Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By erkondisn
kao da to vec nismo znali, no pretjerano mi je malo s onim stakorima u zamrzivacu...
Korisnikov avatar
By Loni
Ja bome mnogo toga jesam znao i pre,
ali ,,montirano samoubistvo'' novi je momenat.
Korisnikov avatar
By Delete
Nista novo, a postoje i socniji detalji o zvornicko-tuzlanskoj eparhiji i vladici Vasiliju koji nisu spomenuti.
Korisnikov avatar
By Herald
Divno, ubice ga ili uceniti i unistiti dokaze do septembra. Bolje da pusti jedan snimak u promet na internet, a onda knjigu objavi u septembru. Pa onda preostale snimke.

Daj Boze da to objave. :giljotina:
Korisnikov avatar
By Sunce
Napokon da se otvaraju vrata crkve. :opatica:
Korisnikov avatar
By antibiotic
Manastiri su poslednji bastioni anarhije unutar cijih zidova u vukojebinama niko ne zna sta se dogadja, niti se ko mesha u njihove "poslove".

Ova prica mi zvuci kao dobar materijal za film.
Korisnikov avatar
By Dina
I ovde su pominjali da ima gayeva u okviru spc i da je jedan vladika gay. Da li su mislili na tog ili ih ima jos to ne znam... Strasno je naravno ako siluje decu. Ali meni ova prica deluje malo kao osveta razocaranog ljubavnika...
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Dina

I ovde su pominjali da ima gayeva u okviru spc i da je jedan vladika gay. Da li su mislili na tog ili ih ima jos to ne znam... Strasno je naravno ako siluje decu. Ali meni ova prica deluje malo kao osveta razocaranog ljubavnika...
Ma da. Zašto, ako je toliko privržen vrlini, nije otišao odande odmah pošto ga je vladika prvi put `vatao za kurac ?
Umesto toga je ostao i tek se naknadno setio da ode i obavesti javnost o sramnim događajima iza vekovnih zidina.
Šatro, `teo je da ukaže vladiki na grešnost njegovog ponašanja. Ta, di ti možeš matorog konja, erotomana i sladostrasnika prevaspitavati u tim godinama ?
I mlađi teško menjaju navike, a nekmoli matora drtina, kao što je taj vladika.
Korisnikov avatar
By Elena
Imao je Kačavenda veze i sa onim mučenim striperom što je bio zamenik Nataše Jovanović dole u Kragujevcu pa je posle prebegao kod Maje u stranku :lol: Sad je na nekim postdiplomskim u Italiji, plaća SPC.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
A sve to o trosku poreskih obveznika! :awesome:

Poserem se i u komunisticke jajare, sto ih ne popalise posle II svetskog.
Korisnikov avatar
By olga_diktator
Hajde vi što pomenuste sočnije detalje, dajte ih malo u javnost! :evilwait:
Korisnikov avatar
By gorilica
Moj poslednji, bivsi decko je bio 9 meseci iskusenik u jednom manastiru.
Imao redovan sex sa drugim iskusenikom tamo, ljubio se sa Igumanom, dobio poziv za sex od drugog, matorog svestenika, na fejsu je u kontaktu sa jos 30-40 gay ili bisex svestenika. Razmenjuju ljubavnu poeziju, zovu jedni druge u goste, obecavaju brda i doline ukoliko neko predje iz jednog u drugi manastir... Preko njegovog profila sam saznao i da je jedan lik sa kojim vec godinama upraznjavam sex takodje katolicki svestenik...
Na privatnim sedeljkama se trandziraju, izigravajuci Cecu, Seku, Karleusu...
Medju sobom prezrivo govore o ljudima iz nizeg staleza, ismevaju zilotkinje
i slabo obrazovanije ljude...
LM, toliko sam se toga naslusao da mi se crkva ogadila za sva vremena.
Korisnikov avatar
By bas bleu
apsolutno ne bih imala problema da vodim lynch mob. zbog zlostavljanja dece. travestijama i transvestijama nek se bave vernici.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Nadam se da ce jenom neko da smogne snage i iznese neoborive dokaze u javnost i da najzad ova zemlja zaista postane odvojena od crkve i de facto, a ne samo de jure, kao sto je sada.

Veronauka u skolama?
Obelezavanje crkvenih praznika u skoli (slava skole i sl.)?

Dakle, nije problem da deca kod svojih kuca slave sta god zele - svetu trojerucicu, katolicki bozic, bar mitzvah, krisnin rodjendan, ... , neka za to dobiju i opravdane izostanke, ali ne da to bude nesto sto skola namece.

