Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Šerpe i lončići, zalogaji i zalogajčići...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By constantine
Poceli su vreli dani a ja sam naisao na ekstra recept za limunadu. Mnooogo je dobara.

ovako
potrebno:
5-6 limunova
3-4 soljica za kafu secera
1 limuntus
voda
bidon od 5 litara
priprema
pre nego sto iscedite limun prvo malo narendate koru sa svakog limuna i ubacite u bidon, zatim iscedite limun i sve ostalo ubacite u bidon. Sve to tako stoji u frizideru par sati (najbolje da prenoci) pa zatim procedite i imate ekstra limunadu.

napisite ako vi imate neki predlog nekog napitka za ove vrele dane :)
Korisnikov avatar
By Tungi
Neka mi neko dostavi recept za bozu. LEmunade ne pijem.
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Imam, al za moj treba cisterna od 100 litara, taj bidon je za zezanje... :lol:

litar džina + dva litra tonika (uvek je bolje kad je i manje od 2l :D )+ frižider na sat vremena = limunada samo tako! :bubbles:

Boza:
Recept pred vama star je "samo" vek i po. Po njemu, potrebno je pola kilograma kukuruznog brašna staviti u pet litara mlake vode i ostaviti da odstoji desetak sati. Ili celu noć. Onda lonac sa brašnom i vodom staviti na laganu vatru i ostaviti da krčka tri sata, pa skloniti sa šporeta da se tečnost ohladi...

U međuvremenu 20 grama kvasca staviti u mlaku vodu da se rastopi, a onda u prokuvano ohlađeno kukuruzno brašno. Dobro promešati i ostaviti sve da stoji još desetak sati.
Posle toga kroz gustu gazu procediti bozu, zasladiti je sa pola kilograma šećera (po ukusu dodati i više ako neko voli slađe). Sipati u boce, ali ne zatvarati ih da ne bi bilo 'bombardovanja' u frižideru, budući da flaše u protivnom mogu da puknu.
:trep:
By ...Sitnicava...
Nisam mislila da je ikome potreban recept za limunadu.

Kad su vrućine, a i kad nisu, najviše volim pivo.
Korisnikov avatar
By Synesthesia
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2395241#p2395241]...Sitnicava... napisao:[/url]
Kad su vrućine, a i kad nisu, najviše volim pivo.
Daruvarski recept.
Potrebna oprema bacva, posuda koja drzi dva bara, jod, kuhalo.
Sastav: jecam, pivski kvasac (nije isto sto i kocka za kruh ali moze posluziti bit ce mutno), hmelj, meka voda (u nedostatku iste moze kisnica)
Jecam (najbolji je pivarski, moze se upotrijebit jari, a moze i mjesavina s drugim zitaricama) se naklija do velicine korjencica od oko 2 mm, i posusi se na suncu ili u peci (to je proces sladenja), suhi jecam sameljes u cekicaru na krupnu sajbu.
Omjer 1 kg jecmenog slada, 100 g hmelja, 5 litara vode.
Kuhas u velikom loncu na malom vrenju, proces je gotov kad jod u pokusnoj zlicici prestane mijenjat boju.
Kad se pohladi na sobnu temperaturu dodas 50 g kvasca i dobro razmutis.
Procjedis kroz laneno platno u bacvu, stavis na hladno 30-tak dana i to je crno pivo.
U nedostatku adekvatnog suda mozes probat s malim kolicinama u ekspres loncu.
:pivce:
By alexandermagic
Svako jutro, tijekom svih godišnjih doba, u 2 dcl mlake vode nacEdim limun i zasladim medom. To je moja 'limunada'.

