Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By Ulix
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2474089#p2474089]svejedno napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2473821#p2473821]Simor napisao:[/url]
poverenje koje sam do sada imao u Haški tribunal.
zaista...mislim....

...zaista?

lol
A zašto da ne?

Meni je potpuno nejasan taj tvoj cinično-paranoični otklon prema svemu. Ništa ne valja, sve neke zavere, niko nikoga ni za šta ne pita, sve je to sa tvog budističkog stanovišta nebitno, a ti iznad svega toga gledaš smrtnike kako se tripuju i mudro klimaš glavom. "Mislim... ... zaista?"
:katemoss:
Korisnikov avatar
By svejedno
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2474167#p2474167]Ulix napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2474089#p2474089]svejedno napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2473821#p2473821]Simor napisao:[/url]
zaista...mislim....

...zaista?

lol
A zašto da ne?

Meni je potpuno nejasan taj tvoj cinično-paranoični otklon prema svemu. Ništa ne valja, sve neke zavere, niko nikoga ni za šta ne pita, sve je to sa tvog budističkog stanovišta nebitno, a ti iznad svega toga gledaš smrtnike kako se tripuju i mudro klimaš glavom. "Mislim... ... zaista?"
hm.

zasto da ne - ako zanemaris hiljadu drugih 'sitnih' stvari, zbog haradinaja, npr. pa cak i zbog one komedije sa seseljom.

pa sada, eto, i zbog ovoga.

drugim recima - zato sto je to ispravan/tacan stav (nemati poverenje u 'pravednost' haskog tribunala) prema ovom sudu.

a i prema odboru za nobelove nagrade, btw. i prema mnogim slicnim stvarima u zivotu.

(dal se postavljam iznad ili ne.... ja ne bih rekao. ali mozda tako deluje.
ali mislim da je iluzorno imati poverenje & ocekivati pravdu od bilo kojih centara moci, i da, mislim da je to odlika slabo inteligentnih/slabo informisanih ljudi.
to sto se srbija u ovom slucaju nasla na 'pogresnoj strani' je samo splet okolnosti - prosto tako funkcionise svet. mislim da je korisno biti svestan toga)
meni je haag utoliko ok jer od osudjenih sigurno nitko nije nevin, dok medju oslobodjenima sigurno ima i netko tko je kriv. to je ok rezultat za bilo koji sud na svijetu.
btw, ne vidim zasto bih trebao imati povjerenja u haag (odnosno ICTY) ili ga nemati. to je potpuno deplasirana kategorija u ovom kontekstu. nije mi haag prijatelj da trebam imati povjerenja u njega.
By Simor
Poverenje nije nikako deplasirano i to je lepo pokazao Dominik Mojsi. Emocije postoje ne samo na ličnom, psihološkom planu nego i na planu kulture i važne su za razvoj društvenih zajednica. On ističe tri emocije: nadu, strah i poniženje i smatra da su za evoluciju zajednice važne sve tri emocije, ali problem nastaje kada dođe do disbalansa i kada jedna od emocija postane dominatna. Za razvoj društvene zajednice je važno osećanje nade, a preduslov za razvijanje nade jeste poverenje u demokratske institucije. U tom smislu, poverenje u mehanizme međunarodne pravde jeste jako važno.
By Simor
Primetićeš da ja nisam društvena zajednica.
ne, ali si izgleda pulsirajući emiter osjećaja društvene zajednice, s obzirom da rečeš kak je tvoj razocaranje dio njenih sirih emotivnih mijena.

no zanimljivo je na cemu pade to povjerenje u haag - na tome sto je donesena presuda s kojom se ne slazes. nije nestalo zbog toga sto je tuziteljstvo u optuznici navodilo zive ljude kao mrtve, sto je odluceno da se zapisnici i transkripti vrhovnog savjeta odbrane jugoslavije ne moraju dostaviti kao dokazni materijal, sto se nije sudilo po kontinentalnom pravu, sto su se dodijeljivale smijesne kazne za velike zlocine itd. dakle, brojne proceduralne i pravnicke pogreske nisu bile dovoljne da se izgubi povjerenje u ICTY, ali jedna presuda od njih desetine jest.
tako je to s emotivnim reakcijama. ^^
By Simor
Moje razočarenje jeste deo opšteg razočarenja u Srbiji.

