Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Situacija je sledeća: neko vas privlači, pa recimo, emotivno-seksualno. Osećate nešto posebno prema toj osobi, ali istovremeno racionalno znate da je on(a) bezveze tj. na tom nivou uopšte niste privučeni, naprotiv. I šta sad?

Ja recimo, uzmem da čitam filozofiju, verujući da je osnova svake emancipacije teorijska emancipacija. Teram sebe da emotivno ne prevagne, nego da racionalno, kao ono koje me retko izneverava, ima glavnu reč. A onda, opet, dođe talas emocija, koje doživljavam kao slabost, i ta podivljala horda začas sruši visoko uređenu aristokratičnost mog razuma.

Takođe, spoznajem da moje emocije itetkako utiču na opseg racionalnog zaključivanja. Ne samo u smislu racionalizacije tj. pokušaja da argumentima potisnem emotivne upade, već da recimo osećanje straha često zna da proizvede krajnje opsežan, konzistentan sistem misli koje me ubede da on nije za mene, a zapravo se samo plašim da ću biti povređen, dok na racionalnom planu može biti više scenarija u igri, ne samo navedeni, indukovan strahom, koji biram kao najvaldiniji.

I šta sad sa svim tim razumom i osećajnošću? Da, u paklu sam ambivalencije, dragi moji forumaši. Pomagajte nesrećnoj duši da prevaziđe sumrak čistilišta i da na glavu posutu pepelom pokajanja konačno sine svetlost nebesnih visina. Budite glas utehe anđeoske Beatriče i spasite me iz iskušenja ove božanstvene tragikomedije.

Kako se vi otkačinjete? I da li se otkačinjete?

Slušate li više razum ili ste u diktaturi vlastitih osećanja?
Korisnikov avatar
By Manon
moje pametovanje se svede da popustim osecanjima
Zasto?
Zato sto se emocije dese same od sebe. Ne mozes ih nikakvom pamecu proizvesti. Ne treba ih gusiti, a ako zagusti onada ce racio da pripomogne...
By polarlicht4.1
Racionalizacija, uvek racionalizacija i samo racionalizacija. :icequeen:
Korisnikov avatar
By Manon
ljudi se okivaju racionalnoscu iz straha da, kada se oTpuste nece moci da se vrate ili da ce se pogubiti u svemu tome. Kada se taj strah prevazidje otvorice se izvori beskrajnih zadovoljstava...

PS droge su sretstvo kojima vecina pokusava da razbije te okove
By Sixto
Ne mogu da dozivim nista posebno prema liku koji je realno bzvz!
Ako me obori s nogu intelektom i vrcavoscu to je pogodak, ako je uz to pride sladak, e onda se volemo do kraja zivota!
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
dopustim sebi avanturicu tu i tamo... :zvizdi:
Korisnikov avatar
By Sunce
Evo predloga: pričaj sa "pogrešnim" o svemu i svačemu, pričaj koliko želiš i koliko možeš, PRETERAJ u tome! (ovo bi ti rekao Andrić, a ja se slažem). Kad preteraš, doživećeš katarzu. :)

A seksualnu privlačnost reši uveče (sa) rukom misleći na njega, i opet preteraj. (Jednom se desilo Ally McBeal da joj se dopao maloletan dečko i ovo je bio predlog njenog psihoterapeuta. :giggle: )

Niko nije savršen! :cupakosu:
By Swanheart
racionalno i samo racionalno :drama: i onda se pitam sto sam sama :doh:
Korisnikov avatar
By Sunce
"Kad jedno određeno stanje počne da vas muči, da postaje neizdržljivo, nemojte stajati u mestu, jer bolje neće biti, još manje pomišljajte na bežanje natrag, jer se od toga pobeći ne može. Da biste se spasli idite napred, terajte do vrhunca, do apsurda. Idite do kraja dok ne dotaknete dno, dok vam se ne ogadi. U tome je lek. Preterati znači isplivati na površinu, osloboditi se. To znači za sve: za rad, za nerad, za poročne navike kojih se stidite, a kojima robujete, za život, čula, za muku duha." Ivo
Korisnikov avatar
By Hys.
ako je samo situacija u kojoj ste bezveze-sledi srce
ako je on bezveze-sledi razum
Hocu reci, ukoliko postoje prepreke koje nemaju veze sa vama licno, prebrodi ih, ukoliko mislis da on nije neko za koga bi prevazilazio preprek, why bother...
Licno, ako mislim da je neko za mene, nista me ne zaustavlja.
Ukoliko sumnjam da smo jedno za drugo, sve me zaustavlja.
Aj houp aj mejk sens:)
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by devokICA
Licno, ako mislim da je neko za mene, nista me ne zaustavlja.
Ukoliko sumnjam da smo jedno za drugo, sve me zaustavlja.
Obožavam te! Ja sam drugačiji - volim da pripitomljavam zveri, šta ću kad sam kreten. Nađem racionalnu kocku-zver pa je teram da lebdi, a ona neće (ne ume, ne može, ne zna)...Posle mi djavo kriv, a video sam da je kocka. :roll:
Korisnikov avatar
By malecka
trudim se u poslednje vreme da vise slusam razum u bilo kom slucaju koji se tice ljubavi...
By polarlicht4.1
Originally posted by Swanheart
:giggle: Mislimo isto. Samo se ja ne kajem zbog drugog dela tvoje rečenice. Upravo suprotno. :alien:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Pod pretpotavkom da imam zdrav razum... onda definitivno da, iskljucivo pod uticajem zdravog razuma.

Iskustvo me je naucilo da razgranicim odredjene stvari i da ono sto mi je u glavi prevagne... a ne glupava osecanja prema necemu sto uopste nije vredno moje paznje niti patnje.

Vreme leci sve... definitivno.
Tako da bolje skratiti u korenu odmah pre nego sto se razocaras ili ne daj Boze ostanes povredjen.
Korisnikov avatar
By EYA
Originally posted by Dušan Maljković

Slušate li više razum ili ste u diktaturi vlastitih osećanja?
da li se menja nesto ako pitas obrnuto?

˝Slušate li više vlastita osećanja ili ste u diktaturi razuma?˝

strah koji nazivas emocijom, zapravo potice iz razuma. razum pomocu njega kontrolise tvoj zivot.

da li se moze razumom voleti?
By Swanheart
Originally posted by polarlicht4.1
Originally posted by Swanheart
:giggle: Mislimo isto. Samo se ja ne kajem zbog drugog dela tvoje rečenice. Upravo suprotno. :alien:

:giggle: a ko kaze da se ja kajem?
ja volim svoju samocu i slobodu u svakom smislu te reci.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by EYA
...
da li se moze razumom voleti?
:up:

Pratim osecanja. S vremena na vreme pojavi mi se i razum, bas se iznenadim :smeh:
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
Da, da super je Zlatokosa metod:
Ovaj je previshe topao, ovaj previshe hladan a ovaj bash potaman. (a i ona verzija - ovaj je previshe chvrst, ovaj previshe mek :giggle: ali to je za neku drugu temu)
Samo, znash shta - zna i razum da nas prevari. Ipak se tu radi samo o nashim vizijama, projekcijama odredjene osobe. A ljudi mogu da nas iznenade. I negativno ali i pozitivno.
Pa, listen to your heart (osim ako se ne radi bash o nekom tipu sa kojim ne mozesh tri smislene da prozborish...). Mozda te i prijatno iznenadi. Ukoliko ne - so what zivot ide dalje :)
By Kragi
Meni je taj problem nekako detinjast i sto sam stariji sve ga vise vezujem za klince.
Ne secam se kada mi se poslednji put desilo iskusenje tog tipa da se dvoumim izmedju emocija i razuma a da pritom emocija bude toliko jaka. Za razvijanje emocija kojima ne mogu da odolim mi je potrebno vreme a one su zapravo posledica otklanjanja svake sumnje kojom mi, eventualno, razum prigovara.
Ne mogu da zamislim situaciju gde je u startu emocija toliko jaka da razum ne bi mogao da je savlada. :neznam:
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Vaša je duša često bojno polje, na kojem vaš razum i prosuđivanje vode rat protiv vaših strasti i prohteva.

Da mi je da uspostavim mir u vašoj duši, pa da preokrenem razdor i suparništvo suštinskih sastojaka vaših u jedinstvo i milozvučje.

Ali kako ću, ako i vi sami ne uspostavite mir, ne, ako ne zavolite sve svoje sastojke?

Vaš razum i strasti vaše su kormilo i jedra vašoj duši što morima brodi.

Ako vam se skrše jedra il' kormilo, bacaće vas talasi ili će vas odneti struja, ili ćete ostati zarobljeni sred mora.

Jer, kad vlada sam, razum je sila sputavajuća; a strast, bez nadzora, plamen je što bukti proždirući sebe.

