Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2342382#p2342382]tasa napisao:[/url]

da on zeli ljudima zlo
a ja da oni od kojih sam dozivela zlo budu sto dalje od mene
bez da sam ikada rekla, pomislila ili pozelela nesto slicno sto je west napisao
slazem se sa tobom da je njegov i jos mnogih forumasa i moj stav suprotnog predznaka :)
koliko ja shvatam ono shto west end neotesano izjavljuje je da zeli stopirati praksu da oni od prekodrinskih/crnogorskih Srba koji smatraju sebe boljim, kvalitetnijim, pravijim, domacinskijim Srbima od srbijanskih Srba i koji su u ultradesnicharskim politichkim mrezama i odredjenim porodichnim i mafijashkih klanovima.... stalno kroje i diktiraju srpsku misao, politiku i praksu u Srbiji.
poredjenja radi, slichno donekle je i sa hrvatskim stanjem tj. medju Hrvatima. za vreme ftudjmana bili su forsirani i nametani kao samoproglasheni bolji, kvalitetniji, praviji, domacinskiji Hrvati hrvatske tj. hadezeovsko-ustashke politichke mreze i odredjeni porodichno/obiteljski i mafijashki klanovi iz tzv. HR Herceg Bosna te delova Like i delova Slavonije da stalno kroje i diktiraju hrvatsku misao, politiku i praksu u Hrvatskoj.
to se u Hrvatskoj zahvaljujuci Josipovicu i Pusicki i Mesicu itd., srecom, stopira!
ja kao prekodrinski tj. hercegovachki Srbin koji je, zajedno s porodicom mi i ostalim nama slichnim Srbima, bio direktna zrtva, pored toga shto sam bio/smo bili zrtva/e i hrvatsko i muslimanskih ekstremista, i onih od prekodrinskih/crnogorskih/hercegovachkih/bosanskih/hrvatskih Srba koji smatraju sebe boljim, kvalitetnijim, pravijim, domacinskijim Srbima od srbijanskih Srba (ili bilo kojih drugih i drugachijih Srba koji ne misle nuzno u svemu isto kao oni) i koji su u ultradesnicharskim politichkim mrezama i odredjenim porodichnim i mafijashkim klanovima.... te stalno kroje i diktiraju srpsku misao, politiku i praksu u Srbiji i BiH, imam prava da dignem svoj glas protiv toga (shto izgleda da zastupash i ti taso ovde), a da opet kritikujem i west end-a koji preteruje s drugom krajnosti i neopravdano generalizuje.
kontash?
dalje, ne mozesh ti niti bilo ko da generalizujesh sve pripadnike nekog naroda/nekih naroda sa onim od kojih si iz tih naroda dozivela zlo. evo, ako nishta drugo, znaj da je bilo i ima i pripadnika tih istih naroda koji su i sami bili doziveli ako ne isto a ono vrlo slichno zlo od tih ekstremistichkih pripadnika sopstvenih naroda.
poenta je da svi obichni miroljubivi ljudi bilo koje nacije imaju pravo da zive svugde tamo gde su ziveli pre pochetka ratova '91-e '92-e a ne da strepe ni zavise da li ce jedna tasa (samo primer, nishta lichno) ili neki dodik-rkaradzic reci da "hocu da budu shto dalje od mene".

[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2342382#p2342382]tasa napisao:[/url]

mozda nije on miljenik ali njegov stav, njegovo slovo, njegova mrznja i zla misao jeste jer sam dozivela da on, popaj i jos dosta njima slicnih dodju na temu koja nema veze sa hrvatima, srbima, politikom i istorijom i okrenu temu upravo u taj pravac i to vrlo ruznim, zlim komentarima i provokacijama
meni verovatno do smrti nece biti jasno kako sperma NN donatora ima nacionalnost i sl gluposti koje pomenuti lupaju a ostatak foruma ih tapse po ledjima ili aplaudiraju
ma, ljudi lupaju gluposti u temama kad im se prohte i moze puno na ovom forumu (kao i na bilo kom forumu na netu) pa i to tamo shto s pravom tamo kritikujesh je primer toga. na to se treba samo nasmejati a ne uzimati za ozbiljno, zaboga. :lol:

a sto se tice p.s. nemam pojma o kojem ti coporu
o onom koji poistovecuje sve pripadnike nekog naroda s ekstremistima i teroristima, bez izuzetka, a shto si ti taso radila prema nekim narodima. ima tog istomisleceg ti chopora ihahaj pa te upitah je li to tvoj jer izgleda da jeste..... a prva si o choporima i pochela prichati i nametati diskurs.

no dobro ako nisi procitao i ako ne znas sta znaci biti samosvojan ok
recimo da sam razumela da me pitas jesam li autovana
naravno da jesam i zivim u lezbejskoj bracnoj zajednici i nemam nigde nikakav i ni sa kim iz svoje okoline problem oko ili radi svega pomenutog
a verujem da je tako samo zato sto ne mrzim, nemam gard koji nije dobar za nikoga, i dobro znam da to sto neko nesto ne voli sto ja volim i obratno ni najmanje ne znaci da taj neko mene ili ja njega mrzi
to se zove tolerancija i razumevanje a okolina se odnosi prema pojedincu onako kako on prema okolini

evo kako to izgleda u praksi a ti reci, ako si sposoban da kazes objektivno

rec je o jednom od mojih autovanja koje je ustvari srz prijasnjih i narednih mojih autovanja u kojima se desavalo odstupanje u neznatnim nijansama u smislu brzijeg i lakseg ili sporijeg i tezeg razumevanja i prihvatanja onoga sto su saznali

prva reakcija moje drugarice je bila (uz vidnu zbunjenost i zamuckivanje i sa crvenilom u licu) – ovaj, ok, razumem-ne razumem-razumem da razumem sta si mi rekla ali sam zbunjena (pa se izvinjava) ovaj, nemoj se ljutiti ja nisam spremna dalje da pricamo o tome, ne danas a mozda ni sutra
ja kazem ok, i nastavimo dalje o nekim drugim temama kao da se nista nije desilo

sledeci susret – ona mene prva pita (opet ona zbunjenost, zamuckivanje, crvenilo ali manje dosta manje) ovaj, taso, izvini, kako ti i draga
odgovaram da smo super i krecem pricu o nama a ona dobro drago mi je a da sada pricamo o necemu drugom
ja opet kazem ok

sledeci susret – ona prva krece pricu ali bez zamuckivanja crvenila zbunjenosti nego se samo simpaticno smeska mozda stidljivo ili cak pazljivo da me opusti
i prica dosta dinamicnije
kako ti i devojka, pa sijaset pitanja o nasim planovima tj zajednickom zivotu koji je tada tek poceo pa kada ce se njih dve upoznati pa da joj pricam o njoj kao da ispunjavam spomenar :D i tako jedva popamtih sta me sve pitala
i na kraju kad sam krenula zagrlimo se i poljubi me u obraz i kaze to je za tebe pa u drugi obraz i kaze to je za tvoju dragu i kaze mi uz izvinjenje da joj je trebalo vremena, da ona i dalje misli da to nije ok za nju ali ne misli da nije normalno nego ona sebe ne moze zamisliti sa istim polom
zatim nabraja sta joj je bitno kod ljudi uopste pa u nasem prijateljstvu i izrazava zaljenje sto nasa seksualnost utice na neke nama bitne stvari odnosno komplikuje konkretno mogucnost vestacke oplodnje na nacin na koji mi zelimo (ovo je izdvojila jer zna da je mi je to jako bitno) i zeli nam da nas svi prihvate kao ona pa i brzije nego ona i da se lepo druzimo....

razmak izmedju susreta je bio oko 20-30 dana jer radi obaveza nismo mogle pre
sva ostala moja autovanja prosla su slicno
i samo jedna osoba ne prica samnom radi toga sto sam lezbejka
samo jedna od velikog broja ljudi (porodica kompletna zna, prijatelji, komsije, svi koji cine moju okolinu sa kojom imam kontakt)

a mogla sam sa onom drugaricom i ovako

prvo da se nakostresim kao macka :D pa da kazem ok ona je strejt sto znaci najmanje 50% da je homofob
dalje kada je rekla da ne moze nastaviti razgovor i da joj treba vremena
mogla sam je poslati u pm i reci ma da ti si homofob jer si str8 i ja cu sada i nadalje da te mrzim i sve lepo sjebem bez da se upitam da li je ok ocekivati da neko bez da trepne “proguta” saznanje o necemu poput autovanja gej prijatelja za koga nisi naslucivao da je gej
mogla sam i da budem prepametna u svojoj gordosti i inatu i da to sve nazovem ponosom a sto je ustvari nezrelost i da kazem ja sam gej i samim time vredim vise od icega na ovom svetu i svi treba da mi se klanjate jer ja sam gej i to je dovoljno da budem iznad svega i svih i tako kao pokvarena ploca dok ne ubedim samu sebe da je sunce kockasto plavo i da ‘ladi :)
mogla sam svasta ali nisam, pustila sam da sve ide svojim normalnim tokom i rezultat je premasio sva ocekivanja (samo jedan homofob)
dozivela sam i mnoga izvinjavanja jer su lupali nesto nalik na homofobicne izjave pa cak kada sam toliko da se uverim da ne sanjam cak kada sam gay muskarce nazivala pederima ispravljali su me kazu to zvuci pogrdno
ima naravno i onih koji uopste ne zele pricati o toj temi ali nemaju nikakve zle stavove nego ih ne zanima
ima i onih koji misle da to nije bas ok ali nije bolest nekako ni sami ne znaju sta je i nebitno im je jer uzimaju u obzir svaku i najmanju moju osobinu, sve mane i vrline pa tek tada “sude”
ima onih koji smatraju da je homoseksualnost skroz ok i to je to cak mi zavide :D
ima svakakvih stavova, svakakvih misljenja a sustina je u recenici koju je rekla moja drugarica – ja sebe ne mogu zamisliti sa zenom ali volim te podrzavam te i zelim ti da budes srecna...
moze li se ovo nazvati homofobijom – ona ne moze sebe zamisliti sa zenom
njoj je to kao meni sto je nezamislivo da budem sa muskarcem
ona se druzi sa lezbejkom a ta lezbejka ima drugare muskarce koji su joj bolji drugari nego dosta zena sa kojima se druzi
....
smorih se, odoh u svoju ludjacku srbosovinisticku ljusturu da uzivam i uzivam :)

:bye:
sve to u redu.
ali ovde se naziru i par stvari:

- da li si ti svesna da homofobno drushtvo tretira gej mushkarce znatno gore nego shto tretira lezbejke (pogotovo nacionalno "svesne" patriotkinje kao shto si ti)? chinjenice.

