Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

By Çâðê_DUP
Naša mala LGBT zajednica je upravo to- mala. LM, zameraju mi da pišem duge postove, pa hajde da budem što kraća.

..
Kad se radi o relativno maloj grupi ljudi, ne može se izbeći da se neko od vaših poznanika, drugova, drugarica druži sa nekim s kojim ste u zakrvljenim odnosima. Citiraću ovde jednu forumašicu koja dugo nije na forumu: "eh, da se ja ne pojavljujem na lezbejskim okupljanjima zato što sam u svađi sa nekom lezbejkom, ja ne bih izašla iz kuće. Uvek je prisutna tamo neka sa kojom ne govorim. To se ne može izbeći".

Kako izlazite na kraj s tim da neko s kim se družite, poveravate se, na primer, pije kafu, ordinira, šali se, izlazi sa nekim ko vam je učinio nešto nažao? Da li smatrate da vaši prijatelji mogu to biti ukoliko su i prijatelji vaših neprijatelja?

Ili se družite sa ljudima (nekako uspevate)koji naprosto nemaju nikakve dodire sa ljudima koji vam misle i žele zlo?

:novine:

Postoje klanovi, naročito među lezbejkama, što sugeriše da su svi ti ljudi na neki način povezani, tako da je lako da se neko opanjka, iskompromituje, sugeriše se, ogovara i slično. Ljudi većma biraju lakše i površnije varijante, tj lakša rešenja. I odaberu veće društvo, kako bi bili prihvaćeni, jer je ionako represija van lgbt zajednice prevelika. Istina tu nije mnogo važna, kao ni individua i njena vrednost, odnosno da li su priče tačne ili nisu. (možda sam malo konfuzna sad, ali verujem da razumete šta želim reći..)

:novine:

Kako ostati svoj? Zašto ljudi imaju problema sa tuđom samosvojnošću? I to baš oni koji su zbog iste od ostatka društva marginalizovani?

:elf:

Ja znam da mene bije loš glas. (da se tako malograđanski izrazim..)
Kažu mi da nema lezbejke u Srbiji koja nije čula za mene i sve su u fazonu "Ufff". Bije me i glas da sam monstrum :lol:

Eto, dajem svoj primer, kao neki uvod u temu, a sigurna sam da nisam jedina, pa eto, imate priliku da se oglasite i da olakšate dušu.

:crveni:
By Swanheart
ko sam ja da branim nekom prijatelju da se druzi sa nekim ko je meni neprijatelj.
By J...
Originally posted by Angelina777

Ili se družite sa ljudima (nekako uspevate)koji naprosto nemaju nikakve dodire sa ljudima koji vam misle i žele zlo?

Upravo to. Mada ne mislim da ima ljudi koji mi bas zele zlo. Ili ne zelim da mislim.
Mada meni treba mnooogo vremena da bi sa nekim postala stvarno bliska.
By Çâðê_DUP
Ne govorimo sad o površnim poznanstvima i instant drugarstvima. Već o prijateljima. Kad si sa nekim prijatelj, ili hajde, ako se intenzivno družite, to podrazumeva da ste bliski. Jedete, pijete, smejete se zajedno. zajedno činite važne i i ozbiljne stvari. Stvaraju se osećajne veze sa prijateljima.

..
Onda uzmimo suprotnost/analogiju toga- neprijateljstvo.

..
Iz tog ugla gledano, kako osoba koja je vaš prijatelj može istovremeno biti prijatelj vašem neprijatelju?
By J...
Ne govorimo sad o površnim poznanstvima i instant drugarstvima. Već o prijateljima. Kad si sa nekim prijatelj, ili hajde, ako se intenzivno družite, to podrazumeva da ste bliski. Jedete, pijete, smejete se zajedno. zajedno činite važne i i ozbiljne stvari. Stvaraju se osećajne veze sa prijateljima.

..

..
Iz tog ugla gledano, kako osoba koja je vaš prijatelj može istovremeno biti prijatelj vašem neprijatelju?
Moze ako nas pomiri, za to i sluze prijatelji. :)

Ako to ne bi ucinila i ako bi jos otvoreno presla na stranu te druge osobe to bi znacilo kraj prijateljstva. Ako vec pricamo o PRIJATELJSTVU ne o poznanstvu.

E zato kazem da je meni upravo zbog takvih spetki tesko da sa nekim budem zaista bliska.

