Vel boy napisao:
you're preaching to the choir my friend big time. svega sam ja toga shto si mi rekao svestan i znam to sve, opet moram reci ne samo sto posto vec milion posto, tako da kazem. zapravo, kada bih ja pocheo tebi ili bilo kome ovde prichati sve diskriminacije i sva antigej shikaniranja kojima sam i sam bio podvrgnut u ovom rustbelt gradu Pittsburgh-u u Americi (od mog useljenja ovde kojeg nisam ni birao od pre 14 godina naovamo), your jaws would drop that even here it seems to be so much similar to ex-Yu- only at a specific american rustbelt rightwing hillbilly redneck trash way. ja sam zapravo proziveo ili svedochio ovde u Pittsburgh-u, PA tolika/im antigej shikaniranja/ima, smicalice/ima, diskriminaciji/ama, uvrede/ama, napade/ima.... da je to, verovao ili ne, i vishe i gore nego shto sam isto prozivljavao ili svedochio dok sam bio u zemljama ex-Yu. istina, dok sam bio u zemljama ex-Yu ja sam se uglavnom krio u kuci, rat je bio, krio sam se i slabo sam izlazio, no kada sam bivao izlozen vanjskom svetu ovde u ovom americhkom gradu Pittsburgh-u shokirao sam se kroz shta sam sve prolazio i svedochio. (tek, najnoviji primer od par sedmica- prolazim normalno kao peshak ulicom kao uvek gledam samo pred sobom i svoja posla normalno hodam (na meni se ni ne moze reci ni shta jesam ni shta nisam po seks. orijentaciji)- kad odjednom neki zavaljeni u stolichetine trash iz garaze preko puta idle sitting and drinking trash i zagledaju, bleje, stare (blenuli) i dobacuju ti meni nepoznati scumbags iz chista mira i bez razloga "faggot, faggot....".) Ovo je tek samo najnoviji, nikako i najgori vec zapravo "blazi" primer kako bivam gay-bash-ovan IZ CHISTA MIRA I BEZ RAZLOGA, josh ja ni ne izlazim vishe puno van. A tek kad bih ti prichao sva moja josh puno gora iskustva i muchenja kroz koja sam prolazio i koje su mi pravili shto trash osobe shto institucije od kojih sam nazalost kao izbeglica zavisio u ovom ajmerichkom gradu evo vec 14 godina.... ne bi stalo ni u josh dve stranice.
Tako da meni ne trebash objashnjavati kakvih sve balkanoidnih gadova -na americhki nachin- ima u Americi. Svestan sam ja toga ITEKAKO! Zato chesto i kazem, bar iz perspektive ovog rust-belt-trash grada Pittsburgh-a- isto sranje k'o zemlje ex-Yu samo drugo pakovanje.
Rekao si nesto sto je istina,samo ti si imao gadna iskustva kao gay,ti sigurno znas da ovde su zatvori prepuni,da su Tv stranice i novine pune prica o napadima na zene,djecu,na rasizam.Koliko je ovde pedofila,sex attackers itd.
Znas da ovde svako moze da ima oruzije i da zbog tog zakona da svako moze da posjeduje,mnoge i poremecene osobe se dohvate i oruzija i ubiju neduzne.
Amerika na zalost placa svoj "freedom" na neki nacin.
Ovde se imigranti ne "uvoze" da in neko mnogo prevaspitava da postuju zene,drugu vjeru ili ljude drugacije sex orentacije,nego da budu "cheap labor" jeftina radna snaga da bi postojala "elita"
Medjutim Amerika odavno je pocela da radi na pobiljsanju polozaja gay polulacije,nije samo tu Ellen,tu je i Reachel Maddow,Stephanie Miller,CNN anchor Don Lemon su osobe koji zaradjuju za zivot tako sto su sposobni i poznati su kao osobe sa drugacijim sex opredjeljenjem.
Da li svaki gay mora biti uspjesan? Ne mora i ne moze! i ja sam Srbin pa ne igram kosarku kao Vlade Divac ili tenis kao Novak Djokovic.
Da li ce uvjek biti fashista i kretena? pa cak i u USA? Da,hoce
Ali sam neki dan na Tv cuo da je u USA preko 50 % za gay brakove,posle ukidanja Don't Ask,Don't Tell" u vojsci SAD.
Kako se do toga doslo? Preko Tv,radio i edukacije u skolama, u skoli gdje radi moja girlfriend postoji natpis "Every family is wellcome" uz zastavu gay polulacije ovde u Portlandu Oregon.
Kada sam ja odlazio sa aerodroma Surcin u SAD iz Srbije,ja nijednog homoseksualca nisam znao,imao sam predrasude i cak i drzao distance od prvih homica koje sam sretao ovde na pocetku,sve dok nisam na college imao cimera gay-a, i sve dok mi u firmi nije dosla na mjesto sefa lezbejka.
Sada me boli dusa kada vidim da Srbija posle svega sto se desilo dole u periodu rata,pa genocida i rasejanja Srba iz Hrvatske,Bosne i Kosova,sada trebaju da bjeze i Srbi drugacije sex orentacije iz te iste Srbije.
Ne zelim da prihvatim da je preko 90 % Srba koji jesu protiv Parade Ponosa ustvari fashisti,ne ,ja mislim da su ljudi neinformisani i da treba i gay aktivisti u Srbiji da izaberu najbolje medju njima i da imaju plan.
Pozdrav