Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Koliko ste sklone pripisivanju lepote svojoj polnoj instance? Bolje- koliko instance pola ucitava lepotu u vas zivot, pogled na svet?
Koliko ste svesne cinjenice koja govori da bez te potencije zenskog nikada ne biste mogle biti ono sto zelite- majke, sestre, cerke, ljubavnice, onE kojE zude i onE za kojima se zudi, onE koje pripadaju ili ne pripadaju nekome, radnice, ..........fado pevacice?
Koliko cesto zahvalite necemu gore (ili dole, Boze moj) zbog proste i, prirodno, u svakodnevnici zanemarene cinjenice da ste- zene, tj. da smo, sve odreda, zene (u Srbiji na pocetku XXI veka)?
Imala sam naporan dan za koji i dalje ne mogu da verujem da nije trajao 28 casova. Legla sam, napipala mladez ispod leve miske :) , nasmesila se i protegla se. I bilo mi je tako drago sto sam, pre i posle i izvan svega- zena.
Korisnikov avatar
By Andre87
off : pokusao sam na forumu da prodiskutujem o tome sta cini muskarca,sta zenu (rodno) ali nisam dobio odgovor :(
on: S aspekta FTM-a , zrtve rodnog i polnog zatvora(koja hvala Bogu skida jednu po jednu shipku) mogu da kazem da u nasoj sredini jos uvek postoji ocekivano "zensko" i "musko" ponasanje. Ako zanemarimo drustveni faktor i oslonimo se na dushu i troshno telo onda mene kao muskarca cini zadovoljnim da mogu da budem i dete i otac, da brinem o nekome i da neko brine o meni..da volim, ceznem,..da me mrve osecanja i samo naslucujem obrise tog neznog bica kome se divim..da danima razmisljam o nedorecenom...o njenoj tishini koja najvise govori. Oprosticete ovom momku koji je ostavio traga u zenskom kutku...misteriozna strankinja u tramvaju mi je veceras zaokupirala misli...iako se verovatno necemo ponovo sresti, zahvalan sam joj na ovoj patnji... :love:
Korisnikov avatar
By Dina
Slabo... Nisam bas nesto zadovoljna sto sam zena, mada mozda ne bih bila zadovoljna ni kao muskarac. I neku posebnu lepotu bas u tome ne vidim. Jedino sto mi pada na pamet je neko zensko-zensko razumevanje koje imam sa nekim prijateljicama ili cak poznanicama. To je neka tananost, mozda i idealisticnost u dozivljaju sveta i medjusobna povezanost i podrska u tome. Toga nema u musko zenskom odnosu, a ne vidim ni u musko muskom, ili je bar to moj dozivljaj...
Korisnikov avatar
By Zoe
Ja uzivam u tome sto sam zena,uzivam.......I prava sam zena, volim svoje telo, uzivam u njemu takvom, predivnom zenskom, uzivam u majcinstvu, uzivam u svim zenskim stvarima sitnicama.......i na koncu konca, uzivam i dopada mi se emotivnost svojstvena meni ( a i vecini zena ), dopada mi se taj zenski mozak koji imam i sposobnosti koje imam, dopada mi se sve, jednostavno...
Samo sam u retkim trenucima pozelala da sam muskarac, ali samo i isklucivo zbog penisa koji imaju i ni zbog cega drugog :lol: Ne bih se menjala sa njima, u svakom slucaju.
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Žena ne postoji, kaže Lacan. Slažem se sa njim. Postoji samo muški pol, sve ostalo su aberacije u odnosu na njega. No, ni on nije ništa manje fiktivan. Sve je to, drugim rečima, rad ideologije u kojoj opstaje polna dihotomija koja se utelovljuje.

Biti žensko, stoga, kao i biti muško, podrazumeva vremenski razgradivi stereotip oko koga se grupiše rodni identitet. Treba, dakle, negirati svaku specifičnost ženskog i muškog. Jedini način da se ukine neravnopravnost među polovima je da se ukinu polovi. Stoga, živela bespolna bića budućnosti! Dole feminističko insistiranje na posebnosti žene, dole glupi mačizam koji je analogan prethodnom!
Korisnikov avatar
By anche
wow... ima nesto u tome sto si napisao dm... ima, ima :smug:

ali kako zadrzati specifikum zenskosti onda? razumem da govoris o drustvenim kategorizacijama, ali sta cemo sa bioloskom?

ma koliko banalno (da li je?) zena je ipak ta koja radja ali da li je to nama muzeloznicima/zenoloznicama (jedva sam cekala da upotrebim ovu rec u pozitivi :D ) zapravo vazno?

cu se setim jos nesto. valjda. :senilko:
Korisnikov avatar
By Andre87
Originally posted by Dušan Maljković
Stoga, živela bespolna bića budućnosti! Dole feminističko insistiranje na posebnosti žene, dole glupi mačizam koji je analogan prethodnom!
Slazem se..sto se duha tice sagovornike gledam iznad roda...a podjednako se divim i zenskom i muskom telu...oba su savrsena

Hormoni su cudo :D :teg:
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Originally posted by anche
wow... ima nesto u tome sto si napisao dm... ima, ima :smug:

ali kako zadrzati specifikum zenskosti onda? razumem da govoris o drustvenim kategorizacijama, ali sta cemo sa bioloskom?

ma koliko banalno (da li je?) zena je ipak ta koja radja ali da li je to nama muzeloznicima/zenoloznicama (jedva sam cekala da upotrebim ovu rec u pozitivi :D ) zapravo vazno?

cu se setim jos nesto. valjda. :senilko:
Dakle, pre svega mala ograda -- govorim iz diskursa koji je makar na prvi pogled lezbo-feministički, jer izlažem stavove Judith Butler. Mislim da se ona samo naslonila na Foucaulta koji kaže da van diskursa od polnoj razlici i nema polova. Ona je samo dodala da je taj diskurs primaran i da on utelovljuje ono što posledično prepoznajemo kao biološku razliku. Drugim rečima, rod prethodi polu. Onda sam celu priču preneo na teoriju ideologije i heto da poentiram: polovi su društveni konstrukti, oni ne postoje "unutra", već su zapravo spolja, u polju vladajuće ideologije.

Takođe, ne rađaju sve žene, zar ne? Postoje i ljudi neodređenog pola, ljudi koji imaju karakteristike oba, žene sa testisima koje bi po standardnoj klasifikaciji bile muškarci, trans-seksualne osobe u raznim fazama tranzicije... Dakle, imamo malo komplikovaniju biološku sliku.

Razmisli i o sledećem: da li je "gej penis" penis, ako se penisu pripisuje uloga u razmnožavanju (kod gej seksa ona je isključena)? Da li je on u medicinskom diskursu čista fiziološka struktura ili mu se uvek pridaje i nekakva funkcionalnost (i ako je tako šta se dešava kada je ta funkcionalnost nerealizovana -- da li je to falični penis ili neki novi penis i na osnovu čega se postavljaju ti standardi)? Gde je granica između penisa i vagine (i kako se uopšte određuje šta je penis, a šta vagina?) -- neki imaju veoma mali penis, neke velike usmine.

Oh Bože, koliko pitanja...

I mislim da je konačno najbitnija teza -- jedino se ukidanjem polova ukida neravnopravnost među njima. O tome kasnije, idem spat!:blush:
Korisnikov avatar
By Andre87
Originally posted by Dušan Maljković
Gde je granica između penisa i vagine (i kako se uopšte određuje šta je penis, a šta vagina?) -- neki imaju veoma mali penis, neke velike usmine.
The female spotted hyena (Crocuta crocuta) presents the most highly 'masculinized' external genitalia of any extant mammal; the female has a large, fully erectile clitoris through which she gives birth, urinates and copulates. :bubblegum:

Slika

Ne znam zasto mi je ovo sad palo na pamet :D
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
@Dusan Maljkovic:
Neki zive postmodernu, neki zive u postmoderni. Ne priznajem ovo vreme za revolucionarno u tom smislu, jer bi bilo nesrecno pomisliti d ace ovo i ovakvo doba sa takvim (uspelim?) ciljem stajati kao protivteza dobima koja su predhodila, a koja su, po mnogo cemu, revolucionarnija od ovog.
“Jedini način da se ukine neravnopravnost među polovima je da se ukinu polovi.”- To jedino moze reci neko ko nije spreman za pravo resenje- ravnopravnost medju POLOVIMA.
Specifikum zenskosti i muskosti bi valjalo zadrzati. Bez nje kao takve, mi postajemo ogoljeniji za ono zensko-lepo i musko-lepo.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Ne praktikujem obozavanje svog polnog organa, a ni zahvaljivanje bogu na tome sto sam zensko. Tako se nimalno ne bih razlikovala od debilastih, pravoslavljem zadojenih balkanaca, koji smatraju da su bolji od sviju i svja samo zbog toga sto oni imaju KURAC! Kurac, ej!
Da me rod definise, definise me u velikoj meri. I volim svoj zenski mozak, svoje debelo dupe, celulit i menstruaciju.
Ali to ne znaci da sam spremna da igram uloge koje drustvo zeli da postavi pred zenu (zena, majka, svekrva, tasta etc.)
Korisnikov avatar
By vanillapuff
Originally posted by the1whowished

Neki zive postmodernu, neki zive u postmoderni.

Mene ZIVI postmoderna, ko god je kreirao.
Suva biopolitika.
Svaki put koji odaberem brizljivo je iskreiran pre nego sto sam se tu uopste nasla.

Ima li slobodnog izbora?
Bicu antihumanisticki vulgarna: ima samo izbora koje interpretiramo kao slobodne, cime ulazimo u magijsko polje fantazma.
Ekran pred ocima.
Zivot iza ekrana.
Zivot u ekranu.

Ne priznajem ovo vreme za revolucionarno u tom smislu, jer bi bilo nesrecno pomisliti d ace ovo i ovakvo doba sa takvim (uspelim?) ciljem stajati kao protivteza dobima koja su predhodila, a koja su, po mnogo cemu, revolucionarnija od ovog.
Revolucionarnija zaista, ili interpretirana kao revolucionarnija sa sadasnje tacke gledista (CIJE?) sa ciljem upravljenim ka fiktivno organizovanoj i/ili usmerenoj buducnosti?

“Jedini način da se ukine neravnopravnost među polovima je da se ukinu polovi.”- To jedino moze reci neko ko nije spreman za pravo resenje- ravnopravnost medju POLOVIMA.

Sta sa rodovima?
I ne, ne skrecem temu.
Samo mi se cini da ni blizu nemam toliko vremena i prostora da je prosirim ovde i sada.
Stvarno cu morati malo vise da procaskam na ova pitanja na raznim temama.
Prekompleksna su.

Specifikum zenskosti i muskosti bi valjalo zadrzati.
zensko-lepo i musko-lepo.

Poenta celog mog posta je zapravo, negde ovde: u tvom uvodnom tekstu koji zapocinje temu, cini se da je dosta vazan pojam koji nazivas ZENA.

Ono sto mi nedostaje kao informacija je sta je za tebe ZENA.

Ocigledno je da ti to, u nekom smislu i stepenu, dozivljavas kao nesto determinisano (kako rece - "onim dole??" - ova primedba zahteva posebnu digresiju, buduci da "ono dole" tako moze ali i tako neverovatno ne mora imati veze sa pojmovima zenskosti i muskosti, sta god ovi pojmovi i za koga znacili!!!!!!!!!!)

Mozda ni za koga od nas pojam ZENA nije isti.
Verovatno nije.

Dusane, u tom smislu, apsolutno se slazem da usled takve pluralnosti mogucih zamisli pod imenom zena/muskarac dolazimo do lakog terena koji omogucava kompletnu dekonstrukciju pojma.

Anche, kako odrzati specifikum "zenskog"?
"Zensko", kao i "musko" je u subjektivnoj zamisli, u vlastitom i nicijem vise pristupu koji potpuno gubi relevantnost u objektivnom smislu (objektivnosti nema!!!!!), ali dobija bezbrojne mogucnosti najrazlicitijih konstrukcija
u binarnom sistemu zensko-musko,
u pluralnim sistemima zensko...............................................(brojni nivoi i nivelacije)......................................musko
ili u potpuno od ovih diskursa (ali ukotvljene u nekom novom!) odvojenom sistemu ili besformnosti (ako tako nesto postoji, posto je i besformnost - forma, ako je tako interpretiramo!)...

