Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By kartografija
Od 1. decembra 2012 sva pakovanja cigareta koja se budu prodavala u Australiji morace da budu ista.

Ustavni sud Australije podrzao je zakon o duvanskim proizvodima prema kojem ce sve cigarete biti u istim pakovanjima, bez logotipa proizvodjaca i sa slikama koje upozoravaju na posledice pusenja. Predlagaci zakona se nadaju da ce ova, nimalo atraktivna ambalaza, smanjiti broj pusaca.

Donosenje slicnog zakona razmatraju i Velika Britanija, Novi Zeland, Indija i neke americke savezne drzave. Moguce je da nakon toga njihov primer slede i ostale drzave.

Da li je ovo pocetak kraja duvanske industrije?

Prema rezultatima istrazivanja koje je obavio British Medical Journal link pusenje zagadjuje vazduh vise od automobilskih motora.Tokom eksperimenta, u zatvorenoj garazi je pola sata bio upaljen dizelski motor Forda Mondea, a nakon toga su pola sata gorele tri cigarete. Autori istrazivanja tvrde da je, kad su cigarete bile upaljene, razina PM cestica u garazi bila 15 puta veca nego vani, a dok je bio upaljen motor, samo dva puta.
Korisnikov avatar
By acid drop
Ako budu bile neke slike uništenih pluća, zuba itd. kontam da će odvraćati mlade, potencijalne pušače.

Što se tiče matorih prdavaca, i onih koji već puše, teško. :zev2:
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Pa... ne razumem. I Drina i Davidoff ce izgedati isto?
Uuuuu do jaja što reče mdna... :lol:
Ali, to nema veze sa cigaretom unutra, ne? I ne sumnjam da će proizvođači naći načina da dobace ovoj odluci... Možda (napokon) počnu sa korišćenjem štampane rizle? :giggle:
Korisnikov avatar
By deran
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2429925#p2429925]kartografija napisao:[/url]

Prema rezultatima istrazivanja koje je obavio British Medical Journal link pusenje zagadjuje vazduh vise od automobilskih motora.Tokom eksperimenta, u zatvorenoj garazi je pola sata bio upaljen dizelski motor Forda Mondea, a nakon toga su pola sata gorele tri cigarete. Autori istrazivanja tvrde da je, kad su cigarete bile upaljene, razina PM cestica u garazi bila 15 puta veca nego vani, a dok je bio upaljen motor, samo dva puta.

lol,ovo mora da je vic... :lol:
Korisnikov avatar
By Torry
ne bih da otvaram novu temu a ne znam da li ima slicna

posle svih ovih poskupljenja, da li je iko presao na duvan? ili ostavljate definitivno? gde nabavljate duvan?
Korisnikov avatar
By bern
naravno da im nije kraj. opijat kao opijat. uostalom, koga briga kako paklica izgleda? ovisnike najmanje.

ko ima sredstava neka uloži u fabriku takabera. imam osjećaj da će se više prodavati.

naravno, origialna tabakera je skuplja :awesome:
Korisnikov avatar
By sofia
jedina odbojnost koja moze da mi se javi posle svega je prema hejterima pljuga i pljugasa
a sto se tice ovog poteza sa pakovanjem, ja bre cigaru volim, a ja kad volim- volim sustinu a ne ambalazu :njanja:
Korisnikov avatar
By Mars
Svet bes pusaca je svet zombija.
Korisnikov avatar
By Mars
...robotizovano, poslusno, izdresirano, nesposobno da se pobuni kada mu se oduzmu prava, nesposobno da PRIMETI sta se desava i u sta se pretvorio - sve to zbog satanizacije pusenja i pusaca.
Korisnikov avatar
By Mars
Mala debela - sta je smesno?

:D
Korisnikov avatar
By Anhedonie
ja ostavio pre dva dana :awesome: taman pred poskupljenje :awesome:

al nije da zelim nego moram :sigh:
Korisnikov avatar
By arisen
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2506126#p2506126]Mars napisao:[/url]...robotizovano, poslusno, izdresirano, nesposobno da se pobuni kada mu se oduzmu prava, nesposobno da PRIMETI sta se desava i u sta se pretvorio - sve to zbog satanizacije pusenja i pusaca.
Nemate vi nikakvo pravo da zagađujete životnu sredinu. Stvarno mi je neverovatna arogantnost pušača, oni su jedini zavisnici koji misle da njima treba da bude dozvoljeno da svoju zavisnost praktikuju u javnosti i time indisponiraju sve oko sebe. Zamislite da alkoholičari traže da piju na poslu? Ili narkomani da im bude dozvoljena hit pauza?

I takođe ideja da je pušenje neki counterculture čin i neki revolt je tako smešna da mi ne ide u glavu kako može da je ima neko ko više ne ide u prvi razred srednje škole.
By Kragi
Narkomaniju ne mozes porediti sa cigaretama kao ni alkohol iz prostog razloga sto se neretko menja stanje svesti a neke sposobnosti njihovim konzumiranjem opadaju.
Bas zato je i zabranjeno piti na radnom mestu recimo, za razliku od cigareta koje naprotiv kod pusaca povecavaju koncentraciju i jos ponesto.
Zapravo konzumiranje nikotina se nikako ne moze zabraniti jer cak i u uslovima kada se cigareta ne moze zapaliti nikotin u organizam mozes uneti kroz zvaku, flaster, negde cak i vodu i sl ...
Ja ne pusim oko 5 meseci ali razmisljam da opet pocnem. Iz vise razloga.
Nedostaju. :sigh:
Korisnikov avatar
By *deni*
Ja ipak mislim da je pušenje pre svega ružna navika, a tek onda zavisnost.
Dokaz za to su višečasovna putovanja autobusom, na primer. U autobusu nije dozvoljeno pušenje, a ja nikad nisam doživeo krizu i neodoljivu želju za cigaretom prilikom višečasovnih putovanja tim prevoznim sredstvom. Inače ( iz navike ) palim novu cigaretu na svakih pola sata.
Ta navika se najčešće stiče u adolescentskom uzrastu, pod uticajem društva. Novim pušačima prve cigarete nikad ne prijaju, meni su se gadile u početku. Zato bolje odoleti tom porivu, zaista nema potrebe sa tim započinjati, em u početku ne prija, em je štetno, em je skupo.
Ali ako se već razvije ta navika, pa Bože moj, nije kraj sveta, šta je, tu je. Ja se trudim da poštujem zabranu pušenja na određenim mestima, prilikom privatnih poseta ne palim cigaretu dok mi se izričito ne kaže da smem to da učinim, ne duvam, dok pušim, duvanski dim u lice osobama u svom okruženju i to je to. Ne treba praviti dramu oko tog pušenja. :cigareta:
Korisnikov avatar
By Mars
Ja neću da zaboravim kad je ovde na vest o zabrani pusenja u nekom BG kafiću - Dina zapljeskala ručicama :klap: i rekla: "Divno! Jedva čekam da Maza, ja i drugari odemo da uživamo u čistom vazduhu!" (ili je klap smajli bio posle, nisam siguran).
Korisnikov avatar
By Madonna
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2506260#p2506260]*deni* napisao:[/url]Ja ipak mislim da je pušenje pre svega ružna navika, a tek onda zavisnost.
Dokaz za to su višečasovna putovanja autobusom, na primer. U autobusu nije dozvoljeno pušenje, a ja nikad nisam doživeo krizu i neodoljivu želju za cigaretom prilikom višečasovnih putovanja tim prevoznim sredstvom. Inače ( iz navike ) palim novu cigaretu na svakih pola sata.
Ta navika se najčešće stiče u adolescentskom uzrastu, pod uticajem društva. Novim pušačima prve cigarete nikad ne prijaju, meni su se gadile u početku. Zato bolje odoleti tom porivu, zaista nema potrebe sa tim započinjati, em u početku ne prija, em je štetno, em je skupo.
Ali ako se već razvije ta navika, pa Bože moj, nije kraj sveta, šta je, tu je. Ja se trudim da poštujem zabranu pušenja na određenim mestima, prilikom privatnih poseta ne palim cigaretu dok mi se izričito ne kaže da smem to da učinim, ne duvam, dok pušim, duvanski dim u lice osobama u svom okruženju i to je to. Ne treba praviti dramu oko tog pušenja. :cigareta:
car. sve se slažem :velka:

a posebno s boldovanim

u svakom slučaju, ja sam jedan od najvećih hejtera pušača i cigareta i sa zadovoljstvom ih teram u kurac :snob:
Korisnikov avatar
By Mars
ja sam nepušač i OBOŽAVAM pušače!

mi nepusaci smo težak SMOR (a posebno ova iritantna SKVIČAVA i VRIŠTAVA podgrupa da će dumru od sekundarnog pušenja te da su TROVANI) i zahvalan sam svim pušačima koji uopste hoće da se druže s nama kakvi smo retardi

:grouphug:
Korisnikov avatar
By Madonna
ništa se ne slažem :lol:
enivejz, to što deni kaže da ne puši u gostima dok mu se izričito ne kaže da je ok da zapali je DIVNO, jako retko srećem, svi prvo pale a onda pitaju, što je nepoštovanje* vredno pesnice u glavudžu <3

* http://www.youtube.com/watch?v=6wjDUyw4yBA" target="_blank
Korisnikov avatar
By Mars
Kod mene u sobi nije bilo pusenja, i to su svi znali.
U kolima sačuvaj boze, takođe.
Korisnikov avatar
By Blady
Neko je pricao da im se ne menja svest.. mhm, dok ne zapadnu u krizu.
Kad samo pomislim na ono cupkanje ili komentare tipa "jedva cekam pauzu da zapalim" :facepalm:

Ne hejtam sve pusace, hejtam samo one koji nemaju obzira prema meni nepusacu.

Ont - Mislim da je ideja ok, mada mi je svejedno.
Ljudi i onako gore stvari rade :whatever:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!