Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Svestan sam da postavljam osetljivu temu, da se mozemo oko ovog dosta kachiti, napadati jedni druge zbog nekih generalizacija, al' ipak bolje je i da se malo sukobimo, ali da tema prezivi, nego da padne u zaborav posle dva, tri dana.

Tacno je da je svaki covek prica za sebe, (sposoban crnac transvestit ce nekad bolje proci u zivotu od nesposobnog belog strejt msukarca) ali ovde cemo razmatrati tipicne predstavnike seksualnih orijentacija i karakteristika i njihov polozaj.

Dakle cilj teme je da svako odredi stepen diskriminisanosti prosecnog predstavnika sledecih kategorija:

MUSKE KATEGORIJE
- strejter
- biseks
- macho gej
- soft gej
- transica (iz muskog u zensko)

ZENSKE KATEGORIJE
- strejterka
- bica
- fem leca
- buch leca
- transer (od zensog u musko)

Ocene su od 1 do 10.
10 se daje onom, koja je maksimalno privilegovan na osnovu seksualne orijentacije
a 1 onom, ko je maksimalno diskriminisan.

Inace ne zaboracimo da je za muskarce, politicki nekorektno reci da su fem, pa se pravilno kaze soft, (suprotno od macho)
dok je za zene nekorektno reci da su macho ili muzevne, pa se koristi termin buch (suprotno od fem).

Da pocnem prvi...

STREJTER - 10 (potpuno privilegovan)

BISEX MAN - 4 (dobro, samo ako se dobro krije, ali tesko njemu kad se sazna)

MACHO GEJ - 3- (cenjeniji je kod vecine gejeva. Ipak on ima vise problema sa zenama, od kojih mora vecito da bezi. Posto nije ocigledno da je gej nad njim je veci pritisak roditelja i familije za zenidbu)

SOFT GEJ - 2

TRANSICA - 1 (Najgore joj je. S obzirom da niko nece da je zaposli cesto je uguravaju u lance prostitucije htela to ona ili ne)

STREJTERKA - 8 (cak dve ocene nize je u odnosu na strejtera jer zenama u patrijarhalnom drustvu ne dolikuje da bude promiskuitetne i slobodne)

BICA - 7

FEM LECA - 4

BUCH LECA - 3 (nesto joj je bolje od soft geja)

TRANSER - 2 (tesko mu je kao i transici, ali prelaznu ocenu dajem samo zbog toga sto se transice cesto uguravaju u lanac prostitucije, sto sa transerima nije slucaj)

OBRAZLOZENJE -
Znam da ce me mnoge biseksualke napasti posle ovog ocenjivanja. Dao sam im cak 7 i smestio ih time blize strejt zenama nego bilo kojoj drugoj seksualnoj manjini.
Ipak morao sam biti iskren. Meni se zaista cini da su one, najmanje diskriminisane. (A svakom ostavljam prostor da me demantuje).
Od muskaraca cak 33 % priznaje da ga je bar jednom uzbudila scena gde su dve zene intimne.
Mnogi ne bi imali nista protiv da se ozene biseksualkom i da ponekad spavaju u troje. Nekima je to i san.
Dok ciste lezbejke ne vole jer tu nemaju nikakvu korist, biseksualke ih uzbudljuju jer zamisljaju da mogu da se ubace.

Mnoge bice su u brakovima, ostvarene kao majke.
Lakse im je da budu intimne s priajteljicom jer se medju zenama neke vrste intimnosti tolerisu.

Ako im momci cuju za konkretnu prevaru svakako bi se razocarali, ali razocarali bi se na ISTI nacin kao kad bi culi da ih je prevarila s muskarcem.
Neki bi reagovali i blaze.

Biseks muskarci su po meni cak 3 stepenice nize na lestvici. Imam utisak da je atmosfera u drustvu takva da im devojke ne bi nikako oprostile prevaru s muskarcem, dok bi prevara s drugom zenom mogla da prodje.
Korisnikov avatar
By jukie
Dakle, Loni, prvo treba da odrediš npr. pet NAČINA ugroženosti, i za svaki od njih npr. 5 NIVOA. Onda proteraš tih svojih deset kategorija kroz svih pet načina i daš im ocene 1-5. To sve sabereš i pomnožiš sa 4 da dobiješ procente, ili podeliš sa 5 da dobiješ ocene 1-5 kao u školi; ili ih samo rangiraš.

I kad imaš statistiku, onda kreće zabavni deo diskutovanja, nalaženja mana statistici i sistemu ocenjivanja, čuđenja zbog rezultata, itd. :muzika:
Korisnikov avatar
By krpica
eh . shto nisam strejt sin jedinac !
:kolo:
Korisnikov avatar
By Dina
Kako ja gledam to izgleda ovako:

Strejter 9
U netolerantnom drustvu svi su diskriminisani, zato i on ne dobija 10. On ne sme da se ponasa "kao zensko", decaci ne placu itd. To jeste jedan pritisak, ali mali u odnosu na sve ostale, ali snizila sam mu ocenu...

Strejterka 8
Sad pitanje je da li da joj snizim ocenu za dva u odnosu na strejtera ili jedan... to zavisi od okruzenja, negde su vise diskriminisane kao zene, negde manje... ali posto nije naucno istrazivanje, nebitno... neka ovako...

Biseksualka 7
E sad je to veliko pitanje... na povrsini i meni se cini manje diskriminisana grupa u odnosu na ostala slova, ali kad se zagrebe, tu je diskriminacija od oba sveta i shvatanje samo ako se biseksualka uklopi u sablon sto se strejt sveta tice.

Biseksualac 6
Zbog eventualne reakcije partnerke nesto manja ocena.

Trans osobe 4
Ocena je malo visa od gayeva i lezbejki jer koliko god da diskriminacija postoji prosecna strejt osoba to bolje shvata. To je privremeno stanje pre nego sto osoba "postane" strejt, mislim da tako gledaju. Zanemaruje se to da osoba nakon operacije moze biti gay/lez.

Lezbejka 3
Dvostruka diskriminacija i kao zena i kao lezbejka. Ipak i pored toga nesto manja diskriminacija nego kod gayeva. Vecina i tih netolerantnih ne bi osporavala sposobnost za majcinstvo, niti bi usmerili bas toliku agresiju kao na gaya (u smislu da nije toliko junastvo napasti zenu ali kad je drugi muskarac u pitanju...)

Gay 2
Po meni najdiskriminisaniji od svih slova. Tu ne znam odakle bi pocela sa objasnjenjem ocene, diskriminacija u svakom pogledu i sa svih strana...
Korisnikov avatar
By blabla54380
mrzi me da ocenjujem samo znam da su lezbejke odmah ispod strejtera po nediskrimisanosti u drustvu.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Dragi Loni,

Moram da primetim da si u svojoj podeli napravi izvesnu diskriminaciju,
koja je za pojedine pripadnike i pripadnice tih grupa izuzetno bolna..

Pre svega ne znam zasto si podelio po dva principa
muska i zenska kategorija, jer tu lezi osnova celog
problema.

Trans osobe, nije jednostavno samo tako svrstati negde..

Pre svega.. transeksualne osobe (m2f) nikako ne mozes
staviti u musku grupu, jer su to zene kao i sve ostale zene,
samo rodjene sa teskim defektom, isto tako i transeksualne
muskarce (f2m) ne mozes staviti u zensku grupu ni na koji
nacin..

Transvest, ako se tretira kao vrlo feminizirani gay muskarci,
ili pak str8 muskarci koji imaju potrebu da nose zensku garderobu,
mogu na neki nacin da budu u muskoj grupi, isto vazi i za obrnuto,
to jest za devojke koje nose musku garderobu, jesu u zenskoj
grupi..

Nadam se da sam uspela da budem dovoljno jasna u svom
obrazlozenju...
Korisnikov avatar
By blabla54380
e andelika to sam bas hteo da te pitam. ako jedan muskarac zavrsi ceo proces, operaciju, znaci komplet postane zena, zasto se onda ta osoba naziva transeksualna osoba a ne jednostavno zena?
Korisnikov avatar
By Seaman
Originally posted by jukie

Dakle, Loni, prvo treba da odrediš npr. pet NAČINA ugroženosti, i za svaki od njih npr. 5 NIVOA. Onda proteraš tih svojih deset kategorija kroz svih pet načina i daš im ocene 1-5. To sve sabereš i pomnožiš sa 4 da dobiješ procente, ili podeliš sa 5 da dobiješ ocene 1-5 kao u školi; ili ih samo rangiraš.

I kad imaš statistiku, onda kreće zabavni deo diskutovanja, nalaženja mana statistici i sistemu ocenjivanja, čuđenja zbog rezultata, itd. :muzika:
Kad ti znas kako se to radi, sredi te podatke pa da se diskutuje. :klap:
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Originally posted by Sprinter

e andelika to sam bas hteo da te pitam. ako jedan muskarac zavrsi ceo proces, operaciju, znaci komplet postane zena, zasto se onda ta osoba naziva transeksualna osoba a ne jednostavno zena?
Upravo tako...

jeste zena, samo sto i dalje nema jajnike i matericu,
(mada je bilo i ima nacina da se i to prevazidje)
Po dokumentima, papirima je tu sve cisto..
samo u medicinske svrhe se koristi izraz transeksuana
zena, kako bi ginekolozi i lekari znali kakav medicinski
pristup da naprave... i nista vise..

Kad zavrsis proces, bar sto se tice M2F, si zena
a mozes biti str8 ili lezbejka... to nema veze
sa lecenjem. Takodje mozes uvek ostati queer,
ako to godi tvojoj dusi i ne nalazis svoje mesto
u binarnosti drustva... Ili poznati model QL
koji je onomad patentiro gospodin Sinkler :)
Korisnikov avatar
By hlaefdige
htela da na napisem odgovor, ali se svejedno lepo smejao, pa me pustila ljutina...pa sad nemam vise inspiraciju..
Korisnikov avatar
By PlasticBrain
MI smo svi deskriminisani, MI.

Neverovatno me nervira kada neko prica o lgbt osobama i kaze "oni".
Kada kazes gejevi su diskriminisani, onda kazes mi smo diskriminisani. A ne neki tamo pederi.

Mene licno ne zanima ko je koliko diskriminisan po nekoj lestvici. Svi smo diskriminisani. Nemam nameru davati neke ocene po tome ko je koje sex. orijentacije.
Dok svi ne budemo 10, svi smo 1.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Auh. Mislim da je sve to suvise varijabilno, od sredine do sredine i od coveka do coveka.

Elem, da... Biseksualke koje su ostvarene u braku sa muskarcem i imaju decu ne stavljam u isti kos kao i slobodne, neudate/neozenjene biseksualke bez dece. I da, pre nego sto osoba stupi u brak, bilo hetero ili homo, bilo bi pozeljno da se odluci ne samo za pol, NEGO I ZA JEDNU JEBENU OSOBU SA KOJOM POTPISUJE JEBENI UGOVOR! Nuff said.

Ako bih se ogranicila na Srbiju, tj. juznobacki okrug, rekla bih da se muskarci, koji su uz to Srbi i pravoslavci, ne srecu sa diskriminacijom ni u kom obliku.
Svi ostali da, u manjoj ili vecoj meri. Ali mene jednostavno mrzi da elaboriram sve to, po seksualnoj orijentaciji, polu i nacionalnoj pripadnosti.
Korisnikov avatar
By Tungi
Recimo da su biseksualci najmanje ugrozeni.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Originally posted by Andjelika

Upravo tako...

jeste zena, samo sto i dalje nema jajnike i matericu,
(mada je bilo i ima nacina da se i to prevazidje)
Po dokumentima, papirima je tu sve cisto..
samo u medicinske svrhe se koristi izraz transeksuana
zena, kako bi ginekolozi i lekari znali kakav medicinski
pristup da naprave... i nista vise..

Kad zavrsis proces, bar sto se tice M2F, si zena
a mozes biti str8 ili lezbejka... to nema veze
sa lecenjem. Takodje mozes uvek ostati queer,
ako to godi tvojoj dusi i ne nalazis svoje mesto
u binarnosti drustva... Ili poznati model QL
koji je onomad patentiro gospodin Sinkler :)

Da imam nesto jos vazno da kazem, sto sam propustila...

