Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

znaci kupim danas web cam, 1.3 mpx, infrared, bla bla (tacan model je valjda T'n B moon pix (HD), tako nesto ), nije neka marka al sam cula da je ok i pristupacna je cena..
uz nju dobijem drajver disk, nema za win 7, ali 7ica je sama detektuje i instalira ali bez amcapa pa sam kao instalirala i disk drajver- dobila amcap, ocitava je i skype itd- i slika je EXTRA, frejmovi prze, blista, ALI sive nijanse OSIM kad uperim u monitor ili tv recimo (ili u kuhinju koja je CRVENA, predsoblje ZUTO, PLAVI upaljac, znaci na jache boje reaguje) i onda opet isto.
ne zavisi od zuma i razdaljine probala sam, kao i u svakojaka settings sam ulazila i videh ne megu da shtikliram ono COLOR ENABLE, i HUE..
skidala sam i sa neta drajvere i svasta, a opet nista;
i sta sad? kako da vratim i kazem da radi crno-belo kad prikaze cisto neke BOJE, ali opet u 95% radi u crno- beloj varijanti (u kojoj bi trebala da radi samo nocu jer ima one infrared lampice pa bude crno-bela slika)?

HELP !! :(
Korisnikov avatar
By Marvin
Prihvati to kao (prisilan) umetnički izražaj.
Korisnikov avatar
By Kittrie
za ove pare cu se ja priSILNO umetnicki izraziti u prodavnici.
Korisnikov avatar
By acid drop
ja bih im vala odnela i rekla da nisam tražila crno-belu kemericu.
Korisnikov avatar
By Madonna
zar nema neki telefon servisa, nešto.. :zev:
Korisnikov avatar
By Kittrie
pa ima valjda negde neki telefon, potrazicu.. ili cu otici do njih lepo i reci to, oni mi dati drugu i bice isto, jer sam ubedjena da je do drajvera (nema opcija za namestanje boja)..

i naravno da cu im odneti i recu da nisam planirala da izgledam kao charli chaplinovi filmovi ljudima, al bem' mu ona neke boje prikaze , kme.
Korisnikov avatar
By Tungi
Meni neprestano izbacuje no capture hardware found,iako sam pokusavao sa instaliranjima drivera...Ili zakacim neki shkart ili nadjem otprilike isti koji mi je pomogao prilikom prosle instalacije,a sada nece.Omega c14,moze li neko da nadje funkcionalan link za taj driver?
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by Tungi

Meni neprestano izbacuje no capture hardware found,iako sam pokusavao sa instaliranjima drivera...Ili zakacim neki shkart ili nadjem otprilike isti koji mi je pomogao prilikom prosle instalacije,a sada nece.Omega c14,moze li neko da nadje funkcionalan link za taj driver?
Aj probaj nesto iz ove sekcije download, pa ako ne bude radilo ni sa njima, javi, moze se pronaci.
http://www.omega.com.tw/webcam-361148.asp#
Korisnikov avatar
By Kittrie
aaaaaaaaa, tungissima, pa nemo' na muku da mi stajes sad i otimas publiku :rida:
u problemu sam dragi !!
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by Delete
Originally posted by Tungi

Aj probaj nesto iz ove sekcije download, pa ako ne bude radilo ni sa njima, javi, moze se pronaci.
http://www.omega.com.tw/webcam-361148.asp#

Će bacim pogled:mazi:

@
Kittrie

Mrzelo me da otvaram temu...:lol:
Korisnikov avatar
By Kittrie
^ al zato mene nece mrzeti da ti odsecem pramencic za kikicu na spavanju :alexis:

