[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2392921#p2392921]Sunce napisao:[/url][url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2392916#p2392916]barni011 napisao:[/url][url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2392829#p2392829]Sunce napisao:[/url]
iz ovog tvog posta covek donekle moze da i razume nekog str8 momka kome je neshvatljivo da neko trpi da mu neko tura u analani otvor penis.To je bespotrebno mucenje.Cemu biti gej i trpiti mucenje.
Post podrzumeva i odsustvo seksa, masturbiranja, nije samo hrana. A ako neko u toku posta masturbira, on to mora da ispovedi. U sustini, masturbiranje nije samo greh u toku posta nego generalni. Izvini, to nije mucenje? Dakle, ti mislis da neko dobrovoljno ulazi u to i da se pridrzava svega i da se kaje sto drka. Ma, idi begaj...onda je to laz. Kazes na ispovesti da se kajes, a onda nastavis da cinis greh. I tako u krug.
Jos gore ako se zaljube u nekoga. Kako ce to objasniti?
nisam bas strucnjak ali odgovoricu ti na osnovu saznanja iz moje okoline...sve je relativno pa i onanisanje.Recimo postoje muskarci koji to rade cesto i nekoliko puta dnevno, postoje i oni koji to rade retko.Cak i na nivou meseca.Kako se uopste covek uzbudi?Potrebno je nesto sa strane.Mislis da bi covek na pustom ostrvu bio jednako uzbudjen kao onaj koji seta ulicom punom zena?To nije nikakvo odricanje vec potreba koju neko ima manje, neko vise a neko i nema.Monasi su u takvom okruzenju gde je ta potreba svedena na minimum.
Sto se tice zena situacija je isto slicna, recimo moja drugarica ima 38 godina i nevina je, uopste i ne razmisljao tome.U muskarcu trazi nesto drugo.Za nekoga je to neprihvatljivo ali ona je sa tim ok i realno svi misle da ima 25 godina.Dakle nju neimanje seksa nije unazadilo u bilo kom smislu.
Svrhu ispovedi ti ocigledno ne razumes.Cemu ona sluzi i gde je njena stvarna velicina.Priznavanje i prihvatanje svoje greske, tereta, nezadovoljstva u sebi (nevezano za crkvu) coveku je najteze i dok to covek ne uradi nema mu dalje.Ispoved ima za cilj da te oslobodi svakog tereta i dusu ti ispuni istinitim zadovoljstvom.Covek koji u sebi nosi bilo kakav teret, osecaj krivice ispoljice to ka drugim ljudima, pasce u depresiju, ici ce u razne krajnosti trazenja zadovoljstva u sebi.Danas je to uglavnom sopingovanje.Naravno ne daje nikakav rezultat.Ljudi placaju psihijatre i razne strucnjake u izlecenju sebe i nalazenje svoga zadovoljstva a crkva ti to nudi besplatno u ispovedi!
Ispoved je nesto najintimnije sto nemas nisakim!
Ispoved je jako dobra i nema to nikakve veze sa tim sto si ti napisala, to je tvoja prozivoljna ocena nastala iz neznanja.
Sto se tice ljubavi...za vas je ljubav usko definisana.Sa stanovista nekoga duhovnog coveka spoznaja ljubavi je onda kad covek ni u jednom momentu ne pati.Sto ce reci ako te cura ostavi i ti patis to nije prava ljubavLjubav je nesto drugo.Ljudi koji umeju da vole su retki ali takvog kad sretnes odmah prepoznas.
@Bern
gubljenje je vremena da sad ti mene ubedjujes da sam ja glup, ispod tvog nivoa, i uskog pogleda na svet...i tome slicno.
Dakle budi pametan pa ili se spusti na moj nivo komunikacije ili nemoj me primecivati, sagnjati se i lomiti svoju dragocenu kicmu.
Eto, pomogao sam ti pametni covece
@Deni
to sto si napisao nisam ja rekao niti mislio.Kao sto si rekao...to VAS navodi da ako zakljucite.
...mislim da si ti sada malo besan na mene jer sam naveo i ono sto mi se kod tebe ne dopada ali i opet cu ponoviti ti si meni i dalje simpatican i okej momak.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2393089#p2393089]alexandermagic napisao:[/url]Nisu li monasi koji prose karakteristika nekih katoličkih redova, ne pravoslavnih? 
Inače, znam za primjere osoba koje su prosile oko par pravoslavnih crkvi i niko od tog sveštenstva im nije pomogao ni sa smještajem, a posebno se nisu opterećivali davanjem bar jednog obroka .
No dobro, treba pokupovati najnovije automobile, laptope i mobače, ljetovati i zimovati na luksuznim destinacijama, pa što bi se opterećivali osobama koje su zaista potrebite. I koliko zamijetim, kako godine prolaze sve su bahatiji i tvrđeg srca prema svom pučanstvu. Kako li će ući u Raj? 
Da ima i toga, ja nisam nikada rekao da je crkva savrsena te da je svaki verujuci ili svesteno lice uzorno, ja branim ono dobro u njoj, ono sto ljudi zele da potisnu kao nepostojece uzimajuci negativne primere crkve.I ja sam ukazivao na lose pojavi u crkvi na par tema.
Uopste tako je i sa drugim stvarima, danas ima pravo svako da sudi, upucuje negativne kritike, omalovazava.Vi vidite ono sto je vama drago, radujete se losoj pojavi u onome sto ne cenite u gobalu.
Tesko je sa takvima o bilo cemu pisati jer vi ne trazite boljitak vec potpuno unistenje.
Meni je to neshvatljivo.