Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2369856#p2369856]barni011 napisao: osoba A zivi svoj zivot po pravilima koje sama donosi, prakticno bez pravila
osoba B zivi svoj zivot po pravilu Bozijem
tvoj sud se zasniva na tome da osoba B VJERUJE da živi po pravilu božjem, a dalje se to temelji na tome da ovoba VJERUJE da su ta pravila stvarno nešto "nadčovječje".

svodi se na to: ako si gay, nisi dostojan božjeg stada za kojeg je sazdana čitava ova crkvena mehanizacija (što materijalna, što društvena). odnosno - nisi i nikad nećeš biti pravoslavac u crkvenom značenju te riječi.

zbog takve "jeresi" nastaje bolan rascjep u gay vjernicima.

jedni relativno rano odbace svako propisanu religiju, i stvaraju svoju viziju svijeta. zahtjeva veliki napor, a osoba je uskraćena za podršku koju "vjernici" imaju.

drugi se grčevito drže "propisane" vjere i ignorišu svaku nelogičnost između dogme, ljudskih prava i sopstvene seksualnosti. za njih vjera često ostaje na nivou rituala.

treći prihvataju "dogmu" i pokušavaju da je prilagode kontekstima u kojima se nalaze. međutim, ostaje činjenica da su "jeretici" jer svako novo tumačenje ne može da se uvrsti u zvanično tumačenje.

vjersko pitanje je lično pitanje i niko nema pravo da se upliće - osim u slučajevima kada praktikovanje vjere (pa tako i prihvatanje vjerskih stavova) ogrožava ostale. takav slučaj je očit kada se radi o lgtb pravima.

isto važi i za "tumačenje" biblije.
Iz ovog tvog posta mogu samo da zakljucim da si ti primer rugaca citiranog iz Biblije u gornjem postu.

Na samom pocetku posta si me nagovorio da ne citam dalje sta si pisao.
Ne znam sto si upleto gejeve sad u to, o tome nisam ni govorio...u 10 bozijih zapovesti nema o tome reci ko sa kim da ima seks, vec o vernosti.

Nisam ja nikakav nadcovek niti dokazujem da sam bolji ili losiji od drugih, ovo je diskusija o necemu trecem od koje cu morati da odustanem jer opet prelazi na vredjanje licnosti kao i obicno.

aj zdravo Berni
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2369872#p2369872]barni011 napisao:[/url]Iz ovog tvog posta mogu samo da zakljucim da si ti primer rugaca citiranog iz Biblije u gornjem postu.
mislim da nisi u pravu. moj post ti ne daje materijala za takav zaključak, a ni za ostale u tvom odgovoru. međutim, to što ti želiš da vjeruješ da sam ja takav i takav, to je već nešto drugo.

mene u princupu biblija ne interesuje onako kako tebe zanima. ne pridajem joj značaj u kontekstu lične duhovnosti jer nije u mom domenu vjerovanja. međutim, prihvatam da je tebi (i drugima) važna.

a ti, slobodno, glavu u pijesak, guzu gore... u iščekivanju uslišenja molitvi.
Korisnikov avatar
By blenta
bern, u cant beat christian mindset with logic
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
ne samo to

tumaci nisu potrebni jer je svaka diskusija o veri osudjena na propast pre nego sto je i pocela, barem kada je ovaj forum u pitanju
Korisnikov avatar
By Anhedonie
A ja sam se ponadao da ce ovo biti tema za zajebavanje.

Zajebavanje je napustilo ovaj forum :sigh:
Korisnikov avatar
By blenta
kad je bilo kakav dijalog u pitanju
osim ako se izdejstvuje neki polovicni kompromis

jednostavno se u biti ne razumemo

jednostavno se nase matrice procesuiranja informacija fundamentalno razlikuju
operativni sys u glavi nam je razlicit

jer oni koji su u stanju da veruju u natprirodno i "onostrano" bez posebnih dokaza, a mi insistiramo na dokazima koji su opipljivi i neoborivi, onda ssu oni za nas (nevernike)iracionalne i besmislene osobe sa kojima se ne moze i ne treba razgovarati o bitnim stvarima - jer je njima implicitno moguce da poveruju u bilo sta i da prihvate bilo sta - a mi smo opet za njih, pritom, obicni prizemni glupani, koji su tvrdoglavi i nesposobni da prihvate cak i osnovne postulate njihovog filozofskog sistema - samim tim, nesposobni da razumeju suptilnu nadgradnju njihovog metafizickog univerzuma...
Korisnikov avatar
By blenta
dok sam vam ove poruke mudrosti i uskrsnje ljubavi pisao
nas pastir religijski mi je sa malih ekrana tv prijemnika
pozeleo da sirom otvorim vrata svoga bica
:fist:
Korisnikov avatar
By bern
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2369892#p2369892]Anhedonie napisao:[/url]A ja sam se ponadao da ce ovo biti tema za zajebavanje.

