Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Nikodim
Za tv lica pet hiljada evra

Kako i gde oni sa dubokim džepom širom bivše Jugoslavije ostvaruju svoje fantazije. Da bi u krevet ili na jahtu odveli manekenku ili voditeljku daju hiljada evra. Plaćaju i transfere iz Beograda u Zagreb i obrnuto

HAPŠENjEM fizioterapeuta Nebojše Perunovića prekinuta je tek jedna nit u dobro organizovanoj mreži elitne prostitucije koja prekriva čitav prostor bivše Jugoslavije. Od primorske „jahting prostitucije“, pa do beogradske i zagrebačke ponude starleta, glumica, pevačica i manekenki, javna je tajna da oni sa dubokim džepom lako mogu da ostvare svoje fantazije. Da bi u krevet (ili na jahtu) doveli devojke sa televizije ili modne piste plaćaju i do pet hiljada evra za noć.

Peruničić je hrvatskoj policiji priznao da je podvodio „maserke“ iz svog salona, ali i neke devojke poznate u javnosti, za šta je klijentima, među kojima su bogati biznismeni, advokati i lekari, naplaćivao između 300 i 1.000 evra. Među prostitutkama koje neće biti optužene, već će svedočiti protiv makroa, pominju se i poznate hrvatske starlete Simona, Izabela i Maja Morales. Imena klijenata još nisu „procurila“, ali se spominju neki poznati sportisti, pa čak i čelnici Zagreba.

Malo je onih koji su iznenađeni policijskim saznanjima koja ovih dana prenose hrvatski mediji. Već godinama se upola glasa priča da su ovakve šeme dobro razrađene u svim zemljama bivše Jugoslavije. Klijentima koji su spremni da dobro plate na raspolaganju su TV voditeljke, poluuspešne manekenke i glumice, pevačice u usponu ili devojke koje maštaju da to postanu, kao i različite starlete i druge „javne ličnosti“ za koje nikome nije jasno zašto su poznate i čime se bave. Do željene devojke obično se dolazi „na preporuku“ i sve se završava uz zagarantovanu diskreciju. Cene zavise od vrste usluge i izbora devojke, a ponekad dostižu i nekoliko hiljada evra.

Granice, naravno, nisu problem. Ako obezbedi dovoljno novca, klijent iz Zagreba može dobiti devojku iz Beograda i obrnuto.

Iza rešetaka se zbog istih optužbi, krajem 2009. godine u Hrvatskoj, našao i Slobodan Dubajić, koji je pre toga godinama „ordinirao“ u Srbiji. Zbog toga je u našoj zemlji i pravosnažno osuđen. Među devojkama koje je podvodio u Hrvatskoj bilo je i Novosađanki. On je, inače, u Srbiji već bio osuđen za posredovanje u prostituciji, a pričalo se da je tokom devedesetih godina držao jednu od najpoznatijih javnih kuća za visoku prostituciju. Bogatoj klijenteli, među kojom su, navodno, bili i mnogi pripadnici tadašnje vlasti, nudio je poznate gradske lepotice i manekenke.

Danas se u Srbiji kao glavne lokacije za elitnu prostituciju pominje nekoliko stanova i kafića u Beogradu - u Hilandarskoj, Ulici kralja Petra i Glavnoj u Zemunu, u Svetozara Markovića, kao i na Banjici. Popularan je i jedan salaš u blizini Novog Sada. Za studentkinje, koje su takođe na ceni, plaća se nekoliko stotina evra za sat, dok usluge poznatih devojaka (i žena), poput nekih pevačica, glumica i televizijskih voditeljki, koštaju i do pet hiljada evra za noć.

Atraktivne lepotice iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore uključene su i u - na ovim prostorima relativno novu - takozvanu jahting prostituciju. Uglavnom se regrutuju preko agencija za poslovnu pratnji i modeling. Kako su pisale podgoričke „Vijesti“, za ovaj posao „manekenke“ mogu da zarade i do tri hiljade evra za dvodnevno „partijanje“ na nekoj od jahti usidrenih na crnogorskom primorju.

