- 18 Sep 2008, 14:01
ON
Ja sam fem (duga kosa, zenske stvari, nacin razmisljanja i ponasanje), volim urednost, kozmetiku, negu, sminku, nokti su mi uvek uredni, nalakirani, posvecujem paznju svom izgledu. Oblacim se zenski, u skladu sa svojim godinama, gradjom, licem, prilikom. Bitno mi je da budem u trendu koliko mi to mogucnosti dopustaju, ali ne po svaku cenu. Necu obuci nesto za sta smatram da je vulgarno ili mi se ne dopada (uostalom, trendovi uopste nisu toliko jednolicni, ako ti se ne dopada ljubicasta, nosi zutu, zelenu npr... ako neces helanke, nosi uske tamne farke, ako neces koznu/skaj jaknicu, nosi onu sa dva reda dugmica i tako... uvek postoji izbor).
Volim da istaknem grudi izrezom i ogrlicom sa priveskom, volim zenstvene stvari (svetle boje, karnere, zenstveni kroj), kada izlazim nosim stikle/minice/ izrazeno uske li dekoltirane stvari i to mi se dopada... Inace, ne volim da privlacim paznju svojim izgledom*, niti ponasanjem preterano (ljudi koji se po svaku cenu namecu i trude da budu u centru paznje su mi najiskrenije bljak)...
*mada je to ponekad neizbezno, jer ako dodjes u gay kafic u roze majcici na karnere i sredjena, ipak ces nekako da odudarasn od sredine...
Inace, ne pijem, ne pusim, ne konzumiram psihoaktivne supstance, volim da izadjem (uglavnom na mirnija mesta, nisam party manijak), imam meru u svemu... Tako nesto ocekujem i od devojke... Uglavnom mi se dopadaju obicne devojke.. Bitno mi je da zna sta zeli, da ima zivot, interesovanja, da se bavi necim u zivotu (posao, fakultet, hobi, sport, nebitno), da ima planove, ciljeve, da ne zivi od danas do sutra... da nije glasna i napadna (to me uzasno iritira) i da bude obrazovana (formalno obrazovanje i/ili informisanost, nacitanost...)
Iskrenost, vaspitanje i pristojnost u izgledu i ponasanju se podrazumevaju.
OFF (originalnost & co)
Lepo je i pohvalno ako neko uspe da izgradi svoj licni i prepoznatljivi stil. Ako ima nesto po cemu je prepoznatljiv, nesto kao svoj zastitni znak (neki odredjden parfem, izbor nakita, obuce, frizura, neki detalji poput esarpi, broseva, cega god..) - to je lepo. Medjutim, mislim da je pogresno postaviti orignalnost kao neki imperativ i teziti istoj po svaku cenu, jer... Originalno ne mora uvek da znaci i lepo, sa ukusom, prikladno i slicno... Pogledajte npr. Zoricu Brunclik, jeste njena kosa originalna (ubedljivo je jedina narodnjakusa sa takvom bojom kose u Srbiji), ali nije bas da nam se dopada...
Iskreno i neki stilovi koji se smatraju alternativnim (a karakteristicni po tome da se ljudi koji im pripadaju tripuju da su otkrili toplu vodu i da su ne znam ni ja kako originalni), sastrane cesto deluju uniformisano... (20 riba u starkama/martinkama i 20 riba u srebrnim sandalama izgledaju podjednako jednolicno)