Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Mesta za izlaske, upoznavanje, klubovi...

Moderatori: Hys., Waldorf, Moderators

Slika

Treći broj Optimist magazina izdat je 1. decembra 2011. godine i posvećen je queer filmovima i Merlinka festivalu.
Na 64 strane donosi tekstove:

Mr. Incredible - Queer filmovi koje morate da pogledate
AsH - Lezbejska egzistencija u sedmoj umetnosti
Zoran Janković - Parada Srđana Dragojevića
Srđan Dragojević - Optimalan odnos jebe i ozbiljuše
Maša Rebić - Gej junaci mogu da jebu kevu
Marko Pavlović - Kinoterapija
Gej glumci koje volimo
Lez glumice koje volimo
Srđan Šveljo - UrabnLook.info
Izložba o progonu homoseksualaca
Adresar
+ Merlinka katalog

PDF verziju magazina možete skinuti na adresi:
http://www.mediafire.com/file/z0cz9khun ... imist3.pdf

Ili pročitati ONLINE na adresi:
http://gayecho.com/optimizam/?p=37
By Kragi
Moze li stampano izdanje u kg da stigne odmah a ne posle nove godine? :cekam:
Tekst o must-see queer filmovima je previše neselektivan i anglocentričan: dosta toga bitnog nije pomenuto, a s druge strane je mnogo toga nevažnog uglavljeno. Komentari kao da su došli pravo iz Hupera. Lista je poprilično klasična, odnosno nalikuje onim listama na koje se i može naići kada se u Google ukuca 'best gay movies' i tome slično. Ali, zaista, uvek me naljuti kada na ovakvim mestima vidim dosta loših ili prosečnih filmova, a što se tiče naslova koji su umetnički superiorniji i u širem okviru relevantniji - i između ostalog deo nekog opšteg filmskog obrazovanja - od njih ni pomena! Toliko o pederima kao estetama. Ipak, moram da pohvalim autora na tome što je uvrstio i pojedine naslove koji uglavnom nisu očigledan izbor u listama ovakvog tipa.

Dnevnički zapis o lezbo filmovima je... errrmm... upravo to: dnevnički zapis. Dosta nevešto i polupismeno napisanih truizama, opštih mesta, razvlačenja, kao i pukog nabrajanja filmova. Ok, verovatno će nekome biti interesantno da čita ovaj 'lični doživljaj', ali mene zaista zabole što je tamo nekome nastavnica u školi puštala Sate i zatim se izvinjavala zbog lez poljubaca. Utilitarističko posmatranje vizelnih medija tu svakako nije pomoglo. Trebalo je odmah da pomene 'Ljubav, navika, panika' u pozitivnom svojstvu na početku teksta, da smesta znam da ne čitam, ovako sam ostao nasamaren.

Ova dva teksta Zorana Jankovića toliko odudaraju po kvalitetu i pismenosti od ostatka u ovom broju da se ozbiljno nadam da ste ga na kraju makar častili nekim pićem. Prvi 'homo promo' txt je solidno napisan, mada lično tu temu ne nalazim preterano inspirativnom. Kritika Parade je vrlo dobra. Vidi se da je Janković jedini koji u ovom magazinu ima nekakvog kritičarskog iskustva.

Dragojević kanda učitava u svoj film mnogo više no što to zaslužuje. Čovek bi rekao da je napravio mini-remek.

Ahm, prilog Maše Rebić (osećam da ovde nedostaje još jedno prezime) zaista je adorable. Površna, 'iskričava, lepršava i blažena', binarna 'analiza' portreta gej ljudi na filmu i TVu koja naprosto vrišti koliko je toga tu problematično i plitkoumno. Ali drago mi je što sada znam da je njen muževno-muževni muž platio da bude generalni sponzor serije Vil i Grejs.

'Stare igračke, mamina kuhinja, kićenje jelke, longitudni mamurluk..." - neka, hvala! Život je previše kratak i prohuji za čas.

Komentare modnih napisa ću preskočiti iz očiglednih razloga koji, doduše, nisu toliko očigledni preko interneta, ali to u ovom slučaju može biti samo plus.

Fin, korektan prikaz izložbe.
tvoja kritika 'optimista' je bolja od bilo cega u 'optimistu'. :lol:

ma jednostavno mi je bizaran amaterizam tog casopisa, i to od nekoga tko je kakti urednik regionalnog gej portala. doduse, kad se sjetim kakav je odron bio 'dečko', ovo je ipak malo bolje. :shrug:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!