Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija

Šta ne nudi predlog ustava


Ma, šta uopšte nudi ovaj Ustav? Bojkot referenduma, naravno!
Novi Sad · 26.10.2006, 5:46
Bojkot, naravno
Beograd · 28.10.2006, 14:45
nama na zalost ustav i nije najveci drzavni dokument jer dupelisci poput draskovica ministra i predsednika ce ionako sve uraditi da postanemo samo sluge i robovi evrope i amerike
frankfurt /m mihailovic · 28.10.2006, 15:46

Ох боже, шта нудите ви ?!?



Одговор је и слепцу јасан: само текстове који негативно говоре о новом Уставу Србије !!!



Срамота за редакцију и власника ГС сајта !!!

Бреее!!! · 29.10.2006, 10:43

Мишљења сам да је чланак написан веома пристрасно, јер сексуална оријентација не чини читаву суштину живота. Наравно да сам за то да се признају сва права у вези са испољавањем сексуалне оријентације грађана Србије, али не сматрам да се то мора нужно наћи у Устави као највишем правном акту. Зар се наведена права не могу регулисати неким посебним законом који проистиче из Устава? Прочитао сам комплетан текст Устава и нисам нашао на неку стрикну забрану испољавања сексуалнусти, што по мени отвара могућност да се извесним законом ова материја дефинише на задовољство геј популације.



Чак и да грешим, па зар није управо једна од добрих страна новог Устава та што се он може релативно лако мењати или допуњавати? Ипак се овим Уставом, ма колико несавршен био, раскида са Милошевићевом ером и укида сулуди појам друштвене својине. Једно по једно, и чини ми се да ће све доћи на своје место. Не будимо нестрпљиви.



Поздрав свима!

Београд · 31.10.2006, 14:49
Gospoda, koja je ponosno kucala cirilicom, zbilja ne gleda realno na cinjenice.

To, sto "istopolno ljubav" nije zabranjena novim ustavom, treba biti napredak??? Gde vi zivite??? Istopolno ljubav je zabranjena, iskljucivo u muslimanskim drzavama.

Srbija je uvek bila na nivou Irana i nikada se sa te tacke nece maknuti... zalim samo one koji zive u Srbiji. Ja zivim u Nemackoj i znam sta znaci ziveti u normalnoj, savremenoj drzavi. Gay brak, "Queer as Folk" na nacionalnoj televiziji, usvajanje dece za gayeve, javne licnosti se deklarisu slobodno, niko te ne gleda popreko... .

Najpametnije bi bilo, da prepisu hrvatski ustav... jer hrvati su za nas "Amerika"!
Nemacka · 05.11.2006, 15:25


svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi