Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Sunce
10. novembar 2009.

Festival Autorskog filma

Petnaesti Festival Autorskog filma će se održati u Beogradu od 25.novembra do 2.decembra u Dvorani Kulturnog centra Beograda, bioskopu "Balkan", pogonu Doma Omladine, Muzeju Kinoteke i "Art Museum" bioskopu.

U zvaničnom programu festivala će biti prikazano 20 filmova, među kojima i pobednik kanskog festivala ’’Bela traka’’ Mihaela Hanekea i pobednik festivala u Berlinu ’’Mleko tuge’’ peruanske rediteljke Klaudije Ljose.

Festival će se sastojati iz šest pratećih programa: Novi rumunski film, omaž Džonu Kasavetesu povodom 50-godišnjice njegovog prvog filma „Senke“ i 20-godišnjice smrti, retrospektive filmova Aleksandra Saše Petrovića povodom 15-godišnjice od smrti autora, programa muzičkih filmova - u okviru kojeg će premijerno biti prikazan film Koje iz grupe "Disciplin-a Kitschme", „Fank-I-Lastiš Crnog Zuba”, retrospektiva dokumentarnih filmova Sergeja Dvorcavoja i program "Slikati film" - sedma umetnost kao inspiracija slilkarstva.

U takmičarskom programu pored nagrade za najbolji film festivala "Aleksandar Saša Petrović", ove godine biće ustanovljena i nagrada za najbolji film reditelja do 35 godina.

http://www.b92.net/kultura/film/vesti.php?nav_id=391645
Korisnikov avatar
By djo
šta to beše bioskop :blenta:
interesuje me haneke...
Korisnikov avatar
By Loni
Da, zaista. Čemu više održavanje festivala u bioskopu?
Kad će da pređu na ONLINE sistem?

Gledaš festival od kuće em se ne cimaš do bioskopa, em ne rizikuješ skvi grip.
By Ulix
Mislim da ću pogledati samo Hanekeov novi film.
By Rewind
Originally posted by Loni

Loni, nemoj da me štrecaš! Ovo ti je drugi put!!:kletva:
Korisnikov avatar
By djo
Originally posted by Loni

ja sam upravo mislio suprotno - nedostaje mi bioskop
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Ulix

Mislim da ću pogledati samo Hanekeov novi film.
Ja cu jos neke pogledati.

Pozurite, karte se vec prodaju. Za kupljene 2 karte dobijate DVD film.

Ja sam izabrao: Vendi i Lusi, i Dom (sa Izabel Iper). :)
Korisnikov avatar
By walt333
Policija pridev, Bela traka eventualno i mleko tuge ako budem imao vise pare mozda odgledam jos nesto. Ovaj animirani film jako zvuci slatko.
Korisnikov avatar
By Sunce
Za sada: Bela traka, Mleko tuge i Ja, Don Djovani.

A u Kinetici se daju i:

Boja nara,
Vrtoglavica,
Tajne i lazi,
Nebo nad Berlinom i
Prolece, leto, jesen, zima i opet prolece.

:love:
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by Sunce

Tajne i lazi,

ajde ako imaš pri ruci program, pogledaj mi kad je ovaj film.
juče sam gledala program, i nisam ga sačuvala :tuc: a sad ne mogu da ga skinem :roll:
Korisnikov avatar
By Sunce
"Tajne i lazi" se daju u Kinoteci 27.11.2009. u 20:30. :love:

Meni je zao sto ga necu gledati. Ne mogu da postignem, a i gledao sam ga dva, tri puta.
Korisnikov avatar
By Sunce
Hanekeov film "Bela traka" me nije previse odusevio, iako je odlican film. Primecuje se uticaj Bergmanovih filmova (Sedmi pecat, pre svega) i filmova Tarkovskog.
Dopada mi se sto je radjen u tehnici: crno-belo. Kontrasti tako, logicno, postaju izrazeniji. Posebno dominantan kadar: soba-pozornica, sa prozorom sa svetloscu u zlatnom preseku. Uloga dece u zlocinu, podela slobode, gospodarenje slobode, uloga zene, povoljne-nepovoljne radnje, bogati-siromasni, crkva...U prici se svaka neznost i iskrenost ispituje kao zlocin, a okrutna kazna se prihvata kao religija i neminovnost, sto u nekim slucajevima postaje komicno.
Od zadnje cetvrtine filma sam ocekivao vise.

Film Sergeja Paradzanova "Boja nara" ima izrazitu likovnu vrednost. Mislim da je to film koji najvise lici na umetnicku sliku. Ceo je sastavljen iz slika, sa skracenim kadrom, bogatom, mastovitom scenografijom, i dominantnom poetskom idejom. Film prikazuje život jermenijskog trubadura Sajata Nova kroz njegovu poeziju. Interesantan detalj je da u filmu glumac Sofiko Kiaureli tumači šest uloga, među kojima su i muški i ženski likovi. Neke slike su me potpuno odusevile. Mislim da svako ko voli likovnu umetnost obavezno treba da pogleda ovaj film.

Inserti:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4sQb339a ... re=related[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tcW4A2dC ... re=related[/youtube]
Korisnikov avatar
By Sunce
Film reditelja Lukasa Moodysson-a "Mamut": gotovo narucena prica od nekog "vrha vlasti" i "svesnika" ekonomske krize po principu: u Americi je mozda tesko, mozda vlada kriza, ali u porodici je spas, u drugim zemljama se, pogledajte, mnogo teze zivi. Nije spektakularan film, ali decica su bila sjajna. Film manipulise jednostavnim orudjem - sazaljenjem. Nekako, kao da je pravljen za americke penzionere.

Film Fransoa Ozona "Riki": bebi rastu krila andjela. Dakle, ima elemente fantazije, sto uopste nije lose. Meni je, ipak, film nekako praznjikav. Opet su me odusevila deca. Beba Riki i njegova sestra - fenomenalno.
Korisnikov avatar
By Sunce
Pogledao sam i:

"Nebo nad Berlinom". Andjeli nad Berlinom posmatraju Berlin, osluskuju ljude u njemu. Film zbog prostorne ogranicenosti na Berlin ima beskonacnu dimenziju vremena. A andjeli su, na neki nacin, nastali kao rezultat nemogucnosti pronalazenja izraza za ono sto se desavalo u Berlinu - pre svega za vreme II svetskog rata, ali i ranije. Film prica o covecanstvu, nastanku ljudi, o ljubavi, pravi odnos izmedju dece i odraslih, ukazuje na razlike. Andjeo slusa monologe cirkusne umetnice na trapezu, starca - pripovedaca i drugih ljudi, i silno zeli da dobije cula, da postane covek. Biti covek na Zemlji bar na trenutak, vredi vise nego imati carstvo nebesko beskonacno, reci su andjela posmatraca. Starac je zabrinut da ce se pripovedanje zaboraviti, da samo citanje knjiga udaljava ljude od drugih ljudi, da se nekada - u zajednici - pricalo i druzilo. On opominje da ce se ratovi ponavljati ako zaboravimo price iz proslosti. Devojka - umetnica na kraju filma kaze otprilike: "Ceo zivot sam bila okruzena ljudima, ali slucajno - roditeljima, a zelela sam da budem sa nekim ali da ne bude slucajno. Zelela sam da budem usamljena, jer sam jedino tada potpuna. Sada zelim da budem sa nekim i da osetim usamljenost."
Svideo mi se film.

"Ja, Don Djovani" - film prica o nastanku Mocartove opere "Don Djovani". Zapravo, najvise prati lik tekstopisca te opere - mladica iz Venecije. U filmu se pojavljuju i Kazanova i Mocart. Zene u filmu su prave lepotice.

"Ubio sam majku" - prica o gej decku koji "mrzi" svoju majku. Vrlo interesantan autoportret ili portret mladica. Divan film. I nekako stvarno stoji da je gej.

"Mleko tuge" - glavna junakinja filma boluje od bolesti "mleka tuge", pa nosi krompir u vagini da ne bi bila silovana. Slike u filmu su odlicne. I tanana nezna, tuzna muzika.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!