Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Sheytan
Vlasti u Kataloniji, oblasti na severoistoku Španije, objavile su pokretanje istrage protiv poliklinike "Tibidabo" u Barseloni za koju se sumnja da je nudila tretmane za lečenje homoseksualnosti.

Katalonska vlada je istakla u saopštenju da se homoseksualnost odavno ne smatra bolešću i da poliklinici preti velika novčana kazna ako se otkrije da su na njoj nuđene terapije protiv takve seksualne orijentacije, prenele su agencije.

Klinika "Tibidabo", kako piše madridski dnevnik "Pais", nudi tretmane na bazi lekova i psihološke pomoći radi "preobraženja" homoseksualaca.

Prema pisanju lista, među pacijentima se nalaze i mladi vernici koji smatraju da im seksualna orjentacija nije u skladu sa verom i traže rešenje.

"Niko ne želi da bude homoseksualac, to dođe 'odozgo' i ako bi ti ljudi mogli da promene seksualnu orjentaciju uz pomoć neke pilule, 99 odsto njih bi to prihvatilo", izjavio je za katalonski list "Periodiko" psihijatar Hoakin Munjoz sa klinike "Tibidabo".

Katalonsko udruženje "Koordinacija gejeva i lezbejki" pozdravilo je odluku regionalnih vlasti i konstatovalo da je u 21. veku potpuno neprihvatljivo da zdravstveni radnici pretenduju da leče homoseksualnost, jer se ne može lečiti nešto što nije oboljenje.

Homoseksualnost se u Španiji tek od 1979. godine, četiri godine posle smrti diktatora Franciska Franka, ne smatra krivičnim delom.

Istoričari procenjuju da je u Španiji u periodu od 1939. godine, odnosno od početka Frankove diktature, do 1979. godine, između 1.000 i 5.000 homoseksualaca završilo u zatvoru zbog seksualne orjentacije.

Od tada je Španija u velikoj meri napredovala u pogledu zaštite prava homoseksualaca, a u julu 2005. godine je postala jedna od retkih zemalja koje su odobrile brakove između homoseksualaca omogućivši im i usvajanje dece.
Korisnikov avatar
By Mage
Homoseksualnost se leči batinom! :spank:
Korisnikov avatar
By Srklet
pa zar nema u beogradu centar za lecenje homoseksualizma? :lol:
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by Popeye

pa zar nema u beogradu centar za lecenje homoseksualizma? :lol:
Pa ne znam ali mislim da bi za homoseksualizam kao i za sve druge '-izme' u Srbiji trebalo biti nadležna Srpska akademija nauka i umetnosti. Imamo već značajne doprinose od strane Nove srpske policijske misli ali to nije dovoljno.

:lol:
Korisnikov avatar
By 2kune
homoseksualizam se najbolje liječi nacionalizmom... nusprodukt je mnoštvo pedera...
Korisnikov avatar
By bas bleu
lako cemo za lecenje, nego kako se to vrsi koordinacija gejeva i lezbejki?
Korisnikov avatar
By 2kune
buč lezbe dreknu a pederi drhteći poslušaju... feminizirane lezbe, pak, nevidljivo motaju buč lezbe oko malog prsta... što tu nije jasno? pa tako je uvijek bilo... :nokti:
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
A ja pomislila da ta koordinacija ima veze sa "Ja ću da budem lokomotiva" momentom... :nerd:
Korisnikov avatar
By 2kune
ne znam za lokomotivu ali ja bi rado u vlakić... :merlinka:
By Kala
leci...to na duge staze... uvek se vrati....NEIZLECIVO JE! haha
kako kad nije ni bolest... psihologija je priznala homosexualnost kao sex orijentaciju ne znam koje godine... tako tvrdi gestalt terapeut koja kod nas radi, NBG i radi sa LGBT populacijom
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
Originally posted by 2kune

buč lezbe dreknu a pederi drhteći poslušaju... feminizirane lezbe, pak, nevidljivo motaju buč lezbe oko malog prsta... što tu nije jasno? pa tako je uvijek bilo... :nokti:
:lol: realno :lol:

a pederi pocni lipstick lezama sa komplimentima "jao kako ti dobra torbica, jao kako ti lepe stiklice, a tek kosa... koji sampon koristis?... full, full, full!" :shake:
Korisnikov avatar
By KiWi
Homoseksualnost se ne leči jer nije bolest. Homoseksualizam se leči.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
A ya[to bi bio problem da se takav idiotizam ponudi ljudima koji bi na to svojevoljno pristali?
Korisnikov avatar
By Pipin
Originally posted by Orlando the Lady

A ya[to bi bio problem da se takav idiotizam ponudi ljudima koji bi na to svojevoljno pristali?
Zato što ruši ravnopravnost i pravi diskriminaciju, jerbo u sklopu nema i centar za lečenje heterosexualnosti. To je gej lobi, oni sve samo pederima, a strejterima ništa.
Uostalom, to je pušenje ko i svako drugo - gde je kafana za pušače, mora se ugraditi i onaj akvarijum za nepušače.

I zato molim lepo, ako su ljudske seksualnosti promenjive, onda ima da lečimo i strejtere od njihove heteroseksualnosti :tralala:
Korisnikov avatar
By Vel boy
vidi, ovo mi promaklo
Originally posted by Orlando the Lady

draga, taj idiotizam vec postoji, ponudjen je, iako je- idiotizam.
dabome, da niko od gejeva ne zabranjuje bilo kom/kojoj ego-distonichnom/oj nazovi homoseksualcu/ki da radi sa sobom shta god hoce, pa i da eto pokusha biti hetero. good luck sa tim, iako lichno mislim da se samo moze postati biseksualno orijentisan, NE hetero u potpunosti.

ono shto je NEdopustivo je promovisati sasvim pogreshno mishljenje da su svi homoseksualci ego-distonichni (kad smo vecina zapravo ego-sintonichni!) te kroz to terati homoseksualce da kao postaju hetero. to je antigejni oblik izivljavanja nad homoseksualcima i to mora biti kaznjivo sankcinisano!
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
Originally posted by Sheytan
... i ako bi ti ljudi mogli da promene seksualnu orjentaciju uz pomoć neke pilule, 99 odsto njih bi to prihvatilo", izjavio je za katalonski list "Periodiko" psihijatar Hoakin Munjoz sa klinike "Tibidabo".
:wtf: :wtf:

Ok, znam da ima mnogo auto-homofoba ali 99%... Mozda je to samo meni cudno jer se nikada ne bih menjao, pa makar bio i jedina gay osoba na svetu.
By Kala
Originally posted by KiWi

Homoseksualnost se ne leči jer nije bolest. Homoseksualizam se leči.
Imas pravo dobrim delom...bas razmisljam o kolicini gay populacije koja se predstavlje kao gay i zivi GAY stil, nosi, oblaci, prica, ponasa... a opredeljenje dodje naposletku a mozda je i fake!
Korisnikov avatar
By starsailor
testosteron inekcijama.. za gejeve samo. bar tako je kod nas u mk. jedan psihijatar lecio ¨homosexualizam¨
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!