Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

Na Karaburmi, u blizini osnovne škole, za tri dana komadićima zatrovanog mesa ubijeni gotovo svi psi :flaming: iz kraja

BEOGRAD - Umirali u mukama!
Na Karaburmi, u blizini osnovne škole Filip Višnjić, za tri dana otrovom u komadićima mesa ubijeno je najmanje 17 pasa, a smrtonosni komadići nađeni su čak i u ulazima stambenih zgrada!

- Za poslednja tri dana umrlo je 17 pasa, među kojima su i dva vlasnička - plačući nam priča Slavica Vukelić, čiji je pas jazavičar, star četiri godine, takođe otrovan. Kaže da je otrov pojeo u ulazu zgrade, dok je ona u tašni tražila ključeve od stana.
- Psu su se najpre ukočile zadnje noge, a posle 40 minuta strahovitog mučenja, uginuo mi je na rukama - kaže Slavica.

Njena komšinica Zorica Pejčić kaže da meštane ovog kraja najviše plaši to što je otrov blizu škole, pa „postoji opasnost da s njim i deca dođu u kontakt“.
Iz „Veterine Beograd“ kažu da su u više navrata intervenisali na ovoj lokaciji, kao i da su svi leševi smešteni u karantin u Ovči.

- Tu mogu da ostanu još nekoliko dana, u slučaju da dođe do istrage koju sprovodi policija - rekli su za Kurir iz ove ustanove i podsetili da je trovanje pasa krivično delo. Do zaključenja ovog broja od policije nismo dobili informaciju da li će pokrenuti istragu.

Otrovan, pa pregažen

Poslednji slučaj trovanja juče je zabeležila naša ekipa. Otrovan pas pao je nasred Ulice Salvadora Aljendea na Karaburmi. Dok je naša sagovornica dotrčala da mu pomogne, neko ga je već pregazio automobilom. :flaming:
Na Fejsbuk zidu jedne svoje prijataljice iz NS-a sam zatekao sledeći status :

UPOZORENJE!!!! NA STAROJ DETELINARI ODNOSNO AVIJACIJI (OKO NOVOG VRTIĆA) BAČEN OTROV (GRUMEN ROZA GRANULICA)!!!! MOGUĆE JE DA JE OTROV SISTEMSKI BACAN PO DETELINARI VLASNICI LJUBIMACA OBRATITE PAŽNJU !
Korisnikov avatar
By Mars
Pasji život...

Life is a bitch and then you die.
Korisnikov avatar
By antibiotic
uvek se zaprepastim kada dodjem u beograd koliko ima lutalica na ulicama. to su ogromni copori gladnih zivotinja svih vrsta i velicina. tuzno, a i zastrasujuce ako si dete, i ne samo deci.

nekadasnji vlasnici su toliko nemarni, ili nemaju srca da ih uspavaju ili cime da ih nahrane, pa ih puste neizvesnoj sudbini na ulici da sami prezive, podivljaju i pobesne, pa se neki potom jos razmnozavaju.

ti psi su mi uvek neodoljiva metafora za ljude uvek kada dodjem u srbiju.
Korisnikov avatar
By Mars
"U Grčkoj imate dva elementa koji su mene zaista potresla, jer to su znaci raspada nekoga društva. Na jednoj strani psi lutalice, na drugoj strani veoma vešte bande kradljivaca." (Svetlana Slapšak, "Peščanik")

Nije samo u Srbiji. I nije samo u glavnom gradu.

To je nedavni utisak i iz mog rodnog grada.

Bukvalno čopori pasa koji jure trotoarima, putevima...spavaju tako na sred nečega gde se zateknu...

Slika svakako uznemirujuća, ljudi se vidim plaše, meni onako...pomaziš jedno i onda ih se 10,20 zalepe za tebe i neće da se odvoje...
Korisnikov avatar
By unic0rn
Ja ne mogu vise da se zgrazavam nad cinjenicom da neko prosipa otrove lutalicama, upravo zbog prethodna dva posta.

