Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Originally posted by Escobar
A propos ovih kozmztickih kuca...Govorim cisto sa stanovista nekog ko se razume u to sta pise na poledjini preparata. Svakako da cena nije odlucujuc faktor.

E, ovo me je bas zaintrigiralo! Jel' moze detaljnije? Sta to ne treba da sadrzi dobra krema, a sta treba? Avon i Oriflame? :klux:
Korisnikov avatar
By west end
Originally posted by Zoe
Decaci i devojcice, koristite li anti-age kreme/preparate :cheer: i koje?

Ja sad imam Eucerin Q10 a nista mladja nisam....... :placko:
ja bih ti posavetovao da samo malo pojacas negu lica da dodas jos nesto osim eucerina:
-ujutru i uvece ciscenje lica mlekom i tonikom u zavisnosti od tipa koze(odlicne i jeftini su vitaskinovi preparati za ciscenje lica)
-nikad lice ne peri obicnom vodom nego cajem od kamilice ili zelenim cajem takodje kada imas vise vremena mozes da stavlajs obloge od tog caja na podocnjake
-2do 3 puta napravi masku od gline;u 2 kasikice gline dodaj 1 kasiku meda 1 kasiku jogurta i pola kasike polena sve to dobro pomesaj i drzi 30 min na licu(kada je glina u pitanju preporucuje se iskljucivo drvena ili plasticna kasika
-2do 3 puta nedeljno posle ove maske stavi na lice kolagen ampule od vitaskina za 1 upotrebu ti je dovoljno jedna trecina ampule
-posle toga stavi na lice eucerin kremu:yes:
da ne zaboravim 1 put needljno pre ciscenja lia napravi piling od ovsenog/zobenog brasna sa vodom cim dobijes kasastu smesu naneses na lice i posle 2 min(nema efekta vise)skidas
-vazno je takodje da pijes puno vode bar 1 litar dnevno da nocu spavas a za bore na celu dok spavas stavi 1 hanzaplast na celo:giggle:
Korisnikov avatar
By Kitee
Shiseido, hranljivu nocnu krenu iz njihove anti-age kolekcije, Clinique dnevnu hidratantnu kremu.
By Kragi
Ja sam digao ruke od hemije i kremica koji se mogu kupiti po dragstorima ili apotekama. Preporucujem cista, hladno cedjena, nerafinisana ulja. Cak ne dajte da vas varaju ni brendovi organske kozmetike jer je i ona postala veliki biznis nego lepo kupujem/te od dobavljaca.
Da budem iskren nikada nisam bio zadovoljniji svojom kozom a veliku sam frku imao od stavljanja bilo cega sto je ulje, ili ima uljanu bazu, prvenstveno na lice.
Avokado, jojoba, badem za ruke, stopala ili telo.
Ulje kostica kajsije, divlje ruze (sipka) za lice mada ova teza i masivnija mogu i za predeo oku ociju ili na celo lice ako vam je koza suva.
Posle par meseci videcete efekat :D
Korisnikov avatar
By blenta
aj okaci nam neke pre i posle fotke
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
a gde nabavljas ulja i kako znas da je nerafinisano?
By Kragi
Imas bio shopove, prodavnice zdrave hrane, online prodaju i sl.
Pored toga sto na ambalazi mora da pise da je nerafinisano, rafinisana ulja nemaju miris jer se i on 'skida', nerafinisana imaju i zbog kraceg roka trajanja manje vise se uvek pakuju u ambalazu tamne boje, manje zapremine :)

Mozes slobodno i da ih jedes aki ti zafale u kuhinji. :smeh:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2609501#p2609501]blenta napisao:[/url]aj okaci nam neke pre i posle fotke
Nemam iz mladjih dana u hd-u a pore i ten drugacije neces primetiti :sigh:
Korisnikov avatar
By Hys.
koristim najobičniju pantenol kremu.

A ova ulja što pominje kragi mi deluju zanimljivo.

Znači odem do prodavnice zdrave hrane i pitam da li imaju ulje sipka ili kostice kajsije?
By Kragi
@ Hys. Bukvalno da.
Recimo, ulje sipka ima vise cuvenog retinola (vitamina a) nego bilo koja krema a poreklo mu je 100% prirodno.
Kad vec koristis pantenol kremu (pantenol je vitamin b) ulje kostica kajsije ga ima u nenormalnim kolicinama i opet nije vestacki stvoren u laboratoriji i dodat u kolicini od 5% u kremu. :)
Ulja se lako se raznazuju i dugo traju. Mogu i na vlazno i na suvo lice. Ne znam, nekih 10 ml traje mesec dana a kosta od 300 do 500 dinara. Zavisi od vrste ulja.

