Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By *deni*
Uopšte me ne zanimaju, neka propadnu zajedno sa ideologijom koja je od njih napravila debile.
By Simor
Mene plaše te nove generacije za 10-15 godina kada budu preuzele vođenje ekonomije, politike i sl. Ključ ogromnog broja problema sa kojima se naše društvo susreće leži u obrazovanju i čini mi se da nijedna vlada od 2000. godine do danas nije na adekvatan način obratila pažnju na naš obrazovni sistem.

Ostaje nam nada da će se obrazovanje transformisati, da će u procesu evropskih integracija zemlja biti sve otvorenija, da će konačno doći do nekakvog ekonomskog rasta, pa nam onda budućnost sa ovakvom mladom generacijom neće biti tako strašna.
Korisnikov avatar
By antibiotic
"Gledano po ukupnom procentu dece i mladih koja podržavaju negativne stavove o nekoj populaciji, na prvom mestu rang liste su osobe drugačije seksualne orijentacije, prema kojima negativan stav ima 36 odsto ispitanika. Na drugom su ateisti (23,0%), na trećem pripadnici drugih nacionalnosti (21,8%), a slede HIV pozitivni (19,0%) i odlični učenici (18,9%). "

A koliko je procenat od tih 1.358 dece i mladih koji "podrzavaju negativne stavove"?
By Kragi
Nekad mi se cini da se prilikom upiranja prsta u drzavu, kod ovakvih problema, nepravedno zapostavlja porodica, odnosno roditelji.
Ne iskljucujem ja odgovornost drzave ali mi se istovremeno cini da se gomila tih stavova formira pod uticajem onih koji imaju kljucnu ulogu u vaspitavanju jednog desetogodisnjeg deteta koje nema pojma o zivotu.
Kakav ja to stav mogu da formiram kad me keva na polugodistu prvog razreda prebaci u drugu skolu zato sto mi je drugarica iz odeljenja hiv pozitivna, zato sto je ucitelj gay, zato sto uciteljica ide na zracenje pa je radioaktivna ili zato sto skolu pohadjaju i deca ometena u razvoju? :mete:
Korisnikov avatar
By antibiotic
Uloga porodice u vaspitanju je mozda cak i malo precenjana, sve dolazi iz sistema, sistema vrednosti pre svega i obrazovanja.
Pazi kada klinci u nekim godinama trazenja svog identiteta nacionalizam i huliganstvo dozivljavaju kao neki oblik "prosvecenja" i "osvescenja".
To im je ujedno prilika da iskazu svoje neminovno buntovnistvo protiv neceg, a u isto vreme da osete zajednistvo sa nekom grupom,posto su sami nemocni, a ultra desnicari ne cekaju da im neko pridje, vec mobilisu.

Ima dece kojima roditelji sve dopustaju i brane ih i kad nisu u pravu, pa ipak ta deca postanu delikventi i nasilnici. To je ono , kada si besan na svoje roditelje i nerviraju te, a nemas pravog razloga za bunt jer su predobri prema tebi, pa se onda okrenes prema slabima, manjinama itd. kao da na taj nacin zapravo iskaljujes taj svoj bes prema roditeljima posto ne mozes nad njima licno.
:psiholog:

Posebna prica je ta sto se krivica uvek vidi u drugima. Znas za bolje i vidis da drugi imaju, a ti nemas i ne mozes imati, niti ti tvoji roditelji "luzeri" to mogu priustiti. Nemocan si, sistem je kriv za sve, a sistem hoce da podrzi manjine (ili samo se prica o tome kao kakvom "produktu" loseg vremena u kome zivis).
By Kragi
Jasno je to meni, kao i ceo taj uticaj okolnosti i sredine, drustva u kakvom odrastaju ali bas zato sto pricamo o deci smatram da je uticaj roditelja jako bitan u formiranju njihove licnosti i stavova (u tom uzrastu - sto ne znaci da kasnije nisu podlozni promenama).
Ja mogu da krivim drustvo sto moje trinaestogodisnje dete, koje samo sto je steklo age uslov za fb, drzi sliku 'noz, zica, srebrenica' ali prvenstveno krivim roditelje jer licno moje dete to ne bi smelo da radi.
To sam hteo da kazem.
Korisnikov avatar
By *deni*
Budućnost Srbije je u starosti, ma kako to kontradiktorno zvučalo, ali samo na prvi pogled.
Zato, hvatajte na vreme neku babu, ili nekog dedu sa stanom, da ih dodvorite po ugovoru o doživotnom izdržavanju, da na vreme steknete neku imovinu i osigurate si budućnost. :fancyklap:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
...samo mi nije jasno zasto pod isto podvode i marihuanu i netrpeljivost prema nacionalnim manjinama...
Korisnikov avatar
By acid drop
Stiskam pesnice u džepovima kad prolazim pored tih srednjoškolaca u šuškavcima. Čovek uvek mora biti u pripravnosti. :nunchake:
By Simor
Istini za volju, jačanje desnice u Evropi je trend tako da predrasude rastu i među mladima u drugim evropskim zemljama. Nekada su objekti predrasuda različiti od onih koji su kod nas (recimo, imigranti), a nekada su isti (rasizam, ksenofobija, homofobija). Naravno, mehanizmi borbe protiv predrasuda u EU zemljama su mnogo bolji.
Korisnikov avatar
By unic0rn
Kontam, jesu retardi, ko da su iz neke kineske fabrike ispali, sve uniformno a svako odstupanje se kaznjava.

