Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Azdaja
zasto nezadovoljni ljudi ostaju na svom radnom mestu? postoje prekvalifikacije, zavrsiti drugi fax, toliko mogucnosti...

jeste li zadovoljni svojim poslom?

da li se vracate posle radnog vremena kuci srecni?

(cemu raditi ono sto ne volite, kad ima toliko mogucnosti...)

tema je nastala sedeljkom u kafani sa ljudima razlicitih profesija, nezadovoljnih....:/
Korisnikov avatar
By Srklet
zadovoljan. izmedju ostalog jer sam odredjujem radno vrijeme i 95% onoga sto cu raditi. novac je isto ok, iako naravno uvijek zelim vise. :D
Korisnikov avatar
By Blady
Zadovoljna.
Volim to sto radim.
By Glasnik
Možda nisam najkvalifikovaniji da dam odgovor na temu jer još studiram, ali sam siguran da neću raditi ono što me ne ispunjava.

A kako mi se fakultetski dani bliže kraju, sve je izvesnije da će tako i biti.

Za one kojima je potrebna inspiracija preporučujem:
''
Korisnikov avatar
By Azdaja
mene uveseljavaju pravnici...najvise kukaju, mrze svoj posao, a pre par godina su jedva cekali to mesto...

ma radi i kao odzacar, al jebeno budi srecan... :) biti 24/7 nadrkan zbog posla je....kurton
Korisnikov avatar
By luciferin91
Bicu zadovoljan tek kada se popnem do vrha posla. Voleo bih da jednog dana mogu da vodim neki prestizni institut ili grupu njih. :D
Korisnikov avatar
By Azdaja
sve je moguce, kad nesto DOVOLJNO zelis...mada, zeleli i ovi moji prijatelji svasta pa...nadrkani idu kuci posle posla... :bljak:

bitno je imati cilj...;)
Korisnikov avatar
By Blady
Ne znam, samo znam da sve sto radim u zivotu, nekako to vise gledam iz ljubavi da radim.
Ne zelim da se vracam takva kuci, vec uzivam u zivotu :burka:
Korisnikov avatar
By luciferin91
Originally posted by Azdaja

sve je moguce, kad nesto DOVOLJNO zelis...mada, zeleli i ovi moji prijatelji svasta pa...nadrkani idu kuci posle posla... :bljak:

bitno je imati cilj... ;)
Upravo tako. Kao shto kaze Margaret Tacer: Neuspeh? Ne razumem znacenje te reci <3
Korisnikov avatar
By Azdaja
jebala te margaret - i izvini :lol:

realnost je da necemo svi raditi ono sto volimo i uzivati u tom poslu, a opet sve se to moze promeniti samo malo vise treba zeleti... jedan je zivot ;)
Korisnikov avatar
By luciferin91

jebala te margaret - i izvini :lol:

realnost je da necemo svi raditi ono sto volimo i uzivati u tom poslu, a opet sve se to moze promeniti samo malo vise treba zeleti... jedan je zivot ;)
znam neke devojke koje je ona privlacila :P Kada zabrunda onim njenih glasom i pokosi te ocima. :eya:
Korisnikov avatar
By luciferin91
Originally posted by Popeye
Originally posted by luciferin91

Kao shto kaze Margaret Tacer: Neuspeh? Ne razumem znacenje te reci <3
and then... :cheer:

Slika

buh-bye, you evil bitch! :testerica:
Pricaj shta hocesh. Ta zena je osnazila UK vishe nego i jedan premijer do tada. Glasala je za dekriminalizaciju homoseksualnosti. Da, imala je gafova. To se svi slazu, ali je imala vise mooda nego ijedno mushko na politici ikad. Zato respect.

Cuvam sva pisma koja mi je poslala dusha moja <3
Korisnikov avatar
By luciferin91

Pricaj shta hocesh.
what else? :jezik:
Glasala je za dekriminalizaciju homoseksualnosti.
http://en.wikipedia.org/wiki/Section_28
Zashto sam znao da cesh to da postujesh? Zato sam ti i rekao imala je gafove, ali to ne umanjuje cinjenicu da je Margaret odlican ekonomista i da je privatizaciju izvela bolje i transparetnije nego vasa Kosorka ili bilo ko drugi.

