Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija

I dalje veoma diskriminisani


Nadamo se da nece nikome pasti na pamet da organizuje jos jednu demolaciju glavnog grada ove godine.
Srbija · 30.05.2011, 7:11
A zamislite da ste nacionalna manjina+gej!to je ubistvena kombinacija u Srbiji...uostalom i unutar gej populacije ima diskriminacije to sam osetio na svojoj koži...
ChubbyBear · Serbia · 11.06.2011, 1:25
Jako mi smeta nedostatak svesti o transfobiji, kao fenomenu koji je poseban, i po mom iskustvu mnoge osobe koje prihvataju gay osobe i prava, pokazuju izuzetno visok stepen transfobije: neprihvatanja osnovnih potreba i prava transgender osoba! Bilo bi stvarno neophodno kada bi svi oni koji se bave transfobijom i homofobijom, postali svesni toga, i kada ne bi izostavljali da govore o transfobiji, koja je po mom mišljenju još izraženija od homofobije.
Bgd · 15.06.2011, 23:36
Slazem se da je transfobija poseban slucaj, ali mislim da je homofobija ipak vise primecena.
Trans osobe su u manjem broju. Drustveno su prihvtljive i zenama koje razumeju i makar pasivno osecaju empatiju, ali i muskarcima koji seksualno mogu da naprave kompromis, ali i da izraze tradiconalno patrijarhalni domino odnos.
To se sigurno ne desava sa gay tipovima koji su uglavnom lude, dominantne majke. Tako da dolazimo do opsteg neprihvatanja svega onog sto je drustveno upadljivije, trans osobe fizicki, ali duhovno licne vecini, i feminizirane muskarce koji okom drustva gledano, su azdaje koje jedu malu decu svakog petka kada je pun mesec.
Najbolje prolaze tipovi koji nisu upadljivi, ne eksponiraju ni demonstriraju svoje ludilo, odnosno prihvataju da igraju po pravilima vecine i tipovi koji zele da zive prijatno osecanje slobode uokvireno osnovnim moralnim nacelima, all the time.
Definitivno mislim da je nepristojno davati za sebi pravo da zivotno ugrozavas bilo koga na bilo koji nacin. Ovde mislim i na fizicki i duhovni, mentalni, intelektualni ....zivot.
beograd · 17.08.2011, 8:32


svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi