Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Nabrojani doista jesu "nosioci i izvršioce pogubne antisrpske politike u Srbiji"?

dabome, sve branković do brankovićke!
1
11%
neki jesu, neki nisu
1
11%
ma to su pizdarije
3
33%
orlando na kolarevićevu poziciju!
4
44%
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=640476" target="_blank

po kolareviću draganu, sljedeći su nosioci i izvršioce pogubne antisrpske politike u srbiji:
Zdravko Čolić, Momčilo Bajagić, Dejan Mijač, Slobodan Šijan, Mira Banjac, Gordan Kičić, Branislav Trifunović, Radoš Bajić, Vojislav Brajović, Svetozar Cvetković, Predrag Ejdus, Branislav Lečić, Branko Cvejić, Tihomir Stanić, Lazar Ristovski, Dara Džokić, Goran Šušljik, Tamara Vučković, Milica Mihajlović, Slobodan Boda Ninković, Miroslav Momčilović, Jagoš Marković, Nataša Ninković, Srdan Golubović, Vjera Mujović, Tanja Mandić Rigonat, Milena Šešić, Biljana Srbljanović, Jovan Ćirilov, Lazar Stojanović, Srđan Gojković Gile, Timoti Džon Bajfort, Dušan Ercegovac, Lena Bogdanović, Đorđe Pavlov, Stevan Filipović, Olivera Ježina, Alek Conić, Seka Sablić, Bora Todorović, Puriša Đorđević, Svetislav Basara, Miljenko Dereta, Dragan Velikić, Maja Mičić, Jelena Milić, Dunja Ilić i drugi.

kaže bota:
"Sastavljanje spiskova nosilaca i izvršilaca pogubne antisrpske politike" sa imenima i prezimenima istaknutih kulturnih poslenika je skandalozan, anticivilizacijski čin koji je u najstrašnijem obliku već viđen u istoriji u doba nacizma. Poziv na ustanak protiv neistomišljenika, diskriminatorsko etiketiranje građana koji imaju drugačiji politički stav je čin koji u civilizovanom svetu zaslužuje najoštriju osudu", stoji u pisanoj izjavi predsednika DS-a.

ps
nagradno pitanje: kako se definira antisrpska politika, šta je to ekšli? :nerd:
Korisnikov avatar
By Galadriel
kakve ingerencije i političku moć on više ima?
koga briga šta bogoroda po novinama, pa sve i da je u pravu?
By Simor
U mladim demokratijama, kakva je srpska, bez jasnog institucionalnog okvira i bez bilo kakve kulturne politike, antisrpski umetnici su svi oni koji su uz političke protivnike. To je jasno i iz ovog teksta, jer ti umetnici nisu napamet pobrojani, nego su njihova imena uzeta sa sajtova Demokratske stranke i Liberalno demokratske partije kao ljudi koji su aktivno podržali ove stranke u predizbornoj kampanji. Uostalom, to su umetnici koji su u prethodnom periodu medijski i svakojako profitirali baš zato što su bili bliski DS-u i LDP-u. Ili neko stvarno misli da se upravnikom neke kulturne institucije ili bitnim kulturnim „delatnikom“ u Srbiji postaje svojim kvalitetom, a ne političkom pripadnošću?

Iako pravljenje bilo kakve liste zaista deluje zlokobno, meni je problematičan i koncept kulture koji zastupa ovaj zamenik, jer je u pitanju jedno konzervativno i tradicionalističko viđenje kulture. Viđenje kulture koje je, da se razumemo, ovde bilo dominatno svih ovih godina, dakle dok je na vlasti bio i BoTa, koji se, evo nekih 20 i kusur dana nakon teksta, setio da odreaguje. Sada da se DS odredi i prema fenomenu partijskih kulturnih poslušnika (fenomenu koji su oni obilato stvarali i oblikovali), pa onda ova reakcija možda i dobije na težini.
Neko duhovit reče da nema ministarstva kulture u SAD zato što tamo ni nema kulture, pa je takvo ministarstvo sasvim izlišno. Dakle, jedna od najstarijih demokratija nema 'kulturnu politiku', ali svakako ima obilje kulturne produkcije, jer je naprosto usvojila liberalni model gde je kultura prepuštena komercijalnom finansiranju i donacijskim intervencijama, fondacijama, legatima i sl. Nisam, naravno, za taj model, ali samo ističem da demokratija uopšte nužno sa sobom ne nosi razvijenu državnu kulturnu politiku.

