Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Na stotine vernika iz čitave Makedonije pohrlilo je u pravoslavnu crkvu Svetog Dimitrija u Skoplju da vidi čudo - ikone koje su počele da sijaju, za sada iz nepoznatog razloga.

Slika

"Ovo je pravo čudo, počelo je juče na centralnom delu ikonostasa, zlatna boja je veoma vidljiva, a ta pojava se nastavlja", rekao je sveštenik Dimče Malinov Frans presu.

Prema tvrdnjama sveštenika crkve Sveti Dimitrije, ikone i freske u pravoslavnoj crkvi počele su da sijaju i izgledaju kao da ih je neko čistio.

Malinov je rekao da je od jutros uočio pojavu, da je polovina ikona već očišćena i da se prvo pojavljuje crvena boja koja prelazi u zlatnu.

"Možete videti ikone kako se same čiste od vrha prema dole", kazao je Malinov.

Novinar agencije Frans pres naveo je da je posmatrao ikone i da, dok ih posmatrate, izgleda da one postaju sve svetlije.

Poglavar Makedonske pravoslavne crkve, arhiepiskop Stefan došao je danas da poseti crkvu Svetog Dimitrija, ali nije dao nikakav komentar.

http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy ... _id=598959
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Jos uvek nije cudo, sve ako nije ispitano.
Kad naucnici potvrde fenomen, cudo se moze verifikovati.
By Shoplifter
a sad jedan nasumični komentar

"Drago mi je da bog nema sta pametnije da radi nego da cisti freske,zamolio bi gospodu vernike da ga podsete da deca umiru od raka side i gladi..
(Dosta, 9. april 2012 23:37)"
Korisnikov avatar
By barni011
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2370419#p2370419]Shoplifter napisao:[/url]a sad jedan nasumični komentar

"Drago mi je da bog nema sta pametnije da radi nego da cisti freske,zamolio bi gospodu vernike da ga podsete da deca umiru od raka side i gladi..
(Dosta, 9. april 2012 23:37)"
Postojala je izreka "Očevi jedoše kiselo grožđe, a sinovima trnu zubi." To jest, zbog krivice roditelja pate njihova deca, što drugim rečima znači da je Bog nepravedan. Na to je Bog odgovorio: "Tako ja bio živ, govori Gospod Gospod, nećete više govoriti te priče u Izrailju. Gle, sve su duše moje, kako duša očina tako i duša sinovlja moja je, koja duša zgreši ona će poginuti."

Prilikom drugog Hristovog dolaska, kada Bog bude vaskrsao ljude koji su mu verovali, Bog će da vaskrsne na večni život decu koja su nepravedno stradala zbog tuđih greha.
Korisnikov avatar
By V25
Prvo, zar se ne sjaje freske, a ne ikone? Mislim
ako je suditi po fotografijama. Ili ja ne znam razliku? No, ono što ja čekam je naslov-"Ikone koje su čudom zasijale pokradene" :)
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
^ i to sto kazes
dok dodje komisija da utvrdi sta i kako- vise nece biti bitno
sve i da je neki vizantijski zograf stvarno provalio neku ludacku formulu boja koje ce krenuti da svetle podle 7. vekova- zaista, i nazalost: who da fuck cares, bitno je da je narod dotrcao
Korisnikov avatar
By Tungi
Sve se kod tih pravoslavaca sija, kao i ovo puno drvo i odsjaj sata u njemu.

Slika
Korisnikov avatar
By V25
More kad padne ljuštenje, struganje i grebanje sa zidova!
By Glasnik
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2370436#p2370436]barni011 napisao:[/url]
Postojala je izreka "Očevi jedoše kiselo grožđe, a sinovima trnu zubi." To jest, zbog krivice roditelja pate njihova deca, što drugim rečima znači da je Bog nepravedan. Na to je Bog odgovorio: "Tako ja bio živ, govori Gospod Gospod, nećete više govoriti te priče u Izrailju. Gle, sve su duše moje, kako duša očina tako i duša sinovlja moja je, koja duša zgreši ona će poginuti."

Prilikom drugog Hristovog dolaska, kada Bog bude vaskrsao ljude koji su mu verovali, Bog će da vaskrsne na večni život decu koja su nepravedno stradala zbog tuđih greha.
:iskolacen:

Meni je ovakva retorika jeziva.