Nedopustivo za jedno sekularno drustvo.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by gorilica

Moj poslednji, bivsi decko je bio 9 meseci iskusenik u jednom manastiru.
Imao redovan sex sa drugim iskusenikom tamo, ljubio se sa Igumanom, dobio poziv za sex od drugog, matorog svestenika, na fejsu je u kontaktu sa jos 30-40 gay ili bisex svestenika. Razmenjuju ljubavnu poeziju, zovu jedni druge u goste, obecavaju brda i doline ukoliko neko predje iz jednog u drugi manastir... Preko njegovog profila sam saznao i da je jedan lik sa kojim vec godinama upraznjavam sex takodje katolicki svestenik...
Na privatnim sedeljkama se trandziraju, izigravajuci Cecu, Seku, Karleusu...
Medju sobom prezrivo govore o ljudima iz nizeg staleza, ismevaju zilotkinje
i slabo obrazovanije ljude...
LM, toliko sam se toga naslusao da mi se crkva ogadila za sva vremena.
Pa sto ti se ogadila? Ja bas mislim da je dobro sto ima gayeva medju svestenim licima to je delovanje iznutra ;)

Ja sam cula isto za neke gayeve koji su (buduci) svestenici, te da je atmosfera vec na samom faksu vrlo gay cega su neki svesni a neki ne, vise neka specificna povezanost koju oni koji su se outovali samima sebi registruju a ovi drugi to nekako drugacije definisu... Cula sam isto za neki crkveni prostor gde se bukvalno desavaju orgije medju svestenicima. Onda su mi pricali da su na nasim gay mestima vidjali nekog svestenika koji je dolazio u mantiji, valjda mu tako zanimljivije da lovi muskarce...

Sto se lezbejstva tice, verujem da toga ima takodje po manastirima samo se manje prica o tome...
By alexandermagic

Pa sto ti se ogadila? Ja bas mislim da je dobro sto ima gayeva medju svestenim licima to je delovanje iznutra ;)

To djelovanje iznutra, kako kažeš, nema nikakvog smisla, jer se takvi nikad neće outati niti učiniti nešto od značaja za LGBT populaciju. I takvo ponašanje ne priliči osobama koje su se kao posvetile vjeri, već najgorim licemjerima koji će javno pljuvati ono što i sami rade.
Korisnikov avatar
By bas bleu
^upravo.

^
^
jebote, kakav nakaradan rezon.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y

...

Ja bas mislim da je dobro sto ima gayeva medju svestenim licima to je delovanje iznutra ;)

...

Jeste, delovanje iznutra koje ulazi u anale.

Problem je sto svi o tome znaju, svi pricaju, dokaza nema, cak i ako se iznesu, to je vise sporadicno i zataskava se i takvi ljudi i dalje cine neki duhovni sloj u ovoj zemlji, propovedaju sta je moralno i bogougodno a sta ne.

O, ironijo, Srbijo.
Korisnikov avatar
By bothways
Danas sam iz totalno nepovezanog konteksta saznao da je u mom gradu, u jednoj od dve pravoslavne crkve, glavni svestenik gej i da se jebe sa jednim likom (at least).
Korisnikov avatar
By Dina
Da ne citiram sve koji su reagovali na ono sto sam rekla... Elem - ljudi su razliciti. To sto je meni nespojivo da je neko svestenik i gay ne znaci da mora svima da bude nespojivo... meni je mozda nespojivo da bude i gay i hriscanin ali mnogim ljudima je to spojivo. Ne znaci to odmah da su zbog toga licemeri, moze i ne mora da znaci. Pravoslavna crkva nije jedno misljenje i jedna struja, nego vise njih, naravno oni na kraju nastupaju sa zvanicnim stavom, a to sto ce biti zajednicki nastup zavisi od toga pretpostavljam koja je struja nadjacala. Ako u okviru crkve ima vise ljudi sa nesto liberalnijim gledistima onda ce i njihov zvanicni stav da bude bolji nego sto je sada. A ti svi gay svestenici su pretezno mladi a Amfilohije i njegova generacija idu ka onom svetu. :D
Korisnikov avatar
By antibiotic
Originally posted by alexandermagic

To djelovanje iznutra, kako kažeš, nema nikakvog smisla, jer se takvi nikad neće outati niti učiniti nešto od značaja za LGBT populaciju. I takvo ponašanje ne priliči osobama koje su se kao posvetile vjeri, već najgorim licemjerima koji će javno pljuvati ono što i sami rade.
Homoseksualnost i hriscanstvo ne moraju biti kontradiktorni, jer (cak) i crkva moze promeniti svoje stavove, a za to ima hiljadu primera, pa i kad je rec o LGBT. Ne moraju oni biti gay popovi-aktivisti, ali barem mogu za pocetak napraviti takvu klimu gde ce vremenom biti sve manje diskriminacije, odnosno direktnog napada na LGBT od strane crkve.

Ne moze se svako nazvati licemerem koji uprkos tome sto je gay zeli da se bavi teologijom ili postane svestenik. Ako ih tamo uce da je "pedrastija" smrtni greh, ne znaci da svi zele da veruju u to, te da su samim tim (auto)homofobni.
Ni nama se nije svidelo sve sto su nas np. ucili iz istorije, pa su neki ipak odabrali da postanu istoricari, ako ne bas zbog toga...
Za sve je potrebno vreme, te ne treba odmah generalizovati i reci 'nikad',
jer je to usko gledanja na stvari.

Pravoslavni svestenici ne moraju da zive u celibatu, za razliku od katolickih, pa mozda tako jednog dana neka parohija dobije dvojicu autovanih gay svestenika ... sto ne bi bilo cudno s obzirom da gay ljudi sve vise okupiraju one konzervativne krugove drustva.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!