Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By RetributioN
E da, pa to mi komšije. :lol: Smešna mi je slika, a i vest, ali mi žao policajaca koji su dobili batine. Dva ženska i dva muška, za sve koje zanima.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
a cemu te dvojezicne ploce? :nerd: sta, srbi ne mogu da razumeju latinicu pa jos na hrvatskom? :lol: glupa akcija a jos gluplja reakcija.
By barni
u mom gradu u zaostaloj Srbiji na sve jednoj drzavnoj ustanovi posle cirilice ide latinica pa madjarski jezik iako ni hrvata ni madjara zajedno nema trecina...i svi znaju srpski jezik i nikome to ne smeta i ni jedna ploca nikada nije bila isarana.Ima veliki natpis u centru grada pise HRVATSKI DOM i nikada nije ni jedan ruzan natpis osvanuo na toj zgradi.A na drugoj strani ulice imas spomenik pobijenim Srbima na prostoru Slavonije, Baranje i Zapadnog Srema.

ovde imamo zemlju clanicu EU
stranka koja se zove Hrvatska stranka prava trazi zabranu natpisa na cirilici iako ustav hrvatske to odobrava cak i zahteva u ovom slucaju

treba napomenuti da pre rata skupstinsku vecinu u Vukovaru imali su Srbi, da su vecina stanovnistva gradskog podrucja bili Srbi Hrvati su ziveli u predgradju Vukovara, periferija i zona industrije.

Zlocina je bilo nad Hrvatima, bilo je i nad Srbima.
Ali istina je da je Vukovar uvek bio srpski grad i dzaba cekicarenje.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Latinica nije hrvatska.

Vojvodina nije Slavonija. Mešaš babe i žabe.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
joooj. nacionalizam je za idiote. zar je bitno "ciji" je grad? jeste bitno iskljucivo zbog nacionalistickih svinja. ukoliko zelis neku pravdu onda ces se boriti protiv nacionalizma a ne da ga siris poput "to je bio srpski grad", "to je srpski grad" itd grad moze biti i indonezanski, sve je jedno.
Korisnikov avatar
By Laerem
Joj barni, koje gluposti trabunjaš. Latinica nije ekskluzivno pismo hrvatske manjine u Srbiji. :roll:
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2570626#p2570626]Anhedonie napisao:[/url]a cemu te dvojezicne ploce? :nerd: sta, srbi ne mogu da razumeju latinicu pa jos na hrvatskom? :lol: glupa akcija a jos gluplja reakcija.
Po hrvatskom zakonu, na područjima gdje manjina prelazi 1/3, ako se ne varam, ima pravo na dvojezičnost institucija. U Istri su tako svi natpisi i na talijanskom, i nikada nije bilo nikakvih problema. Država, dakle, samo provodi svoje zakone. Kriminalci krše te iste zakone. Ergo, kriminalcima treba slomiti tikve i baciti ih u zatvor.

A neke poredbe radi, ono što je Srbima Kosovo, to je Hrvatima Vukovar - rak rana koja neće da zacijeli.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
pa onda ovo dodje ko prajd. samo zamenis homofobe sa nacionalistima i ista/slicna stvar.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Ovde je samo jedno bitno a to je da vlada zakon, a ne rulja. A ako im se ne sviđa, onda neka promene zakon ili ustav ili štaveć, a ne da idu sa čekićima da razbijaju.
Super mi je inače na linku svi govore o mirnom prosvedu dok nije rulja krenula.

edit: Ugura mi se Lerem.
Korisnikov avatar
By RetributioN
Pa bili su i Dnevniku2. :wundy: Sad su selebritiji. Koja glupost.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Ja bih sve javne table stavio da budu na oba pisma.
Ni jedno nije ni bitnije, ni bolje, ni lepše od drugog.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
latinica je bolja - univerzalnija je. valjda tome sluze table - da se snadje ko god isao gradom.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Onda se fino izbace sva slova sa dijakriticima, pa da budemo baš univerzalni.
A ako hoćemo da se igramo univerzalnosti, onda ćemo morati da se pobrinemo i za milijardu Kineza. I za autostopere sa Betelgeza.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Ono što sam hteo reći, jeste da za one koji ne razumeju ćirilicu, za njih postoji napisano na latinici. Za one koji ne razumeju latinicu, imaju ćirilične nazive. A meni je pun kurac obih strana koje žele da osiromaše kulturno nasleđe i u jednom i u drugom pravcu, pogotovu što de facto oba pisma uživaju apsolutno ravnopravnu ulogu.