A što se ikona tiče, ne fasciniram se tim stvarima. Toliko toga može da bude. To što nije objašnjeno ne znači da se Bog javio. Osim ako npr. i munje i gromove ne tumačimo kao javljanje Božije. U tom slučaju, slažem se - javio se i ovde u Makedoniji.
By Kragi
Ma jok, ove svetle. Ta hodocasca se praktikuju kad ikone placu :smeh:
Korisnikov avatar
By barni011
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2370521#p2370521]Glasnik napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2370436#p2370436]barni011 napisao:[/url]
..........
A što se ikona tiče, ne fasciniram se tim stvarima. Toliko toga može da bude. To što nije objašnjeno ne znači da se Bog javio. Osim ako npr. i munje i gromove ne tumačimo kao javljanje Božije. U tom slučaju, slažem se - javio se i ovde u Makedoniji.
Gde si ti procitao da neko kaze da se javio Bog?

A okupljeni pitahu ga ovim rečima: Gospode, hoćeš li u ovo vreme ponovo uspostaviti carstvo Izrailjevo? On im reče: Nije vaše da znate vremena ili rokove koje je Otac odredio svojom vlašću, nego ćete primiti silu – kad Duh Sveti siđe na vas, i bićete moji svedoci kako u Jerusalimu tako i po svoj Judeji, i Samariji, i sve do kraja zemlje. I kad to reče, bi uznet pred njihovim očima, i jedan oblak ga uze od njihovih pogleda. Kada su pak gledali u nebo – dok je on odlazio – gle, dva čoveka u belim haljinama već su stajali pored njih. Oni rekoše: ljudi Galilejci, što stojite i gledate u nebo? Ovaj Isus, koji je od vas vaznet na nebo, doći će na isti način kako ste ga videli da odlazi na nebo.“

prorok Zaharije

„Jer će Gospod izaći, i vojevaće na narode kao što vojuje na dan kad je boj. I noge će njegove stati u taj dan na gori Maslinskoj koja je prema Jerusalimu s istoka, i gora će se Maslinska raspasti po srijedi na istok i na zapad da će biti prodol vrlo velika, i polovina će gore ustupiti na sjever a polovina na jug. (...) I u taj će dan proteći iz Jerusalima voda živa, pola k istočnom moru a pola k zapadnom moru, i biće i ljeti i zimi. I Gospod će biti car nad svom zemljom, u onaj dan biće Gospod jedan i ime njegovo jedno.“
Tako ce se pojaviti.

Tako ce se javiti i pojaviti.
Njegovom dolasku prethodice razne pojave, pa cak i pojave kao takozvani NLO.
Vecina vernika veruje da je Hristov dolazak blizu.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2370416#p2370416]barni011 napisao:[/url]
"Ovo je pravo čudo, počelo je juče na centralnom delu ikonostasa, zlatna boja je veoma vidljiva, a ta pojava se nastavlja", rekao je sveštenik Dimče Malinov Frans presu.

Prema tvrdnjama sveštenika crkve Sveti Dimitrije, ikone i freske u pravoslavnoj crkvi počele su da sijaju i izgledaju kao da ih je neko čistio.
Jbt to se isto desava kad ja pocistim sobu! Tada moja soba izgleda kao da ju je neko ocistio! Jbt cudo!
To nema veze sa tim datumom, taj datum niko ne zna niti ga je moguce izracunati.

Nisam ja trazio komentar od tebe, vec da mi odgovoris gde si to procitao da se Bog javio?

Ili si to izmislio da bi se rugao?

@Ahedonie

Znas li koliko se vremena i kako se restaurira freska, ikona stara 700 godina?
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2370599#p2370599]barni011 napisao:[/url]
Nisam ja trazio komentar od tebe, vec da mi odgovoris gde si to procitao da se Bog javio?
Ili si to izmislio da bi se rugao?
Nisam pročitao nigde relevantno. Čitao neke komentare na ovu vest po Internetu. A i, po nekoj logici, ako se već desi ''čudo'' u nekom svetovnom objektu svi verujući bez mnogo razlike pokliknu da je to znak od Boga. U tom smislu sam rekao da se Bog ''javio''.

Nisi mi odgovorio na ovo sa Sotonom. :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!