"Section 28 does not affect the activities of school governors, nor of teachers... It will not prevent the objective discussion of homosexuality in the classroom, nor the counselling of pupils concerned about their sexuality."

Jedino je Margaret mogla da spasi Britaniju od sindikata i da je ucini jednom od 10 najmocnih zemalja sveta.
Korisnikov avatar
By Kittrie

postoje prekvalifikacije, zavrsiti drugi fax, toliko mogucnosti...

ovo je srbija, budimo realni.

veliki broj sansi za ("pristojan") posao, gledajuci oko sebe usudjujem se reci "najveci" se na ovaj ili onaj nacin dobija preko veze. a takve sanse ne dolaze 100 puta. onda, ako sve krene po dobru, budes presrecan sto uopste imas posao pored TOLIKO ljudi koji rade najveca sranja za minimalac, ili MASE NEZAPOSLENIH.
ako upadnes u javnu sluzbu koja ti obezbedjuje prilicno stabilnu platu, redovne odmore, bez straha da ce priv. firma propasti, naravno da ces ostati tu.

a sve te druge mogucnosti zahtevaju NOVAC i VREME.
ako ti ne radis= nemas svoju kintu, onda parazitiras od roditelja, primarno. a takvo je vreme, da se i vecina njih vec istrosila. ili da se dize kredit "da bi dete opet zavrsavalo skole". sekundarno, STARIS.

nije sve crno-belo.
niti je tako lako.
no, ne treba gubiti nadu, TO NIKAKO.
Korisnikov avatar
By Azdaja
ajao....

zamislimo da ja sad nista nisam cula, procitala/znam,,,pa mi nahvalis margaret i ne podjebavam... ajd ozbilno :)
Korisnikov avatar
By Srklet

"Section 28 does not affect the activities of school governors, nor of teachers... It will not prevent the objective discussion of homosexuality in the classroom, nor the counselling of pupils concerned about their sexuality."
:pinknaocari:

btw, da je ovaj citat istina, onda se section 28 ne bi racunao u thatchericin gaf, ili? :trep:

sto se njene ekonomske politike tice, thatcher je, uz poluretarda reagana, povela neoliberalnu revoluciju, koja je u dva desetljeca dovela do najveceg socijalnog raslojavanja u suvremenoj povijesti, te konacno do svjetske financijske krize.
ako se ikad isplatilo spizditi nekome metak u glavu, onda definitivno njoj. :lizalica:

OT> kittrie has a point. u svakom zivotu postoje razne okolnosti izvan nase kontrole, koje znaju ponistiti i najodlucniju volju za promjenom na bolje. :shrug:
Korisnikov avatar
By Blady
Onaj ko zeli naci posao- taj ce ga naci.
Ko ne zeli, nece.
Ko zeli da parazitira, uvek ce nesto izmisljati i nalaziti razloge da jos vise parazitira.
Jednostavno je tako.
Treba biti uporan.
Korisnikov avatar
By Kittrie

OT> kittrie has a point. u svakom zivotu postoje razne okolnosti izvan nase kontrole, koje znaju ponistiti i najodlucniju volju za promjenom na bolje. :shrug:
upravo.
kao sto rekoh, nije sve tako crno-belo.
ali nikad ne prestati pokusavati !!
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by Kittrie

postoje prekvalifikacije, zavrsiti drugi fax, toliko mogucnosti...

ovo je srbija, budimo realni.

veliki broj sansi za ("pristojan") posao, gledajuci oko sebe usudjujem se reci "najveci" se na ovaj ili onaj nacin dobija preko veze. a takve sanse ne dolaze 100 puta. onda, ako sve krene po dobru, budes presrecan sto uopste imas posao pored TOLIKO ljudi koji rade najveca sranja za minimalac, ili MASE NEZAPOSLENIH.
ako upadnes u javnu sluzbu koja ti obezbedjuje prilicno stabilnu platu, redovne odmore, bez straha da ce priv. firma propasti, naravno da ces ostati tu.

