Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija

Suđenje Miši Vaciću ponovo odloženo


Mozda ,ako u junu mesecu uhvate Mladica ,pa isti advokat bude zauzet odbranom tog zlocinca. Ovo sto je zakazano moze da se odlaze u nedogled...sram neka bude sudstvo !!!!
Prijepolje,08.04.11. · 08.04.2011, 10:47
Kao pravnik, imao bih par sugestija!
Prvo bih, komentatoru pre mene, napomenuo da Ratko Mladič još uvek nije pravosnažno osuđen kao zločinac već da je optužen za ratni zločin. To svakako, posebno u pravu, nije isti pojam!
Drugo, višestruko odlaganje ročišta ima puno manje posledice po sudsku praksu, koliko šalje negativnu sliku društvu. Po tome ispada da svaki nasilnik može da se poigrava sa Zakonom i sudovima ove zemlje. Veoma mi deluje da su odlaganja namerna, verovatno sa ciljem da se dobije u vremenu. Dok sud sa jedne strane pasivno posmatra i odlaže, dolte ista organizacija "SNP-1389-NAŠI" vodili vrlo organizovanu medijsku akciju. Kako prok svog sajta, raznih formu, tako i u svakodnevno, preko svojih aktivista ili simpatizera. Od lepljnja plakata "Sloboda za Mišu" ili "Oslobodite patriote uhapiste Homena" ili "STOP EU", do verbalnog širenja dezinformacija da je proces Vaciću namonitiran, verovatno od strane režima po njima, kao i da je to simbol zavođenja "diktature demokrarta" u Srbiji, mada tu "diktaturu" jedino oni vide i "osećaju". Smatram da je nedopustivo da NVO-sektor, kao i sama država, u ovom slučaju posebno sud kao predstavnik države, nemo gledaju šta se dešava i ne pokreću javnost da reaguje na sve to.
Beograd, Srbija · 15.04.2011, 1:00


svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi