Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Jesu li 'Rane' realan prikaz Srbije devedesetih?

totalno
1
7%
većinom
2
13%
donekle
10
67%
nikako
2
13%
Korisnikov avatar
By Dirrty
Moj doživljaj 90ih je prilično lepršav, jer mislim da sam imao prijatno detinjstvo... a što se tiče svih pomenutih filmova, nikada nisam mogao da ih svarim, i uglavnom mi se povraća od srpskog filmskog stvaralaštva. Tako da se u mom slučaju ne može poklopiti nikako.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2475178#p2475178]Popeye napisao:[/url]vecina hrvata koje poznajem su na meni nerazumljiv nacin fascinirani/uzasnuti srbijom, pa tako i jedan frend s kojim sam nedavno raspravljao o tome jesu li 'rane' realan prikaz srbije devedesetih, ponajviše mindseta koji je tada bio prevladavajući, i to u širokim narodnim masama. on je naravno uvjeren da jesu, te da je ona scena u kojoj miki manojlović psuje clintona nakon što mu nešto ispadne iz ruku (ne sjećam se viša što) esencija srpstva, doduše ništa manje nego ona u kojoj sam sebe pljuje po faci pokušavajući pljunuti susjedu iznad. meni su pak dragojevićevi filmovi uvijek bili whatever, kao i on sam, te baš nisam uvjeren u to da su 'rane' the film o srbiji devedesetih, te da definiraju duh tog vremena (aka zeitgeist).

enivej, pretpostavljam da je ovdje većina ljudi em odgledala 'rane' em preživjela srbiju devedesetih, pa me zanima što vi mislite o tom filmu i tome kako je prikazao vrijeme kojim se bavi?
Mislim da tvoj frend ne treba više da ti bude frend.
Ljudi kakvi su prikazani u filmu, postojali su u to vreme, i opisani su prilično verodostojno... Ima ih i danas. Ali ni tada, kao ni sada, nisu bili reprezentativni niti veći deo srba.
Ne, film "Rane" nikako nije realan prikaz Srbije devedesetih.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Otprilike ovako kako je sinestetični rekao.
Samo su se fokusrali na nekoliko ekstrema, sve ih smućkali na jedno mesto i to obradili i napravili film.
O tome šta se dešavalo u tim godinama sa nama, običnim ljudima koji nismo kriminalci, najbolje govore 'Dnevnik uvreda 1993.' I 'Tamna je noć'.
Ne možete devedesete sagledavati uglavnom kroz prizmu kriminala. S tim u vezi trenutno vlada mišljenje da to doba i dalje traje, a suština je da kriminala uvek ima i uvek će ga biti, kao i problematičnih klinaca.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!