Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By antibiotic
^sto manja ocekivanja budes imao to ce film vise da ti se svidi ^^
Korisnikov avatar
By Mars
Ocekivanja su mi da ne zaspim, da ne moram da imam 2-3 izlaska po hranu/pice i da ne cackam telefon ne bih li se razonodio - sve ono sto se desavalo tokom LOtR.
Korisnikov avatar
By antibiotic
E onda ti nema spasa, Hobit je manje dinamican od LOtR, ulizuje se hardcore fanovima, ako nista drugo onda ga odgledaj da barem znas sta pljujes ^^
Korisnikov avatar
By Mars
Ma nema sta da pljujem, nisam radio to ni za LOtR, samo to izgleda nije za mene.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Možda nije dinamičniji od prvog dela, ali od ostala dva, gde su Frodo & Sam smarali makar 1/3 filma (što mi je najsmorniji deo i u knjigama), rekao bih da jeste.

Mislim da je uzbudljiviji ljudima koji nisu čitali knjigu. Ja sam pročitao sve od Tolkeina što sam uspeo da iskopam, doduše pre skoro 10 godina, kada sam odgledao trilogiju Prstena... i dalje se sećam glavnog toka radnje, mada ne i detalja, pa me ništa ne može bitno iznenaditi. Definitivno preporučujem prvo gledanje filma, a onda dodatno oduševljenje knjigom.

Dopada mi se što je na trenutke povezano sa trilogijom Prstena, iako toga nema u knjizi koliko me sećanje služi. Vizuelno vrlo lepo urađeno, doduše manje oslanjanje na kostime (osim glavnih likova), a mnogo više na kompjutersku tehnologiju, po čemu se bitno razlikuje od LotR-a. Poboljšanje se najbolje vidi na Gollumu i pejzažima.

Film, uostalom i knjiga, je mnogo bajkovitija od trilogije Prstena, s mnogo većom dozom lakog humora nego li mračnih scena. Mada je film, s namerom čini mi se, urađen malo mračnije. Oduševio me je dosledan izostanak ljudske rase, a vrlo zanimljiv prikaz svih ostalih, nekako nadopunjujući prethodnu filmsku trilogiju.

Ja inače u svim vizuelnim umetnostima volim prefinjene oblike (u ovom slučaju vilenjake), pa sam mislio da će mi patuljci biti odbojni. Naprotiv, par lepih i jebozovnih komada vrlo promišljeno ubačenih i neupropašćenih kostimom. A i hobit je vrlo simpatičan. Gandalf, tačnije Ian McKellen, divan kao i uvek, u to nisam sumnjao.

I mene je bio strah da pogledam film, plašeći se da ne budem razočaran, pa makar i sporednim detaljima. Moja ljubav prema Tolkeinovom univerzumu nije izneverena.
Korisnikov avatar
By blenta
upravo odgledao
gollum je pre sla dak
Korisnikov avatar
By Dirrty
Mrzi me da pišem na dve teme...
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2500743#p2500743]Dirrty napisao:[/url]Ako voliš Tolkeinov univerzum apsolutno nije moguće da ti ne zasuze oči na scene Galadriel & Gandalfa... ma samo njena poza u noći, a naročito u osvit dana. Zadivljujuće, iako vrlo kratko.

(Nadam se da ih neće ukloniti sa youtube-a)

Osim tih nekoliko kratkih scena za prave ljubitelje priče, film je proračunato komercijalan - less talk, more action.

Mislim da je i sama knjiga Hobbit podložnija sadržinki ispraznijoj manipulaciji, s obzirom da je u pitanju znatno manja količina ključnih informacija koje treba rasporediti u filmskom serijalu (pa da je ostao i na 2 dela), nego što je to slučaj sa trilogijom Prstena.
Pokazatelj toga je ogroman broj objektivno prosečnih (subjektivno - ubitačno dosadnih) scena Frodo, Sama i Golluma koje nije bilo moguće preskočiti ili bitno skratiti.

Što se tiče patuljaka, već sam prilikom scena snimanja filma primetio 2 primamljiva komada - Graham McTavish (Dwalin - mega HOT) i Richard Armitage (Thorin). Richard Armitage mi je pritom privlačniji u filmu nego inače, ali sexy u svakom slučaju.
Takođe sam prijatno iznenađen kada su naišla još 2 privlačna komada u filmu - Dean O'Gorman (Fili) i Aidan Turner (Kili). Prvi mi je sexy, a drugi mi je lep ali ne i seksualno privlačan. Ilustracija likova je ispod, da ne moraš da googlaš...

http://taylorsmith19.tumblr.com/post/79 ... for-myself" target="_blank
Korisnikov avatar
By Mars
A evo i mog odgovora :lol:
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2500747#p2500747]Mars napisao:[/url]
Gospode bože :smeh: hvala ti, Dirrty
(a Dwalin-isti JA, nebitno)

Elem, kad su naisle scene koje pominjes zaista se jesam rasanio - em zato sto je to jedini estrogen u svim onim muskim telesnim smradovima, prljavim nogama, masnim brcima i bradama... em sto je konkretno Cate Blanchett u pitanju na čiju svetlost reagujem kao moljac na sijalicu.
Korisnikov avatar
By antibiotic
cek, da i ja prebacim svoj komentar ovde :D
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2500750#p2500750]antibiotic napisao:[/url]Meni se neobicno dopada to sto je film tako "razvucn", pogotovu na pocetku. Mislim, nema puno primera u holivudu gde se ekranizacija neke njige prati tako intezivno, uz toliki budzet. To valjda samo ovaj film moze sebi da dozvoli.

Kod Tolkina zenski likovi su redji, ali su zato vise "precious". Galadrijela je najstariji stanovik Srednje Zemlje na dve noge, pa joj vreme prolazi u nekom svom "loopu", sto ostalima deluje usporeno, inace je po prirodi izvanredna atlticarka :)
Korisnikov avatar
By Mars
I meni se dopao početak, sve do ulaska u petlju:

repeat
idemo;
napadne nas nesto;
odbranimo se;
until kraj_filma
Korisnikov avatar
By Dirrty
Inače, već godinama pišem Tolkein umesto Tolkien, a sebe nazivam poštovaocem njegovog dela :facepalm:
Korisnikov avatar
By antibiotic
Morali su da ubace akciju, ima je cak i previse za moj ukus.
Pa i u knjizu ih stalno nesto napada, mislim, to se desava kada prolazis kroz opasan svet. Scenu sa kamenim divovima su, doduse, stvarno mogli da ostave za extanded verziju or something.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Nadam se da će Ian McKellen dobiti još jednu nominaciju za Oskara za ulogu Gandalfa. Čudi me da je bio nominovan samo za prvi deo trilogije Prstena, koji je pritom imao najviše nominacija. Pretpostavljam zato što je u drugom delu Gandalf dosta odsutan, a treći je već pokupio brdo nominacija, a kasnije i nagrada.
Korisnikov avatar
By 2kune
baš ga ogledah... prvih 45 minuta filma (prije nego počne akcija) podsjeća na razblaženi znoj LOTR-a 1, a kad krene akcija to odjednom postaje potpuno negledljivo... jebena video igrica za desetogodišnjake... :zid:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Knjiga Hobbit i jeste namenjena deci (prvenstveno) i svima onima koji se tako osećaju :durenje:
Korisnikov avatar
By 2kune
jeste, ali akcija nije. dapače, takva akcija je nezdrava za dječicu a zamorna za odrasle. daklem, i to se pitanje može postaviti: što se nije držo knjige? :trep:
Korisnikov avatar
By Delete
Kakvo dangubljenje, sve raaazvuceeenooo...na kraju filma me mrzelo da se pomerim koliko me sve smorilo.
Korisnikov avatar
By Dirrty
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2501042#p2501042]2kune napisao:[/url]jeste, ali akcija nije. dapače, takva akcija je nezdrava za dječicu a zamorna za odrasle. daklem, i to se pitanje može postaviti: što se nije držo knjige? :trep:
U tom slučaju nikako ne bi bila trilogija, niti za raznovrsniju publiku... odgovor je prost - :pare:

Inače Tolkienov sin, koji je priredio neke od njegovih knjiga nakon očeve smrti, javno se protivio ekranizaciji bilo koje od njegovih knjiga. Istina je da se filmovi ne mogu porediti sa knjigama, ali u pitanju jesu dve bitno različite umetnosti, sa sopstvenim pravilima (i interesima).

Knjiga je uvek više magična, po mom mišljenju. Pisac je taj koji izmišlja potpuno novi univerzum, scenarista ga samo oblikuje za sopstvene potrebe.
Korisnikov avatar
By 2kune
naravno da ne bi bila trilogija... Hobit ima materjala za jedan pošten film, druga je stvar što se poštenje ne isplati...
ali nema veze, neka čoek zaradi... LOTR je dobro napravio...
Korisnikov avatar
By Dirrty
2kune, o tome smo već raspravljali na ovoj temi. Slažem se s tobom. Krivi Harry Potter serijal, koji je to prvi uradio, cepajući jedan deo na 2!

@bothways

Najveća glupost srpskog jezika. Hrvati su pametno i ispravno postupili, inostrana lična imena pišu u originalu.
Korisnikov avatar
By 2kune
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2501089#p2501089]Dirrty napisao:[/url]2kune, o tome smo već raspravljali na ovoj temi. Slažem se s tobom. Krivi Harry Potter serijal, koji je to prvi uradio, cepajući jedan deo na 2!

@bothways

Najveća glupost srpskog jezika. Hrvati su pametno i ispravno postupili, inostrana lična imena pišu u originalu.
aaa, mislim da je to puno ranije počelo... otprilike kad su se imena producenata počela izlistavati na špici prije glumaca i redatelja... ;)

zaboravljaš da je nativno srpsko pismo kirilica... :deda:
Korisnikov avatar
By Synesthesia
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2501089#p2501089]Dirrty napisao:[/url]
@bothways

Ma da, transkripcija je potpuno bezveze i totalno ne-cool... ko li se uopšte zamarao i bio toliko besposlen da o tome misli..
:ozbiljan:

Jer, svi ljudi bi inače mogli da nauče sva pisma svih jezika, pa lepo da npr. i englezi, i norvežani, i egipćani, itd, znaju kad negde piše npr. ЉУБИЧИЦА, kako to pravilno da pročitaju i izgovore...
Korisnikov avatar
By Dirrty
Nisam mislio na različita pisma, priznajem!
Korisnikov avatar
By antibiotic
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2500962#p2500962]Dirrty napisao:[/url]Nadam se da će Ian McKellen dobiti još jednu nominaciju za Oskara za ulogu Gandalfa. Čudi me da je bio nominovan samo za prvi deo trilogije Prstena, koji je pritom imao najviše nominacija. Pretpostavljam zato što je u drugom delu Gandalf dosta odsutan, a treći je već pokupio brdo nominacija, a kasnije i nagrada.
nazalost, ove godine hobit bez ijedne nominacije
Korisnikov avatar
By Dirrty
3 nominacije, ali ne i za Gandalfa. To sam već znao, pa se nadam za naredne delove. Mada je ovo već ništa u poređenju sa trilogijom Prstena, naročito što je konkurencija za vizuelnu stranu filma postala znatno veća.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!