Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

premda stoji da ništa ne prevazilazi 70-e po pitanju broja kvalitetnih i revolucionarnih filmova koji su se u tom periodu pojavili, krindžujem svaki put kada čujem žalopojke kako su noviji filmovi svi sranje, kako se ne prave više kao ranije, ode sve u kurac, itd. i ovakve floskule maltene po pravilu dolaze od ljudi koji uglavnom gledaju američku holivudsku produkciju - i to ne čak ni dobar deo te produkcije, već svakakve boze u šljaštećem pakovanju.

dakle, mislite li da ih više ne snimaju kao ranije?

uostalom, zašto bi uopšte i želeli da ih prave kao nekada? zar se ne biste smorili u toj nekreativnoj, statičnoj žabokrečini?

ovo bi takođe moglo da bude dobra prilika da se pobroji sve ono kvalitetno što se pojavilo od 2000. naovamo.

:oskar:
Hmmm... Istina je da retko sta novije uopste i zelim da pogledam, a jos redje kazem da je dobro. No opet, moguce da je i delom zato sro je sve to vec vidjeno i kako covek ide stariji, sve su mu kriteriji ostriji.

Recimo ako uzmes horore npr, 80-te se ne mogu ni porediti sa ovim danas :drama:
Korisnikov avatar
By Misfit
naravno, možemo uvek da pričamo o tome koja je filmska decenija bolja, a koja gora. kako globalno, tako i u pogledu određenog žanra ili zemlje.

takođe, nemamo ni tu pogodnost vremenske distance, pa nam ono što je bliže nije uvek najjasnije. ali stav da se dobri filmovi više ne prave je što se mene tiče potpuno nerealan. ponekad se zaista zapitam: šta li ti ljudi uopšte gledaju?

mage, nemaš pojma koliko je to "sve je već viđeno" staro. :D
Korisnikov avatar
By Anhedonie
ranije su se filmovi pravili redje nego danas i gledalo se da bude dobar. danas se pravo mnogo vise, i dobrih i losih, samo sto se te boze u sljastecem pakovanju reklamiraju i popularizuju, to ne znaci da su filmovi losi vec da je publika losa jer gleda to.
Korisnikov avatar
By bern
nemam takav odnos prema filmu.

pala su mi na pamet dva filma za listu najbolih nakon 2000, ali su oba iz '99. :D

no, ja ipak nisam filmofil :drama:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2398872#p2398872]Misfit napisao:[/url]ovo bi takođe moglo da bude dobra prilika da se pobroji sve ono kvalitetno što se pojavilo od 2000. naovamo.
Možda omašim za koju godinu (ili deceniju s obzirom na to da su neki reditelji aktivni već dosta dugo) ali recimo...

- novi francuski ekstremizam (Grandrieux, Bonello, Dumont, Dieutre, Nolot, itd)
- kontemplativni/spori film (Lav Diaz, Uruphong Raksasad, Apichatpong Weerasethakul i još gomila njih iz jugoistočne Azije)
- novi ruski film (Nikonova, Bakuradze, Mizgiryov, Khomeriki, itd)
- austrijska škola (Haneke, Seidl, Schleinzer, Geyrhalter, itd)
- nova berlinska škola (Schanelec, Köhler, Grisebach, Speth, Ade, itd)
- kineski novi dokumentarni pokret (Jiayin Liu, Wang Bing, Wu Wenguang, itd)

+ gomila pojedinačnih autora kojima se ne može prilepiti neka opšta odrednica (Joao Pedro Rodrigues, Athina Rachel Tsangari, Teresa Villaverde, Pedro Aguilera, Guy Maddin, Kelly Reichardt, Giorgos Lanthimos, itd).

Što se mene tiče svašta se zanimljivo dešava.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Po meni je situacija obrnuta, kako vreme prolazi, filmovi su sve bolji i bolji, a sve naravno zahvaljujući kompjuterima :D i realističnim efektima.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Oduvek sam bio naporan po pitanju toga... godišnje mi se baš gleda u proseku 2 filma, to je konstanta, a ukus mi je trashy, tako da nije nužno do produkcije. Kapiram da ima veze sa položajem planeta/zvezda.

