Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Šerpe i lončići, zalogaji i zalogajčići...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By anche
Originally posted by one-of-the-people
Nakon vise od godinu dana od kako je postavljena tema valjda je Jukie nasao suseni luk.

:smeh:
Korisnikov avatar
By EYA
bar smo smajlije koji kuvaju dobili
:palacinke: :kuvar: :meso:

a beli luk je zakon u kuhinji, i zdrav je ! :misici:
Korisnikov avatar
By Aksa
Jeste jeste... Beli luk je više nego zdrav, a volim da ga stavim u sva mogu?a i nemogu?a jela! (naravno slana)

Cak ima divan recept za tzv Samoborske šnicle.
Dakle... izlupaju se svinjske snicle, posole, uvaljaju u brašno i isprže u malo ulja.
U posebnoj velikoj šerpi se skuva sos od belog luka, na slede?i na?in:
Sitno se iseckaju ?ešnjevi belog luka, u šerpi se napravi ?uvena zaprška od ulja i brašna, u to se doda beli luk i nalije mlekom i malo vode... Mešati da ne zagori, odnosno da sos ostane beo. Doda se soli i malo bibera.
Kad je sos gust, skloni se sa ringle, i u sos se polože šnicle, ali pažljivo, da se ne pomešaju boje, odnosno da sos i dalje ostane beo. Na "tihoj vatri" se kuvaju još malo u tom sosu, i ne meša se nego se povremeno uhvati šerpa i samo protrese.
Šnicle postaju meke a o ukusu možete da sudite tek kad probate..

Preporuka!!!
Korisnikov avatar
By Stripi
Taj tzv. Samoborski i jest tzv...pošto u originalu taj umak ide druga?ije-
?ešnjak se isprži na onoj masno?i na kojem su se pekli kotleti (e da, od mesa se upotrebljava kotlet :D ) a onda se doda malo zaprške i vrhnja za kuhanje, ostavi se da malo prokuha pa se vrate nazad kolteti da malo prkokr?kau :yes:
Korisnikov avatar
By sAja
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=176670#p176670]Aksa napisao:[/url]Jeste jeste... Beli luk je više nego zdrav, a volim da ga stavim u sva mogu?a i nemogu?a jela! (naravno slana)

Dakle... izlupaju se svinjske snicle, posole, uvaljaju u brašno i isprže u malo ulja.
Sitno se iseckaju ?ešnjevi belog luka, u šerpi se napravi ?uvena zaprška od ulja i brašna, u to se doda beli luk i nalije mlekom i malo vode... Mešati da ne zagori, odnosno da sos ostane beo. Doda se soli i malo bibera.
Kad je sos gust, skloni se sa ringle, i u sos se polože šnicle, ali pažljivo, da se ne pomešaju boje, odnosno da sos i dalje ostane beo. Na "tihoj vatri" se kuvaju još malo u tom sosu, i ne meša se nego se povremeno uhvati šerpa i samo protrese.

Preporuka!!!
Mnjami!Miris volim samo dok ga ne pojedem.I mrzim kad ga neko drugi previse jede.
Inace beli luk je dobar da ti snizi pritisak, (samim tim i da ti se prispava..kao za dobar san..u mom slucaju-ne), da se nanese na promene na kozi(sve cemu "nemoralne"bakterije nisu dobrodosle, tipa bubuljicice, akne), i iznutra i spolja, dozirano normalno.treba biti potkovan za spravljanje i muckanje, a za neke smesne stvari slobodno upotrebiti beli luk, uostalom kao i za sve drugo sto raste, u smislu experimenata, i onog sto nam je poznato(licno super iskustvo imam sa stavljanjem gnjecenog belog na kozu-prsta), ovako ga volim samo u prahu na kokicama, I u sosevima i ostalim jelima jako umereno.u sustini..(mogu da se tripujem da svaki dan pojedem po cen belog luka, ali ne radim to ciscenje.Tj retko)
..A ove snicle s "belim umakom" ko ih jeednom jede uvek ih se seca..cini mi se..eto , mene je(ovako lepo napisano) podstaklo da pohvalim, moja baka je to spremala skoro bogovski.Pritom ja nikako nisam mesojedac pravi.Kapiram da je to taj recept..za rispekt.i da treba tako postupno da se pravi inace ne bude takvo, niti sos, niti meso-snicle.
By Sixto
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2733506#p2733506]sAja napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=176670#p176670]Aksa napisao:[/url]Jeste jeste... Beli luk je više nego zdrav, a volim da ga stavim u sva mogu?a i nemogu?a jela! (naravno slana)

