Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By horus.
Skoro sam gledao neki dokumentarac na tv-u o pedofiliji u kome je se (izmedju ostalog) govorilo i o hemjskoj kastraciji.

Iskopao sam neki clanak iz 2007-e godine:
Originally posted by b92
London -- Neki seksualni prestupnici mogli bi biti podvrgnuti "hemijskoj kastraciji" u cilju slabljenja libida.

Hemijskoj "kastraciji" mogli bi biti podvrgnuti prvenstveno oni koji počine seksualni delikt nad detetom, predlaže Vlada Velike Britanije. Njima bi mogli biti ponuđeni lekovi koji smanjuju seksualnu želju, a najnoviji potez je samo jedan u nizu onih koje vlada preduzima kako bi se smanjilo seksualno zlostavljanje dece.

U vladi planiraju da roditeljima daju ograničen pristup informacijama o već osuđivanim pedofilima, pa će oni moći da saznaju da li je starija osoba koja je došla u kontakt s njihovim detetom pedofil, preneli su mediji.

Vlada planira i kampanju koja treba da pokaže da se 90 odsto seksualnih zlostavljanja dece događa u porodici.
Da li ste za hemijsku kastraciju pedofila?
Korisnikov avatar
By KiWi
Ako su im ponuđeni pa prihvate, onda da.

Ako su primorani, onda ne ...

Mada u svakom slučaju neku vrstu kazne (i to težu varijantu) moraju da odrade ...
Korisnikov avatar
By horus.
Originally posted by KiWi

a ako se dozivljaj nekog pedofila o zlostavljanju razlikuje od stvarne slike i ako na zlostavljanje ne gleda kao na zlostavljanje?
Korisnikov avatar
By Mikili73
U svakom slučaju uz hemijsku kastraciju pridodati i težak višegodišnji prinudni rad u opasnim područjima. Rudnici urana, razna čišćenja terena od mina itd. :cyborg:
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by horus.

a ako se dozivljaj nekog pedofila o zlostavljanju razlikuje od stvarne slike i ako na zlostavljanje ne gleda kao na zlostavljanje?
Ako su primorani na hemijsku kastraciju ja se protivim samom činu kastracije ... ali (kako sam naveo) treba ih kazniti na drugi način ... npr. poslati ih par meseci na stručnu evaluaciju, pa onda na zakonom propisan broj godina u zatvoru ... pa ako treba i doživotna institualizacija ... ali nikako bezuslovno špricanje samo zato što se nekome u vladi tako hte ... kao i kod svih zločina, i ovde sigurno ima nevino osuđenih ... a kastrirati jednog nevinog je (bar po mom mišljenju) strašnije nego ne kastrirati sve pravedno osuđene ....
Korisnikov avatar
By Combo
Originally posted by Mikili73
U svakom slučaju uz hemijsku kastraciju pridodati i težak višegodišnji prinudni rad u opasnim područjima. Rudnici urana, razna čišćenja terena od mina itd. :cyborg:
Lepo rečeno.
By mythe
jaaaako mi je zao sto je ukinuta smrtna kazna jer je to jedino sto pedofili zasluzuju, ali kada je vec tako podrzavam kastraciju uz dozivotnu robiju i jos drugim zatvorenicima (posebno onima sa osecajem casti) obznaniti ko je pedofiel ;) oni ce sami obaviti posao i uspostaviti pravdu ;)
Korisnikov avatar
By horus.

Ako su primorani na hemijsku kastraciju ja se protivim samom činu kastracije ... ali (kako sam naveo) treba ih kazniti na drugi način ... npr. poslati ih par meseci na stručnu evaluaciju, pa onda na zakonom propisan broj godina u zatvoru ... pa ako treba i doživotna institualizacija ... ali nikako bezuslovno špricanje samo zato što se nekome u vladi tako hte ... kao i kod svih zločina, i ovde sigurno ima nevino osuđenih ... a kastrirati jednog nevinog je (bar po mom mišljenju) strašnije nego ne kastrirati sve pravedno osuđene ....
da bi neko bio "sprican", pre toga mora biti registrovan kao pedofil, a kontam da se to ne desava tek tako...