Ne mislim da se prave lošiji filmovi, samo drugačiji.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Mislim da je danas korelacija sa onim sto je popularno i kvalitetno znatno losija. Da bi se odgledao dobar film treba ga pre svega pronaci, jer nisu servirani kao holivudski blok-basteri. Cini mi se da su reditelji ranije apstraktnije razmisljali, vise ekperimentisali, improvizovali, jer su pored interesovanja za film imali veliko interosovanje i znanje u polju , recimo, knjizevnost i likovnu umetnost. Glumci su bili vise sa pozorisnim isklustvom nego danas. danas kao da nas vise nista ne moze uzbuditi i iznenaditi, ni publiku, ni reditelje.

Tehnologija je takodje bitan faktor. Usvarsavanjem tehnologije se uvek nesto novo dobija , ali i gubi. Sve je vise filmova koji zele da nas zavedu slikom u koju upakuju pricu koja je smece.
Spektar ideja se takodje cini sve manji, mada tema uvek ima na pretek, sa tehnicke strane za ono sto je "novo i uzbudljivo" kao da je ostao samo napredak u tim specijalnim efektima i nova kombinacije poznatih stilova sa istim,
jer je u 20 veku jos uvek bilo prostora za otkrivanje kroz ekperimentisanje prostom kamerom.

Moram da priznam da me je sadasnji holivud prilcno olenjio sto se tice odabira filma - samo trazim nesto sto ce da me 'fleshira' nekim spec. efektima itd. S druge strane, filmovi o "medjuljudskim odnosima", kao alternativa, su me takodje malo smorili iz niza razloga.
Korisnikov avatar
By bern
mislim da efekti više nisu toliko zanimljivi kao što su bili u periodu 90/00. svi znaju da su mogući, ali ne oduševljavaju ako su jedino vrijedno u filmu.
Pun sam ljudskih slabosti i boljki, u smislu da mi je zanimljivije da idem unazad, nego da pratim ono trenutno moderno. Plus što nemam živaca za bilo kakve pomodarije.
Ne znam kako to da objasnim, a da ne upadnem u sopstvenu zamku: holivudske filmove kakve voli npr. Viktor Vilotijević, pratim vrlo retko, a u tim slučajevima jer sam u gomili ljudi koji žele da vide te filmove, tj. iz dokolice, ili ubijanja vremena. Moderna holivudska filmografija je, ipak sramota.
Slažem se sa premisom polarlihta, ima dobrih filmova, samo ih treba tražiti (prirodno) van popularnih trendova.
Ne slažem se sa anhedonijevom premisom (sori, bez uvrede), jer pokazuje osnovno nepoznavanje filmografije i neiskustvo iz gledanja pre 1980-ih; filmovi su bili mnogobrojni npr. dvadesetih godina, isto koliko i danas, uz jednak trud oko efekata i budžet (čak i u ekspresionizmu, koji prema pravilu (često i namerno) nije bio visokobudžetni, uz izuzetak Murnau).
Moj zaključak je da dobre filmove ne treba tražiti u fabrici snova, jer ona nikada i nije težila kvalitetu, pre zahvalnosti prema gledaocu. Ali, naravno da ima dobrih filmova.
By Ulix
Ne mislim da su danas lošiji filmovi nego pre. Verujem da su i sedamdesetih ljudi pričali da su šezdesetih filmovi bili bolji. To je uvek tako i obično je problem da ti koji se žale ne nalaze dovoljno filmova koji odgovaraju njihovom senzibilitetu.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2399517#p2399517]Dante napisao:[/url]filmovi su bili mnogobrojni npr. dvadesetih godina, isto koliko i danas, uz jednak trud oko efekata i budžet (čak i u ekspresionizmu, koji prema pravilu (često i namerno) nije bio visokobudžetni, uz izuzetak Murnau).
Od 1910. film je bio spektakl jednak ovom savremenom holivudskom, treba samo uzeti u obzir tzv. sword and sandal filmove kao što su Il ratto delle Sabine, La caduta di Troia, Quo Vadis?, Spartaco i bezbroj drugih. Ništa zapravo nije drugačije nego što je bilo pre stotinak godina što se toga tiče.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2399552#p2399552]polarlicht4.1 napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2399517#p2399517]Dante napisao:[/url]filmovi su bili mnogobrojni npr. dvadesetih godina, isto koliko i danas, uz jednak trud oko efekata i budžet (čak i u ekspresionizmu, koji prema pravilu (često i namerno) nije bio visokobudžetni, uz izuzetak Murnau).
Od 1910. film je bio spektakl jednak ovom savremenom holivudskom, treba samo uzeti u obzir tzv. sword and sandal filmove kao što su Il ratto delle Sabine, La caduta di Troia, Quo Vadis?, Spartaco i bezbroj drugih. Ništa zapravo nije drugačije nego što je bilo pre stotinak godina što se toga tiče.
Treba, nego kako. Ali to je potpuno prirodno; ako je neoklasicizam dotakao svaki vid umetnosti, bilo je očekivano da će zadesiti i (tada novi) film.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2398872#p2398872]Misfit napisao:[/url]
dakle, mislite li da ih više ne snimaju kao ranije?