- da si ti, znachi, do te mere gej mushkarce nazivala tj. vredjala terminom "pederi" da su ti chak i u hetero drushtvu ukazali da to ne bi trebala jer je ta rech pogrdna za gej mushkarce.

konachno, nijedan gej na svetu ne nastupa ovako "i da kazem ja sam gej i samim time vredim vise od icega na ovom svetu i svi treba da mi se klanjate jer ja sam gej i to je dovoljno da budem iznad svega i svih i tako kao pokvarena ploca dok ne ubedim samu sebe da je sunce kockasto plavo i da ‘ladi :) "
stoga, nemoj da imputirash ni izmishljash da kao neki gejevi tako i rade, jer to nijedan gej nit' je radio nit' radi niti ce, bar koliko je meni poznato.
gej dostojanstvo nije "vredim vishe od ichega na ovom svetu i svi treba da mi se klanjate ..... i to je dovoljno da budem iznad svega i svih ....". gej dostojanstvo je ravnopravnost i jednakost u svemu s heteroseksualcima, taso!
ako je tako onda se i ponasajte tako
bez obzira jesmo li na forumu, chatu, na ulici, u parlamentu...
sto se tice "vredjanja" izgovorena jedna rec u pravo vreme je jaca od hiljade ovakvih mlacenja prazne slame
tasa se i svadjala i tukla za svoju populaciju
tasa je i pisala uz vetar onako kako to vi cinite dok se nije sva zapisala
pa se onda okrenula i diplomatski, blagim recima a jakim argumentom i ogromnim strpljenjem, razumevanjem i verom savladala i vetrove i vetrenjace
i u sebi i oko sebe
a pisala je tasa uz vetar, veruj mi, bas kao svi vi
i jos ovo, ja i dalje ne mogu zaustaviti smeh koji mi izazivate popaj, ti i west
i ne mogu verovati da ozbiljno moj stav da ne zelim u svojoj blizini nekoga ko me je povredio nazivas nacionalizmom :pucaodsmeha:
pa to je kao da trazis od zene koja je silovana da ide svom silovatelju redovno u posete u zatvor a po izlasku iz zatvora da bude sto bliskiji prijatelj sa njim
jbt ovo je vrh idiotluka
ovo je zaista vrh i :pucaodsmeha: umrecu od vasih gluposti umrecu zivota mi :pucaodsmeha: :pucaodsmeha: :pucaodsmeha: :pucaodsmeha: :pucaodsmeha:
e da da stavim tresnju na vrh; silovane zene se ipak udaju ali svog silovatelja ne mogu zamisliti nikako ali nikako negde u blizini
naravoucenije :pucaodsmeha: joj :pucaodsmeha: hrvate volim sto dalje od sebe ali da se neki hrvat nadje u situaciji da mu treba pomoc tasa bi pomogla pa onda opet svako sebi i pobogu ne blamiraj se i ne nazivaj to mrznjom tj nacionalizmom
i jos onim drugim biserima ma kako to bilo po tebi bezazleno - nikada mi ne bi palo na pamet da sperma moze biti hrvat a kada su vec izvalili tu visokohriscansku i ne znam kako ti to sve nazivas misao, onda sam dopustila sebi da zamislim sto stvarnije mogucnost da bude tako i zamisli meni srbosovinistickoj ludjakinji skroz je nebitno, glupo, idiotski ma nemam reci za kretenizam po pitanju te teme i izjave
daklen sta da je NN donator hrvat - apsolutno nista, samo bi molila Boga da dete bude zdravo, to je jedino bitno i to svaki buduci roditelj zeli, samo to
a tamo necu da odgovaram jer postujem dinu i ne mogu joj uprljati temu ovakvim glupostima
http://www.e-novine.com/stav/56866-Para ... pskoj.html" target="_blank

Pri tome, Republika Srpska uopće ne mora nestati, osim ako njeni građani to ne zažele. Kao entitet u BiH ona će biti i velika i autonomna onoliko koliko bude spremna zakoračiti u civilizaciju, u vrijeme u kojem se zbog zločina srami, a kao praznik obilježava datum na koji je predsjednik Republike Srpske Dragan Čavić u televizijskom obraćanju Srbima, govoreći o Srebrenici rekao: „Učesnici ovog zločina ne mogu se opravdati nikome i ni sa čim. Onaj ko je činio ovakav zločin i pri tome se, možda, pozivao na narod kome pripada, po imenu i prezimenu, činio je zločin i prema vlastitom narodu. Onaj, koji se, možda, pozivao na boga čineći zločin, očekujući od svevišnjeg blagoslov, činio je zločin, protiv boga u koga vjeruje. Onaj ko je činio ovakav zločin zbog osvete osvetio se vlastitom narodu. Oni koji su u ratu čineći nedjela izgubili obraz ne mogu očekivati da zbog njih cijeli srpski narod ostane bez obraza. Ko je od Srba u ratu izgubio obraz sami moramo utvrditi...“

Kada, dakle, Republika Srpska ne bude mladićevska kao što danas jeste, tada se, zašto da ne, može obilježiti i dan RS-a uz prisustvo članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine. I za manje od 650.000 maraka koliko je Dodik spičio na „fakat o postojanju jednog subjekta koji ni po čemu ne predstavlja nešto tako značajno da bi to trebalo slaviti“.

:bih:
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2342484#p2342484]tasa napisao:[/url]ako je tako onda se i ponasajte tako
bez obzira jesmo li na forumu, chatu, na ulici, u parlamentu...
sto se tice "vredjanja" izgovorena jedna rec u pravo vreme je jaca od hiljade ovakvih mlacenja prazne slame
tasa se i svadjala i tukla za svoju populaciju
tasa je i pisala uz vetar onako kako to vi cinite dok se nije sva zapisala
pa se onda okrenula i diplomatski, blagim recima a jakim argumentom i ogromnim strpljenjem, razumevanjem i verom savladala i vetrove i vetrenjace
i u sebi i oko sebe
a pisala je tasa uz vetar, veruj mi, bas kao svi vi
:doh: tebi nije jasno shta ne treba uzimati za ozbiljno a shta treba?
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2342484#p2342484]tasa napisao:[/url]i jos ovo, ja i dalje ne mogu zaustaviti smeh koji mi izazivate popaj, ti i west
i ne mogu verovati da ozbiljno moj stav da ne zelim u svojoj blizini nekoga ko me je povredio nazivas nacionalizmom :pucaodsmeha:
pa to je kao da trazis od zene koja je silovana da ide svom silovatelju redovno u posete u zatvor a po izlasku iz zatvora da bude sto bliskiji prijatelj sa njim
jbt ovo je vrh idiotluka
ovo je zaista vrh i :pucaodsmeha: umrecu od vasih gluposti umrecu zivota mi :pucaodsmeha: :pucaodsmeha: :pucaodsmeha: :pucaodsmeha: :pucaodsmeha:
e da da stavim tresnju na vrh; silovane zene se ipak udaju ali svog silovatelja ne mogu zamisliti nikako ali nikako negde u blizini
naravoucenije :pucaodsmeha: joj :pucaodsmeha: hrvate volim sto dalje od sebe
:doh: opet, tvoj je problem shto celi jedan narod (bez izuzetaka, jer vidim da ih ne pravish) poistovecujesh sa srbomrscima.
silovatelj u tom kontekstu = srbomrsci ali nije celi hrvatski narod tj. nisu svi Hrvati.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2342484#p2342484]tasa napisao:[/url]ali da se neki hrvat nadje u situaciji da mu treba pomoc tasa bi pomogla pa onda opet svako sebi i pobogu ne blamiraj se i ne nazivaj to mrznjom tj nacionalizmom
dobro, ali shto npr. taj Hrvat mora ici "svako sebi" tj. u Hrvatsku ili u bivshu-nebivshu Herceg Bosnu, ako je taj Hrvat npr. Banjaluchanin ili Beogradjanin i npr. tamo tj. u Banja Luci ili Beogradu ziveo, zivi i namerava da ostane da zivi? eto, to ne kontam.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2342484#p2342484]tasa napisao:[/url]
i jos onim drugim biserima ma kako to bilo po tebi bezazleno - nikada mi ne bi palo na pamet da sperma moze biti hrvat a kada su vec izvalili tu visokohriscansku i ne znam kako ti to sve nazivas misao,
ma, o chemu ti prichash, zivota ti??? kakve ja imam veze s nechijim laprdanjima u toj temi o kojoj govorish a koju nisam ni posetio a nek'moli nazvao neke nebuloze "visokohrishcanskim" i ne znam kako ti imputirash da ja to "sve nazivam.... misao" ??? :wtf: zashto lazesh i podmecesh, taso???
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2342484#p2342484]tasa napisao:[/url]
onda sam dopustila sebi da zamislim sto stvarnije mogucnost da bude tako i zamisli meni srbosovinistickoj ludjakinji skroz je nebitno, glupo, idiotski ma nemam reci za kretenizam po pitanju te teme i izjave
daklen sta da je NN donator hrvat - apsolutno nista, samo bi molila Boga da dete bude zdravo, to je jedino bitno i to svaki buduci roditelj zeli, samo to
a tamo necu da odgovaram jer postujem dinu i ne mogu joj uprljati temu ovakvim glupostima
pa to.
Ok, 'ajd ja ću

... pošto vidim da je to ovih dana užasan zločin pomenuti Republiku Srpsku u kakvom god afirmativnom kontekstu, računa se skoro pa kao saučesništvo u ratnom zločinu ili bar ko skrivanje ratnih zločinaca. Kratko ću, budući je bilo kakvo polemisanje o bilo čemu u državi potpuno anesteziranih, planski mentalno sjebavanih, zaglupljenih i bedom urušenog dostojanstva građana, potpuno besmislena .... Pišanje uz vetar, volim taj narodski izraz.

Pišem, il pišam (uz vetar), jer imam naviku da kažem šta mislim, posebno onda kad je to vrlo nepopularno. A i nervira me navijanje i ostrvljivanje rulje. O konceptu srpske intelektualne elite da ne govorim.

Pre neki dan, sve hoću da izbegnem da pomenem crveno slovo i kažem 9. januara, al evo, sad baš neću, o Sv. Stefanu dakle, osvanuše silni linkovi po zidovima mojih virtuelnih FB družbenika. Avaj, Zuckerberg se nije dosetio da uvede i tu blagospasonosnu novinu, opciju za hajdovanje vesti iz Srbije i Zapadnog Balkana, da se poslužim tom briselskom nebuloznom verbalnom izmišljotinom, za koju držim da bi zahvalno bilo barem 90% dijaspore. Nijedan čovek nije ostrvo, jebi ga, ne mogu baš od svega da se isključim. I mada miša koristim krajnje ekonomično i klikćem na linkove k'o da se klik tarifira 30 centi, neke stvari ne možeš da izbegneš. Ko Indira goes Folie Bergere onomad. E, pa, eto tako, osvanuše silni linkovi zgražavanja nad rođendanom Republike Srpske.

Jedva punoletna, valjda. Al nije ni bitno koliko je napunila. Ruku na srce, na tom Zapadnom Balkanu, samo je Srbija nabila koju stotinu u guzicu (i da, NIŠTA nije naučila) koja joj se odcepila i našla se u vilajetskom procepu po osovini Istok-Zapad.

Ukratko, banana do banane ... s falsifikovanom istorijom, etničkim poreklom, nepostojećim jezicima, frankeštajnskim identitetom (čeprkni tamo, čeprkni vamo, ovde ljiljan, tamo Aleksandar) bez autentičnih pozitivnih odrednica i jednom univerzalnom negativnom - srbofobijom. Zapravo, srbofobija je loš izraz. Šta bi bio ekvivalent antisemitizmu u ovom slučaju?

Republika Šumska ... Republika Smrtska ... pa jel, majke ti? Pa nije baš da je bio Thanksgiving Day, mada uopšte neću da komentarišem to seljačenje i popovsko bahaćenje neprimereno i za 1389-tu.

Šta mislim o Srbiji dovoljno govori činjenica da sam iz nje pobegao. Ako me, daleko bilo, sprovedu nazad, pokušaću da skočim iz aviona.

O Republici Srpskoj (u kojoj sam živeo pet godina) ... tužno, pretužno, ne znam odakle da krenem ... Srbija deluje kao sređena država bez kriminala i korupcije u odnosu na nju. Pa ko ima toliku imaginaciju, nek pokuša ....

Nego, sve hoću da pitam, u kom se tom momentu RS našla u okruženju uzoritih parlamentarnih demokratija pa je postala razlog za toliko dušebrižništvo i moralno zgražavanje? I gde to oko nje političke elite iz devedesetih nisu na vlasti (i gde su se distancirali od svojih zločina, koje bedno proslavljaju kao najveće nacionalne praznike?)

Jer, susedni entitet pun je vehabijskih enklava u koje niko ne sme da zađe. Ni policija. U CG je na vlasti Milo Đukan-Il i dinastija Đukan-Il već nekih XY godina a biti Srbin u CG je isto ko biti Amerikanac u Severnoj Koreji.

A vatikanski klerofašistički isprdak, sad na pragu EU, naravno da znate koji, star je kolko i RS i niko mu ne soli pamet kad proslavlja jednu od ukupno dve bitke u svojoj sjajnoj povjesti - Oluju na strani Amerikanaca. Druga je bila kod Staljingrada na strani Nemaca. Dojmovit skor, dve bitke, jedna pobeda i jedan poraz. Ili je ipak nešto starija? Ne znam je l' joj se obračunavaju one četiri godine od 1941. do 1945? Ili je to puj pike? Ne uspevam više da ispratim tu vašu aritmetiku.

„Dok Hrvatska suvereno korača prema Europskoj uniji, svega 150 kilometara jugoistočno, u ponedjeljak se u Banjoj Luci održala bizarna politička proslava, temeljena na srednjovjekovnim principima krvi i tla ..." ... tiska tisak ....

Coming from them, it does make sense ...

Mnogo volim kad kurva besedi o poštenju, Goga Sekulić o patrijahalnom vaspitanju, Dačić o borbi protiv korupcije i .... Hrvati o genocidu. Tim pre što je ta republičica koja izaziva zgražanje na pragu EU prepuna jama i grobova sa srpskim kostima uzidanim u temelje hrvatske neovisnoti. Toliko o krvi i tlu.

Genocidna tvorevina velite?

Pa paz ovako.

Ladno ne verujem u taj genocid. Mislim da je ovaj izraz ljigava perjanica srpskog autošovinizma koji inscenirani genocid proglašava "sudski dokazanim" što vrlo prija čitaocima Dnevnog Avaza. I ne verujem u osam hiljda egzekutiranih. Ne, ne poričem ratne zločine. I, da, znam da ih je bilo. Zalažem se za suvu matematiku. Za prebrojavanje bez emocija i strasti, za dijalog brojeva. Ali, sve dok se budu računali samo produžeci (rat devedesetih), bez prvog i drugog poluvremena, nema ni iskrenog pomirenja ni dobrosusedstva. Mislim, možemo se pretvarati. Možemo se lažno izvinjavati, rukovati se i keziti se za kamere. Od neizvinjenja gore je samo neiskreno izvinjenje. Valjda imate toliko pameti?

I, da, za to sam da pometemo sopstveno dvorište. Bezpogovorno. Al ajd, ne preskačite plot kad ni u svom niste pomeli. Metla vam mala a hteli biste veće dvorište.

Evo vesti:

U RS živi milion i kusur duša koje BiH ne žele. Da ilustrujem, slično ko što na Kosovu živi nekih 2 miliona koji Srbiju ne žele.

RS ima puno pravo da ne želi BiH. Uključujući i moralno. Od kad je tačno krenuo da se obračunava taj moralni momenat? To me jako zbunjuje. Kako ste došli do brojke 1992? U tom moralnoj jeb(dn)ačini s više nepoznatih, meni se čini da bi morala da se uračuna još po koja cifra.

Faktor nestabinosti? Ma idi. Odcepite RS i eto vam stabilnosti. Pripojite je Srbiji i eto vam još veće stabilnosti. To znam ja, znate vi, znaju svi. Nema ničeg nestabilnijeg na izfantaziranom „Zapadnom Balkanu" od šatro multietničke Bosne sa savršeno neodrživim političkim sistemom u kom se glumata građanska demokratija a neguju posebne kulturne veze sa Saudijskom Arabijom. Nije problem da se Rijad prostre do Sarajeva, Sarajevo do Novog Pazara, Zagreb do Zemuna, Tirana do Preševa, al je faktor nestabilnosti da Tadić skokne do Banja Luke.

Nisam čovek prošlosti. Tako mi Urana na ascedentu! Volim 21. vek. Volim iPod, low coast avione, klubove, lake droge, one night stands, kubizam, zalažem se za legalizaciju gay brakova, volim nauku i prezirem religiju ... Ne zagovaram rat. Nestajemo ubrzano i u miru. Al znam kad mi je zdrav razum silovan. Zato, bez kenjaže molim. RS ima pravo da neće BiH. Ima pravo da gaji separatističke tendencije. Srbija ima pravo da ih perfidno podgrejava (mada je žalosno da ih podgrejava u dnevno političke i izborne svrhe, a ne zbog nekakve državničke vizije).

Sad kad je Tadić privezao portiklu red je da stavi i pampers. Toliko se ima reći o srpskoj politici i političarima. Njeni intelektualci govore na način koji je nemoguće komentarisati.

Žarko Korać: „Ovde se sistematski gradi stav, pre svega kroz medije, da je Republika Srpska deo našeg etničkog srpskog prostora, da je ona pravi izraz teženje srpskog naroda na Balkanu, da je na kraju samostalna država sa kojom Beograd treba da održava odnose kao da BiH u celini ne postoji."

Pa jel asteški etnički prostor? Inke, Maje?

Srđa Popović (il detto legendarni beogradski advokat i intelektualac): „Naprosto je, ostalo nejasno šta se to, ustvari, događalo i kako je uopće "došlo do formiranja te tvorevine", odnosno RS."

E-novine: „Bosanski stravični rat protumačen je ne kao proizvod ideološkog bestijarija krvožednih političkih elita, nego kao povijesna nužnost u kojoj su bosanski i svi Srbi s njima skupa morali da brane goli život od tobožnje povijesno dokazane genocidnosti drugih nacija, prije svega hrvatske. Rat kao povijesna nužnost postao je tako u dodikovskom, novom republičkosrpskom društvenom pamćenju najprije odbrambeno-otadžbinskim, a onda i oslobodilačkim."

STANDING OVATIONS! Ovoga se ne bi setili ni .... ni, ni ... ne znam ko. Niko.

Zapravo je nejasno da, uzevši sve u obzir, uopšte još i postojimo. Dvesta godina batrganja, pokušaja, cimanja, ratovanja, žrtvovanja, građenja .... i voilà. Tu ste. Vojvodina neće Srbiju. Posle svega što je koštalo da joj se prikači. RS neće BiH. Posle svega što je koštalo da joj se prišije. Cigani i Vlasi neće da su Srbi. A neki dan se jedan crnac uvredio kad sam ga pitao šta je, (života mi, sve želeći da budem kulturološki senzibilan). Veli Francuz je. Roditelji mu iz Abidžana.

Ne samo da imamo Michael Jackson sindrom autorasizma i autošovinizma, već ćemo tako i nestati. On se rodio kao lepi crni dečak a umro kao izgladnela bela devojčica. Samo što za nama niko neće zapevati „They Don't Really Care About Us".

Blog je zaključan za komentare jer su komentari čitalaca najvernija slika Srbije danas. A ja ne želim da je gledam.

AleXandar Lambros, VIP blog, B92
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2342655#p2342655]Vel boy napisao:[/url]

:doh: tebi nije jasno shta ne treba uzimati za ozbiljno a shta treba?
izgleda da, kao i tebi i ostalima sto ne polazi za rukom da shvatite sta kod mene trebate obeleziti kojim imenom
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2342655#p2342655]Vel boy napisao:[/url]
:doh: opet, tvoj je problem shto celi jedan narod (bez izuzetaka, jer vidim da ih ne pravish) poistovecujesh sa srbomrscima.
silovatelj u tom kontekstu = srbomrsci ali nije celi hrvatski narod tj. nisu svi Hrvati.
dobro kazes MOJ PROBLEM
ne znam samo kako je doslo do toga da to bude tvoj problem ili bilo ciji osim moj

dobro, ali shto npr. taj Hrvat mora ici "svako sebi" tj. u Hrvatsku ili u bivshu-nebivshu Herceg Bosnu, ako je taj Hrvat npr. Banjaluchanin ili Beogradjanin i npr. tamo tj. u Banja Luci ili Beogradu ziveo, zivi i namerava da ostane da zivi? eto, to ne kontam.
jesam li ja ikada spomenula da nekome zelim bilo kakvo zlo
ako namerava da ostane u istom gradu u kome sam ja, nemam nista protiv
ali ne pada mi na pamet da imam bilo sta sa njim (izuzetak je ne daj Boze nevolja u kojoj se moze naci, tada bi pomogla jer nevolja nema nacionalnost
ali posle toga bez ikakve ruzne pomisli osim da nemam poverenje na osnovu nacionalnosti, dalje ne zelim nikakav kontakt - ZAR JE OVO MRZNJA?
ovo moze da bude samo moja opravdana ili ne opravdana ogranicenost na koju imam pravo dok god nikoga ne ugrozavam a koliko mi je poznato nikada nikoga nisam ugrozila
volela bi da mi odgovorite ti, popaj, west i tako redom ekipa
da li bi vi meni pomogli nakon svega ovoga, nakon svih ruznih reci i misli
ma, o chemu ti prichash, zivota ti??? kakve ja imam veze s nechijim laprdanjima u toj temi o kojoj govorish a koju nisam ni posetio a nek'moli nazvao neke nebuloze "visokohrishcanskim" i ne znam kako ti imputirash da ja to "sve nazivam.... misao" ??? :wtf: zashto lazesh i podmecesh, taso???
:alikako:

hmmm ovde mi je nesto promaklo, kako ja to lazem i sta podmecem?
imas veze jer si me prozvao srbosovinistickom ludjakinjom (uzas)
imas veze jer me uporno i dalje prozivas i prozivas
i ne znam sta dalje da mislim osim da si kao i ostali prepun mrznje

sta mislis jesam li ja opasna i sovinista i po pitanju izbora sladoleda
naime ne volim vanilu i ne razumem kako je neko moze voleti
jesu li ljudi koji je vole ugrozeni, mozda bi trebalo da ih upozoris
mozda ces reci da je vanila hrvat :shocked:
da li je sve sto ja ne volim hrvat :shocked:
da li je ne volim = mrznja (nacionalizam) :puzzle:
da li ti i ostali zaista ne znate da ne voleti NIKAKO ali NIKAKO nema veze sa mrznjom odnosno nacionalizmom (trenutno o toj vrsti mrznje govorimo) :puzzle:
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2342700#p2342700]tasa napisao:[/url]
izgleda da, kao i tebi i ostalima sto ne polazi za rukom da shvatite sta kod mene trebate obeleziti kojim imenom
zavisi od tebe i shta pokazujesh o sebi.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2342700#p2342700]tasa napisao:[/url]

dobro kazes MOJ PROBLEM
ne znam samo kako je doslo do toga da to bude tvoj problem ili bilo ciji osim moj
u redu, ali ti si ovde juche-prekjuche poshla da dajesh klevetnichke kvalifikacije o celom forumu, o vecini forumasha/ica, o danashnjoj Srbiji i sadashnjoj vladi Srbije (koja jeste za kritikovati ali ne na nachin ni iz pozicija kako ti radish). to nije u redu i svakako da cu/mo ti se suprotstaviti!

jesam li ja ikada spomenula da nekome zelim bilo kakvo zlo
ako namerava da ostane u istom gradu u kome sam ja, nemam nista protiv
ali ne pada mi na pamet da imam bilo sta sa njim (izuzetak je ne daj Boze nevolja u kojoj se moze naci, tada bi pomogla jer nevolja nema nacionalnost
ali posle toga bez ikakve ruzne pomisli osim da nemam poverenje na osnovu nacionalnosti, dalje ne zelim nikakav kontakt - ZAR JE OVO MRZNJA?
ovo moze da bude samo moja opravdana ili ne opravdana ogranicenost na koju imam pravo dok god nikoga ne ugrozavam a koliko mi je poznato nikada nikoga nisam ugrozila
dobro, tek sad je jasnije i na to sve imash pravo (iako je prilichno chudachki shto ne zelish da imash nikakav kontakt s nekim samo zato shto je druge nacije). da si se tako isprva bila izrazila manje bi bilo reakcija.

volela bi da mi odgovorite ti, popaj, west i tako redom ekipa
da li bi vi meni pomogli nakon svega ovoga, nakon svih ruznih reci i misli
ja bih, shto ne bih? a jedan od nachina pomoci ti je i moje nastojanje da ti razjasnim neke stvari i mozda malo proshirim vidike.

:alikako:

hmmm ovde mi je nesto promaklo, kako ja to lazem i sta podmecem?
imas veze jer si me prozvao srbosovinistickom ludjakinjom (uzas)
imas veze jer me uporno i dalje prozivas i prozivas
i ne znam sta dalje da mislim osim da si kao i ostali prepun mrznje
lazesh i podmecesh mi s onom temom koju nit' sam prochitao, kojoj nit' sam prisustvovao nit' znam o chemu je stvar a stalno me povezujesh s tim k'o besna.
nazvao sam te srboshovinistichkom ludjakinjom jer si juche bila govorila o urodjenim genocidnostima jednog naroda, jer si generalizovala do maksimuma chitav jedan narod bez izuzetaka, jer si govorila diskursom koji shesheljevci i s njima direktno ili indirektno povezana ultradesnicharska opozicija u Srbiji govore a oni jesu srboshovinistichki ludjaci, jer si... pa dovoljno je samo videti shta si pisala tamo u onom offtopiku u Offtopicima.
takav diskurs prema npr. Srbima u celosti, kao shto ti imash prema Hrvatima u celosti, imaju haespeovske ustashe, glavash, sheks, shvarc, luchicka.... od Hrvata, fatmir alispahic, radonchic.... od Boshnjaka i njih nazivam hrvatoshovinistichki i/ili boshnjakoshovinistichki ludjaci.

ja sam ti vec rekao taso da se na gej forumima zemalja ex-Yu pa tako i na ovom neguje tolerancija, suzivot i umerenost svakoga, stoga, chemu chudjenje shto ti reagujem ja i drugi ovde kada sama dajesh materijala i razloge da ti reagujemo? i na hrvatskom gej sajtu sam se borio protiv hrvatskih i bilo kojih/chijih naci-shovinista i na bih gej sajtu isto tako, stoga, i ovde sve isto.
nikakva mrznja, samo odgovori na neke tvoje bedastoce.

sta mislis jesam li ja opasna i sovinista i po pitanju izbora sladoleda
naime ne volim vanilu i ne razumem kako je neko moze voleti
jesu li ljudi koji je vole ugrozeni, mozda bi trebalo da ih upozoris
mozda ces reci da je vanila hrvat :shocked:
da li je sve sto ja ne volim hrvat :shocked:
da li je ne volim = mrznja (nacionalizam) :puzzle:
da li ti i ostali zaista ne znate da ne voleti NIKAKO ali NIKAKO nema veze sa mrznjom odnosno nacionalizmom (trenutno o toj vrsti mrznje govorimo) :puzzle:

joj shto banalizujesh. :lol: ti imash pravo da ne volish Hrvate ili bilo koga ali, kao shto vec rekoh, preterala si kada si ovaj forum i veliku vecinu nas formasha/ica poshla da kvalifikujesh klevetnichki i napadash zato shto forum i mi nismo kao ti. pa si se isto tako mrzovoljno obrusila na danashnju Srbiju i danashnje Srbe shto "su/smo slabici, izdajice, mekushci, propadamo kao takvi....". pa, shta ti mislish taso ko si ti pa da sebi dajesh za pravo takvo napadanje neistomishljenika i u svom narodu, a to je to shto si radila i izgleda josh uvek radish? pa dosta vishe tvog sranja, taso, znash! gospodjo taso, mi necemo biti kao ti (bar ne u svemu) i shvati to!
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2342733#p2342733]Vel boy napisao:[/url]
ja sam ti vec rekao taso da se na gej forumima zemalja ex-Yu pa tako i na ovom neguje tolerancija, suzivot i umerenost svakoga, stoga, chemu chudjenje shto ti reagujem ja i drugi ovde kada sama dajesh materijala i razloge da ti reagujemo? i na hrvatskom gej sajtu sam se borio protiv hrvatskih i bilo kojih/chijih naci-shovinista i na bih gej sajtu isto tako, stoga, i ovde sve isto.
nikakva mrznja, samo odgovori na neke tvoje bedastoce.
cudjenje je otud sto upravo tolerancije nema skoro pa nikako
cudjenje je sto pojedini na ovom forumu uporno provociraju na nacionalnoj osnovi a ostatak ih aktivno ili promatracki podrzava
ja nikada nisam govorila o popajevoj drzavi onako kako on vec danima o mojoj
i naravno to nije prvi put a ajde sto se on tako ponasa ali sto uporno skoro ceo forum ga podrzava u tome - U MRZNJI koja nije ugodna i ni najmanje tolerancija o kojoj pricas a rekoh da je ceo forum takav jer oni koji nisu ili su banovani ili ce biti i veoma ih je brojcano malo a i glasom su nemocni
cudjenje mi je sto kazes da dajem materijala a kada bi izvukla popajeve postove u kojima on UVEK PRVI provocira i vredja na nacionalnoj osnovi mislim da bi tolikim brojem kopiranih postova spamovala forum (nadam se da sam se dobro izrazila)- zagusila bi ga jer je toga zaista mnogo a jos ako dodam podrsku (njemu) ma to bi bilo strasno
eto kada vec vodite racuna o toleranciji nadjite bilo koji moj post u kome sam ja PRVA dosla i napisala bilo kakvu sovinisticku rec
neces je naci osim kao odgovor na provokaciju popajevi i ostale ekipe
svasta ja mislim o hrvatskoj ali ako me on ne dira (iako ne bi trebala ni tada) nikada niti sam rekla niti cu reci kako hrvatska ne treba da postoji kako je svaka zrtva hrvatska nepostojeca ili smesna
cudim se i cudicu se dok sam ziva a vala imam i cemu
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2342733#p2342733]Vel boy napisao:[/url]
joj shto banalizujesh. :lol: ti imash pravo da ne volish Hrvate ili bilo koga ali, kao shto vec rekoh, preterala si kada si ovaj forum i veliku vecinu nas formasha/ica poshla da kvalifikujesh klevetnichki i napadash zato shto forum i mi nismo kao ti. pa si se isto tako mrzovoljno obrusila na danashnju Srbiju i danashnje Srbe shto "su/smo slabici, izdajice, mekushci, propadamo kao takvi....". pa, shta ti mislish taso ko si ti pa da sebi dajesh za pravo takvo napadanje neistomishljenika i u svom narodu, a to je to shto si radila i izgleda josh uvek radish? pa dosta vishe tvog sranja, taso, znash! gospodjo taso, mi necemo biti kao ti (bar ne u svemu) i shvati to!
ne banalizujem, ni najmanje
i nije smesno, uopste
ja sebi dajem pravo ono isto pravo koje vi sebi dajete da branite one koji kazu da je ok sto je moj narod stradao, one koji kazu da nas treba istrebiti, one koji kazu da ne trebamo postojati (kao drzava), isto pravo vel boy potpuno isto i eto dopustila sam sebi da budem povodljiva i povela se vasim primerom
a da necemo biti isti, naravno da necemo i ne znam ko ti je rekao da treba da budemo isti, ja to sigurno nisam rekla jer ja sam pobornik samosvojnosti u svemu
ali ako nesto vazi za mene vazi i za tebe - prosto je kao pasulj, zar ne
ovde se cesto vrte termini tolerancija, razumevanje, postovanje, mrznja, nacionalizam, fasizam, nerazumevanje, edukacija itd
a cini mi se da malo ko zna znacenje bilo koje od tih reci
i onda kako da se ne cudim, kako

[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2342749#p2342749]tasa napisao:[/url]
cudjenje je otud sto upravo tolerancije nema skoro pa nikako
cudjenje je sto pojedini na ovom forumu uporno provociraju na nacionalnoj osnovi a ostatak ih aktivno ili promatracki podrzava
ja nikada nisam govorila o popajevoj drzavi onako kako on vec danima o mojoj
i naravno to nije prvi put a ajde sto se on tako ponasa ali sto uporno skoro ceo forum ga podrzava u tome - U MRZNJI koja nije ugodna i ni najmanje tolerancija o kojoj pricas a rekoh da je ceo forum takav jer oni koji nisu ili su banovani ili ce biti i veoma ih je brojcano malo a i glasom su nemocni
cudjenje mi je sto kazes da dajem materijala a kada bi izvukla popajeve postove u kojima on UVEK PRVI provocira i vredja na nacionalnoj osnovi mislim da bi tolikim brojem kopiranih postova spamovala forum (nadam se da sam se dobro izrazila)- zagusila bi ga jer je toga zaista mnogo a jos ako dodam podrsku (njemu) ma to bi bilo strasno
eto kada vec vodite racuna o toleranciji nadjite bilo koji moj post u kome sam ja PRVA dosla i napisala bilo kakvu sovinisticku rec
neces je naci osim kao odgovor na provokaciju popajevi i ostale ekipe
svasta ja mislim o hrvatskoj ali ako me on ne dira (iako ne bi trebala ni tada) nikada niti sam rekla niti cu reci kako hrvatska ne treba da postoji kako je svaka zrtva hrvatska nepostojeca ili smesna
cudim se i cudicu se dok sam ziva a vala imam i cemu
joj, objashnjavao sam (pokushao da objasnim) i Hansu i josh nekim svojevremeno da popaj nastupa kako nastupa svugde, i na Gay. hr je ovako grubo zajebavao tamoshnje hrvatske naci-shoviniste, ustashe i pro-ustashe, a bogami ni boshnjachkim ekstremistima (ako i kad ih ima) na queer.ba uopshte ne ostaje duzan. popaj je bona ex-Yu raja, neotesan, ma'nit :smeh: , chupav i dlakav al' je multinacionalna ex-Yu raja. e sad da l' se i to tebi svidja ili ne, to je vec drugo pitanje.

uostalom, ovo je izmedju tebe i Popaja da se razjasnite. ja sam rekao svoje vidjenje a kritikujem te jer si se ostrvila da klevetash forum, umerene Srbe, sadashnju vlast u Srbiji da je "izdajnichka, slaba, mlaka, popushta Nesrbima" (parafraziram te), samo, veruj, Popaj nije ALBION stoga sve ovo shto si rekla za popaja reci (o) ALBION-u jer se za njega odnosi. sad da li ti znash ko je ovaj ALBION, ne znam, neshto ne verujem, pa tu i jeste stvar, ti izgledash da si vrlo nova a mislish da sve znash
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2342749#p2342749]tasa napisao:[/url]
ne banalizujem, ni najmanje
i nije smesno, uopste
ja sebi dajem pravo ono isto pravo koje vi sebi dajete da branite one koji kazu da je ok sto je moj narod stradao, one koji kazu da nas treba istrebiti, one koji kazu da ne trebamo postojati (kao drzava),
:doh: da je neko rekao te stvari, ja bih prvi bio za banovanje takvih. npr. ALBION je neshto tako pocheo srati i ja (a i Stripi, verovala ili ne) sam prvi skochio da ga se banuje!
al' ent. RS je entitet u BiH po Dejtonskom Sporazumu i nije, bona, drzava.

isto pravo vel boy potpuno isto i eto dopustila sam sebi da budem povodljiva i povela se vasim primerom
a da necemo biti isti, naravno da necemo i ne znam ko ti je rekao da treba da budemo isti, ja to sigurno nisam rekla jer ja sam pobornik samosvojnosti u svemu
ali ako nesto vazi za mene vazi i za tebe - prosto je kao pasulj, zar ne
ovde se cesto vrte termini tolerancija, razumevanje, postovanje, mrznja, nacionalizam, fasizam, nerazumevanje, edukacija itd
a cini mi se da malo ko zna znacenje bilo koje od tih reci
i onda kako da se ne cudim, kako

ne izvrci i ne manipulishi izvrtanjem tako, bre, bona! :lol:
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2342759#p2342759]Vel boy napisao:[/url]

joj, objashnjavao sam (pokushao da objasnim) i Hansu i josh nekim svojevremeno da popaj nastupa kako nastupa svugde, i na Gay. hr je ovako grubo zajebavao tamoshnje hrvatske naci-shoviniste, ustashe i pro-ustashe, a bogami ni boshnjachkim ekstremistima (ako i kad ih ima) na queer.ba uopshte ne ostaje duzan. popaj je bona ex-Yu raja, neotesan, ma'nit :smeh: , chupav i dlakav al' je multinacionalna ex-Yu raja. e sad da l' se i to tebi svidja ili ne, to je vec drugo pitanje.
ako je tako onda je taj ex-yu multinacionalni jaran bas jarancina i raja do jaja :D
dodje na slavu i kaze domacinima DABOGDA VAM CRKLA KRAVA (ko zna sta ovo znaci zna ko ne zna nije ni bitno)
ja nemam vremena da isterujem ikakvu pravdu niti se ganjam kao dete ko je prvi poceo a dobro se zna ko je
isto tako se zna da je west napisao kako moj narod treba istrebiti a ostatak foruma pozdravio takav stav njegov i nekih drugih forumasa koji su to izrekli na drugaciji nacin
i ko je od njih banovan, osim sto sam ja dobila dve opomene veceras i posle ovog posta ide ban (kazu spamujem na isti nacin kao ostali ali za mene ne vaze pravila koja vaze za ostale) to svi vec znate sigurna sam
da nam zivi zivi tolerancija, ravnopravnost i podrzavanje onih koji toliko mrze da spermi dodeljuju nacionalnost

:shake: a sada :bye: jer ide :noob: hvala q... :)
pa, shta sad ne valja? shto svim i bilo chijim ekstremistima kaze u brk ono shto i treba da im kaze?
popaj ima chudne interpersonalne manire ali nije generalni srbomrzac.

lazesh da je west endova generalizujuca baljezganja pozdravio ovaj forum. lazesh k'o p...e.

'ajde :bye: :noob:
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2342785#p2342785]tasa napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2342759#p2342759]Vel boy napisao:[/url]bre, bona! :lol:
dok sam jos tu da kazem da mi je ovo razgalilo dusu :)
gori si od mene kad zbrkam beogradski i sarajevski sleng :D a sve sa povremenim hrvatskim nesvrsenim glagolom
zato vise preferiram da kazem bolan :putnik:

eto, vidish, i malo cheshce gledaj nashu Top Listu Nadrealista i josh vishe ce ti se dusha razgaliti na multinacionalni ex-Yu nachin! :yes: :bye:
nemam nista protiv :) ali sve je to ok dok mi komsija ne pozeli da mi crkne krava, jedna jedina koju imam i od koje zivim
jebo' ti takvog komsiju i sve :)

aj vozdra :bye: i da se ne vracam vise i da se ne pozdravljamo ko kakve strine sto puta

bolje je da otvorim temu o e-cigaretama i kako sam uz njih ostavila duvan (ako sam posto uz njih unosim cisti nikotin ali to jos niko od onih koji su me ganjali zbog cigareta nije ukapirao a ja kurvanjski cutim :D)
Tako se kalio Dodikov Reich

Dječije kosti uzidane u temelje Šumske
Piše: Hariz Halilović
enovine.rs

Prije par dana slavila se jubilarna dvadestogodišnjica RS-a (Reicha Šumskoga). Na toj izvrnutoj manifestaciji Predsjednik Šumski govorio kako je i zašto se sklepao RS. I sve naopako izbiflao. Nigdje genocida, nigdje konc-logora, strijeljanja, protjerivanja, silovanja, otimačina, naci-četnika… Ispade RS raj šumski na (tuđoj) zemlji. Isticao je predsjednik dotični „legitimitet i legalitet“ RS-a te kako mu je Reich stvoren „plebiscitarnom voljom srpskog naroda i na miran način“. A ono okolo i usput sve kao bio samo oslobodilački rat (Miletu usput i brat), volja istoga naroda i bogova šumskih. Trebalo Lebensrauma za Otadžbinu, onakvu kakva je samo postojala i još (po)stoji u usijanim šumskim glavama ala Dodik i kranijumima haških sužnjeva poput Lukića i inih – pa se malo klalo, malo silovalo, a ponajviše strijeljalo i u masovne grobnice zatrpavalo

Ima jedna zajebana knjiga, Otadžbina se zove; otac je njen, što bi rekao Marko Vešović. Naježiš se kad je čitaš. A kad se načitaš, onda se noću boriš s grozomorama, bježiš ispred šmajsera, a sve kulminira kad ti bradate spodobe s isukanim kamama sjednu na prsa, krevelje se i pušu ti u lice. Hoće te glave kutarisati, pa je l’ boga! Prepoznaješ ih iz Neretve, Sutjeske, Užičke Republike... A, što je najgore, Save Kovačevića, Prleta, Valtera... nigdje ni za lijeka. A, jasno ti je, čak i u snu, da se ovako ružne stvari ne mogu više dešavati u stvarnosti, pa se nekako izboriš sam i jedva čekaš da se probudiš i s prvim udahom normalnosti poredaš sve po spisku tom bolesnom umu, Robert Harris se zove, koji ništa izvrnutije od ove knjige nije mogao smisliti i napisati. Naime, u toj strašno zajebanoj knjizi, nacisti su pobijedili u Drugom svjetskom ratu, pa se sad kurče, iživljavaju, vladaju Evropom, a u jubilarnoj 1964. godini, dvadeset godina nakon pobjede Trećeg Reicha, Führer, glavom i brkom, proslavlja svoj 75. rođendan! U toj knjizi, mjesta konc-logora i ostalih gublišta su ostala neobilježena a Auschwitz je davno razmontiran. Nacistička verzija opravdanosti rata i Holokausta je prihvaćena i jedina dozvoljena istina; kao radilo se o volji arijevskog naroda, potrebi za Lebensraumom i da se svijet uredi onako kako je ‘umjetnik’ Hićo zamislio. Praktični Ameri su, u ovoj alternativnoj historiji, prihvatili naciste kao pobjednike i ravnopravne vojno-političke partnere... I da vas ne davim više; ne napisalo se i ne desilo nikome. Ni u snu!

