Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Za sve nase gledaoce ispred malih ekrana...

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Dominion
jos nisam odgledao trecu, ali javljam da li su utisci loshi kao i za prve dve.
Korisnikov avatar
By Partybreaker
Onolike sise su stvarno počele da smetaju. Kad će bre neki kurac da ispadne?!
Korisnikov avatar
By Azdaja
odgledah prve cetiri ep sezone 1, i ne znam zasto sam stala?!?!?!? svidela mi se serija...

jel vredi nastaviti sa gledanjem? :D
Korisnikov avatar
By Waldorf
Posle gledanja treće epizode i dalje ostajem pri svome da mi se sviđa. Verovatno jedna od najboljih adaptacija koje sam gledala. Nije savršena, ali jako, jako dobra.

A što se tiče ispuštanja scena i "nisam ja to tako zamišljao/la" - pa, majka mu stara, ako se drame (koje su daleeeeeeko bliže filmskom scenariju or romana) adaptiraju kada se ekranizuju, na koju foru očekujete da adaptacija romana od 600+ strana bude "baš kao u knjizi"? Jedini koga se sećam da je to pokušao je onaj uvrnuti Brana sa Hamletom od 4 sata. Relativno kratka drama, jaaaako se brzo čita, svaka reč i stih preneti na film, a krajnji rezultat jbna katastrofa.

Uostalom, nikad mi nije bilo jasno zašto gledate nešto što vam se ne sviđa?
By Sixto
Nije problem kracenje stvari kao sto je to uradjeno u ovoj, vec izvrtanje cinjenica iz knjige, a to menja stvari.

PS. kako da znamo da li nam se nesto dopada ili ne ako to nismo videli?
Korisnikov avatar
By Misfit
sixto, to izvrtanje činjenica iz knjige je sasvim u redu, ali ne bih da se ponavljam. ukratko: to je adaptacija, a ne doslovno preslikavanje.

takođe, po pitanju scena seksa, toga ima dosta i u knjigama, i vrše svoju funkciju. kada radiš ekranizaciju, naprosto ne možeš da ideš onom linearnom logikom - seks je gubljenje vremena, hajde da umesto toga posvetimo više pažnje karakterizaciji i nekim drugim narativnim linijama jer to je važnije.

u tom slučaju bi dobio suvoparan i smrtno naporan proizvod. uostalom, onako kako stvari trenutno stoje, i ovako ima jako puno likova i narativnih tokova. ljudi bi se načisto pogubili. doziranje informacija je vrlo bitno.
Korisnikov avatar
By Misfit
da. prosto moraš da uspostaviš ritam, imajući u vidu pažnju gledaoca, a ne da bombarduješ informacijama. TV format je drugačiji od knjige, jel, i zahteva drugačiji pristup.

seksa svakako ima više nego što je to uobičajeno u ostalim delima epske fantastike. u seriji se, istina, nešto više seksaju nego u romanima, ali već sam rekao da ne možeš bukvalno da pristupaš ekranizaciji. ja zaista ne vidim problem u seksu.

štaviše. :pervert:
Korisnikov avatar
By Misfit
pa, dobro, Sixto, ako ne veruješ meni - evo šta sam Martin kaže. :smokin:
My novels have quite a bit of sex in them. ... I have read some people saying that they added sex scenes, and they did. They also didn't put in some sex scenes that are in the book, so on balance, I think they're the same. A few things were handled differently. Obviously the way I wrote it in the book is the way I would have handled it.
i o onoj suvoparnosti:
And if I'm guilty of having gratuitous sex, then I'm also guilty of having gratuitous violence, and gratuitous feasting, and gratuitous description of clothes, and gratuitous heraldry, because very little of this is necessary to advance the plot. But my philosophy is that plot advancement is not what the experience of reading fiction is about. If all we care about is advancing the plot, why read novels? We can just read Cliffs Notes.
i inače mi je jedan od glavnih razloga zašto mi se dopadaju knjige baš to što je raskrstio sa pojedinim konvencijama žanra koje bi u suprotnom ugušile ceo serijal. pogotovo to što se ne razbacuje sa magijom, i svakakvim alama i baucima, već to dobro - kako smo ono rekli - dozira. :D
Korisnikov avatar
By svejedno
e bre, mojne glupate luposti...upravo odgledao trecu.