a sve te druge mogucnosti zahtevaju NOVAC i VREME.
ako ti ne radis= nemas svoju kintu, onda parazitiras od roditelja, primarno. a takvo je vreme, da se i vecina njih vec istrosila. ili da se dize kredit "da bi dete opet zavrsavalo skole". sekundarno, STARIS.

nije sve crno-belo.
niti je tako lako.
no, ne treba gubiti nadu, TO NIKAKO.

ciljala sam na onu grupu koja se skolovala za TO sto jeste...utrosili mnogo godina, a postaju stari ljudi svakim danom sve vise...

sto se tice posla, ako zelis da radis uvek mozes naci posao - pricam kao poslodavac...i rekla biH, oDkad imam ovo sto imam rade isti ljudi kod mene, ja sam vise nego fer, kad nisam kuci nikad nije bio ni jedan prob. nikad nisam nikom dala otkaz, a niko kod mene nije napustio pusto posao, mislim da to dosta govori...:)
Korisnikov avatar
By Kittrie
- kontam, ali si ipak spominjala prekvalifikacije, drugi fax itd. :)

- uvek mozes naci posao- ali koji, gde, kakav?

- to sto je situacija "kod tebe" takva je super, govori dosta o tvojoj firmi, tebi kao gazdi i zaposlenima, i drago mi je. :)
ali TO ne predstavlja stanje u vecini preduzeca/firmi u srbiji. i sire.

ovo nisu nikava opravdanja- ni za sebe, ni druge, samo realnost.

imala sam PRAVI, DOBAR posao do skoro bas, i zaist ne bih iznosila razloge ZASTO vise ne radim tamo. samo cu reci- srpska/zenska posla.
sad freelace-ujem, u pauzi, dok ne nadjem nesto drugo.

* relativno skoro je hit bila ona prica o decku koji je zavrsio neku ok skolu u americi, i odlucio da se vrati u rodnu grudu, srbiju. znaci imamo relativno mladog, obrazovanog coveka sa veoma pristojnim cv-jem koji nije uspeo da se zaposli. ne mogu se tacno setiti, ali ako je aplicirao na npr. 600 mesta, dobio je 2 poziva za razgovor da bi bio odbijen posle 1. kruga. (uz neke tupave razloge od poslodavaca..)
onda je lazirao cv, dopisivaju firme za koje je radio, neke silne projkte itd. i opet nista.
buduci da je decko ocigledno zapeo da se zaposli a nije (uz sve sto mu ide u prilog), ostaje samo da je i na ona 2 od 600 apliciranih razgovora ispao kranji retard, sto bih rekla je veoma tesko.
i bas me interesuje sta se sad desava sa njim.
Korisnikov avatar
By Kittrie
edit: ae zaposli mene, poslacu ti CV. :wundy:
By alexandermagic
Neki ostaju tu gdje jesu, jer nemaju drugu soluciju; neki jer su jednostavno kukavice koje se plaše promjena u svojoj rutini, pa ne uočavaju bolju priliku ni da ih "udari glavom u čelo". *toplavoda*

Osobno sam zadovoljan, mada nije uvijek tako bilo.
Korisnikov avatar
By blenta
o darvine

te varijante radi sta volis prekvalifikuj se lalal
su okej u teoriji i zvuce sjajno

medjutim u srbiji je jako tesko naci bilo kakav posao
a pogotovu dobar
a da jos uzivas u tome sta radis se granici sa fantazijom

malo mi se bljucka od tih lalala napusti posao i trazi bolje
baska sto je to u srbiji ludost

a baska sto to vecito slusam od nekih likova koji rade kao
stjuardese, pecalbari na brodu il imaju kafanu
pa misle to je eto uspeh u zivotu
i kenjaju o fakultetima i kvalifikacijama