Photo: youtube.comAli pazi sad ovog déjà vua, ovih paralela, i ovog povijesnog zajeba! Spomenuta knjiga je ugledala svjetlost dana 1992. godine, baš kad se raznokalibarskim oruđima i oružjima počela pisati alternativna historija jedne druge Otadžbine (otac je otadžbinski, onaj u Haagu). Međutim, dok se u Harrisovoj Otadžbini radilo o dobroj fikciji, u drugoj se verziji sve dešavalo u stvarnosti. I, što je najgore, ne prestaje se dešavati. Fašisti i razni nedotučeni recidivi i ideologije iz Drugog svjetskog rata trijumfiraju slaveći svoje pobjede baš poput nacista u grozomornom romanu. Eto, prije par dana slavila se jubilarna dvadestogodišnjica RS-a (Reicha Šumskoga). Na toj izvrnutoj manifestaciji Predsjednik Šumski govorio kako je i zašto se sklepao RS. I sve naopako izbiflao. Nigdje genocida, nigdje konc-logora, strijeljanja, protjerivanja, silovanja, otimačina, naci-četnika… Ispade RS raj šumski na (tuđoj) zemlji. Isticao je predsjednik dotični „legitimitet i legalitet“ RS-a te kako mu je Reich stvoren „plebiscitarnom voljom srpskog naroda i na miran način“. A ono okolo i usput sve kao bio samo oslobodilački rat (Miletu usput i brat), volja istoga naroda i bogova šumskih. Trebalo Lebensrauma za Otadžbinu, onakvu kakva je samo postojala i još (po)stoji u usijanim šumskim glavama ala Dodik i kranijumima haških sužnjeva poput Lukića i inih – pa se malo klalo, malo silovalo, a ponajviše strijeljalo i u masovne grobnice zatrpavalo.

Onda još Vođa (oksi)moronski izjavi kako mu je u Reich ugrađena „vjekovna borba srpskog naroda protiv tiranije i zla, protiv fašizma i nacizma“. Reče i ostade živ, ni brk mu pobjednički trijumfalno ne zaigra! A svi znamo da je trebao reći da su temelji RS-a: tiranija, zlo, fašizam i nacizam. Simple as that. Još je domaćin Mile, kako bi još više zamaglio stvarnost, naredio da se pusti naučno-fantastični film o projiciranoj budućnosti RS-a, a puno bi važnije bilo da je na spomenutoj akademiji razvlačenja pameti, posvetio svaku minutu nijemim refleksijama na prošlost rajha svojega. U tim refleksijama bi se moralo prisjetiti neobilježenih mjesta konc-logora Manjača, Keraterm, Trnopolje, Batković, Sušica, kao i razmontirane i privatizirane tvornice smrti Omarske. Morala bi se spomenuti Kristalnacht kada je, usred RS prijestolice, u zrak odletio zaštićeni kulturni spomenik Ferhadija, kao i sve druge kristalne noći u kojima je nestalo oko 1000 sakralnih i kulturnih objekata diljem Reicha Šumskoga.

Iako je ovo sve dobro znano, upamćeno, uslikano i zapisano, izgleda da se i istina mora ponavljati – jer čak i notorni lažovi poput Vožda Mileta počinju vjerovati u svoje sopstvene laži nakon što ih non-stop ponavljaju drugima. Zato, da ne bi laži postale alternativne istine, ponovit ću neke forenzički i sudski potvrđene fakte o kojima neću prestati pisati dok god se ne probudim u normalnom svijetu u kojem neće biti Reicha Šumskog i svega naopakog čega u stvarnosti ne bi smjelo biti, a i u snu je viška.

A govorim jer nemam prava na šutnju. Naime, i moje je rodno mjesto i kosti su moje rodbine uzidani u temelje Dodikovog Reicha. Štaviše, moj zavičaj, s civilizacijskim kontinuitetom dugim dva milenija, kako to nedavno lijepo opisa Zoran Bibanović, postao je sinonim za smrt i prvi čin genocida na evropskom tlu nakon Trećeg Reicha i Holokausta. Da Miletu i njegovim VIP gostima osvježim pamćenje, tamo je na gubilištima, stadionima, poligonima i u skladištima, unaprijed pripremljenim za tu svrhu a po nalagu vojnog i političkog vrha RS-a, sistematski postrijeljano preko 8000 muškaraca i dječaka. Sve je bilo pripremljeno unaprijed i planski: svi ljudski i materijalni resursi neophodni za izvođenje jednog tako velikog pokolja. U taj detaljni plan ušlo je i 8.000 poveza za oči, isto toliko komada žice za vezivanje ruku žrtvama, stotine hiljada metaka, oko stotinu autobusa, desetine buldožera, nekoliko praznih stadiona i oko 2.000 odmornih i voljnih dželata. Trebalo je pet dana da se pobije 8.372 ljudi; dželati su morali da rade danonoćno da bi obavili „posao“. Bilo je to fizički naporno za one koji su oduzimali život tolikom broju ljudi, prsti su ih boljeli od pritiskanja okidača na njihovim vrelim kalašnjikovima. Dražen Erdemović, jedan od onih koji su „radili“ prekovremeno tokom tih pet julskih dana, učestvovao je u ubijanju 20 punih autobusa ljudi iz Srebrenice. Kasnije je svjedočio pred haškim tribunalom: „Nisam više mogao da pucam, kažiprst mi je utrnuo od tolikog ubijanja. Ubijao sam ih satima.“

Još je forenzički dokazano da su žrtve bili bošnjački muškarci i dječaci, civili iz Srebrenice i okolnih gradića i sela istočne Bosne, duž granice sa Srbijom. Među njima je često bilo tri generacije iste porodice; stotine očeva, sinova, braće i rođaka držali su se za ruke, tješeći jedni druge onako kako su jedino mogli u tim posljednjim trenucima. Da bi ubistva tolikih nedužnih ljudi učinili mentalno „prihvatljivijim“, oni što su ih ubijali su ih nazivali „Turcima“. Međutim, ljudi postrojeni ispred eresovih streljačkih vodova govorili su istim jezikom i živjeli sličnim životima kao i oni koji su u njih nišanili. Među onima koji su tada odbrojavali posljednje sekunde svoga života pod plavim julskim nebom bilo je i onih iz „mješovitih brakova“, uključujući i znatan broj „miješanih“ sa Srbima. Neki od tih „mješovitih“ bili su i moji rođaci. Sve “nišandžije u živo meso“ su bile iz redova Vojske Republike Srpske (VRS) i specijalnih jedinica policije Republike Srbije. Komandovao im je, i direktno nadgledao masakre, glavnokomandujući VRS-a general Ratko Mladić. Pri ulasku u Srebrenicu zajapureni je general, na pustom gradskom trgu na kojem su ostale nečije torbe i komadi odjeće, izdao naređenje svojim vojnicima da nastave „pravo na Potočare u bazu UN-a, a zatim nakratko zastao da kaže u kameru kako „na ovaj srpski svetac poklanja Srebrenicu srpskom narodu“, i da slijedi „osveta Turcima“. Jer ništa se u RS-u ne radi mimo pravoslavnog kalendara i SPC blagoslova. Taj je snimak Mile trebao pokazati na svom derneku povodom obilježavanja Dana i krsne slave RS-a, Svetog arhiđakona Stefana.

I bilo bi ovo strašno zlo počinjeno 1995. u drevnoj Argentariji samo neki „lokalni genocid“, kako ga Vožd Mile posprdno naziva, da nije dokazano i zapamćeno da je ovo bila samo završna epizoda politike tiranije, zla, fašizma i nacizma, od početka temeljene na genocidu. Po istom su šablonu, i u ime iste izvrnute politike, već u toku 1992. počinjeni teški zločini protiv civilnog stanovništva u Bijeljini, Zvorniku,Višegradu, Bratuncu, Foči, Brčkom, Vlasenici, Prijedoru, Ključu, Kotor Varoši, Sanskom Mostu i mnogim drugim bosanskim gradovima i selima. Svi to znamo i svi se još živo sjećamo.

I ja se sjećam, a gdje ne bih, kako je, aprila 1992., za mene rat počeo. Naravno da za rat nije trebalo dvoje, kako su nam naivno govorili. A prije nego sam to sam skužio, zajedno sa svojom rajom iz studentskog doma na Bjelavama, razmahao sam se u svojim antiratnim aktivnostima diljem Sarajeva – koncertima za mir, operama za mir, roštiljijadama za mir, demonstracijama za mir – dok nas nisu, u klasičnom nacističkom stilu, zasuli mecima s okolnih brda i krovova zgrada, gdje su, u ime Otadžbine in-making, napadači zauzeli položaj i čekali naređenja da započnu ‘pisati istoriju’. Za tu je Otadžbinu i ratna zločinka Bilja bila spremna žrtvovati sve potrebne Srbe, a ostale, kao što je i sam Mladić, u rijetkim umnim trenucima, zamijetio, on „nije mogao prosijati kroz rešeto pa da oni ispadnu a Srbi ostanu“. I njemu je, onakvom kakav je, bilo jasno da se radilo o genocidu. U jednom od prvih artiljerijskih napada na Sarajevo, Mladić je preko radio-veze praktično obrazložio strategiju pravljenja Otadžbine: izdao je naređenje svojim artiljercima da gađaju predgrađa Velešiće i Pofaliće, pošto „tamo nema srpskog življa mnogo“. A morao je stručnjak za razvlačenje pameti znati da hiljade granata kojima je svakodnevno zasipao Sarajevo neće znati raspoznati srpske glave, ruke i noge među glavama, rukama i nogama drugih.

