Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By walt333
Originally posted by EYA

:yes:
...ali se moze raditi na oslobadjanju i postizanju autonomije, jer potreba za potvrdom ljubavi nije isto sto i ljubav.
onaj koji voli, ne trazi potvrdu da je voljen.

ljubav nije trgovina, a mi se svi cesto ponasamo bas kao da smo na pijaci.
ja tebi, ti meni; jeftinooo, ljubav na kilo... skupo je, daj spusti cenu... e necu... idem na susednu tezgu... ma stani, evo ti nosi... hvala, stalno cu kupovati kod tebe... bas se volimo...
:bubblegum:
:odlicno:
Korisnikov avatar
By Dina
Ja imam slican stav kao Eya. Mislim da je poenta u davanju. Ljubav koju mi osecamo je ona koja je u nama i koja nas menja. Deluje naravno i to da li nas drugi ljudi vole, ne vole, uvazavaju, ne uvazavaju... ali to je posredno dejstvo. I nacin kako to deluje opet zavisi od toga kako smo poslagali stvari u glavi.
Originally posted by Norma Jeane
Originally posted by EYA

onaj koji voli, ne trazi potvrdu da je voljen.

ljubav nije trgovina, a mi se svi cesto ponasamo bas kao da smo na pijaci.

Ne mogu bas u potpunosti sa ovim da se slozim.
Ako trazimo potvrdu da smo voljene, ne znaci da volimo manje.
Isto tako, ljubav se ne moze meriti "kao na pijaci", slazem se, ali ako kontinuirano ne postoji bar neki reciprocitet u uzimanju/davanju, onda u vecini slucajeva jedna ista samo daje, a ova druga samo uzima, pa ne znam onda koliko se tu radi o uzajamnoj ljubavi. :misli:
Ja taj koncept davanja ne shvatam kao neko zrtvovanje u smislu da ce osoba vecno davati a druga osoba ce je iskoriscavati. To se vise odnosi na to da osoba ne trazi isti oblik ljubavi i u istom trenutku ili vrlo bliskom i ogorcena je ako nije dobila koliko je ulozila. To je vise prihvatanje druge osobe sa svim njenim posebnostima, osoba ce uzvratiti kako ona moze, smatra i veza ne mora da bude stalna simetrija... To namerno kazem jer sam xyz puta cula da veza ne moze da uspe ako ne postoji simetrija, ista davanja i potrazivanja, ulaganja i interesi... Ja uopste ne shvatam kakve to veze ima sa ljubavlju i sa osecanjima? Ja tako razmisljam na poslu, ali valjda prijateljstva i veze treba da se razlikuju po necemu od odnosa sa poslovnim partnerima, ili bar kod mene se znatno razlikuju. Valjda ljubav upravo pokazuje svoju moc tamo gde je asimetrija i gde ne moze biti takve jednostavne razmene... A i za prijateljstvo mislim da je osiromasenje kad neko razmislja - sad sam mu pomogao sad treba on meni. Pa onda je jako razocarenje ako prijatelj nije shvatio odnos pruzanja i uzimanja pomoci tacno kako je on to zamislio.
Korisnikov avatar
By Aviva
-Onda ću ti ja, reče ona, jasnije kazati. Trudni su svi ljudi telom i dušom, i kada dođu u određeno stanje, tada žudi da rađa naša priroda. A rađati se ne može u rugobi nego u lepoti. To je božanska stvar u biću koje je inače smrtno – besmrtnost. Zato, kad se približi duši ono što želi da rađa, onda se ona razvedrava, i od radosti se razliva, pa začinje i rađa. Otuda u onome što žudi da rađa i što je već nabujalo nastaje strasno uzbuđenje u blizini lepote, jer ona ono što nju grli oslobađa od velikih trudova, jer ljubavi nije do lepote, kao što ti misliš.

- Nego do čega ?

-Do začinjanja i do rađanja duše u lepoti.

( Platon, Gozba )
By barni
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2172620#p2172620]Galateja napisao:[/url]Šta mislite, da li su ljudi koji nemaju potrebu da budu voljeni oslobođeni, odnosno da li što je potreba jača ropstvo veće?
Covek koji nikada nije bio voljen i nije voleo ne moze nikada biti osvescen jer nije naucio jezik.

Osvescen covek jednostavno ne trazi utehu u svetu.
Nasao je u sebi i ni jedan covek mu vise ne moze dati od toga sto ima.
Korisnikov avatar
By bas bleu
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2670450#p2670450]barni napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2172620#p2172620]Galateja napisao:[/url]Šta mislite, da li su ljudi koji nemaju potrebu da budu voljeni oslobođeni, odnosno da li što je potreba jača ropstvo veće?
Covek koji nikada nije bio voljen i nije voleo ne moze nikada biti osvescen jer nije naucio jezik.