Što se poverenja u Haški tribunal tiče, ja, očigledno za razliku od tebe, nemam dovoljno pravničkog znanja da bih mogao da kažem da je odabir jednog ili drugog pravnog modela ili uključivanje ovog ili onog dokaznog materijala nešto zbog čega bih ja verovao ili ne nekom sudu. Za tu vrstu poverenja u bilo koju instituciju je potrebno raskošno renesansno znanje koje ja ne posedujem. Sudim na osnovu rezultata jer je to jedino čime baratam. Naravno: ne sviđa mi se odluka kojom se žrtve jednog naroda nipodaštavaju. Meni je to dovoljno da se zapitam da li taj sud uspostavlja dobre mehanizme odgovornosti i pravde i da li je na osnovu presuda tog suda moguće uspostaviti jasniju sliku ratnih događaja na prostoru bivše Jugoslavije koji bi doprineli procesu pomirenja.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2474239#p2474239]Popeye napisao:[/url]meni je haag utoliko ok jer od osudjenih sigurno nitko nije nevin, dok medju oslobodjenima sigurno ima i netko tko je kriv. to je ok rezultat za bilo koji sud na svijetu.
btw, ne vidim zasto bih trebao imati povjerenja u haag (odnosno ICTY) ili ga nemati. to je potpuno deplasirana kategorija u ovom kontekstu. nije mi haag prijatelj da trebam imati povjerenja u njega.
bravo momak tako se to radi!
By kartografija
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2474810#p2474810]Simor napisao:[/url]
Što se poverenja u Haški tribunal tiče, ja, očigledno za razliku od tebe, nemam dovoljno pravničkog znanja da bih mogao da kažem .....
Stvarno verujes da popajeva i laeromova zalosna lupetanja imaju neke veze sa pravom. :lol:

Autor dole linkanih tekstova je profesor medjunarodnog prava na Univerzitetu u Notingemu.

Sta je pogresno u nedavnoj odluci Zalbenog veca:

Pescanik - Sta je pogresno u presudi Gotovini

Sta je servirano hrvatskoj javnosti, a sta je stvarno receno na sudu (by the way, brljotione koje su u hrvatskoj javnosti lansirali Gotovinini advokati je i popaye ovde ispisivao):

Pescanik - Na zapadnom Balkanu nista novo
Korisnikov avatar
By scout_finch
tuzno je samo sto niko nije odgovarao ni za jedan oduzet srpski zivot. a ubijeno je i par srba u ratu. videcemo sta ce uraditi sa haradinajem. a posto je haski sud sklepan uz kurac, primenjuje neko hibridno pravo koje ne moze da se nauci kapiram ni na jednom fakuletetu, proces je suludo dug i neefikasan, mislim da je sva prica o optuznicama suvisna. pa na sta lici seseljeva optuznica, i jos je tuzilastvo iznosilo svoj slucaj godinama :lol: a nisam ja neki seseljev fan, samo mislim da je tako dugo sudjenje bas nedopustivo. po njima je trebalo 2,3 godine da podignu optuznicu.pristalo se na to, i nema sad poverenje, nepoverenje. proslo je kako je proslo, jos malo i to ce da se zavrsi. za srbiju je u svakom slucaju zavrseno, isporuceni su svi optuzeni, bice i skoro sto osudjenih, i onda da probamo da budemo normalna drzava. ko nemacka posle drugog svetskog rata.
šešeljev primjer je najskandalozniji zapravo. odavno je trebao biti ili osudjen ili pusten. da ne spominjem sto oslobodjeni nemaju mogucnost tuziti sud zbog toga sto su sjedili u zatvoru godinama.
Korisnikov avatar
By Laerem
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2474167#p2474167]Ulix napisao:[/url]
zaista...mislim....

...zaista?

lol
A zašto da ne?

Jebeno. :lol:

OT: Meni je problematicna ta ideja da je cilj suda "proces pomirenja", to je blesava bajka. Cilj suda treba da bude pravda u legalnim okvirima. I ovoj presudi je pobjedila pravda u legalnim okvirima. Neke univerzalne, nad-legalne pravde naravno da nema, jer zlocinci koji su odgovorni za pogrom Srba nisu i nece biti kaznjeni (kao što ni svi srpski zločinci nele biti kažnjeni, ili će dobiti mizerne kazne kao Šljivančanin), ali taj odmak između pravde i legalne pravde je vec prastari klišej, i nije da on disproporcionalno oštecuje Srbe.

Ono što frustrira nacionalističke Srbe nisu tu neke partikularne presude, već simbolički gubitak, tj. poraz narativa po kojemu smo "svi činili zločine pa nema pravih krivaca" ili još gore, po kojemu su srpske paravojne formacije samo pokušale zaštititi ugroženo srpsko življe, koje je bilo ugroženo jer su Hrvati, eto, genetski ustaše. Jebiga, game over. Hrvati su pobjedili. I to ne vlastitom zaslugom, ili viškom morala, već isključivo zbog zapanjujućeg kanjona između srpske ideološke megalomanije i njihovih realnih (vojnih, intelektualnih, političkih) sposobnosti.

