Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

EU pooštrava mere za zaštitu privatnosti?

1. Treba pooštriti mere za zaštitu net privatnosti
4
80%
2. Protiv sam dodatnih mera za zaštitu privatnosti
Nema glasova
0%
3. Nisam siguran ...
1
20%
#1814804
Evropska unija razmatra uvođenje novih mera kojima bi se zaštita privatnost korisnika Interneta, posebno na sajtovima kao što su Facebook i YouTube.

Zakonodavci u EU do sada su primili brojne pritužbe od Internet koisnika koji su, bez njihovog znanja, označeni na brojnim fotografijama i video zapisima koje su na Internet postavljala treća lica.

Debata je dodatno pojačana kada je sud u Italiji presudio da su trojica visokih službenika u kompaniji Google odgovorni za sadržaj video materijala koji je preko jednog od guglovih sajtova neovlašćeno poslao jedan od korisnika Interneta.

Ukoliko EU odluči da u tu oblast uvede nove, pooštrene zakone, to će imati velike posledice po sajtove kao što su Facebooik i YouTube

Posebno glasni u traženju ograničenja za društvene sajtove su nemačke i švajcarske vlasti. Oni traže da se onemogući da korisnici takvih sajtova mogu da, bez odobrenja drugih lica, postavljaju njihove fotografije, mejl adrese ili druge detalje iz njihovog privatnog života.

Kao posledicu takvih zahteva, moglo bi se desiti da Facebook ubuduće mora da kontaktira osobe koje se nalaze na spornim materijalima i da traži njihovu saglasnost za objavljivanje takvog sadržaja.

Facebook je ranije ove godine pristao da u Španiji pomeri minimalnu granicu za korišćenje tog sajta sa 13 na 14 godina, kako bi se uskladio sa španskim zakonodavstvom.

U EU već postoji oko 2.000 zakona koji se odnose na zaštitu podataka i privatnosti na Internetu. Sve kompanije koje posluju na prostoru EU dužne su da poštuje te propise.

Po tom pitanju EU se znatno razlikuje od SAD, koje forsiraju pristup otvorenog tržišta i kada je reč o Internetu.

Američke vlasti nastoje da se što manje mešaju u rad Internet giganata poput Google-a i Facebooka. Većina velikih Internet sajtova potiče iz SAD i za njih u toj zemlji važe drugačija, daleko "labavija" pravila, od onih u EU.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!