Mozda se zbog toga druzim sa ljudima koji se ne poznaju medjusobno.
Korisnikov avatar
By scout_finch
ne bih mogla da se druzim ni sa kim ko je neprijatelj mojim prijateljima,i takvu odanost ocekujem i od njih.
s tim sto se neprijateljsvo obicno radja izmedju nekada dobrih prijatelja,jar u principu ako me za nekog boli ku*ac,onda mi i nije neprijatelj.
a meni se to nije desavalo,pazljivo i dugo biram prijatelje,ni sa kim u zivotu nisam postala instant bliska.
By Çâðê_DUP
Originally posted by J...

..

..

Ako to ne bi ucinila i ako bi jos otvoreno presla na stranu te druge osobe to bi znacilo kraj prijateljstva. Ako vec pricamo o PRIJATELJSTVU ne o poznanstvu.

E zato kazem da je meni upravo zbog takvih spetki tesko da sa nekim budem zaista bliska.

Pa eto, meni to nije jasno. Ako otvoreno prelazi na stranu osobe koja i misli i čini ti zlo. I za mene je to kraj prijateljstva. LM, što se zadnje rečenice tvog posta tiče, problem je, ako je grupa isuviše mala (što sugeriše naslov), to je malo teško izvesti. Verovatno je rešenje družiti se sa što više različitih ljudi iz različitih krugova, dakle, ne ograničiti se na scenu i na forum.
Ja sam zahvalna na neki način ljudima koji me opanjkavaju kod drugih, jer umesto mene vrše reciklažu :)
Korisnikov avatar
By Khons
Originally posted by johndoe

s tim sto se neprijateljsvo obicno radja izmedju nekada dobrih prijatelja
pa ne bash. ume neko da te uzme na zub iz raznih razloga a ni ime ne moras da mu znas (to se vec povezuje sa onim MALA LGTBIA... zajednica gde svako svakog preko necijeg nekog zna)
By Çâðê_DUP
Originally posted by Khons

s tim sto se neprijateljsvo obicno radja izmedju nekada dobrih prijatelja
pa ne bash. ume neko da te uzme na zub iz raznih razloga a ni ime ne moras da mu znas (to se vec povezuje sa onim MALA LGTBIA... zajednica gde svako svakog preko necijeg nekog zna)
Upravo :up:
By J...
Verovatno je rešenje družiti se sa što više različitih ljudi iz različitih krugova, dakle, ne ograničiti se na scenu i na forum.
:up:

pa i strejteri su ljudi, moze se i s njima druziti
Korisnikov avatar
By Hton
niko meni ne bira prijatelje, ali ni ja drugima.
Korisnikov avatar
By anche
@janedoe :giggle:

samo da znas da se cesto desava da glasovi idu ispred tebe/mene/bilo koga i da nije nuzno neko losa osoba zato sto se tako prica za nju/njega.

bas sam sinoc divanila sa drugom na ovu temu. cudo je to kako male zajednice imaju svoje kanale i kako se ljudi osecaju nesigurno pa prihvataju svaku informaciju (ma koliko neproverena bila).

ja se uvek vodim onim: dok sama ne proverim, nista.

samo mi se jednom dogodilo da mi je zaista dobra druga rekla za jednu osobu da je 'psihoticna ludaca' i ja joj nisam poverovala i nasukah se samo tako. SAMO JEDNOM.
Korisnikov avatar
By Hys.
Ovo:

Upravo to. Mada ne mislim da ima ljudi koji mi bas zele zlo. Ili ne zelim da mislim.
Mada meni treba mnooogo vremena da bi sa nekim postala stvarno bliska.

I ovo:

..

..

Sem 3 drugarice koje su isle u srednju i osnovnu samnom, moji prijatelji se znaju manje-vise preko mene. A i te tri drugarice se druze samnom, ne izmedju sebe (sto ne znaci da su u losim odnosima, naprotiv, jednostavno je prijateljska hemija radila izmedju mene i njih pojedinacno, sto je i bolje, ne volim coporska druzenja).
Samo u srednjoj jedno vreme sam bila u okviru grupe koja se druzila medjusobno i izlazila. Totalno nije za mene, i od te neke 17 godine to ne praktikujem.
Sto ne znaci da nemam puno poznanika-a ko uostalom nema puno poznanika ovde ;)

edit:

auu vi ispisaste dok sam ja kucala :)

Da, meni su uvek prijatelji bili iz sasvim razlicitih krugova. I dalje, vecina njih je strejt, i potpuno van LGBTI "price"
By Çâðê_DUP
Verovatno je rešenje družiti se sa što više različitih ljudi iz različitih krugova, dakle, ne ograničiti se na scenu i na forum.

pa i strejteri su ljudi, moze se i s njima druziti
bez obzira na stepen tolerancije, strejteri ce ipak za najbliskije prijatelje birati pre strejt osobe (mislim da bas bliske prijatelje), prosto zato sto imaju slicnija interesovanja, probleme..moja str8 drugarica ce biti sigurno intimnija sa svojom str8 drugaricom koja takodje ima muza i decu, pa ce da se "razumeju" uz kaficu. slicno je i sa lgbt...