mimo tih "primeraka", ljudi koji su mamina i tatina deca
bi trebalo da shvate... jednom...
da ljudi koji nisu mamina i tatina deca
ne mogu tek tako da napuste nesto sto je trenutno "sigurno"
zarad neceg potpuno neizvesnog u srbijanskim uslovima privredjivanja
jer jelte principi i optimizam a la mala sirena
se ne mazu na 'leb

on a related note kittrie vezano za decka iz ny
evo par kopiranih komentara

"Znam momka licno i moram da prokomentarisem. Studirali smo zajedno na faksu i znam sta i koliko momak zna, ne zna ekonomiju, i samim tim nije cudo da ne moze da nadje poso. Kao sto ni sada da ima sve odgovarajuce papire u SAD nebi mogo da najde poso i mislim da u Srbiji ima mnogo vise kvalifikovanih ljudi od njega i da nije u redu da vrsi licnu promociju na ovaj nacim. To je malo razocaravajuce. Treba navesti da ljudi koji igraju fudbal na faksu u americi se u prinicipu zaposle posle kao nastavnici u gimnazijama gde predaju, u ovom slucaju ekonomiju i budu treneri u localnoj ligi.
(JS, 4. mart 2011 03:04)
# Link komentara"

"У Америци се све што је испод 3.5 сматра јако лошим просеком, а и универзитет је јако лоше рангиран за област у којој је дипломирао. Потпуно могу да разумем да је наш колега одлучио да тражи посао у Србији јер је са тим просеком у Америци и дипломом са лошијег универзитета доста тешко наћи просек у доброј фирми. Али изненађује да ни у Србији није нигде могао да добије бар интервју, где му нико просек није ни гледао. То је већ јако лоше.
(Милош, дипломирао и ради у САД, 4. mart 2011 04:31)
# Link komentara"

"Mislim da ste se malo preračuNJali - univerzitet na kojem je Petar diplomirao se zove STATE University of New York i on definitivno nije na 78. mestu Timesove liste, već je to, eventualno NEW YORK University (bez onog "State"). SUNY (mislim da je Raković diplomirao na Stony Brook kampusu) baš i nema neku reputaciju, a i ovo što Miloš reče, 3.1 GPA nije baš nekakav prosek ovde u Americi.
Ali, bez obzira na sve, ovaj slučaj je pre svega ilustracija teške krize u zapošljavanju koja opasno trese Srbiju.
(SUNY, 4. mart 2011 07:53)"

"Od novembra prošle godine do danas, na dva najveća Internet sajta koja se bave zapošljavanjem u Srbiji, nije bilo ukupno 313 novih poslova na koje iko ko se bavi ekonomijom može da konkuriše. Tri meseca traženja posla u Srbiji ne smatra se spektaklom - ova država jednostavno nema radnih mesta i tri meseca konkurisanja za posao nisu baš nadljudski napor. Ako su mu javili da nije dovoljno obrazovan, to može biti i njegova greška i neznanje, a ne odmah greška potencijalnog poslodavca. Ako je stvarno u CV stavio da govori 5 jezika i da ima grdno međunarodno iskustvo, uz magistarsku titulu, time je sam sebi užasno smanjio šanse za zaposlenje - jer, kao čovek iz HR-a, a na osnovu takvog CV-ja, zaključio bih da je neki težak (da budem nežan) ekscentrik, čim do sada tako sjajan i obrazovan ne može da nađe posao, ili da će tražiti 5 hiljada evra plate, što danas niko neće niti može da plati, ili da je običan lažov - isuviše je mlad da ima i završene tolike škole i veliko iskustvo. To bi moglo da ima 40 ili 45 godina, a on čovek ima tek 27. Nemoguće je da je sa pravim podacima i sa normalnim CV-jem konkurisao toliko puta, i da ga BAŠ NIKO nije zvao na intervju - ili mu ne valja CV ili ih je slao na pogrešne adrese, tj. konkurisao je za pogrešne poslove. Kontakt sa ministarkom može da objasni neke stvari - mora da je ženu smorio do besvesti, čim mu je rekla da joj pošalje CV. Koji se to ministar lično bavi zapošljavanjem?! Pitanje "a zašto se se vratili?" je legitimno, jer prosto morate sumnjati u motive čoveka koji kaže da npr. odlično igra fudbal, pa bi iz Bajerna da pređe u FK Zemun. Tu nešto u startu ne valja - ko se normalan iz većeg kluba vraća u manji, u naponu snage? Završen fakultet u Americi u našim uslovima ne mora ništa da znači - kakav ekonomista u državi u kojoj ekonomija ne postoji?! Moguće je da je u CV-ju napisao i koliku platu traži, ili da bi odmah da postane neki šef - a to prosto ovde niko ne voli niti je moguće. Nije završio baš Jejl, pa da čovek i kaže da prosto mora da valja. Objašnjenja je milion, i, na žalost ovog momka, malo koje mu ide u prilog. Svašta bih dao da vidim njegov CV i da sa njim popričam....