ček da vidim...Holivud troši desetine milijona na kompjuterske efekte, smišlja 3D, 5D, 10D, secka scene u sekunde, samo da bi postigao deseti deo tenzije koju stvaraju trojica muškaraca koji 5 minuta stoje na miru, čute i gledaju jedan drugog...hmmmm...DA
Korisnikov avatar
By Mage
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2399506#p2399506]antibiotic napisao:[/url]
Moram da priznam da me je sadasnji holivud prilcno olenjio sto se tice odabira filma - samo trazim nesto sto ce da me 'fleshira' nekim spec. efektima itd. S druge strane, filmovi o "medjuljudskim odnosima", kao alternativa, su me takodje malo smorili iz niza razloga.
E ovako nekako.

Problem je sto me drame same po sebi ne interesuju ukoliko nisu upakovane u neki Sci-Fi/Fantasy omotac. A opet, smaraju me i svi ti silni "flashy" filmovi bez ikakve dramske vrednosti i kvalitetne price.

Najidealnije mi je kada nadjem dobar film sa elementima fantastike koji ima neku svoju filozofiju. A to je bas bas retko...
Korisnikov avatar
By Partybreaker
Što se filmova tiče, dobili smo samo bolju grafiku, (bolje) kompjuterske efekte. Ostalo je sve isto. Nađe se tu i tamo po koji inovativan, a ovo ostalo na isti kalup. Ne smatram da su filmovi scenaristički toliko lošiji od starih, mislim da postoji previše njih, pa vlada opšte prezasićenje.

Muzika... nisam dobro upoznat sa muzikom prošlog veka, ali svaka pesma koju sam čuo je BAREM dobra i, štaznam, ima te neke emocije i nešto što te veže za istu.
Ja nisam neki strucnjak, ali cinjenica je da su filmovi danas KATASTROFA.
Sve je nekako otislo u ekstremizam, u nesto bez forme i ukusa, samo preterivanja.
Horori na isti kalup, drame monotone do suicida, komedije mahom prostacke.
Tj. u vecini slucajeva kvantitet gusi kvalitet. Zalosno...
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2399517#p2399517]Dante napisao:[/url]Slažem se sa premisom polarlihta, ima dobrih filmova, samo ih treba tražiti (prirodno) van popularnih trendova.
ovo jeste donekle tačno, i polarova lista nije baš mikica/žikica-friendly, ali ne mora uvek da bude tako. evo, pokušao sam da se setim, ovako na brzinu, dobrih 2000 and beyond filmova koji su bili pristojno reklamirani, prikazivani na većim festivalima, puštani na TVu, o kojima se pričalo, itd. (doduše, prošarao sam i sa ponekom opskurnom bjedastoćom.) tako da je zaista potreban minimalan napor kako bi se izašlo iz te uloge pasivnog konzumenta koji se odmah lepi na prvo govno koje zasvetluca.

elem:

Requiem for a Dream, Amores perros, Dancer in the Dark, Y tu mama tambien, Spirited Away, The Piano Teacher, Mulholland Drive, Valhalla Rising, The Pianist, Hable con ella, Cidade de Deus, Adaptation, Irreversible, Kill Bill, In the Mood for Love, Oldboy, Gegen die Wand, 3-Iron, Caché, The Constant Gardener, Das Leben der Anderen, Children of Men, 21 Grams, The Last King Of Scotland, No Country For Old Men, There Will Be Blood, The Dark Knight, Bronson, Let The Right One In, The Hurt Locker, The White Ribbon, Inglourious Basterds, Fish Tank, Four Lions, True Grit, Donnie Darko, Battle Royale, Der Untergang, Audition, In Bruges, Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans, Der Baader Meinhof Komplex, Haute Tension, The Saddest Music in the World, La mala educacion, Happiness, Tideland, Pusher III: I’m the Angel of Death, Never Let Me Go, Sukiyaki Western Django, The Chaser, Slumdog Millionaire, Frozen River, Vinyan, Antichrist, Otto; or Up With Dead People, District 9, Dogtooth, Match Point, Incendies, Le gamin au velo.
Korisnikov avatar
By Waldorf
Ja mislim da je samo u pitanju to što moderne filmove naša generacija prati "lajv" - znamo čim krenu da se snimaju i znamo kad izađu, a dosta toga i odgledamo relativno lako. Gomiletina starih i ko zna kakvih filmova je davno izgubljena i toliko hard-to-find da samo hard core entuzijastima uspeva. Ono čemu smo mi ponajviše izloženi i što nam je lako dostupno su kvalitetni filmovi za koje su se i filmadžije i publika potrudili da ih sačuvaju u ma kom obliku. Do ovog sam zaključka došla zahvaljujući svojoj tendenciji da kolekciju pravim po glumcima koje gotivim, pa tako kad sam npr. skupljala Williama Powella, za svakog Godfrija i Zigfelda, našla desteine šipaka.

:2c: ...mada je moguće da ne objašnjavam kako valja to što želim reći, jerbo sam bunovna.
Korisnikov avatar
By bern
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2400019#p2400019]Misfit napisao:[/url]
bern napisao:[quote="http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2400008#p2400008ali zašto: The Hurt Locker? :zvezdice:
zato što kathryn bigelow ima veliki kurac. :D[/quote]

bolje da sam tablu stiropora pojeo nego što sam pogledao taj film, pa nek ima veliki :sise:

pitam da vidim jesam li propustio nešto od filmskoga momenta u tom oskarovskom čudu?
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2400008#p2400008]Misfit napisao:[/url]ovo jeste donekle tačno, i polarova lista nije baš mikica/žikica-friendly,
Ko su Mikica i Žikica, zašto nisu friendly i šta ovo uopšte znači?! :lol:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2400008#p2400008]Misfit napisao:[/url]
(doduše, prošarao sam i sa ponekom opskurnom bjedastoćom.)
Vidim. Maddin i Arnoldova? Ajde ova i nekako, ipak je imala film na prošlogodišnjem FESTu (što beše fina novinarska projekcija u Sava Centru...) ali Maddin? :sveca:
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Bla-bla, bla-bla-bla bla bla-bla-bla-bla-bla, bla. Bla-bla, bla-bla.
Bla-bla-bla.

Bla-bla bla bla-bla-bla. Bla-bla!

:blabla:
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2400059#p2400059]polarlicht4.1 napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2400008#p2400008]Misfit napisao:[/url]ovo jeste donekle tačno, i polarova lista nije baš mikica/žikica-friendly,
Ko su Mikica i Žikica, zašto nisu friendly i šta ovo uopšte znači?! :lol:
mikica i žikica su naš joe sixpack koji, nažalost, ne zna za kineski novi dokumentarni pokret, ali je zato dobar za popit i pojest koje mašno mešššo. :mljac:

no, šalu (i dramatizaciju) na stranu, htedoh reći da su dobri filmovi tu, i da ne moraju nužno da se nalaze jedino izvan popularnijih tokova.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Problem je taj sto vise nista ne ocekujem od najavljenih filmova iz holivudske produkcije. Muka mi je od marvelovskih ekranizacija. Haj-badzet smece.

Ko je god dobio priliku da uradi film u holivudu (reditelji sirom sveta) taj je obavezno nesto zasr'o - svojom ili krivicom producenata. Cast izuzecima kojih je vrlo malo.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!