupim seljacki sir,eeeeej seljacki sir da bi mama meni napravila gibanicu znate,znate ja sam kao mali isao na selo eeej tamo medju primitivce i super mi je bilo jer je znate zdraviji vazduh,pa sam cuvao krave,pa sam skupljao seno i tako,bas sam imao ok detinjstvo,i znate sta ti isti seljaci nisu mi smetali jer su me ti siti seljaci hranili zdravom hranom,ne Mc Donaldsoim ne Koka Kolama i ostalim takvim junk food-om...I cak mislim da bi radije ziveo u selu gde je cvist vazduh nego ovde gde je prljav vazduh,gde su ljudi nervozni,depresivni i gde cekaju najamanju iskru da nekome razbiju nos jer su nezaposleni,imaju male plate,a velike su cene.
Apologija, kako bi Marx u "Manifestu" rekao, "idiotizma seoskog života"...:) Vrlo neurabno od tebe! Poslaćemo mi Maju da te vrati na to selo, gde si se, kao Fojerbah, poseljačio i nikada više prourbanio...:)
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
E pa ne može na krst -- Hrist je raspet u Jerusalimu koji je tada bio jedan o gradova-centara sveta. Bila bi to urbana kazna za seljačizam koji promovišeš. Umesto toga, kazna treba da bude odgovarajuća zločinu: razvući ćemo te konjima na četiri strane sveta. Tako!
Kako god...Da se vratim na temu,mislim da ce me svi zbog ovoga mrzeti neki mozda nece,ali verujem da u ovome gradu ima mesta za sve,ti seljaci ne bi ovde dolazili da mogu da zive na selu kao nekada,da mogu da zive kao nekada od svog seljackog rada,relano politika ove zemlje je njih i unistila,a taj primitizam se moze izleciti na neki kultruniji nacin,i ovaj njen film nije jedan od njih.Ne verujem da je sagledala celu situaciju ove zemlje vec radjeno iz njenog ugla gledanja cini mi se sebicno.U svakom slucaju svi smo ljudi i ista krv iste boji kroz iste vene struji.(da zvucim kao Majkl Dzekson)
Korisnikov avatar
By Mars
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2622947#p2622947]Dušan Maljković napisao: -- čak je i Kurbizje, kome je Beograd bio ružan, rekao da je na divnom mestu (priroda)
Nije mu bio ružan, nego najružniji i od kad znam za tu njegovu izjavu ne mogu da prestanem da se čudim.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2622944#p2622944]scout_finch napisao:[/url]ali tih trideset godina sto je bilo urbano pa to ne mozete da zamislite.
Ko ima problem sa zamišljanjem, preporučujem da pročita knjigu "Kaldrma i asfalt" Dubravke Stojanović.

Pod asfaltom kaldrma - pod kaldrmom Srbija
Korisnikov avatar
By Anhedonie
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2622941#p2622941]Ханс napisao:[/url]
svakako, posto su splavovi simbol unutrasnjosti, svako selo ga ima :roll:

i posto pre 25 i 45 NIKO nije dolazio u beograd :roll:

i posto primitivizam nastaje od dosljaka a nikako od beogradjana (sta god oni bili) :roll:

al primecuje se da se razumete, to da.
Treba prvo provjeriti da li je sedam generacija njene porodice obitavalo u Beogradu, da bi ih se uopce smatralo starosjediocima. :awesome:

I da li je zavrsila kakvu skolu za dizajn ili joj je jednog dana bilo dosadno pa je fotkala svoje krpice i sebe u istima pa joj se javilo da bi mogla biti i stilistica, jer kad to mogu drugi sto ne bi i ona? :awesome:

Idi begaj.
By Ханс
Slažem se sa Zvonkijem povodom sela, sira, mleka i sl.
Dok sam ja sa dedom čuvao koze po selu kada sam bio veoma mali, pio kozje mleko i udisao čist vazduh, bio sam zdrav kao dren.
Čim sam krenuo u školu i došao u grad, bockali su me penicilinima.
Posle su me bockali penisilinima. :D
Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
Y НИЈЕ БЕОГРАЂАНСКИ А ШТО ЈЕ НАЈ ГОРЕ НИЈЕ НИ СРБСКИ!!!!!!11
Korisnikov avatar
By scout_finch
zipa yoma je jako urbano umetnicko ime. tacno od nekog ko izabere to ime ocekujes da ima ovaj stav.
Korisnikov avatar
By antibiotic
zagrebcani su jos gori. pricao mi lik iz zg da nije dovoljno da su ti roditelji rodjeni zagrebcani, vec da su ti i deda i baba rodjeni u zagrebu kako bi bio praaaavi zagrebcanin.
Maja je meni tip osobe koja se plasi promena,ali relano ona je u strahu da ce se izgubiti u svom tom menjajnju Boegrada,sto se sada nazalost desava,ma dodjavola promene se desavaju oko nas,mozes da ti kukas i vristis koliko hoces ali sve se menja
Korisnikov avatar
By V25
Da se ne ponavljam, evo šta sam iskucao na fejsu:

Stvarno me boli uvo ko će šta da kaže na to što je Maja rekla, jer je apsolutno u pravu. Eh sada, one kojima je sujeta povređena, to je njihov problem. Moji roditelji nisu iz Beograda, i uopšte se ne stidim toga. Ali, za razliku od današnje mladeži koja se od kojekuda doseljava, moj otac se, koji je btw. rođen 1935., prvo školovao a potom do svoje 68. radio (radi i sada dok je u penziji), a majka takođe. Nešto mlađa od njega, rodom iz Vrbasa u Vojvodini, takođe je učinila isto - školovala se i radila. Ja nisam rastao uz Cece i Jece, nisam provodio tinejdž dane po splavovima sa silikonskim divama, i upoznavao sam ljude koji poštuju mesto odakle su rodom kao i mesto gde su se preselili - Beograd. Da, Beograd jeste najveće selo u Srbiji. Kako u prostornom smislu, tako i po pitanju stanja svesti. Da, jebeno mi smeta to što neko ko živi 20-30 godina u Beogradu i dalje ne može da iskoreni neke svoje primitivizme, koje, uz svo dužno poštovanje, vuče odande odakle je. I ja sam ćutao dosta o tome, ali muka mi je i naglasaka i nepoznavanja gramatike i pravopisa. To što dolaziš iz Niša ne znači da treba da se stidiš, naprotiv. Ali, majku mu, nisi iz NIŠ, nego iz Niša. Takođe, ne mislim ovde samo na Prajd, ali se već ježim od činjenice da svaki put kada izbije neki nered u gradu predvodnici istih retko kada bivaju ljudi iz Beograda. To nisu moja nagađanja, to su podaci iz policije. Izvolte gospodo pa rušite svoje gradove, naselja i sela. Ja kada odem u Suboticu, na Zlatibor ili npr. drag mi Vrbas, ja poštujem tradiciju tih gradova, odnosno planine i nikada nisam ništa demolirao niti se, da izvinete, kurčio s "Ja Beograđanin" (pri svemu tome i nisam, a mogu da furam i još goru snobovsku priču - Ich bin ein Berliner, jer je tačna). Dakle sa maksimumom poštovanja se odnosim prema svakom mestu u ovoj zemlji (i u svakoj drugoj) i ne idem u misije "pokrštavanja" meštana, ali ipak se zna da narodnjaci, prvo no name, pa Cece i ostalo NISU krenuli iz Beograda. Neki možda jesu rodom odatle, npr. bož' me sačuvaj - Vesna Rivas, ali su svoj auditorijum stekli po manjim mestima i selima a potom to preneli u Beograd u koji su se preselili. Devedesete su bila prekretnica u smislu da se u Beograd stvarno sjatio najgori šljam, a iz istog isplivao odgovor na taj pridošli. Tako da su šljam beogradski i šljam nebeogradski rezultat ovoga što gledamo danas. I jeste me sramota klinaca iz unutrašnjosti. Nisu ni ovi naši BeograDŽani bolji da se razumemo, ali u poslednje 2-3 godine prisustvujemo kolonizaciji seljaštva kakvo Beograd video nije. I da, ovaj grad mi se gadi zbog ljudi, primitivizma i grozne atmosfere. Ja to "Vratite se u svoja sela" ne bih shvatio pogrdno. Nismo li poljoprivredna zemlja? Da li je sramota baviti se time? (trebalo bi da radimo na tome, jer drugi izvor prihoda nikada nećemo ni imati) Evo, ako će to da mi obezbedi egzistenciju u naredna 3-4 meseca, rado ću otići put bilo kog sela gde postoji obuka i radno mesto za mene, pa ću saditi, okopavati i raditi na polju. Ja tih kompleksa nemam. Jer kada i odem u tatin kraj, na Zlatibor, ne glumim "urbano ludilo", već gledam da iskoristim ono što mi tamošnji stil života pruža. Tako da, žao mi je što su se mnogi našli uvređeni i što će se tek naći, ali istina boli. Zaključak, da me ne biste čerečili - to što si rođen u Beogradu te ne čini građaninom sveta, niti te rođenje u manjem mestu čini seljakom (primitivcem), ali ,nažalost, ovaj iskaz očigledno ima tendenciju da se promeni. I da, pošto znam da će se neki uhvatiti moje opsesije Amerikom, selidbom i sl. Ne, nisam umislio da sam Amerikanac. Ne mogu da budem. Niti ću ikada biti. Uvek ću biti Srbin, došljak, koji se preselio u Ameriku, ali grad u kom budem živeo neće doživeti da mu pustim Ćanu, da prdim i podrigujem na ulici, lomim izloge, kao ni da se hvalim time što nemam pola zuba i nijednu pročitanu knjigu. Toliko.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!