Ali Waldorf, ja zaista ne shvaćam šta to toliko windows 8 siluje da se instalira na PC na koji je zakačen touch screen? U kojem slučaju?
Jer, ako na start meniju koji se sad zove start screen klikneš na ikonu worda tebi treba tipkovnica kako bi napisala dokument. Isto je sa outlookom. Ja sam se zezao sa nekim videom u Sony Vegasu, također nisam vidio kako bi mi touch screen bio pd presudne važnosti.
ŠTo se tiče dostupnosti i razbacanosti, ja čak mislim da je to malo prenapuhano.
Dakle, sve vezano za trenutno otvoreni program (barem što se tiče MSovih proizvoda) nalazi se sa desne strane ekrana. Ako se miš približi gornjem ili donjem desnom uglu ekrana dobija se sljedeći meni
Također, dok vam je otvoren dekstop, ako na tom meniju kliknete na opciju settings dobijete sljedeći izbornik

.
Dakle, control panel vam je na dohvat ruke.
A ako želite potražiti nekaka program ili sličnu stvar kliknut ćete ne najgornju opciju za search
i upisat ćete (i opet treba tipkovnica) traženi pojam.
Meni je trebao paint.

Start meniu možete posložiti po svom ukusu i grupama

Iz svog osobnog iskustva mogu reći da mi se dopada i da sam se naviknuo. Ja nisam neka pomodna geek pederka pa da sve što je novo meni oma treba ali eto, sticajem okolnosti mogu dobiti originalan MSov software, vrlo brzo nakon što se pojavi na tržištu.
Ok, tri sata sam samo blenuo u ekran nakon što se izinstaliralo ali nije mi trebalo dugo da se naviknem.
Radi dosta pouzdano i dosta, dosta brzo, brže i od sedmice. Ok, imam godinu dana staru mašinu ali nije nešto previše napucana i ocjena rada je 5,9 od mogućih 10.
Nisam primjetio da ždere preveć rama.
I da, još jednom da ponovim, da nije besmisleno instalirati windows 8 ako nemate touch screen.