..
meni su licno strejteri dosadni i neispirativni (vecina), od kojih barem tri cetvrtine se pretvaraju da me ne muvaju (ako su muskarci), ili jedna cetvrtina zena koja zeli da bude "tolerantna", ali mahom se razilazimo oko tema. (moja iskustva)

grejsice su posebna tema :sweet:
By Çâðê_DUP
Da, meni su uvek prijatelji bili iz sasvim razlicitih krugova. I dalje, vecina njih je strejt, i potpuno van LGBTI "price"
sto sugerise sta? da treba da se druzimo mahom sa strejterima, a da imamo srece ako naidjemo na PRAVOG prijatelja u lgbt krugovima?

Slazem se da treba birati prijatelje iz razlicitih krugova, ali kako se ova tema razvija, sve mi se cini da se svodi na jedan ..
By Çâðê_DUP
Originally posted by anche
@janedoe :giggle:

samo da znas da se cesto desava da glasovi idu ispred tebe/mene/bilo koga i da nije nuzno neko losa osoba zato sto se tako prica za nju/njega.

bas sam sinoc divanila sa drugom na ovu temu. cudo je to kako male zajednice imaju svoje kanale i kako se ljudi osecaju nesigurno pa prihvataju svaku informaciju (ma koliko neproverena bila).

ja se uvek vodim onim: dok sama ne proverim, nista.

samo mi se jednom dogodilo da mi je zaista dobra druga rekla za jednu osobu da je 'psihoticna ludaca' i ja joj nisam poverovala i nasukah se samo tako. SAMO JEDNOM.
Da! U lgbt zajednici, cesto neko proglasi nekog neprijateljem, a da ga i ne poznaje, samo zato sto mu je tako receno :hypno: :praznoglavi:
Korisnikov avatar
By LittleRed
živim svoj život i ljude procenjujem sama. u principu imam dobar njuh i retko se prevarim. i ne brine me previše šta ko o meni priča, ako ljudi već nisu u stanju da sami donose svoje zaključke i da sami procenjuju situaciju teško da ih i želim u svom okruženju.
a ljude koji mi eventualno žele zlo ne sagledavam kao neprijatelje. zapravo ih ne sagledavam uopšte, ne opterećujem se njima.
A što se psihotičara tiče - oni bar imaju "opravdanje" za svoje ponašanje. Mene više plaše oni koji ga nemaju,već iz njih progovara gomila kompleksa, čista frustracija i zloba.
By Çâðê_DUP
Originally posted by LittleRed
živim svoj život i ljude procenjujem sama. u principu imam dobar njuh i retko se prevarim. i ne brine me previše šta ko o meni priča, ako ljudi već nisu u stanju da sami donose svoje zaključke i da sami procenjuju situaciju teško da ih i želim u svom okruženju.
a ljude koji mi eventualno žele zlo ne sagledavam kao neprijatelje. zapravo ih ne sagledavam uopšte, ne opterećujem se njima.
A što se psihotičara tiče - oni bar imaju "opravdanje" za svoje ponašanje. Mene više plaše oni koji ga nemaju,već iz njih progovara gomila kompleksa, čista frustracija i zloba.
Potpisujem ovaj post.
Korisnikov avatar
By Hys.
sto sugerise sta? da treba da se druzimo mahom sa strejterima, a da imamo srece ako naidjemo na PRAVOG prijatelja u lgbt krugovima?

Slazem se da treba birati prijatelje iz razlicitih krugova, ali kako se ova tema razvija, sve mi se cini da se svodi na jedan ..
To sugerise da su mi vecina prijatelja van LGBTI zajednice, sticajem okolnosti. Nista vise. Veci je procenat strejt ljudi, veci je procenat mojih prijatelja koji su strejt-eto banalizacije. Sto ne znaci da nemam gej prijatelje. Ali nisu vecina.

Moja najbolja drugarica me zna 21 godinu, druge dve 14, treca 8, ....jednostavnu su mi se "desile" kao sto se desi ljubav.
Za prijateljstvo treba hemija, ako nema te hemije, ne moze dugo da opstaje. I potpuno mi je nebitno da li je neko strejt gej ili saNgarepa, ako se ta hemija desi :grouphug:
By J...