Druga stvar, ako ćemo se igrati toga, Beograd i Novi Sad se samo na srpsko-hrvatskom tako zove.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
slova sa dijakriticima su i dalje razumljivi, cirilica nije.

cirilica vs latinica u kontekstu javnog obelezavanja - daj mi argument za cirilicu koji ne vazi za latinicu i u kome nema besmislenog ponavljanja (dve ploce, sasvim bespotrebno, oba pisma su zvanicna i svaki gradjanin srbije bi morao da zna oba).
Korisnikov avatar
By Anhedonie
kao sto rekoh, svi bi trebalo da razumeju i latinicu.

a ja javne table ne posmatram kao kulturno nasledje (nisam znao da jeste :lol: ) vec kao nesto sto ima SVRHU a ta svrha je snalazenje gradom.
By Kragi
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2570626#p2570626]Anhedonie napisao:[/url]a cemu te dvojezicne ploce? :nerd: sta, srbi ne mogu da razumeju latinicu pa jos na hrvatskom? :lol: glupa akcija a jos gluplja reakcija.
A tvoj komentar je pametan?
To sto se radi o slicnim jezicima ne menja apsolutno nista u ostvarivanju prava jedne nacionalne manjine da svoj, maternji jezik upotrebljava i koristi u skladu sa zakonima garantovanim ustavom. Za razliku od tebe, ja ne vidim nista glupo u akciji, koliko u tvom komentaru koji genetsku srodnost jezika koristi kao izgovor za uskracivanje necijeg prava. :neznam:
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
U tome je fora, što oba pisma nisu zvanična i to je OVOLIKI idiotluk.
Shodno time (što me ponovo OVOLIKO nervira) zakonski se ne može ni pisati na latinici u svojstvu srpskog pisma.

A je li? A razumljivi su?
Pričaj to mome drugaru koji se vraćao iz Budimpešte, te se izgubio i vozao je naokolo sat vremena, jer nije znao šta Bécs znači. A ako kažeš, pa dolaziš u zemlju, valjda se toliko možeš informisati da se u njoj piše Novi Sad, a ne Neusatz, Újvidék ili nešto drugo, onda kažem, da, u tome je poenta. Uvek imaš jedan deo koji je u ime univerzalnosti koji je na engleskom, ili npr. koji pokazuje prema drugim državama, i napisan je u jezicima drugih država (u sred Beča se nalazi putokaz za Praha, iako na nemačkom se kaže Prag), a onda imaš i drugi deo koji je na lokalnom jeziku. A jedan debeo razlog što na lokalnom jeziku se ne treba davati prednost ni jednom pismu je što se time pokazuje ravnopravnost oba pisma.
A može čitav svet da priča kako hoće, to nije relevantno, kod nas se tako i priča i kaže i to nema veze sa svetom. Obaška to što mi je URNEBESNO što ljudi kažu univerzalno i svetski, a pri tom UVEK misle na zemlje zapadnog sveta. Ne pokazuješ univerzalnost ako, hajde da lupim cifru, 40% čovečanstva koristi druga pisma, što arapska, što razna vrsta znakovnih, uglavnom u istočnoj Aziji, i zemljama Australoazije, da ne spominjemo komšije Makedonce, Bugare i daleke Ruse.