Bukvalno sam nauchio da klizam prosle dve zime bezeci po ledu od chopora koji eto tako voli da se vija s ljudima. Preko dana ljudi kao debili prelaze ulicu na suprotnu stranu od njih jer ih je 20-30 pa ni ne zelis da im se nadjes u blizini. Da ih bar sterilishu nego svakih 6 meseci se razmnozavaju; chopor izgleda ko oni porculanski slonitji shto ih babe drze po regalima - od najmanjeg do najveceg.

U situaciji gde drzava nit hoce nit moze time da se bori, a ljudi su neopevana stoka pa ih izbacuju na ulicu doslo je bukvalno do momenta ti ili oni.
Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2337693#p2337693]antibiotic napisao:[/url]uvek se zaprepastim kada dodjem u beograd koliko ima lutalica na ulicama. to su ogromni copori gladnih zivotinja svih vrsta i velicina. tuzno, a i zastrasujuce ako si dete, i ne samo deci.
ista stvar u sarajevu, po centru grada ljude napadaju copori napustenih pasa.
razlog? pod utjecajem EU bosna je izglasala nekakav super fensi moderni zakon o zastiti zivotinja, koji zabranjuje ubijanje pasa, nego ih se mora odvesti u skloniste. zajeb: u bosni nema sklonista za pse. :lol:

i tako sad psi lutaju gradom... :roll:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Treba kriviti državu, što ne čini ništa za smanjivanje broja pasa i mačaka na ulici, prvenstveno sterilizacijom.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Ma to je ostavljeno za crnogorce al psi ih pretekli!
Korisnikov avatar
By Misfit
Pre tri večeri dva mužjaka su se pojebala na vratima mog stana koji je skroz na poslednjem spratu. Kada sam otvorio vrata, ovaj manji je lizao čmar većem. Nisam imao srca da ih rastavim, a i mrzelo me da silazim skroz dole i otvaram ulaz.
Korisnikov avatar
By Mars
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2337764#p2337764]unic0rn napisao:[/url]Ja ne mogu vise da se zgrazavam nad cinjenicom da neko prosipa otrove lutalicama, upravo zbog prethodna dva posta.

Bukvalno sam nauchio da klizam prosle dve zime bezeci po ledu od chopora koji eto tako voli da se vija s ljudima. Preko dana ljudi kao debili prelaze ulicu na suprotnu stranu od njih jer ih je 20-30 pa ni ne zelis da im se nadjes u blizini. Da ih bar sterilishu nego svakih 6 meseci se razmnozavaju; chopor izgleda ko oni porculanski slonitji shto ih babe drze po regalima - od najmanjeg do najveceg.

U situaciji gde drzava nit hoce nit moze time da se bori, a ljudi su neopevana stoka pa ih izbacuju na ulicu doslo je bukvalno do momenta ti ili oni.
Sa tim otrovima je zahebano jer tu prolaze i regularni vlasnici pasa...i oni to isto jedu, lizu, unose u kucu...

Sto se problema tice, kao i za sve drugo - verujem da niko nece da se pomakne dok za nekog ne bude suvise kasno. Dok ili ne zavlada besnilo ili neko dete bude pojedeno.
Policija mora da reaguje jer trovanjem pasa lutalica ugrožavaju se i životi ljudi i drugih životinja, upozoravaju iz uprave Beograda i Zoohigijene.

Gradski Sekretarijat za komunalne i stambene poslove, Sektor zoohigijene danas je, povodom trovanja pasa, apelovao na policiju da preduzme konkretne mere kako bi se počinioci ovih krivičnih dela otkrili i sankcionisali, jer se radi o direktnom ugrožavanju života ljudi i životinja.

U saopštenju piše da je osam leševa pasa pronađeno na Karaburmi, za koje se osnovano sumnja da su otrovani.

Povodom toga Grad Beograd ponovo najoštrije osuđuje ovakvo ponašanje neodgovornih pojedinaca koje ugrožava ne samo živote životinja, već i ljudi.

„Nažalost Grad Beograd nema instrumente da otkrije počinioce ovakvih nedela, zato želimo i javno da apelujemo na policiju da se preduzmu konkretne mere kako bi se počinioci ovih krivičnih dela otkrili i sankcionisali, jer se radi o direktnom ugrožavanju života ljudi i životinja”, navodi se u saopštenju.

