Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Laerem
Za pocetak organizirajte neki tecaj samoobrane. U Hrvatskoj je bio Krav Maga kurs za pedere i lezbe, i utisci su... well.. ajmo samo reci da su bili vidljivi, pogotovo ispod oka. :D

No, treba se prilagoditi uvjetima. Uvjeti su takvi kakvi jesu, nasilnicki. Ne mozes protiv nasilja lijepom rijeci.
Korisnikov avatar
By Synesthesia
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2322268#p2322268]Ulix napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2322258#p2322258]Laerem napisao:[/url]Za pocetak organizirajte neki tecaj samoobrane.
Ovo i nije tako loša ideja. :up:
Šta bre nije loša ideja??? Da se branim što idem ulicom??? Da živim ceo život kao inspektor Kluzo kad uđe u stan pa ga asistent testira svaki put?

Ne lupetajte. :alexis:
By Ulix
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2322320#p2322320]Synesthesia napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2322268#p2322268]Ulix napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2322258#p2322258]Laerem napisao:[/url]Za pocetak organizirajte neki tecaj samoobrane.
Šta bre nije loša ideja??? Da se branim što idem ulicom??? Da živim ceo život kao inspektor Kluzo kad uđe u stan pa ga asistent testira svaki put?

Da se braniš kad te neko napadne. Umesto da dobiješ batina. Kad neće država da te čuva, moraš samog sebe da čuvaš.
Kaznena politika mora da se doradi.

U tom delu grada rade kamere, pa policija moze da determinise o ostale napadace.

Tuzna i potresna vest.

Ne bi me cudilo da me napadnu buduci da cesto setam kasno ili rano Beogradom. Planiram i veceras oko 1 posle ponoci.
Korisnikov avatar
By Synesthesia
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2322323#p2322323]Ulix napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2322320#p2322320]Synesthesia napisao:[/url]

Da se braniš kad te neko napadne. Umesto da dobiješ batina. Kad neće država da te čuva, moraš samog sebe da čuvaš.
Jasna mi je ideja, ali mislim da je logika loša. Onda treba uspostaviti pravilo, da svi adolescenti u momentu spoznavanja svoje seksualnosti, moraju u što kraćem roku biti upisani na neki kurs samoodbrane. Pa će biti gay vremenom značiti biti borbeni ratnik. E to je glupost. Uz to, ni jedna borilačka veština ne može da ti garantuje bezbednost i nepovređenost. Samo ono, što je svima nama želja, ali nažalost i nemoguća misija, može da nas zaštiti. Ravnopravnost.

Ne želim da mi neko sutra, prekosutra, ikada kaže: "Ko ti je kriv što si polomljen, kad ne umeš da se braniš." wtf??

Na to sam mislio.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2322326#p2322326]Sunce napisao:[/url]Kaznena politika mora da se doradi.

U tom delu grada rade kamere, pa policija moze da determinise o ostale napadace.

Tuzna i potresna vest.

Ne bi me cudilo da me napadnu buduci da cesto setam kasno ili rano Beogradom. Planiram i veceras oko 1 posle ponoci.
Synesthesia napisao: A ovako će biti dokle god se za ovakve stvari budu podnosile prekršajne, a ne krivične prijave.

U all know my comment.. :alexis:
I bilo bi razlike (bar veće štete napadaču), mogu da se izriču mnogo oštrije kazne, i mnogo je ozbiljniji prekršaj.
By Ulix
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2322330#p2322330]Synesthesia napisao:[/url]

Jasna mi je ideja, ali mislim da je logika loša. Onda treba uspostaviti pravilo, da svi adolescenti u momentu spoznavanja svoje seksualnosti, moraju u što kraćem roku biti upisani na neki kurs samoodbrane. Pa će biti gay vremenom značiti biti borbeni ratnik. E to je glupost. Uz to, ni jedna borilačka veština ne može da ti garantuje bezbednost i nepovređenost. Samo ono, što je svima nama želja, ali nažalost i nemoguća misija, može da nas zaštiti. Ravnopravnost.

Ne želim da mi neko sutra, prekosutra, ikada kaže: "Ko ti je kriv što si polomljen, kad ne umeš da se braniš." wtf??