Što se spiska tiče, ne znam zašto je on 'antisrpski' -- pre bih se složio sa Simorom i rekao bih da su oni naprosto kulturni vojnici drugih političkih partija, tako da ja to vidim kao međustranački sukob i sukob njihovih ideologija. Ne znam ni čemu bi služio taj spisak -- da im se ukine podrška ministarstva? Pa to će svakako biti sa ili bez liste, a ovo doživljavam kao još jedan korak u dodvoravanju, s jedne strane, nacionalno orijentisanim biračima sklonijim konzervativnijoj kulturnoj produkciji, kao i otvaranje prostora za umetničke kadrove novih vlasti koji su prošli sito i rešeto 'prosrpstva' pa će sad da im kapne koji milion.

Kao neko ko ima status slobodnog umetnika koji dobija kao prevodilac na osnovu četvorogodišenjg učinka kvantitativno merljivog brojem prevodilačkih strana i kvalitativno pozitivno ocenjenog od strane komisije Udruženja književnih prevodilaca -- dobar prevod, dobra dela, da pojednostavimo -- nemam od ovog apsolutno ništa, jer nisam ni podoban, ni nepodoban. Prosto, ne pripadam ni jednoj stranačkoj opciji, te moj kulturni proizvod zavisi pre svega od mene (i izdavača, takođe nezavisnih).
By Kragi
Kad je Zorica Brunclik prezivela, prezivece i gore navedeni.
umetnici i intelektualci, koje je kolarevic popisao za odstrel, su aktivno podrzavali DS i LDP jer su ljudi s mozgom i znanjem da se u realnosti srpske politichke scene treba i mora podrzati barem manje zlo. sigurno da nisu bili slepo nekritichki prema i DS-u i LDP-u, ali poznavanje zla devedesetasha tj. nove vlasti su bili dovoljan motivator da podrze DS i LDP i slichno. kritichnost stanja i momenta srpskog drushtva su nalagali da se podrzi manje zlo. shta tu ima loshe i misteriozno?

a ovo shto kolarevic radi je tipichni devedesetashki nacifashizam.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2438083#p2438083]Dušan Maljković napisao:[/url]Ne znam ni čemu bi služio taj spisak -- da im se ukine podrška ministarstva?
Možda će EPS sada preusmeriti one silne stotine hiljada dinara namenjenih Zdravku Čoliću Neveni Adžemović.

:cigara:

To će biti prava prilika da Modelsice podsete Dragana Kolarevića, kao svojevremeno Milorada Vučelića, na pogubnost kontrole umetničkog stvaralaštva:

Muzička je milicija neophodna stvar
u ovom gradu da otkloni kvar,
muzička patrola da zavede red
i uvede novi strogi redosled.

Svaki televizor moraće da zna
kakav tv program treba da nam da,
svaki televizor naučiće sve
kada gradom luta šef stanice.

I zato čuvaj se i bolje pazi se
jer noćas gradom ide šef stanice!

Jer šef je ljut!

