Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2321488#p2321488]Hys. napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2317140#p2317140]Popeye napisao:[/url]e super je ljudima reci da se ne racunaju. :party:

OT> da se vratim na ono sto je napisao jake ledger. sve su to sto njegovi roditelji rekose, da ne okolisam, homofobne i malograđanske pizdarije najgore vrste. prvo su se uhvatili malo pranja mozga, pa malo manipulacije, pa malo emotivne ucjene, pa malo odnosno mnogo laganja. nesto prikazuju kao brigu za sina, a zapravo se jos nisu u stanju suociti s vlastitom homofobijom i jos uvijek su malograđani koji pate od toga 'sta ce ljudi reci'. nista od onoga sto je jake naveo u postu da su mu rekli nije izraz prave brige za svoje dijete (recimo, da su za to sposobni zapitali bi se kako je to biti mladi peder u srbiji i sl), nego izraz egoizma i zadrzavanja nekakve jadne fasade normalnosti.
naravno da to ne mora biti njihovo vjecno stanje uma i uvjerenje, ali je trenutno takvo. nema smisla uljepsavati cinjenicu da su se jakeovi roditelji ponijeli kao teski supci prema vlastitom sinu. to ne znaci da su oni losi ljudi i losi roditelji, no u ovom trenutku su oboje.

uglavnom, meni se cini da oni misle kako su se dosjetili jednog okvira u kojem ce decka kontrolirati u nadolazecim godinama. mislim da se protiv tog okvira treba sto prije pobuniti, i to pucati s teskom artiljerijom emocionalnih ucjena. jednostavno postoje situacije u kojima razumna rijec ne pomaze, a tinejdzeru je coming out cesto pitanje egzistencije, pa se ne treba ustrucavati. ja bih roditeljima sad pristupio s pitanjem 'a zašto vi mene mrzite?' :D to nikome nije ugodno cuti od vlastitog djeteta. ;)

jake, istina je da je moglo proci gore. ali nije ovo bas dovoljno dobra reakcija roditelja, da se ne bi osjecao povrijedjeno i/ili ljuto. nemas razloga cijelu krivicu prebacivati na sebe.

Da.

Delim tvoj stav po pitanju autovanja, da kada mora, osoba /posebno tinejdzeri i ostala izdrzavana lica/ treba da koristi sva oruzja. Posebno kada tako reaguju roditelji. Treba ih posramiti i uciniti da se osecaju jako lose i krivo zbog svojih stavova. Pitanje "ako me volite zasto zelite da patim?" i ostala su uvek super u tim situacijama.
zar je moguce posramiti one kojima je bitnije misljenje sredine od srece rodjenog deteta
takvi se ne menjaju i takvi upravo ubijaju emocionalnim oruzjima
zbog takvih roditelja smatram da nije dobro autovati se po svaku cenu
onima koji nisu egzistencijalno sposobni da se nose sa posledicama tog cina
a najveci je problem kod autovanja upravo egzistencija jer mi nemamo nista normalno oko nas, niti siguran posao, niti platu od minimum 1000e da mozemo ziveti zivotom dostojnim coveka
a emocionalna povredjenost zbog nerazumevanja i neprihvatanja to se jos najlakse
prezivi jer zreo covek zna da nikoga ne moze prisiliti na ljubav pa ni rodjenog roditelja
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2321773#p2321773]tasa napisao:[/url]

zar je moguce posramiti one kojima je bitnije misljenje sredine od srece rodjenog deteta
takvi se ne menjaju i takvi upravo ubijaju emocionalnim oruzjima
a cuj, igras s kartama koje imas. sto ne znaci da nije moguce pobijediti.
ali je istina da biti gej na ovim prostorima nije baš za pretjerano osjetljive dušice. ne treba tu nista previse mistificirati, nego se boriti za svoju ljudskost i svoju slobodu, pa i protiv roditelja ako treba.
Ćaletu sam rekao pre oko 6 meseci, tog dana nismo pričali. Narednog jutra me je pitao da li mogu da odem po hleb u prodavnici. Nikada nismo pričali o gay temama. Od tada mi je lakše.
:) Kevi još nisam rekao, ali ona nije toliko stroga kao on. Njoj ću reći kad se pogodi trenutak. :puzzle:
Korisnikov avatar
By voicesman
meni je porodica dosta liberalna (bar ova najbliza) te je moje otkrivanje bilo relativno opusteno, sta vise i zblizilo nas je jos vise i to u trenutku kad smo krenuli da se udaljavamo (jbg adolescencija).

Prvo sam rekao mojoj tetki kad sam imao 14 godina a ubrzo zatim i mami. Obe su me samo zagrlile i poljubile, doduse posle sam morao da slusam (jelte duplo) predavanje o safe sex-u itd. Tati i sestri sam rekao par godina kasnije. Cale me je takodje samo izgrlio i izljubio i pitao, na moje iznenadjenje, kad ce da upozna zeta :puzzle:

Nikada nisam imao niti osecao potrebu da od njih ista krijem, ali naravno, pri cistoj svesti i zdravoj pameti, a i na savet mojih roditelja od uvek, koliko toliko, pazim kome sta pricam pa to ukljucuje i cinjenicu da sam, jelte, gay (pogotovu u Srbiji). Velika vecina ljudi sa kojima se druzim znaju, na poslu to nikada nisam spominjao, doduse nije da me je iko i pitao ili da smo se doticali tih tema, a malo mi neide bas: "Ovo sam mislio da bude novi vizuelni identitet i btw ja sam gay" ... koga interesuje taj i sazna :D
Korisnikov avatar
By Mage
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2315844#p2315844]Anhedonie napisao:[/url]Men cale rekao da ako ne postanem str8 da ce da mi ukine finansije i da ce mi prekinuti studije i vratiti me kuci. Tako da sad sam u potrazi za poslom :awesome:
Jebem ti život kako me ovakve stvari razbesne...

