Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Madonna
i imperativ proslave
nova godina se slavi u celom svetu (koliko znam)

šta znači kad neko ne proslavlja i ne ''dočekuje'' tu ponoć koja označava početak nove i završetak stare godine, da li nešto nije u redu s tim ljudima, da li su nezadovoljni sobom, nesrećni, i slično ili nešto drugo? da li je potreban smislen razlog za proslavu ili ne?
kako komentarišete, ako komentarišete?
Korisnikov avatar
By Noctis Lucis Caelum
Nisam vezan za taj datum, realno zabole me za to što svi slave. Ako mi se slavi, ću da slavim svaki dan kao da je nova godina, još i društvo ako dođe tim bolje. Ako nešto nije u redu sa mnom zbog toga, onda mi je drago što sam neuredan.
Korisnikov avatar
By *deni*
Mi smo dočekali novak u diskusiji. Bila neka rasprava u pansionu, pa nas tako zatekla i Nova godina. Posle smo se kljukali špagetama, kolačima, voćem, pivom, cigarama, spavali, pa opet.
Lično se pribojavam jedino taloženja viška kila posle ovoliko ležanja i ždranja.
:jelka:
Korisnikov avatar
By bothways
Misliti da je neko lame zato što je proslavlja NG kao i "all the cool kids" je, po mom mišljenju, detinjasto.

Ako neko ne želi da proslavi uopšte (kao neki koje znam) ili ako želi da proslavi bez pompe, dakle obeleži (kao, na primer, ja), onda je to njihova stvar. Uostalom, početak godine ne obeležava ništa specifično (svakako nikakav prirodni fenomen koji bi mogao da bude povod za slavlje), tako da proslava nekog random dana nije previše smislena -- postoji samo zato što sam početak godine mora da postoji. I, naravno, mnogima predstavlja još jedan izgovor za društveno prihvatljivo drogiranje u vidu alkohola.

Ovo samo dokazuje koliko je modernom čoveku bitan moderni (gregorijanski) kalendar (mada, različitim kulturama su bitni i drugi kalendari, kao što je delu srpstva bitan julijanski). I jeste bitan, tu nema pogovora, ali mislim da možemo naširoko da diskutujemo o tome da li treba "slaviti" određene događaje vazane za taj isti kalendar, a koji su stvar konvencije (i simboličke su prirode), a ne nečeg prirodnog.
Korisnikov avatar
By Madonna
slažem se da je detinjasto ali niko to nije rekao u temi, za sada. tema je osvrt na mišljenje all the cool dece o ovima koji ne slave. jer meni zaista ne smeta proslava nove godine. ono što je uslovno rečeno problematika ovde je stav koji ostatak zauzima kad im saopštiš da nećeš slaviti ili nisi slavio. obično to bude nekakva tužna reakcija poput ''aww pa što ;(''
Korisnikov avatar
By *deni*
Pa ti kaži : '' Pa zato što neću da slavim '', šta imaš posebnu temu da otvaraš o tome ? Skrećeš pažnju na svoju uzvišenu personu, ili šta ? Ne razumem, MadoNNka, šta želiš da saopštiš auditorijumu. :puzzle:
Korisnikov avatar
By *deni*
Kakva '' all the cool '' deca ? O čemu pričate, molim vas ? Jeste se nadrogirali, pa tripujete ? O čemu se radi, molim vas ?
Korisnikov avatar
By Madonna
:awesome: ali nije samo u pitanju ng već i ostale opštenarodne proslave i veselja, ako nisi deo toga, pa reakcije na to. tipa, svetsko prvenstvo... evrovizija... doček sportista ili nole igra tenis... ili nešto lokalnije - tvoje lice zvuči poznato i slične emisije

[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2677256#p2677256]*deni* napisao:[/url]Pa ti kaži : '' Pa zato što neću da slavim '', šta imaš posebnu temu da otvaraš o tome ? Skrećeš pažnju na svoju uzvišenu personu, ili šta ? Ne razumem, MadoNNka, šta želiš da saopštiš auditorijumu. :puzzle:
da
i nije Madonnka već Vaše Uzvišeno Visočanstvo MDNA :ples:
Korisnikov avatar
By *deni*
Ma, kad ti potprašim guzicu, bićeš ti uzvišena. :spank:
Korisnikov avatar
By Srklet
meni uvijek ima nešto odbojno u tome kad dođe neki dan ili trenutak tijekom kojega se od svih ljudi očekuje isto ponašanje, iste reakcije, iste emocije itd.

smor je to.
Korisnikov avatar
By *deni*
Ti, draga MadoNNka, treba da ideš kod endokrinologa na pregled. :yes:
Vidim da ste čestita žena, dobru dušu imate, lepu glavu imate, ali kuburite sa hormonima, koji su vam podivljali zbog toga što niste dočekala Novu godinu kako ste želela. Ima i nešto crne magije, napravljena vam je, ona vas je psihološki ubila, stvorila negativnu energiju, brigu bol i vidim da ćete i dalje imati krizu, ali da ćete se ipak podvrgnuti pregledu kod endokrinologa, terapija će popraviti situaciju. Kad kažem situacija, to znači, naravno, da mislim da nećete ostati tako nesrećni, tako razočarani, kao sada. Znači, draga MadoNNka, vidim vam na kraju uspeh. :deni:
Korisnikov avatar
By *deni*
Može, ali za to morate da dođete u moj radni kabinet po konsultaciju i proročanstvo, draga MadoNNka. :gatara: :gotika:
Korisnikov avatar
By Katengl
MDNA napisao: šta znači kad neko ne proslavlja i ne ''dočekuje'' tu ponoć koja označava početak nove i završetak stare godine, da li nešto nije u redu s tim ljudima, da li su nezadovoljni sobom, nesrećni, i slično ili nešto drugo?
Samo po sebi ne znači ništa.
MDNA napisao:da li je potreban smislen razlog za proslavu ili ne?
Smislen i dovoljan razlog je psihološko rasterećenje, za one koji veruju da ga tako mogu postići. Nova godina je periodična, pouzdana prilika za neku vrstu resetovanja, koje je utoliko efikasnije jer se radi o masovnoj proslavi. Za to nije potrebna korelacija sa bilo kakvim prirodnim fenomenom, događajem ili dostignućem, jer nije poenta u tome.
MDNA napisao:kako komentarišete, ako komentarišete?
:jazzva:
Korisnikov avatar
By Markiza
šta znači kad neko ne proslavlja i ne ''dočekuje'' tu ponoć koja označava početak nove i završetak stare godine, da li nešto nije u redu s tim ljudima, da li su nezadovoljni sobom, nesrećni, i slično ili nešto drugo? da li je potreban smislen razlog za proslavu ili ne?
kako komentarišete, ako komentarišete?

Novu godinu i ostale raznorazne proslave i praznike sam prestala da 'volim' kad nam je jednom majka zasrala jednu Novu godinu, naljutila se na oca, posvađala i revoltirano povukla u sobu tako da smo ostali bez torte, bez ića i pića, nije htela ništa da nam spremi i kupi. Brat i ja smo bili u nižim razredima osnovne.I tako otac u poslednjem trenutku otišao u poslastičaru da nam kupi barem tortu.Od tada ne volim N.G. Majka je nastavila da nam tradicionalno uništava praznični duh do dan danas, na ovaj ili onaj način. Dočekujem ponekad kad ne mogu da izbegnem ali vučem neku strašnu malodušnost, zlovolju i tugu od tada.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Jako me nerviraju sva ta cestitanja, histerije, pozivi, sms poruke, slicice, prepun wall raznih ng sranja, petarde, vatrometi (ok vatromete volim)...

Ali ono sto je jos gore od svega ovog je da sedim kuci, dok mi se cela ekipa negde ludo zabavlja.
Docek jeste 'Gruppenzwang', ali ja tako mrzim da propustam desavanja.
Korisnikov avatar
By Madonna
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2677300#p2677300]Katengl napisao:[/url]
MDNA napisao: šta znači kad neko ne proslavlja i ne ''dočekuje'' tu ponoć koja označava početak nove i završetak stare godine, da li nešto nije u redu s tim ljudima, da li su nezadovoljni sobom, nesrećni, i slično ili nešto drugo?
Smislen i dovoljan razlog je psihološko rasterećenje, za one koji veruju da ga tako mogu postići. Nova godina je periodična, pouzdana prilika za neku vrstu resetovanja, koje je utoliko efikasnije jer se radi o masovnoj proslavi. Za to nije potrebna korelacija sa bilo kakvim prirodnim fenomenom, događajem ili dostignućem, jer nije poenta u tome.
Pitao sam za smislen razlog a ne baljezgarije :blentavi:
Korisnikov avatar
By Zvonki
Sama tema je baljezgarija,ne znam sta zelis da postignes,ne razmisljam o tome niti diskutujem,sam volim slavlja...
Korisnikov avatar
By Zvonki
Nema potrebe sa sarakazmom,bolje upregni vijuge pa mi objasni zbog cega bas ovakva tema
Korisnikov avatar
By *deni*
Upregni vijugu, MadoNNka, kad ti Zvonki, proročica iz Gajdobre, to kaže.
:murkan: :gatara:
Korisnikov avatar
By blenta
ja sam jedan od tih koji ne slave i ne hajem
ne samo za ng nego i ostale glupe formalizme tipa rodjendana npr

okej mi je da ljudi slave
nije me briga za njhihovo misljenje glede mog neslavljenja
By Aven
Citirat ću jednu pametnu terapeutkinju:

To je još jedna u nizu konstrukcija konzumerističkog društva.
Što se ljudi prije oslobode tog pritiska, to bolje po njh.

Ipak sam provela taj dan u društvu bauljajući po gradu. Nije se previše razlikovalo od svih ostalih bauljanja. Jedino što sam daleko više popila i provela 01.01. u detoksikaciji. :/
Korisnikov avatar
By Katengl
^
Ja mislim da nije u pitanju konstrukcija konzumerizma. Slične proslave su postojale i mnogo pre pojave konzumerizma.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2677304#p2677304]MDNA napisao:[/url]
Fizički prelazak iz jedne prostorije u drugu ima svoj psihološki efekat, tako da ne vidim zašto to ne bi imalo i masovno obeležavanje prelaska iz jedne godine u drugu. Objasni zašto misliš da je baljezgarija u pitanju i šta bi za tebe bio smislen razlog.

Čisto da razjasnim, to nije moj razlog, iako mislim da je potpuno legitiman. Ne slavim Novu godinu uopšte ili na način koji se razlikuje od bilo kog drugog okupljanja, ne osećam pritisak da slavim i definitivno ne stvaram bilo kome pritisak da slavi. Ali ni ne vidim a priori ništa loše u proslavljanju, kao ni u neproslavljanju.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2677304#p2677304]MDNA napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2677300#p2677300]Katengl napisao:[/url]
ovo je vrlo vrlo smislen razlog
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!