Upozorava se da je krajnje vreme da se nešto preduzme, pre nego što se desi incident sa smrtnim slučajem ili teškim trovanjem, „jer to više nisu neodgovorni pojedinci, već svesni prekršioci zakona i normi civilizovanog ponašanja”.

„Na žalost ljubitelja životinja, odnosno većine građana Beograda, ovakvi neshvatljivi incidenti su postali učestali i podsećamo da do sada nije otkriven nijedan počinilac gnusnih dela ubijanja i sakaćenja životinja u Beogradu.

Do danas nije otkriveno ni ko je osakatio kerušu Milu, kao što nije otkriveno ko je postavljao otrov na javnim površinama, od koga je uginulo do sada najmanje 30 pasa u Beogradu tokom 2011. godine”, navodi se u saopštenju.
Sramota je da policija jos nista nije preduzela :flaming: po ovom pitanju, i ta jadna kerusa Mila nista nisu uradili,u dvoristu kod novih vlasnika gde zivi neko je 2 psa otrovao :flaming: pa pas u Smederevu kome su dve leve sape odsecene......

al to je srbija treba je okruziti bodljikavom zicom,ma kakav EU srbija je 300 godina ispred majmuna :mad:
Korisnikov avatar
By Delete
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2337789#p2337789]Dirrty napisao:[/url]Treba kriviti državu, što ne čini ništa za smanjivanje broja pasa i mačaka na ulici, prvenstveno sterilizacijom.
Drzava je obezbedila besplatnu vakcinaciju i sterilizaciju pasa. Na netu mozes naci podugacak spisak veterinarskih ustanova u BG u kojima je to moguce besplatno obaviti.
Pitanje je koliko nas bi agresivnog psa, ili copor pasa odveo do veterinara i sterilisao. Ja ne bih.
Korisnikov avatar
By Mars
Ja to ne bih uradio - ne zbog manjka hrabrosti, vremena ili volje, već dubokog besmisla.

Ništa tu pojedinac ne može da uradi.

Jedino baš ako je neki mali grad, pa kreneš redom, danima, samo to da radiš.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Postoji državna veterinarska ustanova preko puta mene, u njoj postoji veterinar, gotovo bez ikakvih sredstava, krajnje bedno. Ne bih tu uslugu poželeo nikome. Da ne spominjem koliko je nerealno i bezobrazno očekivati od građana da dovode pse lutalice.

Čemu onoliki Veterinarski fakultet, sigurno bi mogli praksu da organizuju za studente, koja bi bila korisna za sve.
Korisnikov avatar
By Delete
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2337944#p2337944]Dirrty napisao:[/url]Postoji državna veterinarska ustanova preko puta mene, u njoj postoji veterinar, gotovo bez ikakvih sredstava, krajnje bedno. Ne bih tu uslugu poželeo nikome. Da ne spominjem koliko je nerealno i bezobrazno očekivati od građana da dovode pse lutalice.

Čemu onoliki Veterinarski fakultet, sigurno bi mogli praksu da organizuju za studente, koja bi bila korisna za sve.
Moj post gore se nije odnosio na drzavne veterinarske institucije. Naprotiv, to su privatne, koje od drzave dobijaju sredstva za vakcinaciju i sterilizaciju.

Mislim da se u ovom trenutku i u nasem drustvu ne moze nista vise ne moze uraditi. Recimo, uvodjenje policije za zivotinje bi bilo kontraproduktivno, jer bi nasi ljudi kritikovali to kao i komunalnu policiju.

Ako, kojim slucajem vide neke od njih kako imaju koji slobodan trenutak, bez intervencije, odmah su dzabalebarosi, odmah to u ocima nasih ljudi znaci da ne rade nista i da se samo bespotreno bacaju pare poreskih obveznika.

Ovako je sve ostavljeno na volju savesnim gradjanima, koji ce mozda neko stene i odvesti do veterinara, ali matore (i, iz iskustva, najagresivnije) lutalice nema ko da zbrine.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!