LEti su uzalud kojekakvi osvježavajući napici, ako nema klime u prostoru. Meni.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
3-4 soljica za kafu secera
ja to racunam kao 3-4 krigle secera
Korisnikov avatar
By *deni*
Svaka limunada je tijekom ljetnje zege dobrodosla,osim necuvene " embargo limunade" spravljene samo od limuntusa. :bljak:
Korisnikov avatar
By *deni*
Probajte i moj specijalni recept za fin letnji obrok: Isecite jednu svezu papriku baburu, jedan svez krastavac,jedan paradajs i jedan luk na sitnije komade i posolite.Onda isecite jednu kiseliju jabuku i jednu bananu, odaberite i desetak hrskavih tresanja,pomesajte sve sastojke i jedite. Kombinacija je cudna,ali jako osvezavajuca.Prijatno.
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2395268#p2395268]*deni* napisao:[/url]Svaka limunada je tijekom ljetnje zege dobrodosla,osim necuvene " embargo limunade" spravljene samo od limuntusa. :bljak:
:lol: ali sve sto je sa prefiksom "embargo" je :bljak: ja se secam embargo torte koju su sve tetke pravile i zbog koje sam uvek plakala kad je samo vidim, posto je moja mama u fazonu da je nekulturno reci "ne" kada odes u goste :sigh:
Korisnikov avatar
By Hys.
Upravo pijem limunadu i tursku kafu - :mljac:

Limunadu pijem bez secera, pola do limun na casu od dva i po deci - napravim sebi flasicu, metnem u friz i samo cepam :awesome:

Btw, taj limun kad rendate, koru operite sundjerom i dobro obrisite jer je limunova kora posebno puna pesticida.
Korisnikov avatar
By *deni*
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2395357#p2395357]Sunce napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2395233#p2395233]constantine napisao:[/url]
pre nego sto iscedite limun prvo malo narendate koru sa svakog limuna i ubacite u bidon
Samo da kazem da ne stavljate koru od limuna, pomorandze i sl. Kora od tog voca je prskana jakim sredstvima koja su kancerogena. To sam slusao davno na nekim predavanjima.
Tacno.I nikakvo tu temeljno pranje te kore i trljanje sundjerom ne pomaze,vec samo izbegavanje konzumiranja te kore. Ko moze,naravno. Ja ne mogu da je izbegavam,jer je jako volim jesti,ali je ne trljam besomucno sundjerom,jer znadem da je nedelotvorno.
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Ili probajte da "operete" limun (ineče, bilo koju voćku ili povrćku) rastvorom od jedne trećine belog vina i dve trećine vode. Namokrite time, i posle par minuta dobro isperete.. ;)
Korisnikov avatar
By Sunce
^ To ne vredi. Limunda se moze napraviti i bez kore.
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Vredi, kako da ne vredi? :sekirica:

Cook’s Illustrated reče da vredi...

A važi uopšteno, za sve što oćete da perete, ne mora limunadica...
Korisnikov avatar
By Sunce
^

Sto se tice ostalog voca i povrca - stos je u tome sto se koncentracija pesticida povecava ka unutrasnjosti. Ljudi peru recimo jabuku, ljuste je, ali zapravo pesticida ima najvise u unutrasanjosti, jer idu ka semenima.

Kora limuna je citava stetna. Kako hocete.
Korisnikov avatar
By deran
meni je limunada nespojiva s limuntusom...
By Ulix
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2395400#p2395400]Sunce napisao:[/url]^

Sto se tice ostalog voca i povrca - stos je u tome sto se koncentracija pesticida povecava ka unutrasnjosti. Ljudi peru recimo jabuku, ljuste je, ali zapravo pesticida ima najvise u unutrasanjosti, jer idu ka semenima.

Kora limuna je citava stetna. Kako hocete.
Čekaj, čekaj. Jel otrovna onda samo kora ili pesticida ima i dublje? :volinevoli:
Korisnikov avatar
By Vel boy
pridruzujem se i ja Ulixovom pitanju.
inache, ovo o tolikim pesticidima u korama voca prvi put chujem, no, bojim se da vrlo lako moze biti bash istina. nisam znao, pa hvala na informaciji.
volim limunade u pravom omeru limuna i zasladjivacha uklj. med.

p.s. moj mislim prvi post u ovom potforumu, ju.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!