Zajebavanje je napustilo ovaj forum :sigh:
jes' zajebavanje, pa da nas kamenuju kao najveće biblijske kurve.

mislim da je tema religije bitna u našem malom lgtb svijetu, pogotovo na ovim prostorima.

ali ako hoćemo zajebanciju (or not), evo šta ja mislim: isus je proveo svoj život okružen desetinom daddyja raznih profila, a navodna ljubavnica mu je bila faghag. so, there you go.

lik je imao sopstvenu hipi gay komunu i širio ljubav.

to što je sin božji samo mu je omogućilo da svoju flamboyance bodigne na level 1000 and being fucking fabulous.

"yeeeees, bitches WE gonna have some party time. lemme create some wine *puff* and shancks *puff*. yes, heavenly father, this bitch is FAB. :kosa: say what? you sure girl that muscle roman guy gonna pierce me with HIS SPEAR? you sure sure? i hope it's a big spear honey, this girl wants to see his heaven. :kosa:"

@blenta
mudro zboriš. vjernici nekad odbijaju argument da izvan religije može postojati bilo šta.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
:lol::klap:

I napokon, nisu prvo nastali adam i eva vec adam i JEBANI STEVA!
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2369876#p2369876]bern napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2369872#p2369872]barni011 napisao:[/url]Iz ovog tvog posta mogu samo da zakljucim da si ti primer rugaca citiranog iz Biblije u gornjem postu.
mislim da nisi u pravu. moj post ti ne daje materijala za takav zaključak.......

...........

Sta onda znaci rec Rugac ?
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2369923#p2369923]barni011 napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2369876#p2369876]bern napisao:[/url]
mislim da nisi u pravu. moj post ti ne daje materijala za takav zaključak.......

...........

barni. barno, barni... dude, wait a sec.

posljednja rečenica mog citiranog posta odnosila se na post odakle je citirana. mađutim, prva rečenica odnosila se na prethodni moj post.

šala o "biblijskom noju" sa glavom u pijesku (noj VS noje - omg i'm so lame :lol:) odnosila se na to što si moj prvi post otpisao kao sastav nekog đaka, samo zato što đak nije sin varoškoga pope.

cinizam je uslijedio nakon tvoje tvrdoglavosti i prilisivanja meni neiskazanih riječi.

uostalom, moj cinizam u odnosu na tvoju tvrdoglavost nikako ne znači da (trenutno) omalovažavam religiju kojoj pripadaš. to ti se može učiniti ako sebe smatraš braniocem vjere sa ognjanim mačem u ruci? "hi-men, ja imam moć", die infidels and shit?
Korisnikov avatar
By Tungi
Bog je Ezopova loša kopija.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2369926#p2369926]bern napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2369923#p2369923]barni011 napisao:[/url]

...........

barni. barno, barni... dude, wait a sec.

posljednja rečenica mog citiranog posta odnosila se na post odakle je citirana. mađutim, prva rečenica odnosila se na prethodni moj post.

šala o "biblijskom noju" sa glavom u pijesku (noj VS noje - omg i'm so lame :lol:) odnosila se na to što si moj prvi post otpisao kao sastav nekog đaka, samo zato što đak nije sin varoškoga pope.

cinizam je uslijedio nakon tvoje tvrdoglavosti i prilisivanja meni neiskazanih riječi.

uostalom, moj cinizam u odnosu na tvoju tvrdoglavost nikako ne znači da (trenutno) omalovažavam religiju kojoj pripadaš. to ti se može učiniti ako sebe smatraš braniocem vjere sa ognjanim mačem u ruci? "hi-men, ja imam moć", die infidels and shit?