sa druge strane, mozemo da diskutujemo na apstraktnom nivou i da kazemo "bolje pustiti sve ubice na slobodu, nego osuditi jednog nevinog coveka na zatvorsku kaznu"... greske su moguce svuda...
Korisnikov avatar
By scout_finch
zlostavljane deteta je nesto najstrasnije sto jedno ljudsko bice moze da uradi drugom.a taj nagon verovatno ne moze da se kontrolise voljno,kao sto ne moze da se kontrolise ni glad,zedj,ili seksualni nagon,do odredjene mere,kod bilo koga drugog.mislim da je kasracija dobra varijanta kao alternativa za kaznu zatvora,jer takvim ljudima ne sme da se dozvoli da rade to sto imaju nagon da rade.a sad,da li njima treba dozvoliti mogucnost izbora ili ne,to vec nisam sigurna.kad pomislim na zlostavljano dete,ne bih mu dozvolila ni da zivi,a kamoli da bira kakvu kaznu hoce.a opet i taj covek je zivo bice,koje,bar ja mislim, ne moze da iskontrolise to sto zeli.u svakom slucaju,ne bih da budem u kozi osobe koja odlucuje o tome, nisam sigurna da bih imala obzira za takvog coveka.
Korisnikov avatar
By Combo
Par drakonskih kazni i da vidiš kako će ostali moći da iskontrolišu taj nagon.
Korisnikov avatar
By scout_finch
aj iskontrolisi ti tvoj nagon.mislim ne poredim homoseksualnost i pedofiliju,al' jednostavno postoji slicnost u tome sto ne mozes da iskontrolises ko ce te privuci,kao sto ni hetero ljudi ne mogu da kontrolisu koga zele.jednostavno je tako.s tim sto gej ili strejt odnos je odnos dvoje odraslih ljudi koji pristaju na to,a dete ne moze da prisane,i to je najstrasnija stvar koju mogu da zamislim na ovom svetu.zato kazem,ne bih da sam u kozi onog ko kaznjava te ljude,jer mislm da ne bih u stvarnosti imala ovoliko razumevanja,koliko se trudim da imam sad. znas,odmah zamislim moje dete u toj situaciji,i nekom bih glavu otkinula.
Korisnikov avatar
By Combo
Naravno da kontrolišem svoj nagon. Inače bih skakao na svakog dečka na ulici koji mi se svidi.
Korisnikov avatar
By KiWi
da bi neko bio "sprican", pre toga mora biti registrovan kao pedofil, a kontam da se to ne desava tek tako...

sa druge strane, mozemo da diskutujemo na apstraktnom nivou i da kazemo "bolje pustiti sve ubice na slobodu, nego osuditi jednog nevinog coveka na zatvorsku kaznu"... greske su moguce svuda...
ja sam po članku shvatio da bi se svaki osuđeni "špricao" ... čisto preventivno ...

Ako uslede meseci stručne analize i sve jasno ukazuje na pedofiliju (priznanje takođe ne bi škodilo), špricanje je u tom slučaju opravdano ...

Sve zavisi kako se formuliše zakon i kako će ga primenjivati ...

Da sumiram ... jesam za hemijsku kastraciju kada je to neophodno i kada je utvrđeno da je to jedini pravi "lek" ...
Korisnikov avatar
By scout_finch
a onda naskocis na nekog ne?
mislim,u jednom trenutku ne mozes vise da gomilas seksualnu energiju.to se verovatno i njima desi.
mislim,neam pojma sta je njima u glavi,samo pokusavam da racionalizujem nesto,da ne bih bila primorana da verujem u postojanje cistog zla.
By J...

:up:

Mnogi bi kastrirali i pedere i to na klasican nacin ali takva kazna kao jedna vrsta sakacenja mislim da ne bi smela da postoji u humanom drustvu narocito ako bi se izvrsavala nasilno.

S druge strane, takva opcija dobrovoljne kastracije bi mogla da postoji za bilo koga ko iz nekog razloga smatra da mu je seksualna zelja previse jaka i da mu to smeta.

Inace, ne verujem da bi takav metod uopste i bio delotvoran jer sve ide iz glave, verovatno da postoje i impotentni pedofili. Mislim da ako neko ima trip u glavi na decu, on ce vec naci neki nacin da ih zlostavlja (psihicki ili fizicki nebitno), cak i ako je kastriran.

Problem kod takvih ljudi je u glavi. (samo da se ne javi sad neko sa predlogom za lobotomiju).
Korisnikov avatar
By pthalo
Originally posted by Combo
Naravno da kontrolišem svoj nagon. Inače bih skakao na svakog dečka na ulici koji mi se svidi.

i oni može da to kontroliše, samo ne žele. Oni čekaju, mesecima, ponekad godinama, provede vreme za detetom, čekaju da dete veruje u njih, igraju se sa detetom, i kada dete ih voli, kada veruje u njima, kada znaju da dete neće nikome reći, samo tada zlostavljaju deteta. To nije neko ko ne može da se kontroliše. To je odluka, u svakom trenutku odlučuje, kako će dalje.

ne znam da li sam za hemijsku kastraciju, jer je seks samo deo toga, ne verujem da je sve to samo libido. tako da nisam sigurna koliko bi hemijska kastracija pomogla. možda bi pomogla u slučaju da je neko stvarno pedofila (čovek koji može da zaljubi samo u decu), ali najveći deo od ljudi koje zlostavljaju decu nisu pedofile (imaju normalne odnose sa punoletnima).