Preporuka!!!
...da se nanese na promene na kozi(sve cemu "nemoralne"bakterije nisu dobrodosle, tipa bubuljicice, akne), i iznutra i spolja, dozirano normalno.treba biti potkovan za spravljanje i muckanje, a za neke smesne stvari slobodno upotrebiti beli luk, uostalom kao i za sve drugo sto raste, u smislu experimenata, i onog sto nam je poznato(licno super iskustvo imam sa stavljanjem gnjecenog belog na kozu-prsta)...
:radosnice:
Korisnikov avatar
By Mars
Ja ga evo uveliko gnječim pa experimentišem.
IzbEgavam ga u ishrani, nakon konzumacije mi pisti u usima, mozda jer mi je tlak nizak. Decko ga obilato rabi, nisam zamijetio da je zdraviji zbog toga. Smrdljiviji jest. :ozbiljan:

Nije li sok od njega prejak za kozu i ne izaziva li iritaciju ? Jeste. Izaziva.
Korisnikov avatar
By sAja
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2733532#p2733532]alexandermagic napisao:[/url]IzbEgavam ga u ishrani, nakon konzumacije mi pisti u usima, mozda jer mi je tlak nizak. Decko ga obilato rabi, nisam zamijetio da je zdraviji zbog toga. Smrdljiviji jest. :ozbiljan:

Nije li sok od njega prejak za kozu i ne izaziva li iritaciju ? Jeste. Izaziva.
Msm da nije neMoguce, ako ti je inace nizak pritisak da ti bude tako u usima.Dobro da.-ne moze se primetiti, ni ja nisam primetila, ..doduse nikad nisam ni istrajala sa kurama samolecenja ili preventive sa cesnjem-dva, svaki dan , ne znam koliko ukupno vremenski traju ti "podvizi". Jedino sto radim kad jedem luk ubijam mlekom posle miris iz zeluca ...Meni povrsinski, dakle na kozi(lica- recimo)ne izaziva bas nikakvu iritaciju-a to volim da praktikujem.Ali smrdi, i kad ga zalepim na lice ili gde god smeeta miris, kad neko bas voli da ga jede smrdi, iako bi neko ko jede rekao da mirise.Ne mogu reci:miirise!Ne mogu se oduseviti kad udjem u kucu, a osetim luk kako je zadominirao zrakom, otvaram sve, ohladim celu kucu, a po potrebi pocnem i da vristim ako covek ne kapira koliko se jako oseca;).Ne volim kad neko nagura 100kg luka u jelo, ili ga jede svaki dan.mada imam i ja svoje dane, jednom u mesecu, kad nigde ne izlazim, i dam sebi oduska.(negde sam se isponavljala ali nije strasno)..Lukac ...vredi u sv slucaju :)
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Ukoliko ne volite miris luka mozete da ga spremite tako sto cete ga umotati u alu foliju skroz, metnuti u pecnicu i peci zajedno sa cime god pecete (tipa pecenje ili krompir il sta vec).

http://www.foodnetwork.com/recipes/marc ... ecipe.html" target="_blank

izgubi dosta ljutinu i smrad i postaje jako sladak zapravo.
Korisnikov avatar
By Blady
Konzumiram, vise beli nego crni.
Korisnikov avatar
By .:Q:.
najpre u ulje stavim beli luk sečen na tanke pločice i grejem na najtišoj vatri, onda kad krene da smeđi povadim komadiće i dodam sitno sečeni crni luk, kad on krene da se proziri dodajem dalje šta god da sam planirao
Korisnikov avatar
By Hys.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2735030#p2735030]Anhedonie napisao:[/url]Ukoliko ne volite miris luka mozete da ga spremite tako sto cete ga umotati u alu foliju skroz, metnuti u pecnicu i peci zajedno sa cime god pecete (tipa pecenje ili krompir il sta vec).

http://www.foodnetwork.com/recipes/marc ... ecipe.html" target="_blank

izgubi dosta ljutinu i smrad i postaje jako sladak zapravo.
dragi ali crni luk je UVEK sladak kad se termicki obradi, bez folija il sa - da znades ako nisi :)
Korisnikov avatar
By Madonna
Zavoleo sam ga kod jedne seks kombinacije koja mi je kuvala kad god dodjem ...:)lol
I crni i beli. To je bilo 2013e. Eh.... Lukac :)...dobarje .
Korisnikov avatar
By Madonna
Nagnjecimo belog luka i umuljamo u lubrikant za svaki slucaj da ubije sidu
Korisnikov avatar
By voodoo
recept za nesto jako slaNko-malo maslinovog ulja sipajte u posudicu,isitnite beli luk sitno,sitno,malo soli,ili vegete,to pomesajte i na vruc lebac,i da vi's kako je dobro)))
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!