Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Kuda i s kim, kako, kada...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By Simor
Slika

Na žalost, nikada nisam bio u Norveškoj (za sada!), ali mene ova zemlja oduševljava u svakom smislu: od prirode preko društvenog uređenja do umetnosti. Ako je neko bio u Norveškoj, voleo bih da podeli sa nama svoje utiske, a ako niste bili, a volite Norvešku, dobrodošli u fan club.

Slika Slika

Slika Slika

Yes, we love this country
as it rises forth,
rocky, weathered, above the sea,
with those thousand homes.
Loving, loving it and thinking
about our father and mother
and the saga night that sends
dreams to our earth.
Korisnikov avatar
By ^RAY^
Norwey est un pays ami homosexuel.:D
Korisnikov avatar
By Escobar
jao ala neko koristi google prevode :nope:
Korisnikov avatar
By ^RAY^
Oui, nous aimons ce pays
Car elle monte de suite,
Rocheux, érodés, au-dessus de la mer,
Avec ces milliers de foyers.
Aimer, aimer et de penser
À propos de notre père et de mère
Et la saga nuit qui envoie
Rêves à notre Terre.
Korisnikov avatar
By Ombeliko Brunner
Mene iskreno pale norvezhani sa njihovom plavom kosom, i vikinshkom bradom, i voleo bih da nekog odvuchem u krevet. A i upoznao sam neke simpatichne i neke manje simpatichne primerke tog naroda. U Norveshkoj nisam josh uvek bio nazhalost. Al kad skupim pare, mozhda skoknem malo gore, poshto je tamo uzhasno skupo kako chujem...
Korisnikov avatar
By Galadriel
gledala sam na televiziji poodavno neku emisiju o norveskoj

izmedju ostalog snimili su jedan park u kome se nalazi
poprilican broj skulptura koje slave ljubav
muskarca i zene, muskarca i muskarca, zene i zene

ne znam kako se zove i kada je park napravljen, mozda bi neko znao da napise

interesantno mi je bilo da vidim tako nesto na mestu gde ljudi setaju svoju decu
Korisnikov avatar
By Sunce
http://en.wikipedia.org/wiki/Norway

Meni se sve više dopadaju severnije zemlje Evrope, a ta zaljubljenost je porasla od kada sam otkrio Bergmana (pozdravlja te Švedska!). Dopada mi se jednostavnost i estetika koju poseduju.

Norveška...sada čituckam i razgledam slike. Baš volim kad naučim nešto novo!

I koliko god bila nesavršena, knjiga PAN Knuta Hamsuna mi prolazi kroz misli. Setih se kolibe glavnog junaka, pa šume, psa, dve žene, njegove smotanosti i dualizma. Pan, šumski bog!

http://en.wikipedia.org/wiki/Knut_Hamsun
Korisnikov avatar
By Dina
Dina (iz knjige i filma) je iz Norveske :) Nisam bila tamo, ali bih volela da odem. Cak sam u turistickoj agenciji uzela prospekt za skandinavsku turu, jako zanimljivo deluje... Samo sto kad pogledam cenu aranzmana... odmah odlozim za neku buducnost.
By Simor
Originally posted by Sunce
Dopada mi se jednostavnost i estetika koju poseduju.
Upravo! To su key words!
By polarlicht4.1
Planiram da sledeće godine backpackujem po severnoj Evropi. Ovde godine obišao dobar deo južne i koliko god da je zanimljivo, više volim sever i 10C preko leta. :snesko:
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by Dina
Dina (iz knjige i filma) je iz Norveske :)
Jao ja upravo čitam Dinu :klap:

Norveška zvuči divno za posetiti.
Tačnije, kad porazmislim ja nikad nisam čuo neku negativnu vest iz skandinavskih zemalja (što je čista glupost, naravno, ali eto... prosto se ni jedna nije zalepila u pamćenje).
A i divni su ljudi. Bar onih par što sam na blic upoznao.

Bekpeking po severu se čini najzanimljiviji u Evropi :yes: a od skoro imamo i (kvazi) low cost kompaniju koja povezuje Beograd i Oslo.
By Simor
Evo još malo slika (sa Flickr Photo):

Slika Slika

Slika Slika

Mnogo volim drvene crkve!
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Marvin

...
Kako ti se dopada? Znam da ju je i Polarlicht skoro citao pa isto pitanje...

Ne offtopicarim nadam se, isto je vezano za Norvesku :D
By Simor
Jel' ta Dina iz knjige ima plavu kosu i vikinšku bradu, kako je opisao Ombeliko Brunner. :smeh:
Korisnikov avatar
By Dina
Nema ;) Ali je buntovnica, atipicna i divlja. Njen lik je na mom starom avataru (mada ja vidim jos taj stari pa mozda i ti). Bar tako je prikazana u filmu.
By polarlicht4.1
Bekpeking po severu se čini najzanimljiviji u Evropi :yes: a od skoro imamo i (kvazi) low cost kompaniju koja povezuje Beograd i Oslo.
Ma ništa bez voza, nerviranja jer ne može da se nađe mesto, maltretiranja sa "prijateljem" od 20kg na leđima i omašivanja linija - jednom zamalo da završimo u Belgiji umesto gde god da smo krenuli iz Holandije, valjda beše Španija. :giggle:

I završio sam je pre desetak dana, nego nikako da napišem utiske. Nije mi se dopala Dina, nekako mi je previše samoživa čak i na štetu drugih vrlo često. Sviđa mi se njena nezavisnost ali tu je uvek i pitanje dokle se može sa tim a njen odgovor mi ne prija...Doduše, i zavidim joj na snazi ali nikada ne bih mogao da budem takav. :shrug:
Korisnikov avatar
By Ombeliko Brunner
Mozhda greshim al imam utisak da su Norvezhani malo shkrti. Pre par godina sam u inostranstvu upoznao jedbu Norvezhanku (plava kosa, bez vikinshke brade) i normalno pokushao sam od nje da se ogrebem za cigaretu (mislim shto da pushim svoje kad mogu da se grebem od stranaca) i ista mi je ladno rekla da mozhe da mi pozajmi jednu ali da moram da joj kasnije vratim ili eventualno da mi ostavi jedan dim kad bude bila pri kraju...
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Ombeliko Brunner
Mozhda greshim al imam utisak da su Norvezhani malo shkrti. Pre par godina sam u inostranstvu upoznao jedbu Norvezhanku (plava kosa, bez vikinshke brade) i normalno pokushao sam od nje da se ogrebem za cigaretu (mislim shto da pushim svoje kad mogu da se grebem od stranaca) i ista mi je ladno rekla da mozhe da mi pozajmi jednu ali da moram da joj kasnije vratim ili eventualno da mi ostavi jedan dim kad bude bila pri kraju...
Možda te je muvala, a ti "peder" nisi shvatio. :lol:
By Simor
Možda je to tajna države blagostanja? :evil:
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Simor
Evo još malo slika (sa Flickr Photo):

Slika Slika

Mnogo volim drvene crkve!
Ahaaa, uhvatio sam te na delu! Pravac u Kusturičino selo i zapadnu Srbiju. Šalim se, naravno, i meni su lepe drvene kuće i crkve.

http://www.fotothing.com/photos/c88/c88 ... 99_f08.jpg

http://static.panoramio.com/photos/original/523493.jpg

Ono što mene ne bi zadovoljilo u Norveškoj jeste mala raznovrsnost živog sveta, pre svega biljaka.
Korisnikov avatar
By Ombeliko Brunner
Originally posted by Sunce
Originally posted by Ombeliko Brunner
Možda te je muvala, a ti "peder" nisi shvatio. :lol:
mozhda, ko ce ga znati...uostalom kapiram da su ljudi sa balkanskog poluostrva zhescha egzotika za Skandinavce...
By Simor
Sunce, pogledaj ovo :love: :

Slika Slika

Slika Slika

Slika Slika
Korisnikov avatar
By Sunce
Divne su, nema šta! Nemoj da me :giljotina: za Kusturicu!
By Simor
To će tek da vidiš za koji dan!

:apprentice:
Korisnikov avatar
By Sunce
Povešću Natašu Kandić da me brani, šta ti misliš ko sam ja! :salut:
Norveške drvene crkve su definitivno raskošnije od srpskih. Kod nas se radi o crkvama brvnarama.
Korisnikov avatar
By Marvin

...

Ne offtopicarim nadam se, isto je vezano za Norvesku :D
Ne znam još. Tek sam juče počeo.
Čini mi se zanimljivo. Lepe rečenice.
A Dina... slično kao što reče polarlicht4.1... mislim da bismo se potukli, pa sve neka me i prebije kao i oca :giggle:
Korisnikov avatar
By h2o
U južnom delu Norveške kod grada Stavanger-a postoji jedno od najlepših mesta na svetu, stena Preikestolen koja se uzdiže 600 m iznad fjorda Lysefjorden.

Neopisiv je osećaj koji vas obuzme kad se popnete na tu stenu i bacite pogled. Lepota, Lepota, Lepota.

Ako ni zbog čega drugog onda bar zbog toga vredi otići u Norvešku.

:avion:

Slika
Korisnikov avatar
By Mikili73
I zbog prelepih Lofotskih ostrva vredi otići.....Milina od zemlje.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!