neko je spomenuo smrtnu kaznu, ali nisam za to za ljudi koje zlostavljaju decu, zato što najveći deo od njih zlostavljaju svog deteta, ili dete koje je blizu njima, i često se dešava da dete voli njega. Da dete bi moralo da se plaši da će njegov tata umreti ako ispriča nekome, biće samo još teže da ispriča.
Korisnikov avatar
By IriS
jesam za hemijsku kastraciju, ali isključivo ako sam prestupnik to zatraži, a sve u svrhu normalne socijalizacije.
Originally posted by J...
Inace, ne verujem da bi takav metod uopste i bio delotvoran jer sve ide iz glave, verovatno da postoje i impotentni pedofili. Mislim da ako neko ima trip u glavi na decu, on ce vec naci neki nacin da ih zlostavlja (psihicki ili fizicki nebitno), cak i ako je kastriran.

Problem kod takvih ljudi je u glavi.
impotentni pedofil nikad ne bi sam tražio hemijsku kastraciju i sumnjam da bi im bilo ko odredio takvu kaznu, jer ne bi imala svrhu.

problem možda jeste u glavi, ali to je pre svega problem koji rezultira sexualno zlostavljanje. a ja prosto ne mogu da zamislim kakvo zadovoljstvo njima može da predstavlja sexulano zlostavljanje ako im je libido drastično smanjen ili nepostojeći?
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Originally posted by pthalo
Originally posted by Combo

i oni može da to kontroliše, samo ne žele. Oni čekaju, mesecima, ponekad godinama, provede vreme za detetom, čekaju da dete veruje u njih, igraju se sa detetom, i kada dete ih voli, kada veruje u njima, kada znaju da dete neće nikome reći, samo tada zlostavljaju deteta. To nije neko ko ne može da se kontroliše. To je odluka, u svakom trenutku odlučuje, kako će dalje.

ne znam da li sam za hemijsku kastraciju, jer je seks samo deo toga, ne verujem da je sve to samo libido. tako da nisam sigurna koliko bi hemijska kastracija pomogla. možda bi pomogla u slučaju da je neko stvarno pedofila (čovek koji može da zaljubi samo u decu), ali najveći deo od ljudi koje zlostavljaju decu nisu pedofile (imaju normalne odnose sa punoletnima).

neko je spomenuo smrtnu kaznu, ali nisam za to za ljudi koje zlostavljaju decu, zato što najveći deo od njih zlostavljaju svog deteta, ili dete koje je blizu njima, i često se dešava da dete voli njega. Da dete bi moralo da se plaši da će njegov tata umreti ako ispriča nekome, biće samo još teže da ispriča.
By J...
Originally posted by IriS
a ja prosto ne mogu da zamislim kakvo zadovoljstvo njima može da predstavlja sexulano zlostavljanje ako im je libido drastično smanjen ili nepostojeći?

Psihicko?

Ako izbacis rec sexualno iz tvoje recenice onda su mogucnosti za njihovo zadovoljstvo jos vece. Mada ih u tom slucaju obicno ne nazivaju pedofilima vec samo nasilnicima.
By Ulix
Protiv sam prisiljavanja na hemijsku kastraciju.
Ako neko želi sam da se podvrgne tome, bio pedofil ili ne, to me se ne tiče.
By polarlicht4.1
Ummm...Sećam se jednog posta o konstrukciji dečje seksualnosti a sve u konstekstu pedofile-fright koji napisa Nicodemus. Nema šanse da nađem ali ako bi neko bio dovoljno uporan te našao i citirao bio bih veoma zahvalan.

