Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Smatrate li da bi NAMERNO inficiranje HIVom trebalo biti krivicno delo?

Da
10
77%
Ne
1
8%
Krivicno delo treba da bude i namerno i nenamerno inficiranje
2
15%
Ne znam, ne poznajem tu oblast dovoljno dobro da bih izneo/la stav
Nema glasova
0%
U sklopu reforme zakonodavstva koju sprovodi Ministarstvo pravde i državne uprave, Udruženje građana Q-klub i JAZAS uputili su predlog za izmenu Krivičnog zakonika kojim bi se dekriminalizovalo nenamerno prenošenje HIV infekcije, odnosno ukinule krivične kazne i zamenile nekrivičnim kažnjavanjem.

Kompletan tekst [url=hhttp://www.gay-serbia.com/inicijativa-da-nenam ... delo-5357/]KLIK[/url]

Smatrate li da bi NAMERNO inficiranje HIVom trebalo biti krivicno delo?
By space_oddity
Zašto misliš da namerno širenje HIVa ne bi trebalo da bude krivično delo?
Korisnikov avatar
By Dirrty
Podržavam razdvajanje namernog i slučajnog prenošenja HIVa. Samo nisam siguran koliko bi se to poštovalo u našem razjebanom sistemu pravosuđa, kada predrasude prema obolelima opstaju i u okviru medicinske struke. Uostalom, da li naše pravosuđe zalazi u ovu oblast, van papira?
Korisnikov avatar
By blenta
ako jeste krivicno delo
kad ce da uhapse ovog sto godinama NAMERNO prenosi
i poznat je policiji?
Korisnikov avatar
By Kiborg
Namerno prenošenje HIVa treba da bude krivično delo.
A sad za nenamerno nisam siguran, treba da se kažnjava, ali blaže, ako ništa drugo barem da bi se osiguralo da oni koji to rade namerno ne bi mogli da se vade da su to uradili slučajno. I "slučajno" učinjeno ubistvo se kažnjava, ali ne kao i "namerno". Taj princip treba da važi i za HIV.
Ja stvarno ne znam šta je na umu tih koji namerno prenose smrtonosnu bolest. Koji su im motivi, porivi ? Sem ako i ranije nisu imali običaj da ubijaju, imaju li uopšte svest da praktično izvršavaju ubistva i kako se nose sa tim saznanjem, ako ga imaju. :neznam:
Odgovoran i korektan čovek će, ako boluje i od manje opasne bolesi, o tome obavestiti što širi krug ljudi, a i sam će voditi računa da nikoga svojom bolešću ne ugrozi, ako je bolest takva da se prenosi na ovaj, ili onaj način.
Ne mogu da zamislim, još manje da opravdam drugačije postupanje. :ozbiljan:
Korisnikov avatar
By Mars
A kako je sada? Jel se ne tretira kao krivicno delo ILI uopste nita o tome ne postoji u zakonu?
Korisnikov avatar
By Blady
Kako ce se utvrditi da li je namerno ili nenamerno?

Ot - da.
Korisnikov avatar
By Mars
Pa jedino ako taj ima karton, ako je registrovan...znaci sigurno zna - a ne saopsti to drugoj strani pre seksa.

Mada, ne znam na kome je, na kojoj strani da dokaze (nesto kao kod mobinga, po novom zakonu OPTUZENI mora da se odbrani da nije vrsio mobing, NE zrtva)...da ne bude ovde "jesam reko/rekla"...

Pravda za Denija i Dantea!
Korisnikov avatar
By *Sandra*
sta bi sa onom devojkom sto su je optuzili da je namerno prenela HIV nekim vecim facama? tako nesto sam cula...

ako se dokaze da je namerno, svakako treba kazniti tu osobu.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!