Mislim, koliko jebeno nesposoban i jadan moraš biti da te porazi jedna tragikomična država poput Hrvatske. Nije ni cud sto ste frustrirani, kao da vas je prebila djevojcica od 7 godina. :facepalm:
Korisnikov avatar
By scout_finch
ne vidim razlog da dodajes na kraju svakog posta po recenicu kojom nipodastavas hrvatsku, one would think da pokusavas da ne zvucis kao nacionalista :D
i naravno da hrvati nisu genetski ustase, samo poneki biraju da to budu.
Korisnikov avatar
By Laerem
Ne, nego meni se Hrvatska zaista organski gadi, kao nacija, kao politicki projekt, kao drzava, a Hrvati (po usmjerenju) su mediokritetni govnari koji useru sve sto dotaknu (obalu, ekonomiju, kulturu). Mijenjao bi ju za Austro-Ugarsku, Jugoslaviju, bilo sta. Svijet bi zaista bio ljepse mjesto kad bi sutra nestala s lica zemlje.
Korisnikov avatar
By svejedno
ajde da i ja prozborim po koju analizu, lol. sa visine ,)
o celom srbi vs hrvati vs svet 'problemu' i to.

..

sustina celog srpskog 'ceo svet je protiv nas' ludila,
je prosta cinjenica da je to tacno - ali u drugacijem smislu -
ceo svet je svi protiv svih.

uz po koja 'strateska partnerstva'.

to su, jbg, pravila igre.

svet nije lepo & pravedno mesto. prosto... nije.

stoga i postoji 'hague invasion act' npr. i tome slicne stvari.

hag je politicki sud - to je sve sto ima da se kaze o haskom tribunalu & 'pravdi'.

..

i kao sto popaj primecuje, hrvati npr. su to shvatili, prihvatili & uzeli da igraju po tim pravilima,
dok srbi i dalje ne mogu da dodju sebi jer ocekuju (nakon svih svojih zaseravanja)... ne znam.... lojalnost, mozda. pravdu..... nesto. fer plej(sada). medjunarodnu pravdu, cak ( :lol: )
ko zna.

..

sa te strane je ovo i dobra i losa stvar za srbiju -

dobra - mozda najzad shvate pravila igre & pocnu da igraju po njima.

losa - verovatno nece, verovatno ce i dalje biti ubedjeni da je sve to upereno protiv njih.

..

a tu su i oni srbi i hrvati koji zaista veruju u svetsku pravdu, nepristrasnost suda etc. takvih hrvata je, doduse, mnogo majne.

sto se srba tice ne zna se koji su smesniji - ovi sto veruju u medjunarodnu pravdu u ovakvom svetu,
ili oni koji ocekuju medjunarodnu pravdu u svetu za koji vide da je nema - ali da igraju po pravilima im ne pada na pamet.

..

hrvati, sa druge strane, prosto vecinu igara dobiju, jer igraju po 'pravilima'.

za glupe hrvate koji u ovome vide pravdu - ovo je samo losa stvar, po mom misljenju. na duze staze.

..

i to je to.

medjunarodne, bilo kakve, zapravo, pravde, jbg, nema.
postoje samo interesi i zakon sile.
sila zakona je izgubila odavno.
(licno se nadam da ce se to promeniti, naravno - ali sadasnje stanje je takvo)

i ma koliko larim & popaj & hrvati trubili o 'pravnim okvirima' ovakve odluke,
jasno je da je ovo prosto prekrajanje & zajebancija pravde (sto pokazuje, na odlican nacin, onaj prvi link koji je kartografija postavio)

i to je tako.

srbi (we) lost. jbg. gubljenje nosi... posledice. life's a bitch.

i dalje nema sta da se kaze.

(da ne ulazim u pricu o uzrocima & pocetku rata, je li, uzaludno je)
Korisnikov avatar
By Vel boy
samo na ovo
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2474967#p2474967]Laerem napisao:[/url] .....jer zlocinci koji su odgovorni za pogrom Srba nisu i nece biti kaznjeni (kao što ni svi srpski zločinci nele biti kažnjeni, ili će dobiti mizerne kazne kao Šljivančanin), .....
na stranu sada sve tvoje jebeno ubitachne mentalno-emocionalne egzibicije i ringishpili u postovima, koja je poruka onda citiranog? da se zlochini isplate?

btw. nije li shljivanchaninu ipak utrostruchena kazna naposljetku, kao shto i treba?
Korisnikov avatar
By BoB 123
[quote=")
potpisujem.

@Bob123, drago mi je za :hail2: :) ali shta sad tebi nije jasno u vezi rkaradzica i mladica? samo pitam.[/quote]

Meni je sve jasno,pogotovo kada su oni sto su optuzili Karadzica i Mladica za najvece zlocine dali RS u Dejtonu, i nisu dozvolili da Srbi iz BIH dozive sudbinu Srba iz bivse RSK kada je HV i Alina vojska bila pred Banjalukom.
Zbog toga je obrazovanje preko Tv i Radio veoma opasno da budes u krivu oko ratnih zlocinaca u danasnjem svetu.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!