Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Tungi
Milka Planinc, bivša predsednica Saveznog izvršnog veća SFRJ, preminula je danas u Zagrebu u 87. godini, prenosi "Jutarnji list".

Milka Planinc bila je predsednica Saveznog izvšnog veća, odnosno premijerka države, u periodu od 16. maja 1982. do 15. maja 1986. godine. Njen mandat je značajan po donošenju Dugoročnog programa ekonomske stabilizacije.

Bila je jedna od najmoćnijih žena u bivšoj Jugoslaviji i jedina žena koja je obavljala funkciju premijera u nekoj od socijalističkih zemalja.

Rođena je u Drnišu 1924, a već se 1930. godine njena porodica seli u Split, gde je živela do 1947. U Drugom svetskom ratu pristupila je partizanima. Rat je završila kao komesar čete za vezu XI dalmatinske brigade i imala je čin poručnika. Na čelo Centralnog komiteta saveza komunista Hrvatske došla je 1972.

BLIC
Korisnikov avatar
By VANGEL
Smrt fasizmu sloboda narodu :D
Nek joj laka zemlja :pop:
Korisnikov avatar
By deran
...naša medži tačer... :crveni:

...i mislio sam da je davno pokojna...
Korisnikov avatar
By deran
...i sad pogledah na wiki...pa se setih-sa njom,moj život počinje da CIJA...

-stabilizacija
-inflacija
-tranzicija... :zvezdice:

(neku sam CIJU zaboravio,garant)
Korisnikov avatar
By mitrandir
I ja sam mislio da je umrla. Koliko mator moraš da budeš da bi se sećao Milke Planinc?
Neka joj je laka zemlja.
Korisnikov avatar
By nsc
ja je se setim uvek kad neko prica viceve
seta tako ona obalom mora i dok razmislja bi li se okupala, vidi kita i kaze : "E neces Milka kitu u usta!"
RIP
Korisnikov avatar
By 2kune
eto... tako je to... ljudi odlaze ali njihova djela ostaju... :deda: kriza i skupi benzin vječni su nam amanet... :pionir:

jbg, a drugi su i Milku pametnije odradili... :sigh: Slika
Korisnikov avatar
By *deni*
Milka beše prava žena stena.
Neka joj je večna slava i hvala.
Možemo biti srećni što smo je tako dugo imali, poživela je bezmalo 90 leta, neka počiva u miru.
Ići ću sa buketom cveća da joj se poklonim kraj humke , kad uzmognem malo vremena.
:pionir:
Korisnikov avatar
By KiWi
šteta ...

ode žena koja je uvela reč stabilizacija u Balkanske narode ... političari koji danas zahvaljujući njoj istu reč koriste kao izgovor treba da joj dignu spomenik!
Korisnikov avatar
By Mars
Isto kao i za Tonija Kertisa pre neki dan...iznenadio sam da se odavno to nije desilo.

A onda sam malo odizimao godine, i shvatio koliko su svi oni bili u stvari mladi kad su dosegli sve one lične vrhove moći...Centralni komiteti...predsednici predsedništava i sl.

Pa sam pomislio "Kako čudno vreme..."

A onda sam se setio Jeremića...

Ne kažem da on jendog dana neće biti i predsednik Srbije, živi bili nama i on i Srbija...ni da je ovo sada njegov maksimum...

Ali opet...

Elem, Minimaks je jednu od svojih robija robijao kada je u emisiji rekao Milka šar Planinc...
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Ne secam se posebno doticne gospoje ali se secam da su se moji matorci zajebavali da je nekada u bivsoj SFRJ bilo dovoljno samo da kazes:MI VOLIMO MILKU PLANINC i da su ti se sva vrata otvarala :lol:
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by Mars

Elem, Minimaks je jednu od svojih robija robijao kada je u emisiji rekao Milka šar Planinc...
Koja mu je to bila po redu?Posle one "Ustadoh ja,ustase svi":lol:
Korisnikov avatar
By erkondisn
ja se samo sjecam da mi je to ime uvijek bilo smijesno :lol:

a jest vala, naša tačerica :pionir:
Korisnikov avatar
By ns.happy
na momenat mi srce stalo jer sam procitao milka canic... :ledeni:
Korisnikov avatar
By nsc
jao, laki, fotka je neprocenjiva, lakirati taj zid u 10 slojeva
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!