Ali nemoj da se lazemo, ovi sto ih je Tita vaspitao su uspeli da razjebu sve, tako da kakve god da su nadolazece generacije, ne verujem da mogu uraditi nesto gore.
Korisnikov avatar
By blenta
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2493780#p2493780]Simor napisao:[/url]Istini za volju, jačanje desnice u Evropi je trend tako da predrasude rastu i među mladima u drugim evropskim zemljama. Nekada su objekti predrasuda različiti od onih koji su kod nas (recimo, imigranti), a nekada su isti (rasizam, ksenofobija, homofobija). Naravno, mehanizmi borbe protiv predrasuda u EU zemljama su mnogo bolji.
sve sem zadnje recenice
Korisnikov avatar
By Vel boy
... samo shto su ovi sto ih je Tita vaspitao i koji su uspeli da razjebu sve- mahom roditelji/deke/bake "buducnosti" Srbije. :hekla:

p.s. ^ jedino zadnja rechenica i ima ostataka politichke normalnosti od autora....
Korisnikov avatar
By antibiotic
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2493778#p2493778]Mars napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2493734#p2493734]antibiotic napisao:[/url]
Ima dece kojima roditelji sve dopustaju i brane ih i kad nisu u pravu, pa ipak ta deca postanu delikventi i nasilnici.
Sneg je padao danima, pa ipak bilo je belo gde god pogledas.
pa da, htedoh reci da je logicna uzrok-posledica da nasilnici stvaraju nasilnike, sto ocito nije (jedino) pravilo.
By Speculum Columbae
Kako svaka reakcija ima svoju akciju, najveći problem ovih generacija su roditelji. Odrastali su u vreme relativnog prosperiteta i mira, imali toliko godina da učine nešto dobro od Srbije. Umesto toga su učinili ovo. U mojoj knjizi = najveći promašaji i najveće moralne 2x krntije, krivi za sve.
Ove frankenštajn generacije nasleđuju paradigme ponašanja (konzervatvnost, feudalni petparački moral, nikakva interesovanja, nasilnost, mentalitet žalfije) svojih roditelja.
Učestao problem je što se ova deca (videti pod: Olja Bećković) uopšte ne bune protiv svojih roditelja. Generacije se ne sukobe i nastaje situacija u kojoj su kulturne ikone Bora Čorba i Patrijarh Pavle, a kulturni atašei Kosovski Božuri.

Rešenje ne vidim, jer ne moram da budem vidovit 24 časa dnevno (možda neka heroinska komica, nešto, jer su opijati generalno rešenja svih problema na ovom svetu)
Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2493710#p2493710]antibiotic napisao:[/url]"Gledano po ukupnom procentu dece i mladih koja podržavaju negativne stavove o nekoj populaciji, na prvom mestu rang liste su osobe drugačije seksualne orijentacije, prema kojima negativan stav ima 36 odsto ispitanika. Na drugom su ateisti (23,0%), na trećem pripadnici drugih nacionalnosti (21,8%), a slede HIV pozitivni (19,0%) i odlični učenici (18,9%). "
lol
Korisnikov avatar
By antibiotic
^ hiv pozitivni i odlcini ucenici na istoj ravni :D

dobro da ne stoji: gingers (18,4%)
Korisnikov avatar
By Madonna
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2494007#p2494007]Srklet napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2493710#p2493710]antibiotic napisao:[/url]"Gledano po ukupnom procentu dece i mladih koja podržavaju negativne stavove o nekoj populaciji, na prvom mestu rang liste su osobe drugačije seksualne orijentacije, prema kojima negativan stav ima 36 odsto ispitanika. Na drugom su ateisti (23,0%), na trećem pripadnici drugih nacionalnosti (21,8%), a slede HIV pozitivni (19,0%) i odlični učenici (18,9%). "
lol
omg
Korisnikov avatar
By blenta
pa to je najstrasnije
pederi ateisti i odlicni ucenici
jbt kao neka parodija
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2493983#p2493983]deran napisao:[/url]tvoja bezuslovna ljubav prema žutima je istinski dirljiva...i glupa... :tepih:

nope! ja sam samo chitavu godinu govorio- loshe se ne menja gorim.
da u srpskoj mejnstrim politichkoj sceni ima viable, electable boljih od DS-a, prvi bih bio za te a protiv DS-a. no, realnost srpske mejnstrim politichke scene je tuzna i gadna kakva jeste. u takvom stanju stvari se bar ne reze grana na kojoj sedish/te vec se svim raspolozivim sredstvima PRITISHCU I PRIMORAVAJU oni chija ideologija bar jeste vecinom razumnija i progresivnija (DS (za razliku od tzv. sns-a) mada padaju chesto na praktichnom ispitu) da primene prichu dosledno i u praksi. to je sve.

al' kome ja ovo stalno objashnjavam......
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!