Edit: Ja npr znam ljude iz Topole koji cede kostice kajsija i od njih prave ulje i prodaju ga po 300 din za 10 ml. Od njih neke kuce koje plasiraju prirodnu i organsku kozmetiku na nase trziste kupuju isto kao repromaterijal. Na kraju isto to ulje u ambalazai recimo 'Marigolda' kosta 600 a 'DrPashe' cak 1200 a isti qrac.
By Kragi
Ne slazem se za argan, premda to zavisi i od tipa koze a kontam i da je individualno.
Argan je precenjen jer raste samo u Maroku a vitamin e, kojim se tokiko hvale, je sveprisutan pa ga i sva ulja imaju. Ulje psenicnih klica cak vise nego arganovo ulje.
No ok, vazno da se koriste ulje. Hladno cedjeno :D

edit: btw, citam sastav tog logona fluida i kontam da mu je osnova u pet nerafinisanih ulja kojima je dodat glicerin i voda i gomila nekih eko konzervanasa, vezivaca vode i ulja i onih cuda za gustinu tipa xantan guma. :D
Dakle, bez ulja se ne moze samo je pitanje da li vise volite da ih koristite pojedinacno ili vam je bolje da neki brend to izmixa i upakuje za vas.
Korisnikov avatar
By 2kune
ah... još mi je prerano... za to... što ono? tooo... tooo... antiejđ... kako se već zove... :deda:
u mojim godinama samo prirodni preparati poput svježe ubrane sperme... :alexis:
Korisnikov avatar
By Sunce
:smeh:

Nije vazno samo ulje. Vazna je vlaznost koja se postize hidrantnim kremama.

hys, ne znam da li si primetila da se koza u jednom trenutku zasiti Panthenola, krene da peruta. To znaci da treba jos nesto da koristis.

:opatica:
By Kragi
Ja joj predlazem hidrolat ruze.
Ne mora se koza vlaziti samo kremama. :D
Vjeran sam Shiseidu.

Mada, nedavno sam kupio Afroditino mlijeko za tijelo, Mineral Water with aloe vera, koje nestvarno miriše i odmah se upija bez ikakvog masnog traga. Zbog tog mirisa ponekad ga stavim i na lice. I prija mi.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Anti-age kozmetika (i kozmetika uopšte) se hrani ljudskim strahovima i kompleksima. Trudim se da se oduprem uticaju rešavanjem sopstvenih strahova i kompleksa dubljim metodama od površinskog nanošenja kozmetičkih preparata.

Ne verujem da bilo kakav pristup spolja donosi bitne rezultate. Uzdam se u sopstvenu ishranu, genetiku, duševni mir... drugačije ne umem, a protiv sebe ne mogu niti želim. Sve drugo je samo šminka.

Kako imam suvu i osetljivu kožu, na lice/telo nanosim blaže i masnije kozmetičke preparate, ali ne vodim se nužno markom ili sastavom, više mirisom i trenutnim osećajem.
Korisnikov avatar
By Sunce
Ti kao da biras kitu,a ne kremu. :lol:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ja se skoro uvek podjednako posvećujem procesu odabira, čega god. Ako sam već u poziciji da biram, biram celokupnim bićem! Ali da, tek kad neki preparat osetim na koži znam da li je to nešto što ću ubuduće koristiti ili sam omašio. Isto kao i sa kitom.

Dopada mi se taj pristup nerafinisanim uljima, samo bih dodao da ih treba podjednako jesti (u salati npr.) koliko ih i stavljati na kožu. A i malo bih ih razvodnjio prilikom stavljanja na kožu, jer inače ne može da diše, osećam se nelagodno (a onda se oznojim usled nervoze i nastane haos!).

Ne mogu da zamislim da koristim tzv. noćne kreme... pa ne bih zaspao nikad.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Ja trenutno samo vodim računa o tome da koristim malo kvalitetnije kreme, ali ne biram još one sa specifičnim sastojcima (retinoli,eucerini, hijaluroni...), već duže vreme odgovaraju mi L'Oreal triple active za dan i noć, pojma nemam šta tu ima,a imam i neko Soraya sranjce za oko očiju.
Kako mi se broj godina poveća i bore krenu da se intenzivnije javljaju, krenuću i sa malo intentivnijom negom, kao kozmetika za to mi deluje zanimljivo ponuda eucerina i RoC-a
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2609570#p2609570]Dirrty napisao:[/url]
...
Ne verujem da bilo kakav pristup spolja donosi bitne rezultate.

....
Jako pogrešno gledište. Štošta se "spolja" može preduzeti da se godine maknu. S ostalim mogu manje više da se složim.
Korisnikov avatar
By 2kune
eeer... a jeste li razmišljali o puštanju brade? mnogo je jeftinije, postiže se rezultat brzo i s puno manje truda i efektnije skriva bore... :hamlet:
Korisnikov avatar
By Sunce
da, posebno oko ociju pomaze. bolje spricni malo nektara, kune.
Korisnikov avatar
By 2kune
špric! špric! bolje?
neki sretnici imaju bradu i oko očiju :P
Korisnikov avatar
By Mars
Kako je to samo gubitnički postavljena pozicija...anti age
Korisnikov avatar
By Zvonki
ja ne koristim niakve kremice i gluposti,jer je starenje prirodan proces i nemam potrebu da se stidim toga i da izgravam ludilo kako je to fuj ili vec ne znam,mislim postali smo robovi sopstvenim strahovima kao sto je strah od starenja i onda trosimo pare na te kremice jer ne daj boze da mi neko vidi bore oko ociju a svesni smo da cemo umreti jednoga dana
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!