Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

what's up with that? :nerd:

moze li mi netko objasniti ili predstaviti logiku onih pedera i lezbijki koji izadju na izbore i glasaju za stranke odnosno politicare koji su u svojim programima i izjavama, javnim nastupima i idejama direktno homofobni?
:glupavsam:

tj. je li za vas homofobija nekog politicara i stranke diskvalificirajuci moment? zasto (ne)?

:lizalica:
Pošto je Srbija sjebana toliko da ne može dalje, a društvo svakim danom tone dublje i dublje u mulj, ja stvarno ne bih znao kriterijum glasanja za sebe.
O LGBT osobama koje podržavaju homofobe ne mislim...ali uopšte. Zašto bih? Javna je tajna da nas ima i među političarima, i to za neke koji nam se malo-po-malo smeškaju sa TV-a.
Izgleda da smo hronično oguglali... :tepih:
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
Za koga bi autohomofobni pederi glasali nego za homofobe.... pray the gay away i slicna sranja.

Kao i u svemu u zivotu, i kad se radi o politici prilicno sam iskljuciv. Kad neko iskaze homofobiju automatski se distanciram jer opravdanja za mrznju nema. Ne moze neko (u ovom slucaju politicar) da spuca x godina bavljenja politikom a da ostane neemancipovan ili nesenzibilisan za prava manjina. Kada bih glasao za homofoba to bi bilo kao da sam sebi lupam samare and this homo doesn't do that.
By Glasnik
Naravno da je homofobija nekog od političara diskvalifikujući momenat.
Ne bih mogao da zamislim šta bi moralo da mi se desi da bih glasao za Palmu, npr.

A zašto neki gej ljudi glasaju za npr. radikale nije mi nikad bilo jasno, pa sam zato priupitao jednu lez osobu koja radi za njih kako može to, dobio sam odgovor u stilu: ''Pa eto, ja završila faks... Pa nisam imala posla... Došla malo u radikale... Fino mi je ovde... Hrane me i meni je dobro.'' :roll:
Na moje da ja nikad ne bih mogao da tako preživljavam, osoba mi se više nikad nije javila. :D

Nažalost, mislim da je ovo jedan od najčešćih motiva zašto bi neko glasao za neku politiku koja se protivi vidljivosti i inkluziji LGBT osoba. :shrug:

(Siromaštvo + neprosvećenost = winning combo!)

A tu imaš i problem autohomofobije koja se reflektuje i na glasačkom listiću.

Mora i da se uzme u obzir da (velika) većina političara ne gleda blagonaklono na celu ovu priču te u najrazličitijim nivoima iskazuje to. Neki izuzetno jasno i bez sumnje homofobično (kao pomenuti D.M.Palma), a neki prikriveno.

Tu se onda postavlja i pitanje izbora jer ako su svi oni manje ili više protiv tebe, za koga da glasaš. :shrug:
digresija...

ja bih voleo kada se navodi primer homofobnog političara,a naročito kada to radi aktivista,pominje đilasovo ime...

za palmu i vrapci znaju,i on to i ne krije,ali budući preCednik... :hekla:
By Glasnik
@deran:
Voleo bih i ja svašta. :sigh:

@Popeye:
Ja govorim u svoje ime ovde, moliću. ;)
tadić i đilas vam smetaju :)

verovatno su vam super toma i vučko. kada dođu na vlast, napraviće geto na periferiji grada, pa isto ko i nemci u varšavi, sve vas tamo spakovati. a koštunjavi vas svaki dan polivati svetom vodicom.

a onda ćete pročitati šta ste pisali o tadiću i đilasu, i lupati se čekićem o glavu.
By Glasnik
@deran:

Pa kažeš da bi voleo da čuješ da aktivista izgovara Đilasovo ime.
Imam svoje mišljenje, a to šta bi neko drugi voleo da čuje da ja pričam, tj. pišem, nije obavezujuće.

Da li mislim da je Đilas iskren prijatelj LGBT zajednice ovde? Ne mislim.
Da li mislim da se s njim može raditi na nekim temama jer je pragmatičar veliki? Mislim.