Na to sam mislio.
Ne kažem ja da bi trebalo da se fokusiramo na samoodbranu i da odustanemo od pokušaja da ovo sranje od države nateramo da se pridržava sopstvenih zakona. Sada ravnopravnosti nema ni u naznakama. Nema ni političke ni društvene volje da je bude. Što znači da nas sve zajedno čeka još mnogo posla i neizvesna budućnost. I ti možeš da ispaštaš zbog toga i da izigravaš žrtvu i da kukaš kako te država ne štiti, a da državu lepo boli uvo za nekog tamo nezaštićenog pedera, a možeš i da preuzmeš odgovornost (koliko je to moguće) za sopstvenu bezbednost. I da se u krajnjoj liniji ti osetiš bolje jer možeš sebe da zaštitiš.
Korisnikov avatar
By Hellas
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2322258#p2322258]Laerem napisao:[/url]Za pocetak organizirajte neki tecaj samoobrane. U Hrvatskoj je bio Krav Maga kurs za pedere i lezbe,

Mislim da je to stvarno dobra ideja. Treniram to, i vrlo je efektvino jer te uce kako da usmeris svoje prirodne reflekse na pravi nacin tako da onesosobis napadace(e). Znam da su kod nas ti (kratki) kursevi organizovani za zrtve silovanja..
A mogla bi Azdaja da nas poduci. Vec sam se dobrovoljno javila za kurs greplinga kod nje :smilegrin:.
Korisnikov avatar
By Synesthesia
@Ulix (ne mogu da quote-ujem preko moba)
Nadam se da me samo nisi razumeo.

Onaj deo o izigravanju zrtve cu nonsalantno preskociti, ali moram da istaknem sustinu. Sta cu ako imam 50kg i slabe sam misicne snage? Ili ako nisam, ali je njih petorica?

Sta ce onda da bude savet, predlog, tim ljudima?

Ovo mi sve vise lici na vreme expanzije kurseva samozastite za zene, posle ucestalih silovanja u Americi. Samo sto je to donekle i racionalno u pogledu na problem, ali ove dve opasnosti i situacije ne mogu ni da se uporede.. cini mi se da ni jedna zena nije bila toliko puta u opasnosti od silovanja koliko puta jedan gay moze da bude u opasnosti od prebijanja.

Da se razumemo, ne plasim se fizickog kontakta, naprotiv. Samo sto se takvi napadi ne resavaju odbranom u datom momentu i bezbednim bezanjem od napadaca koji ce prvom sledecom prilikom da te napadne jos gore, vec je jedino resenje trajno resenje.
Da sam dozvolio sebi, u mojoj situaciji koju sam doziveo, pustio bih manijaka da mi pridje, na neki nacin ga oborio na asfalt, znam 3 proverena nacina bar da mu glava dodje u domet mojih nogu, i onda cipelom, ako nema zgodnog teskog predmeta u blizini, gazio, udarao i sutirao u glavu dok ne vidim da vise ne pruza otpor, i onda bih obema rukama njegovu glavu zakucavao u zemlju iz sve snage, a toliko snage imam, dok ne vidim da mu mozak iz raskrvavljene glave ispada po asfaltu. I onda bih se secao bolje. Na 3 minuta. Druga opcija bi bila da mu blago kontuzovanom jakim skakanjem celom mojom tezinom prelomim skocne zglobove dok tako lezi, i smrskam obe sake na isti nacin dok se prakticno ne odvoje od ruku. Ostavio bih ga da tako zivi, ako prezivi.
Eto tako se ja osecam u tom trenutku, i ovo pisem ne zato sto sam ljubitelj trilera, vec poznajem sebe i znam za sta sam sposoban pod tolikim adrenalinom.
Dakle, necu da se osecam krivim "sto nisam preuzeo odgovornost za svoju bezbednost," i molim da se to ne natura ljudima koji su zrtve ove nesrecne sredine, kada o tome pricaju.
Korisnikov avatar
By Hellas
Mislis da kurs samoodbrane ne bi pomogao da se smanje posledice nasilja na osobe LGBT populacije?
Ne znam ako je u Americi, ali ovde gde ja trenirm te uce kako da se izboris i sa 5 napadaca. Niko ne kaze da ti ne treba da uzvratis ako si napadnut...
Korisnikov avatar
By Synesthesia
@Hellas - WTF?!?!?!

U redu je Hellas, platicu ti clanarinu, ali svejedno necu dolaziti na casove, ok?