Moram da te razocaram ali PRAVO prijateljstvo ne postoji. Mozda samo dok smo deca, posle vec pocinjemo da pravimo kalkulacije zasto i koliko se s nekim druzimo.

Inace i meni su strejteri dosadni ali ako mi je OK da dva sata pricam samo o poslu i drustvenim desavanjima, onda mogu da posluze kao sagovornici. (eto vec jedna kalkulacija)

Samo da naglasim, nije sva gay populacija na "sceni". Treba potraziti medju tim neeksponiranim, moze svasta zanimljivo da se nadje.
Korisnikov avatar
By Hys.
Fak, izgleda samo ja imam strejt prijatelje koji mi nisu dosadni :njanja:
Korisnikov avatar
By scout_finch
ja moje strejt drugarice ne bih menjala nikad,bas su zabavne,nikad se u njihovom drustvu ne smaram.jos kad pocnu da zapitkuju o detaljima lezbejskog odnosa...zabavi nikad kraja ::D
Korisnikov avatar
By Khons
nije poenta u tome da li ti je neko pravi prijatelj ili ne...ali recimo da bi mi bilo cudno da neko stavlja znak jednakosti izmedju 5ogodisnjeg prijateljstva (ili cega god) samnom i 3 dana "prijateljstva" sa nekim drugim, posebno ako je taj neko drugi meni nesto nazao ucinio a prva osoba je toga svesna ili jos gore prosla samnom kroz celu pizdariju. takve stvari jednostavno kod mene tesko prolaze. necu se ja sad bogZnaKako naljutiti ili ispravljati krive drine, ali moram priznati da bi me izuzetno povredilo. uz toliko ljudi u bg-u bash ne mozes da nadjes nikog drugog da se druzis vec bas nju/njega.
By Çâðê_DUP
ja moje strejt drugarice ne bih menjala nikad,bas su zabavne,nikad se u njihovom drustvu ne smaram.jos kad pocnu da zapitkuju o detaljima lezbejskog odnosa...zabavi nikad kraja : :D
nisu ni meni moje str8 drugarice dosadne, vec naprosto postoje neke teme koje one mogu da podele pre sa zajednickom str8 drugaricom (intima oko muza i dece)..ja mogu da kimam glavom, ali necu da saosecam sa njom toliko kao ta ista koja ima muza koji je takodje vara i slicno. ili teme a la "muskarci su kao deca". meni to moze biti zabavno, ali duboko u sebi ja ne mogu toliko da ucestvujem i da je razumem kao ta druga, koja je str8.

I viceversa.
By Çâðê_DUP
Moram da te razocaram ali PRAVO prijateljstvo ne postoji. Mozda samo dok smo deca, posle vec pocinjemo da pravimo kalkulacije zasto i koliko se s nekim druzimo.
Slazem se da uvek postoji interes. Ako ti je neko zabavan, interesantan, i to je interes, zar ne?
Inace i meni su strejteri dosadni ali ako mi je OK da dva sata pricam samo o poslu i drustvenim desavanjima, onda mogu da posluze kao sagovornici. (eto vec jedna kalkulacija)
Zavisi o kom nivou druzenja sad govorimo :)

Samo da naglasim, nije sva gay populacija na "sceni". Treba potraziti medju tim neeksponiranim, moze svasta zanimljivo da se nadje.
:molise:
Korisnikov avatar
By Hys.
Da, jasno.

Ali ja sam panseksualna, jelte, pa mogu i to da razumem :giggle:

Jedino sto nemam klince jos uvek :beba:
By mikka
odlicna tema, andjo;)
mislim da je problematika osetljiva na samu situaciju
bio sam u raznim pozicijama

npr. bio prijatelj dvema grupama ljudi, koje se nisu mirisale, ali to je prosto jer su zahladneli odnosi medju njima pre svega zbog bitno razlicitih zivotnih okolnosti(socijalne, obrazovne, statusne, i nazalost-materijalne razlike koje se stvaraju u toku zivota su ih stavile u potpuno razlicite okvire, npr. ja vise nisam u tako bliskim odnosima sa nekim mojim prijateljima koji su zasnovali porodicu, jer sam trenutno poprilicno van te price), ne zbog neznamkakve svadje

ako se neka moja dva prijatelja posvadjaju (a pritom su "jednako krivi"), nemam razloga da ja sad moram da biram i pravim dramu
svakako imam ulogu mirotvorca neko vreme :isus: , ali uglavnom se druzim sa tolerantnim ljudima, pa sve bude ok
ali ako je jedan od njih krivac: sve zavisi od prekrsaja
ipak bez dlake kazem sta mislim, i ako je neka strana nepravedno povredjena- insistiram da se povredilac i izvini, ili inace ostaje na "cekanju" do daljnjeg nas odnos i komunikacija, i to jasno stavim do znanja

u zivotu nemam bas "zaklete" neprijatelje, ali moj prijatelj ne moze biti neko ko suruje sa osobom za koju zna da me je nepravedno povredila, a nije se ni pokajala, ni izvinila

takve "prijatelje" hvala bogu nemam, i vrlo sam selektivan po tom pitanju, jer mislim da je zaista "poturica gori od turcina"

inace, imao sam slicnu situaciju na forumu, gde se jedan covek veoma casno poneo prema meni, i zasluzuje moje apsolutno postovanje i pokazao mi je da jos uvek ima divnih ljudi, i odlucio se na jedan plemenit korak (on ce se svakako prepoznati)
Kako ostati svoj? Zašto ljudi imaju problema sa tuđom samosvojnošću? I to baš oni koji su zbog iste od ostatka društva marginalizovani?
ovo je veoma istinito i veoma zalosno
zajednica u kojoj jedni druge saplicu tesko da moze puno napredovati
nazalost, mislim da je rec o nedovoljno razvijenom introspektivnom aparatu kod tih ljudi
mozda je jedno psiholosko objasnjenje mehanizam reakcije na represaliju koji su sami osetili na svojim plecima od strane drustva, pa zele i da sami osete ukus aktivne pozicije, pa simbolicku zamenu nalaze u zagorcavanju postojanja sebi slicnih: ko ce kome-nego svoj svome :bljak:
no ne bih ni ulazio u podrobniju psihoanalizu, jer kod nekih ljudi su mi pakost i zavidnost sasvim dovoljna objasnjenja, niti zasluzuju da dubim na glavi zbog nekih njihovih "dubljih motiva"
By Çâðê_DUP
zajednica u kojoj jedni druge saplicu tesko da moze puno napredovati
nazalost, mislim da je rec o nedovoljno razvijenom introspektivnom aparatu kod tih ljudi
mozda je jedno psiholosko objasnjenje mehanizam reakcije na represaliju koji su sami osetili na svojim plecima od strane drustva, pa zele i da sami osete ukus aktivne pozicije, pa simbolicku zamenu nalaze u zagorcavanju postojanja sebi slicnih: ko ce kome-nego svoj svome
no ne bih ni ulazio u podrobniju psihoanalizu, jer kod nekih ljudi su mi pakost i zavidnost sasvim dovoljna objasnjenja, niti zasluzuju da dubim na glavi zbog nekih njihovih "dubljih motiva"

:hail2:
Korisnikov avatar
By gneeebo
naravno da ne moze! i ne radi se o tome da ja biram nekom prijatelje kao sto Hton rece, vec o tome da ja biram sebi prijatelje. i to za mene nije stvar odanosti, kao sto je reko johndoe, vec stvar kompatibilnosti - ne mogu voleti nekog ko voli nekog ko mene mrzi, kao sto ne mogu voleti nekog homofba ili rasistu itd. ili nekog ko nema "nista protiv" toga ili "nema stav". e sad, istripovano je misliti da ti je neprijatelj svako s kim si imao nekih problema u komunikaciji te prekinuo odnos, i ocekivati da bi svako trebalo da ima iste takve probleme i da isto tako postupi. to je vec druga stvar, stvar sujete.
By Çâðê_DUP
Originally posted by gneeebo
naravno da ne moze! i ne radi se o tome da ja biram nekom prijatelje kao sto Hton rece, vec o tome da ja biram sebi prijatelje. i to za mene nije stvar odanosti, kao sto je reko johndoe, vec stvar kompatibilnosti - ne mogu voleti nekog ko voli nekog ko mene mrzi, kao sto ne mogu voleti nekog homofba ili rasistu itd. ili nekog ko nema "nista protiv" toga ili "nema stav".

e sad, istripovano je misliti da ti je neprijatelj svako s kim si imao nekih problema u komunikaciji te prekinuo odnos, i ocekivati da bi svako trebalo da ima iste takve probleme i da isto tako postupi. to je vec druga stvar, stvar sujete.
naravno. no, govorim o slucajevima kad je zasigurno da se prijatelj druzi sa osobama koje ti i misle i cine zlo. sad, da li je to istripovano ili nije i u kojoj meri, nije stvar za diskusiju, jer je licne prirode i svako za sebe zna odakle pocinje i gde se zavrsava paranoja.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!