Happy now? :D
Korisnikov avatar
By antibiotic
mislim da bi sva goreca pitanja trebala da budu aktuelna istovremeno, a ne da cekaju jedno da se resi da bi poceli s drugim.

nikada ne bih glasao za stranku koja cuti o LGBT i uopste gradjanskim pravima, a puna su im usta kosova. ekonomiski razvoj me jos manje interesuje. sta me briga sto ce tamo neki tajkun da zaradi jos koje dodatno milionche od kojih gradjani nemaju nista ili jako malo?
Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2340325#p2340325]Glasnik napisao:[/url]
Da li mislim da se s njim može raditi na nekim temama jer je pragmatičar veliki? Mislim.
ako se moze, ne znaci da se treba. :jezik: tj. to ce uvijek biti moralni minus koji se mora opravdavati. a opet, imati sigurnu kucu za gej klince ako to znaci da trebas djilasu poljubit dupe, meni se cini da se to ipak isplati. osobno nikad ne bih napravio taj izbor, no ne osudjujem ga defoltno.
By Glasnik
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2340334#p2340334]Popeye napisao:[/url]
ako se moze, ne znaci da se treba.
Ako govorimo čisto ideološki, naravno da ovo stoji. Ali ako želiš ikakav napredak u realnosti, onda biraš manje zlo.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2340334#p2340334]Popeye napisao:[/url] a opet, imati sigurnu kucu za gej klince ako to znaci da trebas djilasu poljubit dupe, meni se cini da se to ipak isplati.
Zaista mislim da je ovo o ljubljenju dupeta neprimereno. :shrug:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
naravno da je diskvalifikujuci momenat. homofobijom se pokazue kao gluv i slep i nem za ostala ljudska prava.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2340297#p2340297]Glasnik napisao:[/url]Naravno da je homofobija nekog pa sam zato priupitao jednu lez osobu koja radi za njih kako može to, dobio sam odgovor u stilu: ''Pa eto, ja završila faks... Pa nisam imala posla... Došla malo u radikale... Fino mi je ovde... Hrane me i meni je dobro.'' :roll:
Na moje da ja nikad ne bih mogao da tako preživljavam, osoba mi se više nikad nije javila. :D
ovo mogu da razumem. bas to - mogu da shvatim kako se to desava.

ali ne mogu da razumem to sa homofobnim glasanjem. ali ajd...
ja bih volela da znam za koga glasaju nasi forumasi
obzirom da u srbiji ne postoji gay friendly stranka
a ne postoji ni LGBT stranka odnosno apsolutno niko
stranacki ne zastupa niti se bori za bilo kakva nasa prava i sl
da li to onda znaci da forumasi ne izlaze na glasanje
ili da svi glasaju upravo za homofobe
Korisnikov avatar
By istok
semi-off:

bas pred ovaj nesretni prajd, sretnem decka koji peva u crkvi ovde, kako lepi plakate "Dveri". pustim ga na ulici i docekam na FB sa pitanjem "a, zasto?". rekao mi je "pa zbog Kosova". izbrisao sam ga nakon toga bez reci.
Korisnikov avatar
By Mars
Zato što nije odgovorio "Zbog Kosova i Metohije"?

:sweet:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2340492#p2340492]tasa napisao:[/url]ja bih volela da znam za koga glasaju nasi forumasi
Jedine stranke koje nalikuju gay friendly organizacijama jesu LDP i LSV. A niti jedna, niti druga nemaju presudan uticaj ni na kakva politička dešavanja u zemlji. Previše su male.

Rekao sam na nekoj od tema već da mislim da ja ideja o ''LGBT stranci'' u startu osuđena na propast i ne dopada mi se.

Rekao bih da forumaši izlaze na glasanje. Ja ću izaći, ako ni zbog čeg drugog, onda da bih imao moralni osnov da kritikujem vlast kasnije.

Ali ovo poslednje pitanje je slično onom koje sam i ja postavio ranije. Taktika: Biraj manje zlo. :shrug:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2340492#p2340492]tasa napisao:[/url]ja bih volela da znam za koga glasaju nasi forumasi
Cek, zar nije LDP gej frendly stranka?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!