I nije poenta smanjenje posledica nasilja, vec je poenta smanjenje nasilja. Niko od napadnutih nije prijavio to jer je fizicki povredjen, kako ne shvatate sustinu?
Svi oni bi prijavili i svaki slucaj ugrozene bezbednosti, nesigurnosti, verbalnog napada, ali se nazalost u ovom drustvu jedino krvav nos ili masnice smatraju ozbiljnim povredama. Aman, ne pricamo o nizu neophodnih uzrocnih faktora incidenta i samoodbrani, vec o cinjenici da si uopste napadnut samo zato sto postojis, i sto napadaci u ovom slucaju to rade iz ciste dosade, jer imaju podrsku drustva, i sto ce ih 90% ljudi potapsati po ramenu i reci "Jo brate, al si razbio pedera.."

Am I the only one who is crazy?!?
Korisnikov avatar
By Azdaja
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2322461#p2322461]Synesthesia napisao:[/url]@Ulix (ne mogu da quote-ujem preko moba)
Nadam se da me samo nisi razumeo.

Onaj deo o izigravanju zrtve cu nonsalantno preskociti, ali moram da istaknem sustinu. Sta cu ako imam 50kg i slabe sam misicne snage? Ili ako nisam, ali je njih petorica?

Sta ce onda da bude savet, predlog, tim ljudima?

Ovo mi sve vise lici na vreme expanzije kurseva samozastite za zene, posle ucestalih silovanja u Americi. Samo sto je to donekle i racionalno u pogledu na problem, ali ove dve opasnosti i situacije ne mogu ni da se uporede.. cini mi se da ni jedna zena nije bila toliko puta u opasnosti od silovanja koliko puta jedan gay moze da bude u opasnosti od prebijanja.

Da se razumemo, ne plasim se fizickog kontakta, naprotiv. Samo sto se takvi napadi ne resavaju odbranom u datom momentu i bezbednim bezanjem od napadaca koji ce prvom sledecom prilikom da te napadne jos gore, vec je jedino resenje trajno resenje.
Da sam dozvolio sebi, u mojoj situaciji koju sam doziveo, pustio bih manijaka da mi pridje, na neki nacin ga oborio na asfalt, znam 3 proverena nacina bar da mu glava dodje u domet mojih nogu, i onda cipelom, ako nema zgodnog teskog predmeta u blizini, gazio, udarao i sutirao u glavu dok ne vidim da vise ne pruza otpor, i onda bih obema rukama njegovu glavu zakucavao u zemlju iz sve snage, a toliko snage imam, dok ne vidim da mu mozak iz raskrvavljene glave ispada po asfaltu. I onda bih se secao bolje. Na 3 minuta. Druga opcija bi bila da mu blago kontuzovanom jakim skakanjem celom mojom tezinom prelomim skocne zglobove dok tako lezi, i smrskam obe sake na isti nacin dok se prakticno ne odvoje od ruku. Ostavio bih ga da tako zivi, ako prezivi.
Eto tako se ja osecam u tom trenutku, i ovo pisem ne zato sto sam ljubitelj trilera, vec poznajem sebe i znam za sta sam sposoban pod tolikim adrenalinom.
Dakle, necu da se osecam krivim "sto nisam preuzeo odgovornost za svoju bezbednost," i molim da se to ne natura ljudima koji su zrtve ove nesrecne sredine, kada o tome pricaju.

odakle da pocnem? ah da, IZ pocetka...

ako imas 50kg i slab si fizicki, ne uzvracaj, ne zamisljaj da si nindza i ne isprobavaj te tvoje kerefeke od samoodbrane/napada nego bezi sinko jer ti to nece uspeti, tj ta tri "proverena" nacina :awesome:

moj savet - run forest run

pozdrav :)

hellas, rekoh da hocu i da mozEm...:)
Korisnikov avatar
By acid drop
I devojka koja je nedavno izbodena nožem se branila koliko je mogla (ako sam dobro obaveštena)... Elem, ne mogu ti tečaji samoodbrane mnogo pomoći kad te napadne čopor balavaca sa noževima koji su besni jer im je nastavnica dala keca iz prirode i društva...

Ali ipak sam - ZA! :awesome: :boxer:
naravno da tecaj samoobrane nije (dugorocno) rijesenje. ali ima svojih prednosti, između ostaloga i jer bi potaknuo vecu solidarnost i povezivanje LGBt zajednice, a u srbiji danas ocito nije lose znati osnove samoobrane.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!