- 17 Jun 2013, 22:27
I? U cemu je onda tvoj problem ako si dobio tako jasnu sliku?
Nit sam isao na temu za koju si se ti uhvatio, nit pisao nesto protiv gay pravoslavaca, moj problem je sa Crkvom i religijskim institucijama, ne sa verom i necijom poboznoscu. A kako je pravoslavlje postalo oruzje u rukama crkve, koja ga koristi samo za svoje interese i satanizaciju svih manjina koje im se ne uklapaju u ideje o velikosrBstvu, ja se ovde osecam potlaceno i jeza me prodje kad se pomene crkva.
The good, say the mystics of spirit, is God, a being whose only definition is that he is beyond man's power to conceive- a definition that invalidates man's consciousness and nullifies his concepts of existence...Man's mind, say the mystics of spirit, must be subordinated to the will of God... Man's standard of value, say the mystics of spirit, is the pleasure of God, whose standards are beyond man's power of comprehension and must be accepted on faith....The purpose of man's life...is to become an abject zombie who serves a purpose he does not know, for reasons he is not to question.
I regard it as evil to place your emotions, your desire above the evidence of what your mind knows.
-Ayn Rand
Ja prvi nisam spreman da padam u vatru, vodim ratove, mrzim ljude zbog toga sto je neka sebicna institucija resila da od bajke o Visoj Sili, koju je nazvala Bog, dala joj mnoge osobine i pripisala mnoga odlicja, naumila da koristi moju veru u nesto sto je vise od mene. To sto uzimaju pare, propovedaju ti kako da zivis, sta da volis a sta ne, sta smes a sta ne, sta je dobro a sta lose, i koriste te kao zivi zid kojim ogrcu svoje malverzacije i grehe je mozda nechiji cup of tea, ja imam mozak i koristim ga da biram drugachije, a ko voli nek izvoli, necu da mu se mesam, ali nemoj ni on meni da potura da sam slobodan i sta sve ne, a u goroj sam poziciji od njega.