prvo - prve dve su bile zahuktavanje,

u trecoj se vec sasvim lepo razmahala prica, a jos uvek se zahuktava, odn jos upadaju novi ljudi. mnogo me interesovalo kako ce uguraju sve sto postoji u sledece, ali ovo vec obecava prilicno.

mene su cak iznenadili koliko su lepo & brzo uspeli da upoznaju gledaoce sa novom ekipom za tako malo vremena - pokazali su sustinu onoga sto predstavljaju i crvena ludaca, i brijena, i gvozdenekipa, i davos i svi - a posebno me odusevilo sto su spletke sa dvora, odn zivot na dvoru 'posle barateona' uspeli da prikazu jednom jedinom kepechevom igricom. ej bre, treba napisati takav scenario.

..

dajte bre - treba 600+ strana & boga pitaj kolko glava smestiti u par epizoda.

fenomenalno odradjeno. jedina 'legitimna' zamerkica je sto stanis nije veci namcor.

i kolko se secam, nema ni gej odnosa toliko explicitnog u knjizi pa ne vidim da se iko odje buni oko toga, lol.

..

scenografija, lokacije - lud'lo.

gvozdenekipa - lud'lo.

renlijev kamp - lud'lo.

zmajkamen (i ekipa i sto, lol) - lud'lo.....sa izuzetkom stanisa.

pocetak rasula sveta zbog 5 kralja - lud'lo.

ekipa ajkula na dvoru bez kita ubice - odn bez 'pravog kralja' - lud'lo.

(ekipa u crnom je vec poznata iz prosle sezone, stoga ih ne spominjem odje...a i zato ih i ima nesto manje u prvim epizodama, cenim)

..

sustinu su pokazali i to je ono sto se trazi & zahteva od uvodnih epizoda.

upravo su upoznali ljude (koji nisu citali knjige) sa tim kakav je ko. i to su uradili prilicno....tacno, jel.

mora da se menja prica da bi ostala ista, lol, kada se prebacuje jebena knjiga od hiljadu strana u par sati filma. prosto mora.

da bi ostala ista.

oprali su bre.
Korisnikov avatar
By Dominion
odgledao trecu...weeeell, the verdict is - i'm rapidly losing interest u video verziju game of thrones... :pop:
Korisnikov avatar
By nsc
meni se zdravo dopala
jedva cekam nastavak
Korisnikov avatar
By Waldorf
Bem ti kraj epizode. Srsly. Mislila sam da je u knjizi bilo gadno, ali ovo je.. uh..

[shallow] Lepe dude, tho.. [/shallow]
Korisnikov avatar
By Misfit
sinoć je bila za sada najbolja epizoda sezone. kotrlja se, napokon. :party:
Korisnikov avatar
By Dominion
argh, jos nisam ni stigao da je skinem - stavljam sad.
Korisnikov avatar
By spliff
ubija me ovaj ritam kada moram da chekam 7 dana na sledecu epizodu
Korisnikov avatar
By Partybreaker
Efekti su genijalni. Ne treba trošiti reči, nego je poenta bila da su i ostale epizode odlične. :whatever:

Cersei... baš je bila napadna i previše naznačena u ovoj epizodi, pa sam se kao kreten obradovao kad je otvorila onu bočicu sa otrovom, kad ono - :roll:
Korisnikov avatar
By Partybreaker
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2385257#p2385257]Sixto napisao:[/url]Jesi li citao knjige?
Ne. Još uvek. Siguran sam da će mi uveliko srozati utisak o seriji, pa ću pročitati samo prve dve. :cita:
Neosporivo je da su knjige bolje, ako na to ciljaš, ali je meni ekranizacija prilično dobra.

Actually, sad kao kreću neke razlike između serije i knjige, kako sam čitao, pa ako su neke veće, da krenem što pre sa čitanjem svih knjiga. :krezavi:

...šta god da je poenta ovog posta.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 40
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!