edit: Lepo si izvrnuo to sa kulturnim nasleđem i tablama, iako to nisam rekao, ali dobro.
Ja ne znam da li mi pričamo o istoj Srbiji.
Ti očito pričaš o Srbiji preplavljenoj morem izgubljenih i zbunjenih turista, u svetu u kome ljudi zapravo imaju želju (!) da iz sopstvenog gušta (?!) odu u Srbiju, pa se jadni zbune, te time putokazi ne ispunjavaju funkciju.
Niko neće u Srbiju osim Srba i jadnih ljudi koje su oni dovukli i nacionalnih manjina koji su imali nesreću da tu ispadnu iz mamine pičke.
A svi oni znaju ćirilicu.
Time je funkcionalnost ispunjena.
Over and out.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Mislim da od vas Hrvati nemaju potrebe da imaju ikakvih kompleksa.
Korisnikov avatar
By Zvonki
Realno,zajebite se vise tog nacionalizma,ili bilo kakvih izma,jbt vecina nas trazi prava i vec ne znam sta,ajde da za pocetak prvo razumite jedni druge pa onda radite na tome da vas drugi razumeju...prepucavate se non stop oko tih politickih tema,zaboravljate da ste iste boje krvi
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Ne znam. Ja sam oduvek voleo homoseksualizam, tj. period između vrhunca realizma i romantizma.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
ima turista u beogradu, i to jaaaako puno (i meni je neverovatno).

nego, naravno da table na latnici nece biti univerzalno sredstvo oznacavanja objekta za CEO svet, jako banalno interpretiras moje reci. table na latinici = veca verovatnoca da nekome ko ne razume cirilicu (ostatak sveta) one zapravo sluze necemu. dakle: tabla na latinici = unverzalnIJE (da ne bude da je univerzalno, vec eto univerzalnije) = korisnije = bolje table.

a ravnopravnost pisma zaista ne mora svugde da bude istaknuta u smislu i cilirica i latinica (retko gde i jeste).

dovoljno je da nacrtas tabelu sa za/protiv i rezultat je sasvim ocigledan, stvarno ne razumem zasto je potrebno ista vise od "latinica je za table bolja opcija" pricati :shrug:
Korisnikov avatar
By Laerem
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2570657#p2570657]KorvinOdAmbera napisao:[/url]A meni je pun kurac obih strana koje žele da osiromaše kulturno nasleđe i u jednom i u drugom pravcu, pogotovu što de facto oba pisma uživaju apsolutno ravnopravnu ulogu.
Exactly! Ljudi iz ex-yu i dalje nisu svjesni koja je šteta počinjena, kakva paueprizacija jezične kulture je nastupila nakon što smo naš jedan jezik - a to jest jedan jezik, srpsko-hrvatski, iliti bhs - zamijenili sa tri ružnjikava, puristička eksperimenta. Pa jezik živi od upliva stranog, jebote, od tuđica, od različitih kultura i etniciteta, od urbanog i seoskog, od svih tih rijeka partikularnog iskustva koje utiču u njjga! Imali smo prekrasan jezik dok ga nismo gurnuli u etničku varikinu. Dobro, to se možda više primjeti kod nas nego kod vas, kad smo od jednom trebali prestati govoriti "saobraćajna nesreća" i "pegla". :roll:
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2570684#p2570684]Anhedonie napisao:[/url]nego, naravno da table na latnici nece biti univerzalno sredstvo oznacavanja objekta za CEO svet, jako banalno interpretiras moje reci.
Quid pro quo.
Moje nije bilo da ja banalizujem ono što si ti hteo da kažem, nego je osnovna poenta da ukažem na to da se nesporazumi neće izbeći na taj način. Druga stvar, ja sam govorio da bude i jedno i drugo. Tj. tu će biti latinica za univerzalno, univerzalnije i najuniverzalnije sporazumevanje.
U čemu je problem sa tim? Zato što će nekoga zbuniti? Te iste strance koji ne razumeju, veruj mi, neće, jer mozak funkcioniše na taj način da automatski skače na nešto što je poznato.

Npr. šta ti ovde vidiš, tj. automatski pročitaš:

Slika

Tvoj mozak je istreniran da odmah skače na poznate krivulje, te apsolutno nisi zbunjen, niti te buni, niti ti smetaju znakovi iznad.

stvarno ne razumem zasto je potrebno ista vise od "latinica je za table bolja opcija" pricati :shrug:
S tim što ili imaš problem sa čitanjem, ili sa razumevanjem. Ali ja stvarno ne znam zašto ti non-stop pričaš kao da ja govorim o isključivo ćirličnim tablama.
Korisnikov avatar
By Dr_Shortbus
Da je ovo tema pismenog zadatka Anhe bi dobio jedinicu jer maši temu.

:lol:

Edit: A i ti se pridružuješ Korvine. Ovde uopšte nije bitno koje je pismo masovnije u svijetu.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!