Priznavanje subjektivnosti.
Beskrajna pluralnost (prividno?) izabranih (ne)mogucnosti.
To je jedini nacin da sacuvamo subjekt, ako je do toga nekom stalo.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
@vanilapuff:
-Ne vidim ni fiktivno organizovaniju buducnost. Ako ogranizaciju sagledavamo ogranicavajuci se na spoljno, egzistencijalno nuzno, ova teza bi cak i pogla doci u obzir. U suprotnom, ne- gubimo mnogo vise sebe negoli dobijamo.
-Nisam dotakla rodno pitanje, jer nisam kompetentna. Slazem se, svakako, da je to posebno pipava i zahtevna tema kojoj treba OVDE i SADA posvetiti paznje (u cemu, inace, vidim jedno od retkih pozitivnih usmerenja nasega doba).
- Ne radi se o tome sta je ZENA za mene, vec o tome sta je zena za sve nas. Pripisivanje ili nepripisivanje atributa imenici ZENA duboko je licni cin. Ova tema nije zamisljena kao put koji ce voditi ka ZENI, vec kao oda svake od nas svakoj od nas pojedinacno (a trebalo bi i da neki tip napravi nesto slicno).
By Dionysus
Волим то што сам жена, сваки део тога. И своје тело (чак и то што увек, али увек желим да имам 5 кг мање и дупло веће груди) и свој начин размишљања и женско дружење, и козметику, женствену одећу, потпетице, одласке на кафу са другарицама, ма све...
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Ja volim sto sam zena, jedino ponekad u nekim sexualnim fantazijama tripujem da sam muskarac. :jumpfuck:
By Dionysus
Па, да имаш .... ону ствар...? Фуј! Не бих то волела ни да ми плате...
Моје друптво и даље препричава моју изјаву кад ме је неко пита: "Па, шта би радила да си се родила као мушко?", на шта сам ја као из топа добацила..."Па, транџирала бих се , наравно")))))
[quote]Originally posted by Zoe
Ja uzivam u tome sto sam zena,uzivam.......I prava sam zena, volim svoje telo, uzivam u njemu takvom, predivnom zenskom, uzivam u majcinstvu, uzivam u svim zenskim stvarima sitnicama.......i na koncu konca, uzivam i dopada mi se emotivnost svojstvena meni ( a i vecini zena ), dopada mi se taj zenski mozak koji imam i sposobnosti koje imam, dopada mi se sve, jednostavno...
Samo sam u retkim trenucima pozelala da sam muskarac.....

to ne smeta, mada kome smeta ne mora ni da gleda ..... meni lepo i ovako
:joint:
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Ja sam srecna sto sam zena, samo su me prevarili na rodjenju
i uvalili mi tudj kostim... i ok.. prihvatila sam to kao da je normalno,
i da se svima tako desava.. i igrala svoju ulogu.. koliko dobro
neka drugi kazu..

Ali i glumci nekada naprave pauzu, sidju sa bine, odmore se,
budu ono sto jesu.

Ja sam pravila te pauzice.. ali sam se premorila od te glupe uloge..

I same kazete da jeste glupa uloga.

Mozete li da zamislite kako je kad upadnete u centar muskog sveta,
i slusate njihove bolesne testosteronske razgovore .. o tome,
kako ce koga ce, sa cim ce... u z a s !!

Neke se stvari mogu popraviti, neke ne...
Imam bogato iskustvo glume.. i znam o njima dosta...

Sad cu malo da odlozim kostim i da budem ono sto jesam...
da odmorim mozak od svega toga..

Dakle, srecna sam sto sam zena, iako mi je uvaljen
malo tezi zadatak.. ali sam srecna sto sam zena..
Korisnikov avatar
By 2kune
Ja sam peder... To je valjda nešto ko velika mačka... Predem koju oktavu dublje i imam malo jače pandže... Inače je sve manje-više isto... :smug: Jedino je zajeb što sa vremenom sve više postajem stara hijena... :maska: A vidjeli smo gore što to znači... :giggle:
Korisnikov avatar
By Galateja
Smatram da je nemoguće razmišljati o pojmovima bez vremenske, prostorne i sl. uslovnosti. Sa ovim želim reći da nije isto biti žena lezbejka p.n.e. na ostrvu Lezbos, kao ni žena uopšte u Libanu. Prihvatam sebe kao ženu. Sad i ovde.
Međutim, bilo bi pitanje kako bih na to gledala da živim u nekom planinskom selu, da je 19. vek i da je pritisak društva, vremena i nepovoljne ekonomije veći. Pitanje je da li bih tad uzela nekog konja, zajahala ga i pobegla u toplije krajeve gde mogu biti žena kakva želim biti ili bih se pomirila sa situacijom. U drugom slučaju bih sigurno mrzela što sam žena.
Korisnikov avatar
By TheDutchess
Love being a woman and enjoying every minute of it.
Zaista...ne bih volela da sam muskarac jer jednostavno ni ne razmisljam o tome....zadovoljna vrlo ovakva kakva jesam....a natural woman :tepih:
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Krajnje je normalno da ste zadovoljni svojim telom i time sto
jeste... To je najprirodnija stvar, jer je svako srecan onakav
kakav jeste..

Osim ako niste trans... tada... telo malo zataji...

:opatica:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!