JEZIK SE CENI

DEVOJKE za „jahting prostituciju“ obično avionom dolaze do Tivta, gde ih čekaju luksuzni automobili koji ih voze u marine, gde su ukrcavaju na jahte. Cena zavisi od izgleda devojke, ali i od toga da li govori strane jezike i koliko je „spretna“. Za dan se plaća najmanje 500 evra, ali često i znatno više. Najpopularnije destinacije za ovaj oblik elitne prostitucije u Crnoj Gori su Budva i Boka Kotorska, a u susednoj Hrvatskoj Dubrovnik, Zadar i Split.
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Nikodim

JEZIK SE CENI
To u svakom slučaju. :yes:

Šta reći ?
Ne znam zašto se oko te prostitucije uvek diže nekakva fama.
Ok, u ovaj slučaj su uključena mnoga zvučna imena, pa je jasno što je priča toliko slasna i primamljiva, a što se same prostitucije tiče, potpuno mi je prihvatljiva, sve dok ne uključuje prinudu i robovlasničke odnose.
Sve bih ja to legalizovao i propisima regulisao, jer je reč o vrlo unosnoj grani uslužnih delatnosti.
:yes:
By alexandermagic
Ni na što nisu bile prinuđene, a neke od njih ne zavrjeđuju ni da ih se besplatno posere po glavi, a kamoli iznos koji zarade.

Na stranu što je mahom svaka treća na ulici lEpša, često i daleko obrazovanija. No one imaju dostojanstva.
Korisnikov avatar
By *deni*
Ne znam samo šta tu ima da se bude dostojanstven, ili nedostojanstven.
Posao kao svaki drugi. I to fizički, boga mi.
Razlika je samo u organima koji se manje, ili više koriste pri obavljanju posla.
Korisnikov avatar
By antibiotic
koje su to poznate prostituke ? I want names! :D

najskuplje su one koje se na kraju udaju
Korisnikov avatar
By Nikodim
Ista tema je, istovremeno, otvorena i u Hrvatskoj.:)
Korisnikov avatar
By zelenabombonica
Originally posted by *deni*

Ne znas sta tu ima da se bude dostojanstven niti vidis razliku izmedju prostitucije i nekog drugog posla?! :zvezdice:
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Jesam li to samo ja primetio neke sličnosti sa nekim temama na forumu?

ključna reč: jahta
Korisnikov avatar
By blenta
nisi
na jahti dobiju round trip i nesto da jedu a ne 'iljade ojra
a na civiluku su ceo put a ne na sat vremena
Korisnikov avatar
By 2kune
na koji mobitel se treba javiti da bih postala elitna prostitutka? :merlinka:
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by zelenabombonica

Ne znas sta tu ima da se bude dostojanstven niti vidis razliku izmedju prostitucije i nekog drugog posla?! :zvezdice:
Vidim razliku, naravno, ali samo u pogledu vrsta i opisa poslova, ne i po pitanju časnosti. Svaki pošten posao je častan.
A u dobrovoljnoj prostituciji ne vidim apsolutno ništa nečasno. Neko će reći - retko koja prostitutka, ženska, ili muška, radi taj posao zato što voli, nego ga radi zato što mora. A ja pitam - Zar nadničar, ili nadničarka ide u nadnicu da po 8 sati provede kopajući na njivi, po suncu i žegi, zato što to voli ? Sigurno da ne.
Mišljenja sam da ti stavovi oko nedostojanstva prostitucije počivaju uglavnom i u najvećoj meri na malograđanskom poimanju seksa, koji posledično proizvodi situaciju da čovek nejednako vrednuje delove svog tela, odnosno vrši diskriminaciju spram određenih organa, koji su proglašeni intimnim, ekskluzivnim. Zašto se, molim vas, u nekim krajevima devojačka nevinost još uvek smatra vrhunskom vrednošću i delom miraza od izvanredne važnosti ?
S druge strane, grube i žuljevite ruke se smatraju dokazom radišnosti i kućevnosti, dok netaknute i glatke - dokazom lenjosti. Zašto je devojka koja se nikada nije jebala - dobra cura za primer, a devojka koja nikad ništa rukama nije radila - lenjivica i bezobraznica ?
Ja bih potpuno reformisao nacionalni moral i proglasio ravnopravnost svih ljudskih organa u radnopravnom smislu. Zašto bi ruke bile manje vrednovane od pice, pa da se mogu eksploatisati u radu uzduž i popreko, a pica nikako ?
Bezveze.
Korisnikov avatar
By Srklet
ja bih objavio imena mušterija. :D
Korisnikov avatar
By zelenabombonica