Pises "kad jedan muskarac zavrsi proces... "

Ni jedan muskarac ne "menja pol", jer nema potrebe jer je muskarac.
Rekonstrukciju pola rade zene sa teskom fizickom anomalijom....
i obratno...
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by hlaefdige
Originally posted by Wilhelmina

bilo bi pozeljno da se odluci ne samo za pol, NEGO I ZA JEDNU JEBENU OSOBU SA KOJOM POTPISUJE JEBENI UGOVOR! Nuff said.

hehehe...opet me ne mrzi da pitam- a sto?
Jer tako pise u ugovoru, ne?
(a mene ne mrzi da pomenem ljude koji imaju medjusobni dogovor da im veza nije monogamna. To je onda ok, ali opet, u slucaju da oboje imaju istu slobodu i da su svesni kako svojih tako i postupaka one druge strane. Ali, onda je potpisivanje ugovora koji se zasniva na necemu sto u toj vezi ne postoji jedan prilicno licemeran akt. No, da se ne uplicem vise nego sto jesam, tudji zivoti me slabo doticu, ali eto, svesno diskriminisem udate i ozenjene, pa jos sa decicom. Razlog: moze mi se :D )
Korisnikov avatar
By hlaefdige
upravo to - tudji zivoti...kao skup pojedinacnih zivota nekih tamo drugih ljudi...
Korisnikov avatar
By blabla54380

i obratno...
pod procesom sam podrazumevao period od prvog odlaska kod psihijatra pa sve do poslednje operacije.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica

i obratno...
pod procesom sam podrazumevao period od prvog odlaska kod psihijatra pa sve do poslednje operacije.
OK.. razumem.. ali proces ne zapocinje muskarac.... vec zena,
sa fizickim problemom...
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Transeksualne osobe koje rade rekonstrukciju pola
bilo ka zenskom ili ka muskom, nisu u pocetnoj
fazi zene ili muskarci... nije rec o osecaju

latinski pseudo hermafroditizam kako pise na dijagnozama
je vise blizi interseksualnim osobama, nego rodno definisanim.

Dakle ako je osoba M2F, to nije muskarac koji se oseca kao zena,
vec zena sa teskim telesnim deformitetom u periodu razvoja fetusa,
tako da izgleda kao musko, ali nije... i obrnuto...
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Zeleti nesto, je jedno, drugo je biti u sustini svoje licnosti,
to jest imati i stukturalno razlicit mozak... morfoloski..
Korisnikov avatar
By m..
Ne znam, to je uzasno individualno, zavisi kako od neposrednog i sireg okruzenja tako od individualnih karakteristika osobe.

Npr mislim da je neki tamo strejt muskarac sa kvadriplegijom koji zivi u ruralnoj sredini u oronuloj kuci sa ostarelim roditeljima na 13500 din mesecno daleko ugrozeniji nego najtetkastija tetka koja je pritom veoma profesionalna u svom poslu, dobro socijalizovana, materijalno obezbedjena i u poziciji da bira neposredno okruzenje.

Dakle ne mogu da ocenim. Tj da bih ocenila morala bih da prodrem u dubine u predrasude zacaurenog uma nekog mediokritata, a mhm radije bih se bavila umetnickim plivanjem u septickoj jami...
By J...
Mislim da su generalno najvise diskriminisani oni koji se ne uklapaju u tradicionalne rodne uloge, narocito u patrijarhalnim sredinama, bez obzira na njihovu seksualnu orijentaciju.
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by m..

Ne znam, to je uzasno individualno, zavisi kako od neposrednog i sireg okruzenja tako od individualnih karakteristika osobe.

Npr mislim da je neki tamo strejt muskarac sa kvadriplegijom koji zivi u ruralnoj sredini u oronuloj kuci sa ostarelim roditeljima na 13500 din mesecno daleko ugrozeniji nego najtetkastija tetka koja je pritom veoma profesionalna u svom poslu, dobro socijalizovana, materijalno obezbedjena i u poziciji da bira neposredno okruzenje.