I zato pustite dušu svoju da vam uzdigne razum do visina strasti, pa da zapeva;

I neka upravlja vašom strašću razumno, pa da strast vaša doživi vaskrsenje svoje svakoga dana i da se, poput feniksa, digne iz pepela svoga.
Korisnikov avatar
By Galadriel
Samo čini dobro i misli pozitivno. Prosto. Ali pre toga moraš da odlučiš šta hoćeš, a šta nećeš.
Korisnikov avatar
By Galadriel
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2376437#p2376437]bern napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2376432#p2376432]Galadriel napisao:[/url]Samo čini dobro i misli pozitivno. Prosto. Ali pre toga moraš da odlučiš šta hoćeš, a šta nećeš.
"zedjeni cvijet iza uva i zaboravi na svjetske probleme"... e takav je tvoj odgovor :lol:

ot: daleko od očiju, daleko od srca.
A zašto je to smešno? :neznam:
Korisnikov avatar
By bern
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2376441#p2376441]Galadriel napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2376437#p2376437]bern napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2376432#p2376432]Galadriel napisao:[/url]Samo čini dobro i misli pozitivno. Prosto. Ali pre toga moraš da odlučiš šta hoćeš, a šta nećeš.
"zedjeni cvijet iza uva i zaboravi na svjetske probleme"... e takav je tvoj odgovor :lol:

ot: daleko od očiju, daleko od srca.
A zašto je to smešno? :neznam:
skroz je uopšteno. ako je šta teško u takvim momentima onda je razmišljati "normalno", a pozitivno razmišljanje se "svodi"... well.. na :love:

a odgovor na pitanje šta osoba želi u tom trenutku može biti još zamršeniji :)

makar to ja polazim od sebe :)
Korisnikov avatar
By Galadriel
U ovom slučaju je očigledno da ne želi, a da ne može da se odupre osećanjima. Neka uživa u ljubavi koju oseća tako što će je deliti sa svima, biti pozitivan, prosto biti dobar. Lepa osećanja koja ima dolaze iz njega samog i treba da je srećan što je sposoban to da oseti, a ako ta osoba to nije zaslužila ili ne oseća to isto to je njen problem jer je mnogo lepše biti zaljubljen ili u ljubavi.

Prema tome, preusmeriti svoju ljubav u drugi oblik, tj. sve edruge oblike dok se ne nađe neko kome će ona biti ispunjenje.

I neka ne bude sujetan ako je nekome pružio nešto iaoko taj neko to nije zaslužio jer ga neće odvesti nikuda. Jednostavno priznati sebi da osećaš i nastaviti dalje, a ne poricati osećanja koja će ga zapljunuti nazad u lice kao uz vetar.

Sve što poričeš ili potiskuješ te ujede za dupe X 3.

Ako nije u pitanju neuzvraćenost, već kao što piše u uvodnom postu, da on misli da je neko prema kojem gaji emocije bezveze, onda bih pre rekla da je tvorac teme bezveze.

Mislim ovo je takav proser: "ta podivljala horda začas sruši visoko uređenu aristokratičnost mog razuma."

Hoću da kažem da Kupidon ovako najčešće pogađa guzice sa kompleksom više vrednosti.

Treba biti sposoban i pronaći kvalitete i pozitivne osobine u svakom čoveku,
i uživati u njegovim lepim osobinama, a ne koncentrisati se samo na negativne stvari i ono što nekom nedostaje.
Korisnikov avatar
By Hys.
^ok, a znas da je duda taj problem sa napadom na aristokraticnost njegovog razuma imao pre xy godina?

te je mozda bolje temu shvatiti uopstenije :D
Korisnikov avatar
By Galadriel
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=885935#p885935]SeoskiLola napisao:[/url]Da, da super je Zlatokosa metod:
Ovaj je previshe topao, ovaj previshe hladan a ovaj bash potaman. (a i ona verzija - ovaj je previshe chvrst, ovaj previshe mek :giggle: ali to je za neku drugu temu)
Samo, znash shta - zna i razum da nas prevari. Ipak se tu radi samo o nashim vizijama, projekcijama odredjene osobe. A ljudi mogu da nas iznenade. I negativno ali i pozitivno.
Pa, listen to your heart (osim ako se ne radi bash o nekom tipu sa kojim ne mozesh tri smislene da prozborish...). Mozda te i prijatno iznenadi. Ukoliko ne - so what zivot ide dalje :)

:klap:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!