:zongler:
Korisnikov avatar
By Vel boy

Mnogi bi kastrirali i pedere i to na klasican nacin ali takva kazna kao jedna vrsta sakacenja mislim da ne bi smela da postoji u humanom drustvu narocito ako bi se izvrsavala nasilno.
izvini, J.. (ovo je izgleda prvi put da vidim neshto shto si ti napisao/la a da osecam potrebu da neshto razjasnim, pa se nadam da cemo se sloziti kao shto se obichno i slazemo), ali svesni smo mi (bar ja jesam svestan) da bi heteroseksisti i homomrzioci hteli (kad bi mogli, a u nekim totalno nazadnim drushtvima nazalost i mogu i rade) da nama GLBTIQ ljudima rade svo zlo shto pomisle, no to NE znachi da trebamo da se ovako ni indirektno (kao shto si ti uradio/la) kao solidarishemo s pedofilima, a izvini tako mi zvuchi ovaj tvoj citirani pasus.
Jednostavno, pedofilija i ljudska homoseksualnost NEMAJU nishta zajednichko i gotova pricha! Zato, nema tu razmishljanja tipa "ovako bi mnogi i nas gejeve kaznjavali, pa ne treba pedofile....". Jer, to shto ti mnogi heteroseksisti i homomrzioci bi hteli da nas gejeve "isto ovako da kaznjavaju" samo govori koliko su zli i heterosekSISTICHNI ti heteroseksisti i homomrzioci, koji bi to hteli da rade i gejevima, ali NE govori da pedofili nisu kriminalci- seksualni zlochinci, pa da se kao "trebamo bar indirektno solidarisati s pedofilima" (na shto mi izgleda da navodi ovaj tvoj citirani deo, J..)
S druge strane, takva opcija dobrovoljne kastracije bi mogla da postoji za bilo koga ko iz nekog razloga smatra da mu je seksualna zelja previse jaka i da mu to smeta.
Svakako, ali ne samo dobrovoljna vec i mandatorna prema onim nepobitno jasno utvrdjenim pedofilima. I to prvenstveno zbog toga shto pedofilija nanosi shtetu, ugrozu i sve ostale negativnosti zrtvama tog china tj. deci, a ne samo zato shto su pedofilske zelje previshe jake.

Problem kod takvih ljudi je u glavi. (samo da se ne javi sad neko sa predlogom za lobotomiju).
dok god to pedofili drze u glavi i samo u glavi, tu se nishta ne moze. No, problem je, svakako kada im to pochinje izlaziti iz glave u akcije.

inache, generalno na temu kazem: Da- na tematsko pitanje. Svakako da je najbitnije identifikovati i uhvatiti nepobitno chinjenichno pravog/e pedofila/e a ne nasedati na neke masovne histerije niti na linch-mob-mentalitet.

i, da budem malo blago-ironichan, pa da kazem: onda svaki...., pa, recimo npr. chetvrti heteroseksualac treba biti hemijski kastriran.
chinjenica jeste da daleko vishe ima heteroseksualnih pedofila (koji u mnogim mizoginim, heteroseksistichkim i homomrzilachkim drushtvima bivaju ili zatashkivani ili chak i nagradjeni titulom pravog mushkarchine....) nego homoseksualnih pedofila.

i jedino se ovde ne slazem s postom Ulix-a.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
A šta je sa ženama? Ili ste pod uticajem heteroseksualnog društva, pa je u redu kada nastavnica spava s osnovcem, a kažnjivo treba da bude kada nastavnik ima seks s devojkom iz osnovne?
Koja bi kazna bila primenjiva i na žene?
Korisnikov avatar
By Combo
Ja sam pod uticajem heteroseksualnog društva.

Cool je kad osnovac spava sa nastavnicom.
Korisnikov avatar
By Vel boy
@Vivisect, ako mene pitash- ista. dabome da treba da bude leka i protiv pedofilije pochinjene od strane zenskih. valjda postoji neko hemijsko sredstvo koje bi umrtvilo seksualni nagon, libido, shta li vec.... i u takvih zenskih.
i, da, i ovde je zanimljiva chinjenichna preovladjujuca konstanta pedofilije kod heteroseksualnih zena nego lezbijskih zena. dakle, kada su pedofili zenske, opet heteroseksualne zenske preovladjuju u brojnosti nad lezbijskim zenama.
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
@ Vivisect:

Da, ali fora je sto ti klinci jedva cekaju da kresnu nesto, pa se time hvale.

Upravo ono sto Combo rece.
Korisnikov avatar
By Vel boy
ah, klinci/klinke k'o klinci/klinke su -klinci/klinke. znam da se u glavama klinaca/klinki svashta mota i svashta bi hteli da probaju, ali odrasli ljudi (bez obzira na pol i bez obzira na seksualnu orijentaciju) imaju tj. MORAJU DA IMAJU odgovornost i pamet da kazu tim klincima/klinkama: NE!
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by V I V I S E C T
A šta je sa ženama? Ili ste pod uticajem heteroseksualnog društva, pa je u redu kada nastavnica spava s osnovcem, a kažnjivo treba da bude kada nastavnik ima seks s devojkom iz osnovne?
Koja bi kazna bila primenjiva i na žene?
testosteronska injekcija, da pusti bradu?

ne znam, meni je za oba slucaja (bez obzira na pol) adekvatna visegodisnja zatvorska kazna + terapija + onda evaluacija i testiranja da se vidi da li se taj covek/zena mogu bezbedno pustiti na slobodu, a i na slobodi da se prati gde stanuju i slicno. a hemijska kastaracija samo dobrovoljno i u adekvatnim slucajevima.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Mislim da je pedofilija mnogo dublji problem od samog 'napaljivanja' na klince.
Dozivotna ili smrtna kazna su ipak adekvatnije.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!