Dakle ne mogu da ocenim. Tj da bih ocenila morala bih da prodrem u dubine u predrasude zacaurenog uma nekog mediokritata, a mhm radije bih se bavila umetnickim plivanjem u septickoj jami...
Ok, ali od ovoga sam se ogradio u prvom postu.
Dakle govorimo o prosecnom predstavniku svake grupe.

Ne u slucaju kad neko ima i dodatnu diskriminaciju - recimo siromastvo ili invaliditet.

Andjelka primi izvinjenje.
I meni je posle napisanog prvog posta bilo jasno da je mozda trebalo obrnuto da uradim svrstavanje.
Dakle transerka je medju zenama,
a transer medju muskarcima.
Tada sam ipak mislio na startnu, a ne krajnju poziciju promene pola.
No to je vec druga tema.
By polarlicht4.1
Originally posted by Loni
MUSKE KATEGORIJE
- strejter
- biseks
- macho gej
- soft gej
- transica (iz muskog u zensko)

ZENSKE KATEGORIJE
- strejterka
- bica
- fem leca
- buch leca
- transer (od zensog u musko)
"Muške" kategorije? "Ženske" kategorije? Eto šta se desi kada se ispusti queer. :ccn:
Tada sam ipak mislio na startnu, a ne krajnju poziciju promene pola.
U tome je uglavnom i problem kada se promišlja transseksualnost, zar ne?
Korisnikov avatar
By jukie
Ispade Loni politički nekorektan...

ništa, da promeni potpis
Korisnikov avatar
By Loni
Eh Poli, ma recimo da si u pravu kao i Andjelika, ali ova tema ipak se bazira na ugao posmatranja drugih ljudi, okoline.

Ja znam da se transica oseca kao zena. Znam da i jeste zena s organom viska i tako je dozivljavam, ali to ne znaci da je okolina, koja diskriminise tako gleda.

Oni je gledaju na zalost kao izdajnika muskosti.
Otud i svo nerazumevanje.

Sto se tice termina queer meni je zao, ali ja ga ne priznajem kao s.orijentaciju.
Kad budem u zvanicnom uzdbeniku video queer kao seksualnu orijentaciju, mozda cu i postovati.
Queer je imidz, identitet, ali u okviru postojecih seksualnih orijentacija.
Ponekad o tom terminu (inace nepriznatom u zvanicnoj psihologiji) mislim isto sto i o metroseksualnosti.

Orijentacije su homo i hetero. Biseksualnost je skup ta dva, te je i ona uslovno receno treca orijentacija (Mada je i to nonsens jer put ima samo dva smera, a neka kola imaju sposobnos da idu i napred i nazad, a neka nemaju) i to je sve.

Ostalo su identiteti, imidzi ili preseravanja.

I jos nesto - voleo bih da mi umesto ispravki potpuno minornih stvari za ovu temu, ljudi zaosta konkterno odgovore na ono sto se trazi.

Ko je po vama diskriminisaniji od koga i zbog cega.
By polarlicht4.1
Sto se tice termina queer meni je zao, ali ja ga ne priznajem kao s.orijentaciju.
Kad budem u zvanicnom uzdbeniku video queer kao seksualnu orijentaciju, mozda cu i postovati.
Queer je imidz, identitet, ali u okviru postojecih seksualnih orijentacija.
Ponekad o tom terminu (inace nepriznatom u zvanicnoj psihologiji) mislim isto sto i o metroseksualnosti.
Ok, ali čisto da se zna da su pokreti za gej oslobođenje zapravo ti koji su izbacili homoseksualnost sa najrazličitijih spiskova poremećaja ove ili one grane medicine ili već koje "nauke" tako da šta je priznato gde nije baš relevantno.

Pored toga, dosta toga može da se prigovori tvom poimanju queera (nije identitet a zapravo ne razumem šta znači "imidž" u ovom kontekstu) ali poenta je da dovodi u pitanje binarnu raspodelu seksualne "orijentacije" kakvu si ti načinio. Ljudi žive queer tako da ga je svakako legitimno razmatrati a to što se ne uklapa u svakojake podele...well, that's exactly the point.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!