- 04 Dec 2012, 03:11
♪ did they get you to trade ... cold comfort for change? ♪
Ja sam imala nesreću da porodica ne odobrava razne moje životne izbore, odluke i stavove. Znam šta znači ne samo nemati njihovu podršku, nego boriti se sa njihovim pokušajima menjanja mene, "zabranama", zlobnim komentarima i šta sve ne.
Bilo je jako usrano, ali je vredelo istrpeti par godina boreći se protiv toga.
Danas imam njihovu podršku, ili makar odobravanje (koje se manifestuje kao nesprečavanje) za većinu toga što radim. Nismo bliski, ali ne postoje razni problemi koji su ranije postojali, dok su mislili da ima smisla da me "menjaju". Prihvatili su neke moje izbore i sada zaista ja mogu birati.
Kad gledam unazad, definitivno se više isplatilo proživeti par težih godina nego da sam odabrala neki cold comfort. Danas bih i dalje bila u tom cold comfortu i bilo bi usranije.
Moraš da se boriš protiv njihovih napada. Time što ćutiš i pokunjiš se, samo osnažuješ njihvo ponašanje jer misle da "deluje".
Znam da ti je teško, ali bilo bi ti teško i da nisi autovan, i to mnogo duže. Iako ti se trenutno ne čini tako, autovanje je najčešće ipak manje zlo, jer ti omogućava iskreniji i lagodniji život nakon što se smire strasti.