Baš mi je krivo... Mada mi se čini da imaš puno podrške od prijatelja i dečka, što znači puno veruj mi. Ima par dobrih stipendija na koje možeš konkurisati, tako sam ja preživeo studije jer moji nisu imali para da me izdržavaju.
Nisam im rekao, ali mislim da znaju. Čak i mog sadašnjeg dečka poznaju, ali kao druga. :) Ne osećam potrebu da im kažem, jer ne znam kako bi reagovali. Ionako za par meseci neću živeti u Srbiji uopšte, tako da mi nije ni bitno. Ili tako sebe tešim. Ne znam. :sniff:
Korisnikov avatar
By disddaster
Malopre sam rekao majci, prvo je umrla od smeha a onda rekla nešto u fazonu: pa dobro onda. Probala sam i ja to jednom davno, nije bilo za mene. :love: mama :love:
Korisnikov avatar
By bu
msm da keva sumnja a mozda i vec zna..O.o..pronassla neke pesme moje i procitala ih..plus pitala me ko mi je Bilja(bivsa devojka)..i nije mi verovala da mi je drugarica..heh..ne bih da zapocinjem sa njom temu o tome,jer je tip osobe ''sve bi gay ljude na kolac''..mozda s'vremenom ogugla na to..imam neki osecaj da me gleda drugim ocima..
By Glasnik
Yup.

I primorani su da slušaju priče o mojim aktivističkim ''izletima''. :wundy:

Ali još uvek nisu skroz ok i oseća se tenzija dok je tema na stolu... Ima tu dosta prećutanog s njihove strane, al eto... Guramo napred. :D
Korisnikov avatar
By horus.
ja se pre par dana out-ovao majci... :closet:

otac ne zna...
By Glasnik
Horuse, ako nije tajna, kako prošlo s mamom? :)

:up: za autovanje.
Korisnikov avatar
By horus.
iskreno receno, ne znam... :shrug:

plakala je, krivila sebe :roll:, ali je razgovor bio relativno "normalan" (bez histerije i preterane drame)...

posle tog razgovora mi je rekla da to nista ne menja, ali se od tada pravi kao da se nista nije desilo... :shrug:
Ja sinoć sanjala kako sam se autovala majki i da su bile užasne posledice; nije mogla da shvati, rekla mi da istog trena napustim kuću i da se više nisam vratila i da joj se više ni za šta ne javljam, da čak ni u školu više ne moram da idem.

E, sad... Ne znam stvarno da li bi taj san mogao da predstavlja upozorenje ili je samo jedan glupi san koji predstavlja proizvod mog straha, ali to me sad ni ne interesuje mnogo. Ćutanje je zlato.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2340695#p2340695]Alyssa napisao:[/url]Ja sinoć sanjala kako sam se autovala majki i da su bile užasne posledice; nije mogla da shvati, rekla mi da istog trena napustim kuću i da se više nisam vratila i da joj se više ni za šta ne javljam, da čak ni u školu više ne moram da idem.

E, sad... Ne znam stvarno da li bi taj san mogao da predstavlja upozorenje ili je samo jedan glupi san koji predstavlja proizvod mog straha, ali to me sad ni ne interesuje mnogo. Ćutanje je zlato.
ja sam slicno sanjao i kad sam se autovao kevi bila je skroz druga reakcija
:javolimmojumamu:
Korisnikov avatar
By Hys.
Strahovi Alisa, strahovi...:) Mozda osnovani, mozda ne.
Pa često slušam, ne baš prijatne komentare, na račun gej populacije.
Inače, imam osećaj da ona makar minimalno sumnja pošto sam burno reagovala kada je onaj Palma pričao gluposti u Piramidi, a i danas je videla sliku jedne devojke na pozadini mog telefona, pa me pitala koja je ta. Pretpostavljam da sam se nekako izvukla, ali neću moći uvek tako...
By Glasnik
Sanja, control yourself. :lol:

Alyssa, to što ima negativne komentare na račun gej populacije ne mora ništa da znači. Ja sam se s ocem na krv i nož svađao po kući oko Parade. On je drvio o bolesti, pomodarstvu, ''došlo sa zapada'' itd. Par meseci nakon toga sam mu se autovao i bio je šok, naravno, ali bez ikakvih eskalacija. Danas me bez zadrške pita sve što ga interesuje o tematici. :D
Da, znam, čitala sam dosta iskustva i primetila sam da je dosta roditelja, homofoba sasvim lepo to prihvatilo dok su neki gay friendly roditelji reagovali totalno suprotno.
Kontam da se ništa ne može znati niti predvideti do samog trenutka autovanja, tako da mi preostaje samo da čekam trenutak u kome ću biti spremna da sve kažem svojim roditeljima, pa kako bude biće.
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 51
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!