P.S. Upravo sam bacio pogled na njegov blog, evo par izvoda u kojima "objašnjava" zašto nema posao:

"- Vi jos uvek niste zaposleni? – Zapanjeno me upita veoma prijatna i druzeljubiva gospodja.

"- A da li ste vi culi za Megatrend? A BK? A nadaleko cuveni Pristinski Univerzitet? – Sarkazam i smeh su poslednje oruzje koje normalan covek koristi u borbi protiv neukih, nestrucnih i primitivnih slojeva drustva. To su oni sto gledaju Pink, slusaju Grand, prate Farmu, citaju Karleusu, ne daju migavac kad skrecu, i misle da sam narkoman jer slusam “Atheist Rap” i prisustvovao sam koncertu “Red Hot Chili Peppers-a”...."

Posle ovako "pohvalnih i nadahnutih" rečenica o svojoj okolini, iz kojih sledi da su svi zaposleni oko njega u stvari nepismeni, a on težak baja iz Njujorka, ni ja ga ne bih zvao na intervju. Ne čudi me što nema posao, uopšte me ne čudi. A posle rečenice da je ministarka telekomunikacija "malo punija gospođa", potpuno sam siguran da ga ni ona neće zvati na intervju....
(Čovek iz zapošljavanja, 4. mart 2011 08:50)
# Link komentara"

nije ni u prvih 4000
jedino u cem je bio pametan
je to da iskoristi medije za samopromociju
Korisnikov avatar
By Kittrie
@blenta
mhm, slazem se u principu sa ovim sto si napisao.

a oko ovog decka: ja ispricah kako sam "nacula", hbg. nije ni cudo da je prenabudzeno. :shrug:

citirala bih ovaj deo iz tvog posta, koji je dosta bitniji od tog "prolaznog" lika" :
Originally posted by blenta
"Od novembra prošle godine do danas, na dva najveća Internet sajta koja se bave zapošljavanjem u Srbiji, nije bilo ukupno 313 novih poslova na koje iko ko se bavi ekonomijom može da konkuriše. Tri meseca traženja posla u Srbiji ne smatra se spektaklom - ova država jednostavno nema radnih mesta.."

..i svako moze da se zaposli kad god, ima ok posao + da bude srecan tu?
pa evo cinjenica gore.

po struci sam ekonomista, al'evo upalo mi da mogu da radim kao promoterka/foto model/hostesa i ostali kurcevi (u proverenoj firmi, drugarica isto radi tu kako sam saznala kasnije), sto meni , kao drustvenoj i navodno "prijatnoj, nasmejanoj, drustvenoj" osobi prirodno lezi i odgovara. i ako bih to radila 3x nedeljno po 4 sata, imala bih da pokrijem rentu, racune, full- i da mi ostane nesto. ali to je part time job., ne mogu da se pouzdam u to..

sto ne znaci da treba gubiti nadu, ili ne daj Boze prestati sa trudom !! :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!