Otkako je, poslije skoro dvadeset godina, 26. maja 2011, drčni srpski general, u međuvremenu metamorfozirao u inkontinentnog starca, uhapšen u Srbiji, gdje se uspješno „skrivao“ svih tih godina, Srbija i vascijeli Reich Šumski se ponašaju kao “čiča mića, gotova je priča“, a priču istu nastavljaju. Kao što smo mnogo puta do sada već vidjeli, Predsjednik Reicha Šumskoga, feuda izgrađenog na masovnim grobnicama i genocidu, nastavlja jahati na talasu nacionalističkih nebuloza i bezočnih laži. Nažalost, najveći pajdaš čuvara Mladićevih, Karadžićevih, Biljinih, Krajišnikovih i inih tekovina, srpski Predsjednik Tadić, mu se ne prestaje diviti, pa na svaki Miletovog mig skokne do njegovog Reichstaga da se malo grle, krste i dive Otadžbini. U tim njihovim paralelnim stvarnostima, oni se još vide kao pravednici, praveći se da ne znaju za nepravdu i zločine na kjima je utemeljen RS.

Nažalost, haman pa kao po onoj zajebanoj knjizi s početka ovog teksta, pragmatični Ameri su prihvatili rezulalte genocida, tiranije i nacizma, i zločincima dali status partnera, time rehabilitirajući politiku razvlačenja pameti i apartheida. Ali nije baš sve zajebano u BiH kao u onoj knjizi; fašizam ipak nije do kraja pobijedio i zavladao. Zato i ovo, što sam već negdje rekao, moram ponoviti: Prkoseći opsadama svojih okoljenih gradova Sarajeva, Tuzle, Bihaća, Goražda i drugih nepokorenih gradova, građani i pripadnici svih etničkih, kulturnih, vjerskih i društvenih grupacija te humanisti diljem svijeta koji su se solidizirali sa njima, od Susan Sontag do Christophera Hitchensa i Vaclava Havela, borili su se ne samo za goli opstanak, već i za opstanak ideje da su, na kraju 20. stoljeća, antifašizam, sekularizam i kosmopolitanizm vrijednosti za koje se vrijedi boriti i poginuti, ako se već mora. Nažalost, umjesto da se podrazumjevaju, za te se vrijednosti moramo boriti i u 21. stoljeću.

Na kraju, kako bi se barem naknadno čuo glas onih što ih napraviše ratnim statistikama, izbjeglicama diljem svijeta i manjinama u njihovim rođenim čaršijama, svim učesnicima Dodikove akademije – kako domaćinima, tako i svim VIP gostima – šaljem ovu prigodnu muzičku čestitku autora Ede Maajke, izbjeglice iz Brčkog, koji ne zaboravlja kako je počeo rat u njegovom zavičaju. Smrt fašizmu, narode!
:peace:
Korisnikov avatar
By Delete
A za rodjendan Republike Srpske poskupljenje goriva! Taman da se narod od one crkavice koju prima obezbedi kanisterom benzina i samospali pred novom, savremenom, zgradom vlade, pa da svi zajedno svetlimo i obasjamo svetu Dodikovu popisanu zemlju!

Plan za zadrzavanje mladih u RS: Podici cene benzina, u saradnji sa ruskom bracom, koja nam plasira najskuplje i najnekvalitetnije gorivo u Evropi, da nikome ne padne na pamet da se odveze van granica Miloradovog pasaluka!

:rafal:
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2343230#p2343230]Delete napisao:[/url]A za rodjendan Republike Srpske poskupljenje goriva! Taman da se narod od one crkavice koju prima obezbedi kanisterom benzina i samospali pred novom, savremenom, zgradom vlade, pa da svi zajedno svetlimo i obasjamo svetu Dodikovu popisanu zemlju!

Plan za zadrzavanje mladih u RS: Podici cene benzina, u saradnji sa ruskom bracom, koja nam plasira najskuplje i najnekvalitetnije gorivo u Evropi, da nikome ne padne na pamet da se odveze van granica Miloradovog pasaluka!

:rafal:

yep
Korisnikov avatar
By Stripi
A i to ako.
Kako je rekla Jadranka Kosor, u vicu, čovjeku koji je pasao travu:
"Marš na drvo majmune, trava je za invalide!"
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2343249#p2343249]tasa napisao:[/url]Delete, duso, brines o pogresnim stvarima
to ti ne valja :) ti ionako ne zelis ostati u RS
sto se zamajavas oko naseg goriva, cena i planova :)

@tasa

Vozim najlepsi fordov automobilu na svetu, volim ga vise od bilo cega, ali ga cesto kritikujem. I kritikovacu ga. Zasto? Jer je moj! I jer je sve podlozno kritici!

E tako isto i tu moju Republiku Srpsku!

Sve i da si si se mozda nabila na rucicu menjaca u nekoj fordovoj fabrici, pa isti ima neku sentimentalnu vrednost za tebe, ne smatram da ti je neko dao tapiju da od svake teme gde neko spomene nesto tebi blisko, pravis vlastiti medija centar za prozivanje svih koji imaju negativnu kritiku.

Ja cu, po sopstvenom nahodjenju i slobodnoj volji da komentarisem cinjenice koje je lako utvrditi, a ti me postedi suda o tome da li cu i o cemu da brinem.

Republika Srpska je svojim ziteljima za rodjendan poklonila poskupljenje goriva.
A, gle cuda, to nije posledica urusavanja snega sa krova benzinskih pumpi, pa se, eto, nicim izazvana pojavilo nekoliko crtica na panoima sa cenama, nego naplata senlucenja po Boriku i placanja stranih sluzbi, da se dodje do istine zasto nebeski narod i o proslavama godisnjica planira teroristicke napade. :pljuje:
Poskupljuje gorivo

Gorivo sve skuplje u Evropi. Neki domaći naftaši već podigli cene, drugi najavljuju poskupljenje.

Cene naftnih derivata mirovale su nepun mesec. To je, izgleda, bio praznični poklon za vozače, jer cene u narednom periodu očigledno neće mirovati.

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... orivo.html" target="_blank

toliko o tvom lupanju Delete

:eya:

i ponavljam
umesto sto lupas o laznim razlozima poskupljenja od kojeg nisu imune ni velike svetske imperije, ako si toliko nezadovoljna mozes otici u ameriku ili neko drugo svetsko smetliste... :)
Korisnikov avatar
By Delete
DIENSTAG, 10. JANUAR 2012

Spektakl

E, juče smo se igrali nekih igrica. Tipa gledali smo TV i ajd kao da se takmičimo u nečemu. Tako mi odmalena. Sjedimo besposleni na terasi i brojimo bijela i crvena auta pa ko pobijedi. Juče smo na primjer igrali igricu zvanu “republika srpska”. Može igrati kol'ko oće ljudi. Bit je da uzmeš daljinac i u 3 minuta vremena (može i duže ako je manje igrača) prebacuješ s nekog drugog kanala na RTRS. Svaki put kad prebaciš na RTRS ako u tom trenutku ne začuješ “republika srpska” gubiš poen. Igrali ja, Gara, Nidže, Miha i DJ. Pobijedio Miha naravno. U 3 minuta vremena prebacivanja s nekog kanala na RTRS skupio 667 bodova odnosno 667 puta se čulo u 3 minuta “republika srpska” na tom kanalu. E sad, Miha je Njemac i tvrdi da se kod njih zadnji put toliko puta u toku dana čulo “Njemačka” 1943. godine. Isto tako veli da danas, nijedna ozbiljnija TV stanica u Njemačkoj ne bi pustila, ali nikad, onu našu pjesmu o Srpskoj a kad bi je preveli i umjesto “Srpska” pjevali “Njemačka”. Veli bi jedino kad bi se šprdali. A mi svi slušali i mislili ma šta zna on, jesmo ih naprašili u onom ratu, i tako dalje.
Elem, pošto je bilo ostalo dosta vremena do multimedijalnog spektakla kojeg smo ustvari cijeli dan čekali igrali smo još jednu igricu. Nađete intervju s Predsjednikom, bilo koji urađen juče, ili pak neku emisiju na RTRS, tipa “Srpska danas”. E sad, čim krene intervju ili emisija vi prestanete disati i imate pravo ponovo udahnuti samo kad se opet spomene Republika Srpska. Sinoć smo se siti nadisali i to toliko da nam je dosadilo pa smo brzo pravila promijenili: ne udiše se vazduh nego THC brate. Predsjednik “republika srpska” a mi “ssssssssc”, on ope' a mi ope', on ope' i mi poklopimo. Nije se dalo DJ-u više motati. Napušili smo se Republike Srpske da su nam oči bile onako zastavski crvene. E kad smo se tako patriotski fino nadisali uslijedila je najzanimljivija i najbolja igrica. Zove se “Uhvati oči”. Na TV-u prikazaše intervju s predsjednikom, i to onako neki, usput, stojećki. I da vidiš čuda. Nas koliko je bilo nismo mogli skontati u kom pravcu gleda i što toliko leta očima. K'o da je prno a ćiri se da nije. Obratite pažnju pri nekom sljedećem intervjuu, liku oči utekoše na sve strane, k'o ono vojska devespete.

Dočekasmo u pola devet i prenos multimedijalnog spektakla. Dok smo čekali tih zadnjih par minuta djavo nas nanese na BN i pogledamo govor/iščitavanje Emira Kusturice. Kaže Emir da smo dosad u Višegradu most prelazili iz niđe u niđe a kad on napravi grad da ćemo ići iz niđe u neđe, u grad. Tako je on lijepo čit´o reklamu za svoj sopstveni projekat da su prisutnima suze tekle. A obrij'o se. Samo opet nije kosu opr'o al' tako to ide kod neshvaćenih umjetnika i enigmatičnih nacionalista. Jes mi se opet uspio zgaditi, nema tome izgleda kraja.

Elem, počne upola devet i multimedijalni spektakl, tri de meping. Kaže voditeljka programa to je poklon predsjednika građanima RS. On dobio od svog ćaće pa sad nama daje. A obeć'o da samo budemo uz njega pa će biti dogodine i hljeba i igara.
Tehnički, multimedijalni tri de meping izveden je dobro. Sve ostalo po hiljaditi put je pokazalo da se parama može kupiti sve ali ne može ukus. No daleko od toga da mi se spektakl nije svidio. Sačuvaj Bože. Gledali, nak'o nadisani s još većim uživanjem sve i nismo mogli vjerovati šta se radi od naroda. Svijetovi su se toliko preklopili, sintagme ne mogu više ostati na umnoj razini, materijalizuju se jedna po jedna. Ako nastavimo ovim tempom za deset godina će predstavnici vlasti zaista, ali zaista, ići uokolo s džipovima i po službenoj nam dužnosti svima jebavati majke, sestre, braću, očeve i kerove. Na zidu Banskog dvora prikazano je Nešto Ništa. Sve je čak i nazvano Spektaklom. Tehnologija je trijumfovala nad življem.