neverovatno je kako se ne mozes odupreti tome, opet radis isto i u ovom postu
Korisnikov avatar
By svejedno
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2369894#p2369894]blenta napisao:[/url]
jer oni koji su u stanju da veruju u natprirodno i "onostrano" bez posebnih dokaza, a mi insistiramo na dokazima koji su opipljivi i neoborivi, onda ssu oni za nas (nevernike)iracionalne i besmislene osobe sa kojima se ne moze i ne treba razgovarati o bitnim stvarima - jer je njima implicitno moguce da poveruju u bilo sta i da prihvate bilo sta - a mi smo opet za njih, pritom, obicni prizemni glupani, koji su tvrdoglavi i nesposobni da prihvate cak i osnovne postulate njihovog filozofskog sistema - samim tim, nesposobni da razumeju suptilnu nadgradnju njihovog metafizickog univerzuma...

da.

stono rece bob marli:

“Some people feel the rain. Others just get wet.”

..

lm, zanimljiva tema, al nemam vremena sad.

..

al evo da vam dam argument da izbijete keceve iz rukava amfilohijima u vezi onih plodova & ognja.

dakle, sta tacno pise:

[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2369894#p2369894]Apostol Matej napisao:[/url]
7.15
Čuvajte se od lažnih proroka! Oni dolaze k vama u odijelu ovčijem, a unutra su vuci grabljivi.

7.16
Po rodovima njihovim poznat ćete ih. Bere li se s trnja grožđe ili s drače smokve?

7.17
Tako rađa svako dobro drvo rodove dobre, a zlo drvo rađa zle rodove.

7.18
Drvo dobro ne može rađati zlih rodova, ni drvo zlo rodova dobrih,

6.43
Drvo dobro ne rađa zla roda, i drvo zlo ne rada dobra roda.

7.19
Svako drvo, koje ne rađa roda dobra, siječe se i u oganj se baca.

7.20
Dakle po rodovima njihovim poznat ćete ih.

dakle -

-prva stvar - prica je o prorocima, o svestenicima takoreci, jel - odn. o amfilohiju direktno.

-druga stvar - plod ne znaci 'dete' vec - plod rada, uticaj na nesto etc.
da plod znaci iskljucivo dete i da je isus smatrao da ljudi koji nemaju decu treba se 'spale' - spalio bi sam sebe.

-treca i najbitnija - uopste nigde nije imperativ da se plod napravi.

imperativ price je da se od dobrog 'drveta' radja dobar plod,
a od loseg 'drveta' se radaja los plod.

a ko ne pravi nikakav 'plod' se ne spominje uopce.

..

tak da - prica nije 'drvo bez ploda se u oganj baca'
no
'drvo sa losim plodom se u oganj baca'.

..

pa sad.....iskoristite to kako valja & trebuje, uvek me nerviralo sto protivnici ovog amfilohijevog 'keca iz rukava' nisu dovoljno obrazovani da mu saspu u lice sta tu zapravo pise.

edit - a sirenje tolerancije & ljubavi je, po mom skromnom tumacenju isusovih reci, dobar plod,
a sirenje razdvajanja & mrznje los plod, jel.
Za pocetak treba odvojiti Boga od crkvonoshtva.

Ono sto je sigurno i vidljivo jeste da su crkvenjaci zlocinci. Treba napraviti knjizicu u kojoj ce da pise da su popovi organizovali ubistvo Isusa - to treba da bude referentno telo. Popovi su ubice, silovatelji, sto su bili nekad to su i sada. Ubiti, silovati, unistiti, ograniciti, yaviti u crno - nista ne sme da se zna, sto vise nejasnih reci. Bradati dogmaturzi su monstrumi, satanine sluge.

http://wwwyu.com/web/40mat026.htm" target="_blank
Korisnikov avatar
By svejedno
^i da je sam isus zapravo najvise i napadao crkvu & popove.
Mnogo generalizujete.
Ni sva jaja nisu ista, nista nema identicno bilo stvar ili da je zivo.
Niti je svaka crkva ista niti svaki svestenik koji sluzi i uci u njoj.
Crkva je skola hriscanstva, svaka skola ima razlicite ucitelje.
Iz crkve su izasli razni duhovni ljudi, dakle crkva sama po sebi je dobra.
Ono sto je lose u njoj ne treba prihvatiti kao sto nisu ni oni od kojih treba da ucite ako vas to zanima.

@Svejedno

ta izjava da je Isus napadao crkvu i popove je pausalna, ispada da je bio protiv toga.A nije.

to kad tako napises kako si ti ima losu poruku i u suprotnosti je sa ucenjem Hrista

Pokojni Patrijarh Pavle je i sam kritikovao crkvu, obilazeci ih zahtevao je da se iz crkvenih objekata izbacuju skupoceni namestaji, luksuz i tome slicno.
Ali to ne znaci da je on bio protiv crkve, vec da je tezio njemom pravom putu!
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2370123#p2370123]barni011 napisao:[/url]
Ali to ne znaci da je on bio protiv crkve, vec da je tezio njemom pravom putu!
pa...upravo.

..

ali eto - po prici, pre 2 hiljade godina nije bila na pravom putu - te je isus imao zbog cega da se buni & bunio se, sto znas ako si citao bibliju, jel - odn. pokusao je da je vrati na 'pravi put'.

..

e vis, barni, i sada nije na pravom putu. po mom misljenju.

i ima zbog cega da se napada.

i licno verujem da bi i osoba poput isusa sada - jednako, ako ne i zesce nego pre 2 hiljade godina - napadala crkvu.

jer nije na 'pravom putu'.
Teško vama Popovi

Teško vama licemeri je fraza kojom Isus kritikuje pisare, fariseje (verske vođe) i zakonike svoga vremena. Poduži spisak Isusovih kritika je zabeležen u jevanđeljima po Mateju i Luki.
Isus kritikuje verske i svetovne vođe svoga naroda zato što jedno govore a drugo rade, propisuju teške obaveze drugima a sami ih ne prihvataju, prikazuju se pobožnima, teže društvenom položaju, poseduju znanje koje ne koristi niti dele sa drugima, vrbuju sledbenike na sve načine, prisvajaju imovinu udovica, spolja se predstavljaju čistim a iznutra su nečisti, drže se slova zakona a zapostavljaju pravdu, milost i veru, i tome slično.

-Teško vama književnici i fariseji, licemeri, što zatvarate carstvo nebesko od ljudi; jer vi ne ulazite niti date da ulaze koji bi hteli.

-Teško vama književnici i fariseji, licemeri, što jedete kuće udovičke, i lažno se Bogu molite dugo; zato ćete većma biti osuđeni.

-Teško vama književnici i fariseji, licemjeri, što prohodite more i kopno da biste dobili jednoga sljedbenika, i kad ga pridobijete, činite ga sinom pakla dvostruko većim od sebe.

-Teško vama, slepe vođe, koji govorite: ako se ko zakune hramom, nije ništa; ako se pak zakune hramovnim zlatom, obavezan je. Budale i slepci, šta je veće, zlato ili hram koji je osvetio zlato? I: ako se ko zakune žrtvenikom, nije ništa; a ako se zakune darom koji je na njemu, obavezan je. Slepci, šta je veće, dar ili žrtvenik koji osvećuje dar? Ko se dakle zakleo žrtvenikom, kune se njime i svim što je na njemu. I ko se zakleo hramom, kune se njime i onim koji prebiva u njemu; i koji se zakleo nebom, kune se prestolom Božijim i onim koji sedi na njemu.

-Teško vama književnici i fariseji, licemeri, što dajete desetak od metvice i od kopra i od kima, a ostaviste šta je najpretežnije u zakonu: pravdu i milost i veru; a ovo je trebalo činiti i ono ne ostavljati. Vođe slepe koji oceđujete komarca a kamilu proždirete.

-Teško vama književnici i fariseji, licemeri što čistite spolja čašu i zdelu a iznutra su pune grabeža i nepravde. Fariseju slepi! Očisti najpre iznutra čašu i zdelu da budu i spolja čiste.

-Teško vama književnici i fariseji, licemeri, što ste kao okrečeni grobovi, koji se spolja vide lepi a unutra su puni kostiju mrtvačkih i svake nečistote. Tako i vi spolja se pokazujete ljudima pravedni, a iznutra ste puni licemerja i bezakonja.

-Teško vama književnici i fariseji, licemjeri, što zidate grobove prorocima i krasite spomenike pravednika, i govorite: Da smo mi bili u vrijeme otaca svojih, ne bismo s njima pristali u krv proroka. Time sami svjedočite za sebe da ste sinovi onih koji su pobili proroke. Ispunite i vi mjeru otaca vaših.
@svejedno

pa sada si dobro napisao, u prethodnom postu si to nejasno napisao i dobilo je sasvim drugo znacenje odnos Hrista prema crkvi.

Naravno da je treba kritikovati jer je ocigledno da je u sadasnjem stanju crkva donekle podelila ljude i tu nema radosti, a radost joj je svrha.
Kada radostan covek udje u crkvu to je znak da je ona na dobrom putu.

Ali ovde na forumu se uglavnom ne pise o losem ili dobrom putu, razumnoj kritici.Ovde se uglavnom pise o njenoj bespotrebnosti, urusavanju, zabrani i tome slicno.

Napadati u cilju menjanja na bolje je jedno a napadati u cilju urusavanja je drugo.
Mozda sam treba da pojasnim da se ne bi smejao na takav nacin.

U crkvu se nekada islo na liturgiju porodicno i radosno, ne iz obaveze.
Poput dana radosti kada krstis dete, vencavas se, dolazis po blagodat, odajes zahvalnost u svojoj radosti.

U crkvu ce svakako doci i onaj koji nije radostan.Radostan treba da joj se opet vrati.

To joj je svrha.
Korisnikov avatar
By Herald
Drugo na shta treba ukazivati jeste da se ne ide u odaje crkvonoshtva vec u ckrvu>

"I kad se moliš Bogu, ne budi kao licemeri, koji rado po zbornicama i na raskršću po ulicama stoje i mole se da ih vide ljudi. Zaista vam kažem da su primili platu svoju. A ti kad se moliš, uđi u sobu svoju, i zatvorivši vrata svoja, pomoli se Ocu svom koji je u tajnosti; i Otac tvoj koji vidi tajno, platiće tebi javno."
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2370131#p2370131]barni011 napisao:[/url]Mozda sam treba da pojasnim da se ne bi smejao na takav nacin.

U crkvu se nekada islo na liturgiju porodicno i radosno, ne iz obaveze.
Poput dana radosti kada krstis dete, vencavas se, dolazis po blagodat, odajes zahvalnost u svojoj radosti.

U crkvu ce svakako doci i onaj koji nije radostan.Radostan treba da joj se opet vrati.

To joj je svrha.
barni, pun si FRAZA.

inače, oduševljavam dok kroz vijekove nailazim na elegije o tome šta je vjera nekad bila, a kakva je danas. NIKAD nije bila ono o čemu vjernici pričaju, hrišćanska vjera najmanje.

znao sam neke ljude koji su sa "radošću" išli na liturgiju, ali sem te liturgije ništa u životu nisu ni imali (najobičnija kompanzacija, često seksualna). doduše, siguran sam da ima i drugih slučajeva.

kao što ti vjerovatno sa radošću ideš na liturgiju, ali kako to miriš sa činjeniciom da si gay as a fruitcake, stvarno ne znam. ne pokazuješ da si u stanju za tako nešto.

i da... šta reče: "jedan od drugog prihvatimo ono dobro u nasoj razlicitosti". bulshit. ti možda misliš tako, ali tvoja "bratija" ne misli. to je još jedna od fraza prije bacanja na lomaču... prihvatimo da imamo dušu, i pored svih različitosti, a vještica će se pokajati prije smrti i "izbaviće se".
Trece. Mudraci sa Istoka tj, astrolozi su nasli Isusa na osnovu astroloskih proracuna.

Cetvrto. Barni je u horoskopu riba. Da vidimo sta kaze hororskop>
Ribe

Kanta za otpatke.
Postoji kompleksno i logicno objasnjenje koje bih mogao ovdje napisati... Ili da samo napisem "Recycle bin". Dakle...
Recycle bin.
Oni kojima nije jasno o cemu pricam mogu mi slobodno pisati sa molbom za detaljnim objasnjenjem. Kao prvu rijec u temi pisma napisite "Ribe", kako bi moj spam filter uspjesno odradio svoj posao.
http://www.gay-serbia.com/forum/hororskop-t36949.html

p.s. Ja sam retard/prostak na osnovu hororskopa :D
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Zastupali ove ili one...STAVOVE/ UBEDJENJA,

divim se vasoj posvecenosti
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!