Vidim razliku, naravno, ali samo u pogledu vrsta i opisa poslova, ne i po pitanju časnosti. Svaki pošten posao je častan.
A u dobrovoljnoj prostituciji ne vidim apsolutno ništa nečasno. Neko će reći - retko koja prostitutka, ženska, ili muška, radi taj posao zato što voli, nego ga radi zato što mora. A ja pitam - Zar nadničar, ili nadničarka ide u nadnicu da po 8 sati provede kopajući na njivi, po suncu i žegi, zato što to voli ? Sigurno da ne.
Mišljenja sam da ti stavovi oko nedostojanstva prostitucije počivaju uglavnom i u najvećoj meri na malograđanskom poimanju seksa, koji posledično proizvodi situaciju da čovek nejednako vrednuje delove svog tela, odnosno vrši diskriminaciju spram određenih organa, koji su proglašeni intimnim, ekskluzivnim. Zašto se, molim vas, u nekim krajevima devojačka nevinost još uvek smatra vrhunskom vrednošću i delom miraza od izvanredne važnosti ?
S druge strane, grube i žuljevite ruke se smatraju dokazom radišnosti i kućevnosti, dok netaknute i glatke - dokazom lenjosti. Zašto je devojka koja se nikada nije jebala - dobra cura za primer, a devojka koja nikad ništa rukama nije radila - lenjivica i bezobraznica ?
Ja bih potpuno reformisao nacionalni moral i proglasio ravnopravnost svih ljudskih organa u radnopravnom smislu. Zašto bi ruke bile manje vrednovane od pice, pa da se mogu eksploatisati u radu uzduž i popreko, a pica nikako ?
Bezveze.
Ako mislis da su malogradjani oni koji smatraju da prostitucija srozava ljudsko dostojanstvo onda ti zaista nema pomoci i ne vredi nikakva rasprava.Nema potrebe da siris pricu na device i patrijahalno uzdizanje istih. Mozda tvoj stav proistice iz uverenja da je seks jedino guranje necega u rupu pa prema tome nema problema u svodjenju seksa na robno-novcani odnos.Tu ne vredi ubedjivanje, to je stvar karaktera.

Posebno mi je ogavna ta ''elitna proistitucija'' jer takve ''elitne'' prostitutke barem imaju mogucnost da se bave necim drugim. Zene sa dna drustvene lestvice cesto ne mogu da prehrane sebe na drugi nacin i zaista mi je licemerno osudjivanje iskljucivo njih, ali ne i onih koji kupuju njihove usluge.
Korisnikov avatar
By Srklet

Posebno mi je ogavna ta ''elitna proistitucija'' jer takve ''elitne'' prostitutke barem imaju mogucnost da se bave necim drugim. Zene sa dna drustvene lestvice cesto ne mogu da prehrane sebe na drugi nacin i zaista mi je licemerno osudjivanje iskljucivo njih, ali ne i onih koji kupuju njihove usluge.
mislis, kao sto ti cinis? :party:
Korisnikov avatar
By zelenabombonica
Originally posted by Popeye

mislis, kao sto ti cinis? :party:
Mislim da i jedni i drugi imaju isto poimanje seksa. Pogresno se izrazih. Ja ih ne osudjujem nego zalim. Mislim da je osoba koja placa za seks vredna zaljenja.
Korisnikov avatar
By Srklet
a osoba koja prima novac za seks?
Korisnikov avatar
By antibiotic
bezveze je osudjivati bilo koga za prostituciju ako nije nasilna,
jel je to opet znak pada opsteg morala u drzavi or what?
Neka se manekenke i voditeljke jebu za pare, super, iz mog dzepa ne ide.
Korisnikov avatar
By *deni*

Ako mislis da su malogradjani oni koji smatraju da prostitucija srozava ljudsko dostojanstvo onda ti zaista nema pomoci i ne vredi nikakva rasprava.
Čije dostojanstvo smatraš da prostitucija srozava ? Pružaocu, ili primaocu usluge ? Ili oboma podjednako ? Ili jednom više, a drugom manje ? I zašto to smatraš ? Zbog golotinje ?
Nema potrebe da siris pricu na device i patrijahalno uzdizanje istih. Mozda tvoj stav proistice iz uverenja da je seks jedino guranje necega u rupu pa prema tome nema problema u svodjenju seksa na robno-novcani odnos.Tu ne vredi ubedjivanje, to je stvar karaktera.
S tim što, jamačno, smatraš da su ispravni samo karakteri koji prostituciju smatraju srozavajućom za dostojanstvo ličnosti. Ne ?
Ne radi se o svođenju seksa na robno-novčani odnos, nego o potrebi njegovog podvođenja pod norme robno-novčanih odnosa.
Seks je od puke reproduktivne funkcije kod čoveka evoluirao u izvor zadovoljstva i relaksacije, koji se može zadovoljiti i na tržištu, za novac.
Činjenica je da, uprkos podeljenim mišljenjima, prostitucija kao zanat postoji odvajkada, niko nikada nigde nije uspeo da je iskoreni, niti će, što znači da je ona čvrsto ukorenjena u stvarnosti i bilo bi stoga veoma korisno da se reguliše i propisima, da se institucionalizuje.
Od kvaliteta usluge zavisi i cena, kao i od reklame, naravno. Marketing je i u ovom poslu vrlo značajan, zato su i skuplje usluge koje pružaju prominentne, popularne osobe od usluga anonimnih seksualnih radnika i radnica.
I zašto ti, zelenabombonice, sebe smatraš pozvanom i ovlašćenom da sudiš ko kojim poslom treba da se bavi ? Na osnovu svog sistema vrednosti, za koji smatraš da ima univerzalnu vrednost ?
Mani se, devojko, ćorava posla, molim te...
:)
Korisnikov avatar
By zelenabombonica