Banski dvor samo je krpa koja leti u vazduh. Slijeće orao a raja vrišti k'o da ulijeće voz u stanicu. Veličanstvena je i velika Republika Srpska. Voditeljica objašnjava: to je sad priroda RS, pa to je sad Istorija, pa to je sad energetika i infrastruktura Republike Srpske!!! Nadisani najfinijom Prijedorkom gledali smo u sve te fascinantne oblike, kodove, ćoškove uzbuđenja, ključeve, iščitavanja. Onda je voditeljka u jednom trenutku rekla: a sad budućnost Srpske, a predstavljen nam je Andrićgrad. Čak je rekla nešto tipa futuristički. Futuristički. Futuristički...Grad maketa koji će sadržavati stilove Turske, Austrije, Kraljevine Jugoslavije, gdje će Kusturica snimiti film o Andriću i koji će biti izgrađen na mjestu gdje je most spajao niđe i niđe je naša budućnost? Jedini “konkretan” projekat koji je prikazan na toj projekciji o RS je projekat izgradnje Andrićgrada? Ostadosmo zabezeknuti. Nidže je u međuvremenu i u magnovenju dohvatio oštru rizlu i prerezao sebi grlo. Mi ostali čekali smo kraj projekcije, da vidimo još, možda ima nade mislili smo. Možda će, a gledamo već pet sati RTRS, da se pojavi i neki Bošnjak ili Hrvat na TV-u i da kaže koju, pa nije bitno koju. Al' ništa. Pa ni Emila.
E da ne bi ispalo da i savremenost uvozimo, na kraju ove u početku obećavajuće ali potom dosadne projekcije opet spektakl. Veliki umotani metalni kurac izdigao se ispred palate predsjednika. Na velikom metalnom kurcu narodu je mater jebavala operska pjevačica. Kompozitor, ko drugi nego Mladen Matović, dugokosi i nadasve dosadan režimski umjetnik (ima ih RS kol'ko oćeš) pobrinuo se da vidno preplašena pjevaljka na plejbek otpjeva svih 12 hiljada A-slova teksta. E da bi narod shvatio da to nije jadna i čemerna improvizacija na vr' kurca pjevaljka je bila obučena u neku fol futurističku foliju. Svi su se oko tog dijela spektakla izgleda raspali od rada i truda. Jebi ga kad tako izgleda moderna Evropa. Kad je završio i taj krajiški u foliju umotani jodl na vrhu skalamerije ispred predsjedničke palate spektakl je bio okončan. Gara je htjela skakati s terase, ja sam gorko plakala a DJ i Miha su govorili “republika srpska” i kezili se besprizorno. Kako je velika i veličanstvena!!!
Nismo nikad imali tako jaku želju da odemo.
Nismo nikad imali tako jaku želju da odemo u partizane.

http://primabloggerina.blogspot.com/201 ... ktakl.html" target="_blank
Korisnikov avatar
By spliff
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2343651#p2343651]Delete napisao:[/url]DIENSTAG, 10. JANUAR 2012

Spektakl

E, juče smo se igrali nekih igrica. Tipa gledali smo TV i ajd kao da se takmičimo u nečemu. Tako mi odmalena. Sjedimo besposleni na terasi i brojimo bijela i crvena auta pa ko pobijedi. Juče smo na primjer igrali igricu zvanu “republika srpska”. Može igrati kol'ko oće ljudi. Bit je da uzmeš daljinac i u 3 minuta vremena (može i duže ako je manje igrača) prebacuješ s nekog drugog kanala na RTRS. Svaki put kad prebaciš na RTRS ako u tom trenutku ne začuješ “republika srpska” gubiš poen. Igrali ja, Gara, Nidže, Miha i DJ. Pobijedio Miha naravno. U 3 minuta vremena prebacivanja s nekog kanala na RTRS skupio 667 bodova odnosno 667 puta se čulo u 3 minuta “republika srpska” na tom kanalu. E sad, Miha je Njemac i tvrdi da se kod njih zadnji put toliko puta u toku dana čulo “Njemačka” 1943. godine. Isto tako veli da danas, nijedna ozbiljnija TV stanica u Njemačkoj ne bi pustila, ali nikad, onu našu pjesmu o Srpskoj a kad bi je preveli i umjesto “Srpska” pjevali “Njemačka”. Veli bi jedino kad bi se šprdali. A mi svi slušali i mislili ma šta zna on, jesmo ih naprašili u onom ratu, i tako dalje.
Elem, pošto je bilo ostalo dosta vremena do multimedijalnog spektakla kojeg smo ustvari cijeli dan čekali igrali smo još jednu igricu. Nađete intervju s Predsjednikom, bilo koji urađen juče, ili pak neku emisiju na RTRS, tipa “Srpska danas”. E sad, čim krene intervju ili emisija vi prestanete disati i imate pravo ponovo udahnuti samo kad se opet spomene Republika Srpska. Sinoć smo se siti nadisali i to toliko da nam je dosadilo pa smo brzo pravila promijenili: ne udiše se vazduh nego THC brate. Predsjednik “republika srpska” a mi “ssssssssc”, on ope' a mi ope', on ope' i mi poklopimo. Nije se dalo DJ-u više motati. Napušili smo se Republike Srpske da su nam oči bile onako zastavski crvene. E kad smo se tako patriotski fino nadisali uslijedila je najzanimljivija i najbolja igrica. Zove se “Uhvati oči”. Na TV-u prikazaše intervju s predsjednikom, i to onako neki, usput, stojećki. I da vidiš čuda. Nas koliko je bilo nismo mogli skontati u kom pravcu gleda i što toliko leta očima. K'o da je prno a ćiri se da nije. Obratite pažnju pri nekom sljedećem intervjuu, liku oči utekoše na sve strane, k'o ono vojska devespete.

Dočekasmo u pola devet i prenos multimedijalnog spektakla. Dok smo čekali tih zadnjih par minuta djavo nas nanese na BN i pogledamo govor/iščitavanje Emira Kusturice. Kaže Emir da smo dosad u Višegradu most prelazili iz niđe u niđe a kad on napravi grad da ćemo ići iz niđe u neđe, u grad. Tako je on lijepo čit´o reklamu za svoj sopstveni projekat da su prisutnima suze tekle. A obrij'o se. Samo opet nije kosu opr'o al' tako to ide kod neshvaćenih umjetnika i enigmatičnih nacionalista. Jes mi se opet uspio zgaditi, nema tome izgleda kraja.

Elem, počne upola devet i multimedijalni spektakl, tri de meping. Kaže voditeljka programa to je poklon predsjednika građanima RS. On dobio od svog ćaće pa sad nama daje. A obeć'o da samo budemo uz njega pa će biti dogodine i hljeba i igara.
Tehnički, multimedijalni tri de meping izveden je dobro. Sve ostalo po hiljaditi put je pokazalo da se parama može kupiti sve ali ne može ukus. No daleko od toga da mi se spektakl nije svidio. Sačuvaj Bože. Gledali, nak'o nadisani s još većim uživanjem sve i nismo mogli vjerovati šta se radi od naroda. Svijetovi su se toliko preklopili, sintagme ne mogu više ostati na umnoj razini, materijalizuju se jedna po jedna. Ako nastavimo ovim tempom za deset godina će predstavnici vlasti zaista, ali zaista, ići uokolo s džipovima i po službenoj nam dužnosti svima jebavati majke, sestre, braću, očeve i kerove. Na zidu Banskog dvora prikazano je Nešto Ništa. Sve je čak i nazvano Spektaklom. Tehnologija je trijumfovala nad življem.

Banski dvor samo je krpa koja leti u vazduh. Slijeće orao a raja vrišti k'o da ulijeće voz u stanicu. Veličanstvena je i velika Republika Srpska. Voditeljica objašnjava: to je sad priroda RS, pa to je sad Istorija, pa to je sad energetika i infrastruktura Republike Srpske!!! Nadisani najfinijom Prijedorkom gledali smo u sve te fascinantne oblike, kodove, ćoškove uzbuđenja, ključeve, iščitavanja. Onda je voditeljka u jednom trenutku rekla: a sad budućnost Srpske, a predstavljen nam je Andrićgrad. Čak je rekla nešto tipa futuristički. Futuristički. Futuristički...Grad maketa koji će sadržavati stilove Turske, Austrije, Kraljevine Jugoslavije, gdje će Kusturica snimiti film o Andriću i koji će biti izgrađen na mjestu gdje je most spajao niđe i niđe je naša budućnost? Jedini “konkretan” projekat koji je prikazan na toj projekciji o RS je projekat izgradnje Andrićgrada? Ostadosmo zabezeknuti. Nidže je u međuvremenu i u magnovenju dohvatio oštru rizlu i prerezao sebi grlo. Mi ostali čekali smo kraj projekcije, da vidimo još, možda ima nade mislili smo. Možda će, a gledamo već pet sati RTRS, da se pojavi i neki Bošnjak ili Hrvat na TV-u i da kaže koju, pa nije bitno koju. Al' ništa. Pa ni Emila.
E da ne bi ispalo da i savremenost uvozimo, na kraju ove u početku obećavajuće ali potom dosadne projekcije opet spektakl. Veliki umotani metalni kurac izdigao se ispred palate predsjednika. Na velikom metalnom kurcu narodu je mater jebavala operska pjevačica. Kompozitor, ko drugi nego Mladen Matović, dugokosi i nadasve dosadan režimski umjetnik (ima ih RS kol'ko oćeš) pobrinuo se da vidno preplašena pjevaljka na plejbek otpjeva svih 12 hiljada A-slova teksta. E da bi narod shvatio da to nije jadna i čemerna improvizacija na vr' kurca pjevaljka je bila obučena u neku fol futurističku foliju. Svi su se oko tog dijela spektakla izgleda raspali od rada i truda. Jebi ga kad tako izgleda moderna Evropa. Kad je završio i taj krajiški u foliju umotani jodl na vrhu skalamerije ispred predsjedničke palate spektakl je bio okončan. Gara je htjela skakati s terase, ja sam gorko plakala a DJ i Miha su govorili “republika srpska” i kezili se besprizorno. Kako je velika i veličanstvena!!!
Nismo nikad imali tako jaku želju da odemo.
Nismo nikad imali tako jaku želju da odemo u partizane.

http://primabloggerina.blogspot.com/201 ... ktakl.html" target="_blank

:lol:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!