- 16 Apr 2012, 01:23
Konačno sam se složila sa sobom da treba da krenem u proces mtf tranzicije, što sam od početka puberteta, da tako kažem, želela, ili bolje reći osećam da treba da uradim.... Od detinjstva znam da sam devojčica, samo što to još niko oko mene nije saznao.... Ni moji roditelji i brat.... Ni sama ne znam kako me nisu provalili, kad sam toliko puta oblačila mamine stvari i sakrivala svoje perike i slično na raznim mestima po kući... Već duže vreme pretražujem sajtove na internetu vezane za proces tranzicije, ali nigde ne nalazim odgovor na moje glavno pitanje - od čega početi proces?
Molim one koji prolaze kroz to ili su već prošli, da mi pomognu svojim iskustvom i savetima... I, da... Molila bih da, ako se već odlučite da ostavitte odgovor na ovoj temi, izbegnete odgovore u stilu "treba da budeš sigurna da li to uopšte želiš...", "treba da budeš hrabra i sigurna u sebe...", ili pak "treba da odlučiš kako želiš da se zoveš kao devojka..."! Ovo vam kažem pošto sam od jedne osobe sa kojom sam se dopisivala e-mailom, koja živi u van Srbije upravo takve odgovore dobijala... Sigurna sam u sebe, znam da to želim i kada prođem tranziciju, zvaću se Nataša, kako i sada sebe nazivam... Ono što mene zanima je kako se proces tranzicije započinje, kome da se obratim od stručnjaka, kako to konkretno teče u Srbiji, i na šta mogu da očekujem da ću da nalettim od neočekivanih problema u toku procesa... Hvala unapred....