:discofever:
By Kragi
Edit: ulete Simor :smeh:

.... Sa malom razlikom da su neki od njih imali korist i profit od te podrske, sto naravno ne znaci da nije bilo i onih koji to rade cisto ideologije radi.
Tu prvenstveno mislim na estradne, nazovi, umetnike koji dobijaju solidne honorare za nastupe sirom Srbije koje organizuje stranka u svom promotivnom programu.
Osim toga, obelezavaju se 'dani grada', plus nove godine na trgovima i gomila drugih manifestacija koje postoje.
Elektro distrubucija Srbije sponzorise Colin album jer im je u intetesu? :)
Sve se to, uglavnom, radi zbog para a ne biranje manjeg zla.
Sto se mene tice, atak nije na mestu zbog glupih optuzbi. :)
sada kada znamo da je po kolarevicu Zdravko Cholic - "antisrpski elemenat...." :hail: i shta sve ne......, jedino me zanima da li je Cholic homofob jer, bojim se da sam negde nekad to bio prochitao o njemu shto me je iskreno rastuzilo :ozbiljan: jer sam ga oduvek voleo i po pesmama i ritmu i izgledu.

dakle, hocu da znam da li je ili nije Chola homofob! to me jedino zanima! :protest:
i, sigurno da se nadam da nije!
on je bio zaduzen od "pravih Srba" da Botu privede na "pravi put" dr. vojislava koshtunice preko katalizatora zvani dodik, no, poshto je Bota pao na "pravom srpskom" ispitu, jel'te, ovaj tj. Bota je zavrshio kao "izdajnichko smece", jel'te, a dr. vojislav koshtunica dobi sva ona "prava srpska" priznanja za srpsku "stvar" pogotovo Republiku Srpsku, lichno, od dodika. :eureka:

a, poshto je dr. vojislav koshtunica itekako zadovoljan rezultatima najnovijih izbora u Srbiji i novom vladom, to je dodik, bre, brate, odluchio da nema vishe ustezanja i da svi "pravi Srbi" moraju pod jednu shljivu tzv. nacionalno spasonosnog programa u kome su glavne luchonoshe, dabome, on, predsednik diploma, pardon, nikolic, vuchic, koshtunica a duhovno-umetnichki sponzori amfilohije, kachavenda, pahomije, peranovic, kolarevic, kusturica te desne ruke zvane dveri, obraz, nashi1389, navijachi.....

eto to je Srbija i "srpstvo" danas........
Korisnikov avatar
By spliff
ne treba ga smeniti
treba ga tuci govnjavom motkom
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2438500#p2438500]Popeye napisao:[/url]ali, zašto nema emira kusturice na spisku? :qqlele:
Zato što je Emir Kusturica dostigao takve nebeske sfere srpstva da njega niko ne želi da se odrekne. Voleo ga je Slobodan Milošević, voleo ga je Vojislav Koštunica, voleo ga je Boris Tadić. Ne postoji ni jedan dobar razlog da ga i aktuelni predsednik Srbije na zavoli.

Nego kada smo kod pravljenja lista, podsetio bih da i "moja" Druga Srbija voli da pravi liste. Tako su za Drugu Srbiju nepoželjni umetnici ljudi poput Gojka Đoga, Rajka Petrova Noga, Dobrice Ćosića, Ivane Žigon i sl. Nešto se ne sećam da je takvo pravljenje lista bilo označeno fašističkim ili, nedajbože, listama za odstrel.

Pre će biti da Boris Tadić u svojoj opozicionoj konfuziji pokušava da kritikuje trenutno vladajuće političke stranke, ali po običaju, kao i dok je bio PRedsednik, bavi se glupostima, a propušta da uvidi važne stvari zbog kojih se srpsko društvo valja u siromaštvu i bedi.

I još me nešto jako zanima: da li bi oni umetnici koji su podržali LDP bili spremni da se, u skladu sa neoliberalnim programom LDP-a, zaista pojave na tržištu i plasiraju svoje projekte ili bi očekivali da budu državno podržani umetnici.

:cigareta:
oh, kako je "lepo" sve salonski relativizovati i uravniti..... pomislio bi chovek da je Druga Srbija devedesetih proganjala i ubijala devedesetashke luchonoshe pa eto sad i ovi imaju prava isto........

da, stvarno mora da se srpsko drushtvo valja u siromashtvu i bedi zbog Tadica. pre Tadica je bolje bilo.... mda.....
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!