Osvescen covek jednostavno ne trazi utehu u svetu.
Nasao je u sebi i ni jedan covek mu vise ne moze dati od toga sto ima.
Slika
Korisnikov avatar
By elizevin
Potreba za bliskoscu mi se cini kao najprirodnija stvar na svetu, fundamentalna koliko i potreba za vazduhom ili vodom. Empaticna bica generalno ne funkcionisu dobro kao samotnjaci. Ne slazem se da je potreba za bliskoscu vrsta ropstva - mislim da bez tih emotivnih veza covek prazna tacka, ostrvo, crna rupa zatvorena u sebe koja, posto nema znacaja van sebe, prestaje polako da ima znacaja i u samom sebi. Drugi ljudi su neophodni da bismo definisali sebe, svoje mesto u svetu i sopstvena iskustva. Ljubav samim tim jeste na neki nacin i ljubav prema sebi, ali takodje to je i ljubav koja prevazilazi samu sebe, jer na sebe preuzimamo obavezu da postanemo jos vredniji ljubavi u ocima onoga ko nas voli. Na neki nacin mi definitivno ogranicavamo sebe, ali sa druge strane sreca nije nesto sto postoji u vakuumu slobode od emotivnih veza :) To je barem moje misljenje :)
Korisnikov avatar
By gossip
poslednjih par meseci sam osetio toliko ljubavi i paznje od strane drugih da sam shvatio da mi to sve prija mnogo vise nego sto zelim da priznam :sunce:
Korisnikov avatar
By Zvonki
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2670915#p2670915]elizevin napisao:[/url]Potreba za bliskoscu mi se cini kao najprirodnija stvar na svetu, fundamentalna koliko i potreba za vazduhom ili vodom. Empaticna bica generalno ne funkcionisu dobro kao samotnjaci. Ne slazem se da je potreba za bliskoscu vrsta ropstva - mislim da bez tih emotivnih veza covek prazna tacka, ostrvo, crna rupa zatvorena u sebe koja, posto nema znacaja van sebe, prestaje polako da ima znacaja i u samom sebi. Drugi ljudi su neophodni da bismo definisali sebe, svoje mesto u svetu i sopstvena iskustva. Ljubav samim tim jeste na neki nacin i ljubav prema sebi, ali takodje to je i ljubav koja prevazilazi samu sebe, jer na sebe preuzimamo obavezu da postanemo jos vredniji ljubavi u ocima onoga ko nas voli. Na neki nacin mi definitivno ogranicavamo sebe, ali sa druge strane sreca nije nesto sto postoji u vakuumu slobode od emotivnih veza :) To je barem moje misljenje :)
Ovo!
Korisnikov avatar
By Laerem
Ljubav je dati ono što nemaš (onome tko to ne želi). Naime, ne možeš žuditi za nečim što imaš, samo za onim što nemaš. Bukvalno nekome nudiš vlastiti manjak, nedostatak, centralni krater - kao neki negativ duše, prazan želudac koji kruli romantički. Nudiš mu svoje ništa, zato je ljubav tako osjetljiva, jer ako te odbije onda si suočen sa sopstvenom negativnošću. A daješ mu to ništa jer postuliraš da se u njemu nalazi izgubljeni objekt koji će te ispuniti, i koji povratno generira tvoju žudnju. Ljubavnik je kao trompe-l'œil, tvoj čeznutljiv pogled u njemu ocrtava iluziju dubine, iako ispod površine kože nema nikakav pozitivan sadžaj, ništa doli istog samogenerirajućeg manjka.

Kad se podvuče crta, prava ljubav je suočiti se da je tvoj partner nitko i ništa koji nikada neće dati odgovor na tvoj upitnik - i živiti s tim. Sve drugo je masturbatorska fantazija, roleplay, patologija.
By barni
Znas koji ti je moj savet, koji uzgred nisi ni trazio :D
Trazi ljubav i davaj je, svugde de mozes, kako mozes, ne meri to nikada
Prozivi je i razvijaj emocije.
Ne postoji besmislena ljubav.
Ako krenes mozgati o njoj neces je naci.
Trazi je i trazi, izjavljuj je!
Ako nije uzvracena. prihvati to kao sto prihvatis uzvracenu
Ne bezi, ne sudi joj, pusti je, ona se ne moze posedovati
Ne negiraj je, ne okaljavaj je, pati zbog nje kao sto si i leteo
To si sve ti, upoznaj sebe i videces sto niko drugi ne moze videti do ti samo!
Kroz ljubav se dolazi do istine

Volite :)
By urke145
Evo ja da pitam nesto. Tj da malo neko ako hoce prokomentarise zato sto meni psihologija i analiziranje licnosti nisu jaca strana.

Nedavno sam upoznao decka koji ima 28 godina i kaze da se nikada u zivotu nije zaljubio, da nikada ni prema kome nije osecao emocije... znaci nikada mu se ni jedna osoba muskog ili zenskog pola nije dopala da bi osetio nesto prema toj osobi... cak i neku mrvicu najslabije emocije. Nikada nikada nikada.... pa ni ono u vrticu kada svi imamo simpatije.
Da li je to moguce i kako je to moguce? Sta mislite kakav je to covek i sta se desava u njegovoj glavi.
By barni
Imam i ja takvu drugaricu, ona kaze za sebe da je drvo :D
Mada volimo mi to drvo.
Valjda je to potrebno nekim ljudima da procvetaju, da ih zavolis.
I pocnu se menjati.
By barni
Aj ovako probaj,
Seti se kad si bio mali i nisi voleo nesto jesti pa te terali na silu da si zamrzeo to
E a da su se igrali sa tobom dok su te hranili igre leti leti avion sve bi bilo drugacije.
Dakle paznja zamenila silu.
Njutn je to lepo objasnio svojim zakonima.

Vrati telo u stanje mirovanja(njega) tako sto ces prestati sa silom.
Ako ne prestanes telo ce pobeci od tebe.

Dalje slede zakoni koje fizika ne moze objasniti.

Kada je telo u stanju mirovanja(on) poklanjaj mu paznju i privuces telo sebi, tvoja zaljubljenost je inercija.
Desava se magija!
Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
n.i.k.a.d.a. više.
kunem se životoom i ranjenom dušom svojoooom
By GrafChaos
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2670955#p2670955]gossip napisao:[/url]poslednjih par meseci sam osetio toliko ljubavi i paznje od strane drugih da sam shvatio da mi to sve prija mnogo vise nego sto zelim da priznam :sunce:
Tako se slazem sa ovime!
Inace sam emotivac i prilicno nestabilan sto se toga tice, ali bas to, prija mi paznja koju dobijam od drugih, iako glumim neku jaku, neosetljivu osobu...
By GrafChaos
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2671022#p2671022]Laerem napisao:[/url]Ljubav je dati ono što nemaš (onome tko to ne želi). Naime, ne možeš žuditi za nečim što imaš, samo za onim što nemaš. Bukvalno nekome nudiš vlastiti manjak, nedostatak, centralni krater - kao neki negativ duše, prazan želudac koji kruli romantički. Nudiš mu svoje ništa, zato je ljubav tako osjetljiva, jer ako te odbije onda si suočen sa sopstvenom negativnošću. A daješ mu to ništa jer postuliraš da se u njemu nalazi izgubljeni objekt koji će te ispuniti, i koji povratno generira tvoju žudnju. Ljubavnik je kao trompe-l'œil, tvoj čeznutljiv pogled u njemu ocrtava iluziju dubine, iako ispod površine kože nema nikakav pozitivan sadžaj, ništa doli istog samogenerirajućeg manjka.

Kad se podvuče crta, prava ljubav je suočiti se da je tvoj partner nitko i ništa koji nikada neće dati odgovor na tvoj upitnik - i živiti s tim. Sve drugo je masturbatorska fantazija, roleplay, patologija.
Hvala, jedno ogromno, veliko hvala.
Korisnikov avatar
By Macan86
ja ustvari pokušavam da shvatim zašto toliko ljudi potrebu za ljubavlju teretira kao nešto negativno i kao da je ustvari dobra stvar ne vezivati se ni za koga.Svi imaju potrebu da vole i budu voljeni i to je najprirodnija stvar...Mislim da nam je svima urođeno to više kao instinkt nego bilo šta drugo da se vežemo za nekog i razvijemo dublja osećanja...dobro,to ne mora baš uvek da bude ona sexualno-romantičana ljubav...Ali opet,dublja osećanja prema nekom nisu znak slabosti i toga da neko ne ume da funkcioniše sam pa mora da se veže za nekog da se oseća kompletno,jer tako neka osoba usvri i ne može da voli stavno nekog drugod jer je preokupiran/a sobom i svojom potrebom da od nekog dobija pažnju a to je već nešto drugo.
Korisnikov avatar
By svemirskimajmun
mislim da su neki razocarani, povredjeni
zele da poniste svoju potrebu pa se ubede da je nemaju
generalno ljudi druge nazivaju slabim onda kad su oni sami najslabiji

nedavno sam upoznao decka koji ne moze da izdrzi sam
raskine sa jednim deckom bukvalno dva dana kasnije nadje novog
stalno mu je potrebna afirmacija
svakome nalazi manu
jer ne moze da ga ispuni
pritom potpuno nesvestan da je ogromna rupa

i on, takav, za druge misli da su nekvalitetni (njegov izraz)
to je to rasmisljanje strahom i ja sa tim saosecam, ali :auto:
Korisnikov avatar
By svemirskimajmun
offff: osoba mi jeste drug u neku ruku [mada uglovnom me zove da bi bitching about men...el se to zove drug??]
i ja sam mu ovo rekao ali mislim da nije doprlo do njega
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!