dosta oFF-a bre, mucim se bona :(
Korisnikov avatar
By Tungi
Prekidam skidanje..Razvuklo se mnooogo(a samo 48MB).
Korisnikov avatar
By andjela
od 01.01.2011. stupio je na snagu nov zakon o zastiti potrosaca
2. Saobraznost robe
Saobraznost ugovoru
Član 51.
Trgovac je dužan da potrošaču isporuči robu koja je saobrazna ugovoru.
Pretpostavlja se da je isporučena roba saobrazna ugovoru:
1) ako odgovara opisu koji je dao trgovac, i ako ima svojstva robe koju je trgovac pokazao potrošaču kao uzorak ili model;
2) ako ima svojstva potrebna za naročitu upotrebu za koju je potrošač nabavlja, a koja je bila poznata trgovcu ili mu je morala biti poznata u vreme zaključenja ugovora;
3) ako ima svojstva potrebna za redovnu upotrebu robe iste vrste;
4) ako po kvalitetu i funkcionisanju odgovara onome što je uobičajeno kod robe iste vrste i što potrošač može osnovano da očekuje s obzirom na prirodu robe i javna obećanja o posebnim svojstvima robe data od strane trgovca, proizvođača ili njihovih predstavnika, naročito ako je obećanje učinjeno putem oglasa ili na ambalaži robe.
Odgovornost za nesaobraznost
Član 52.
Trgovac odgovara za nesaobraznost robe ugovoru, koja je postojala u času prelaska rizika na potrošača, bez obzira na to da li je za nesaobraznost znao.
Trgovac odgovara za nesaobraznost robe ugovoru koja se pojavi posle prelaska rizika na potrošača, ako potiče od uzroka koji je postojao pre toga.
Trgovac ne odgovara za nesaobraznost ako je u času zaključenja ugovora potrošaču bilo poznato ili mu nije moglo ostati nepoznato da roba nije saobrazna ugovoru ili ako je uzrok nesaobraznosti u materijalu koji je dao potrošač.
Trgovac odgovara za nesaobraznost koju je potrošač mogao lako opaziti, ako je izjavio da je roba saobrazna ugovoru.
Trgovac nije vezan javnim obećanjem u pogledu svojstava robe ako:
1) nije znao ili nije mogao znati za dato obećanje;
2) je pre zaključenja ugovora objavljena ispravka obećanja;
3) obećanje nije moglo uticati na odluku potrošača da zaključi ugovor.
Nepravilna instalacija
Član 53.
Trgovac koji je po ugovoru dužan da potrošaču obezbedi instalaciju ili montažu robe odgovoran je za nesaobraznost isporučene robe nastale zbog nepravilne instalacije ili montaže.
Ako su nepravilna instalacija ili montaža robe posledica nedostataka u uputstvu, trgovac je odgovoran za nesaobraznost koju je instalacijom ili montažom robe izazvao potrošač.
Pravne posledice nesaobraznosti
Član 54.
Ako isporučena roba nije saobrazna ugovoru, potrošač ima pravo da zahteva od trgovca da se otkloni nesaobraznost, bez naknade, opravkom ili zamenom, odnosno da zahteva odgovarajuće umanjenje cene ili da raskine ugovor u pogledu te robe.
Potrošač, na prvom mestu, može da bira između zahteva da se nesaobraznost otkloni opravkom ili zamenom.
Ako otklanjanje nesaobraznosti u skladu sa stavom 2. ovog člana, nije moguće ili ako predstavlja nesrazmerno opterećenje za trgovca, potrošač može da zahteva umanjenje cene ili da izjavi da raskida ugovor.
Nesrazmerno opterećenje za trgovca u smislu stava 3. ovog člana, javlja se ako u poređenju sa umanjenjem cene i raskidom ugovora, stvara preterane troškove, uzimajući u obzir:
1) vrednost robe koju bi imala da je saobrazna ugovoru;
2) značaj saobraznosti u konkretnom slučaju;
3) da li se saobraznost može otkloniti bez značajnijih neugodnosti za potrošača.
Svaka opravka ili zamena se mora izvršiti u primerenom roku i bez značajnijih neugodnosti za potrošača, uzimajući u obzir prirodu robe i svrhu zbog koje ju je potrošač nabavio.
Sve troškove koji su neophodni da bi se roba saobrazila ugovoru, a naročito troškovi rada, materijala, preuzimanja i isporuke, snosi trgovac.
Potrošač ima pravo da raskine ugovor, ako ne može da ostvari pravo na opravku ili zamenu, odnosno ako trgovac nije izvršio opravku ili zamenu u primerenom roku ili ako trgovac nije izvršio opravku ili zamenu bez značajnijih nepogodnosti za potrošača.
Za obaveze trgovca koje nastanu usled nesaobraznosti robe, proizvođač se prema potrošaču nalazi u položaju jemca.
Potrošač ne može da raskine ugovor ako je nesaobraznost robe neznatna.
Prava navedena u stavu 1. ovog člana, ne utiču na pravo potrošača da zahteva od trgovca naknadu štete koja potiče od nesaobraznosti, u skladu sa opštim pravilima o odgovornosti za štetu.
Rokovi i teret dokazivanja
Član 55.
Trgovac je odgovoran za nesaobraznost robe ugovoru koja se pojavi u roku od dve godine od dana prelaska rizika na potrošača.
Ako nesaobraznost nastane u roku od šest meseci od dana prelaska rizika na potrošača, pretpostavlja se da je nesaobraznost postojala u trenutku prelaska rizika, osim ako je to u suprotnosti sa prirodom robe i prirodom određene nesaobraznosti.
Kod prodaje polovne robe, može se ugovoriti kraći rok u kome trgovac odgovara za nesaobraznost, koji ne može biti kraći od jedne godine.
3. Garancija
Davalac garancije i garantni list
Član 56.
Garancija je svaka izjava kojom njen davalac daje obećanje u vezi sa robom, i pravno je obavezujuća pod uslovima datim u izjavi, kao i oglašavanju u vezi sa tom robom.
Garantni list je isprava u pisanom ili elektronskom obliku, odnosno na drugom trajnom nosaču zapisa, koja sadrži sve podatke iz garancije, navedene na jasan i čitljiv način, lako razumljivim jezikom, a naročito podatke o:
1) pravima potrošača iz čl. 54. ovog zakona, uz obaveštenje da se ugovornom garancijom ne utiče na ta prava;
2) nazivu i adresi davaoca garancije, sadržini ugovorne garancije i uslovima za ostvarivanje prava iz ugovorne garancije, a naročito o njenom trajanju i prostornom važenju;
3) neprenosivosti, u slučaju da su prava iz garancije neprenosiva, čime se ne utiče na pretpostavku iz člana 48. tačka 10) ovog zakona.
Davalac garancije je dužan da na zahtev potrošača izda garantni list .
Na punovažnost garancije ne utiče povreda obaveze davaoca garancije iz st. 2. i 3. ovog člana, i potrošač može da zahteva da se garancija ispuni u skladu sa datom izjavom.
Garancija ne isključuje niti utiče na prava potrošača u vezi sa saobraznošću robe ugovoru.
Zloupotreba izraza garancija
Član 57.
Pri zaključenju ugovora o prodaji robe i oglašavanju povodom prodaje, trgovac je dužan da se uzdrži od upotrebe izraza „garancija” i izraza s tim značenjem, ako po osnovu ugovora o prodaji potrošač ne stiče više prava nego što ima u skladu sa ovim zakonom.
4. Reklamacija
Član 58.
Potrošač može da izjavi reklamaciju trgovcu, radi ostvarivanja svojih prava iz člana 54, odnosno člana 56. ovog zakona.
Trgovac je dužan da bez odlaganja, a najkasnije u roku od 15 dana od prijema reklamacije, odgovori potrošaču, sa izjašnjenjem o podnetom zahtevu i predlogom njegovog rešavanja.
ako ne radi kako pise da treba da radi, vrati i trazi drugu
Korisnikov avatar
By bern
Kittrie, jesi na sajtu vidjela da li je pravljena za Win 7? Jedna od stvari koje mi padaju na pamet da kamerici treba USB 2.0, a ti na računaru imaš samo 1.0. Ali, ako je kupljen posljednje 2 god, sigurno ima 2.0 - makar na 1 USB portu (pa probaj da uključiš u neki drugi).
Korisnikov avatar
By 2kune
ako još nije prošao rok od 8 dana možeš je vratiti trgovcu i uzeti neku drugu robu za istu protuvrijednost (iako bi trebali vraćat pare to ne rade)...
ali vjerojatno će sve riješiti jedan poziv ili posjet serviseru jerbo garancija još nesumnjivo traje...
Korisnikov avatar
By Kittrie
ovako:

problem je ili u drajveru ili u kameri, logicno.
probala sam na svom novom kompu, star 10 dana ( WIN 7 ), i isto je kao na nekom starom ( XP ). ali probacu u drugi usb, mada sumnjam da ce pomoci; a i nigde nisam videla poseban win 7 drajver recimo.

pricala sa sa nekim ljudima i saznala da je najverovatnije problem u tome sto se IR mode pali cim prostorija nije SAVRSENO osvetljena (sto sam i proverila danas, kad je sijalo sunce sve u 16, i kamera bila kod prozora, bile su kao ok boje ); cim se pojave oblaci, ili se trunku smraci pa upalim svetlo - prelazak u IR night mode (crno/belo).

znaci kamera RADI, i sposobna je prikazati boje (5% vremena), ALI to nikako nije to sto je prikazano na kutiji (ima slika kad je svetlo, i kad je tamno/noc), niti je ona realno onda prava kolor kamera ako mi radi sivo, niti mogu da kontrolisem ili enable-ujem boje, niti mogu da iskljucim IR, itd.

odnecu je u prodavnicu, reci im da mi je slika siva (zbog IR) i ako oni mogu to nekako da srede, nek srede, inace ne uzimam istu opet, bar ne pre nego sto mi na licu mesta ne prikazu boje (obzirom da sam uzela u rodi i da je tamo sve zatvoreno i pici vestacko osvetljenje, ne vidim kako ce to biti moguce).
al sto je najgore, nije ni prodavac kriv- mada je mogao da bude obavesteniji i da me upozori da ove IR lampice mogu nekad da prave sranja.

@andjela- HVALAAAAA !! :)
Korisnikov avatar
By Frey
Реци ономе ко те гледа да волиш ретро фазон!
Korisnikov avatar
By Kittrie
ali.. pa.. najvise gledam samu sebe i zelim se u rpg. :blush:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!