I zašto ti, zelenabombonice, sebe smatraš pozvanom i ovlašćenom da sudiš ko kojim poslom treba da se bavi ? Na osnovu svog sistema vrednosti, za koji smatraš da ima univerzalnu vrednost ?
Mani se, devojko, ćorava posla, molim te...
:)
Ja nikome ne sudim vec izrazavam misljenje da prostitucija jeste ponizavajuci posao.

Mislim da je svako ovlascen i pozvan da da misljenje o bilo kojoj temi na ovom forumu.Otkud tebi pravo da mene diskvalifikujes kao 'nepozvanu' i 'neovlascenu' da dam svoje misljenje? Da se slazem sa tobom onda bih svakako bila 'pozvana' i 'ovlascena'.Tvoji patronizirajuci saveti u stilu ''mani se devojko, corava posla'' su ne samo suvisni vec i krajnje bezobrazni.

Pokatkad je misljenje plod zabluda i nedovoljne informisanosti, a pokatkad odrazava neciji karakter i stanje svesti. Osobu koja prostituciju, posebno ovu ''elitnu'', vidi kao svaki drugi posao i ne vidi u njoj nista ponizavajuce iskreno zalim. Moje misljenje. Pri tom svakako ne oduzimam ljudima pravo da se bave cime hoce i misle sta hoce.
Korisnikov avatar
By *deni*
Ali bih baš voleo da pročitam šta je to što smatraš ponižavajućim u tom zanatu.
To što mušterija ima pravo da uhvati seksualnog radnika, ili radnicu za picu, kitu, sise i dupe i da na seriju drugih načina, preko usluga tog radnika, ili radnice zadovolji svoju telesnu pohotu ? I ako je to, šta je to što ima u pici, sisama, kiti i dupetu, a što ih čini toliko svetim, da se smeju `vatati samo pod određenim uslovima i u određenim situacijama ?
Lično smatram da je svaki posao u kojem čovek ne nalazi zadovoljstvo na neki način ponižavajući, što praktično znači da se preko 80 procenata ( ako ne i više ) radnika kod nas i u svetu svakodnevno izlaže ponižavanju. Retko ko ima tu privilegiju da radi posao koji voli i da od njega živi dostojanstveno.
I zaista ne vidim zašto nije ponižavajuće svakodnevno ići na posao, u radni ambijent koji ti ne prija, obitavati tamo u društvu kolega koje ne podnosiš, biti ljubazan i uljudan sa šefom, kojeg inače ne možeš očima da vidiš, a ponižavajuće je baviti se prostitucijom, koju karakterišu vrlo definisani, jasni odnosi između poslodavca ( mušterije ) i seksualnog radnika. Zna se šta treba da se radi i koliko ta usluga košta.
Korisnikov avatar
By *deni*
A kad bolje razmislim, stavovi koje gaji zelenabombonica idu na ruku prostituciji, diže joj cenu.
Mnogi pojedinci i pojedinke su, zbog rasprostranjenosti takvih, krajnje konzervativnih stavova, i dalje u svom redovnom okruženju uskraćeni za upražnjavanje razne priželjkivane seksualne prakse, pa zadovoljenje svojih strasti moraju da traže na tržištu seksa.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ako nije prinuda, svako ima pravo da sa svojim telom čini kako mu volja.
Za to sam da makroe treba ganjati, možda i mušterije, ali ne i prostitutke.
Korisnikov avatar
By Blady
Meni je bas zanimljiv ovaj text..
Nije mi nista cudno, niti strano. Ne osudjujem nikoga, jer me nije briga.
Svako u svom zivotu radi sta zeli.
Dok ih niko ne prisiljava i maltretira, meni je ok :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!