Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

By superfly
Slika

Američka informatička kompanija "Epl" (Apple) je predstavila novi audio-video plejer "iPod klasik" od 80 ili 160 gigabajta prostora na disku, koji može da primi kompletnu kolekciju muzike, fotografija, video snimaka i igrica - do 40.000 pesama ili 200 sati videa.

Šesta generacija "iPoda" poseduje sve osobine prethodnih pet, koje su korisnici već prihvatili, plus dodatno poboljšanje u vidu korisničkog okruženja Cover Flow i potpuno novo metalno kućište, saopštio je iz "Epla".

"Prvi 'iPod' je stavljao 1.000 pesama u vaš džep, a novi 'iPod klasik' stavlja do 40.000", kaže Stiv Džobs, izvršni direktor kompanije "Epl".

"Sa tanjim, metalnim kućištem i poboljšanim korisničkim okruženjem, 'iPod klasik' je idealan za ljude koji žele da imaju sve svoje podatke, muziku i fotografije uza se", smatra on.

Novi "iPod" pušta 40 sati muzike i sedam sati video materijala u modelu od 160GB i do 30 sati muzike i pet sati videa u modelu od 80GB uz jedno punjenje baterije, čime omogućuje korisnicima da uživaju u svojim kolekcijama muzike, audio knjigama, video muzičkim spotovima, televizijskim serijama i filmovima gde god da su.

Novi iPod clašic je, kako se navodi u saopštenju, savršen i za igranje "iPod" igara, pa na tržište stiže sa već usnimljenom zabavnom i jednostavnom trivija igricom "iQuiz", brzom "brick-bashing" igricom i popularnim pasijansom "Klondajk". Dodatne igre biće moguće nabaviti kasnije tokom septembra kroz prodavnicu "iTunes".

source: mtsmondo.com
Korisnikov avatar
By DarkAngel
a cena za nas smrtnike je :"PRODAJ KOLA - KUPI I POD" :lol: :vatrica:
Korisnikov avatar
By Zonche!
Sta da radim sa 160GB jel su normalni?
Ali lepo izgleda...
Korisnikov avatar
By spliff
ne kazze koliko je tezzak, neke dimenzije... :puzzle:
By superfly
tech specs

Size and weight

* 80GB model
o Height: 4.1 inches (103.5 mm)
o Width: 2.4 inches (61.8 mm)
o Depth: 0.41 inch (10.5 mm)
o Weight: 4.9 ounces (140 grams)

* 160GB model
o Height: 4.1 inches (103.5 mm)
o Width: 2.4 inches (61.8 mm)
o Depth: 0.53 inch (13.5 mm)
o Weight: 5.7 ounces (162 grams)
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
pa iste su dimenzije kao i postojećeg. oni to uglavnom ni ne menjaju, a jedina značajna promena jeste bila povećanje dimenzija ekrana kada se pojavio iPod Video.

šta više i reći. ja imam ovaj moj prelepi od 20 GB, koji je svojevremeno kada sam ga dobio bio :wow: . a sada u poređenju sa ovim novim dođe mi da :rida: .
Korisnikov avatar
By DarkAngel
model je zaista lep....eh jednog dana mozda i bude smesten u nekom mom dzepicu...:pustiSnovi:
Korisnikov avatar
By Doxar
Originally posted by Zonche
Sta da radim sa 160GB jel su normalni?
Ali lepo izgleda...
Ma, perverzija totalna.

S obzirom da je cena verovatno sitnica, a funkcionalnost u poredjenju sa istom minimalna, ambalaza im je, pretpostavljam, glavni adut.

Ali, 40000 pesama:smeh:
Korisnikov avatar
By Allkey
A meni nije jasno šta je svima toliko fascinantno i ''lepo'' kod iPod-a...

Onom prethodnom iPod-u Nano sam se divio, napravili su kompaktan, uspravan, tanak, time i elegantan plejer ne toliko loshih karakteristika i unishtishe ga.

iPod Shuffle mi se najvishe dopada iz nove kolekcije, ako mene pitate, a opet njemu fali display, koji je baremmeni jako bitna stavka kod odabira mp3 plejera...

U svakom sluchaju, ovime se stavlja jedna velika tachka na svaku moju zhelju za kupovinom bilo kod iPod-a.

I izaziva josh vecja zhelja za Samsungovim mp3 plejerima, koji se, nazhalost, ne uvoze kod nas. :(
By Sixto
Meni nije jasno kome treba na jednom mestu 160GB podataka!?

Jel to iPod za put oko sveta u rikshi!?
Korisnikov avatar
By colorado
Meni bas zbog tih putovanja treba iPod. Ovaj od 20GB mi je vec pun samo muzikom koju volim, i hocu da vristim! Hocu jos!!!
Korisnikov avatar
By djo
Originally posted by Sixto
meni :)
mada, zadovoljan sam i sa ovih 20gb koje imam :)
@2q2bstr8, ti si pomodarac :oklagija: :)
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by bojandjo
Originally posted by Sixto
meni :)
mada, zadovoljan sam i sa ovih 20gb koje imam :)
@2q2bstr8, ti si pomodarac :oklagija: :)
meni, takođe! ne radi se samo o 160 GB za pesme, već za što šta drugo što iPod danas može da podrži. na kraju tu je i spoljašnji hard disk koji može biti itekako koristan. a sada i cene tih diskova sve više padaju, pa ne utiču toliko na cenu samog uređaja, što se odražava i na politiku cena koju vodi Apple.

@bojandjo: šta ću jadna kad padam na lepu ambalažu! šta tek za ovo kažeš: :)
Slika
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
btw, upravo pročitah vest da Toshiba (koja i proizvodi diskove za iPod) za iduću godinu priprema novi disk, tako da se može očekivati iPod od 240 GB! radi se o unapređenju ovog od 160 GB gde će se umesto današnje dve ploče od po 80 GB nalaziti dve od po 120 GB zahvaljujući poprečnom upisivanju i većoj gustini zapisa. i sve to u 8 mm debljine.
Korisnikov avatar
By Stripi
Ja još svog od 30 Gb nisam napunio ali se trudim, trudim itekako :yes:
I samo ću citirati Wesliea Snypesa u ulozi Noxeme Jackson,
Slika
obraćajući se starijoj gospođi koja nihe htjela zataknuti poveći cvijet u kosu:
Honey, it's never too big :alexis:
Korisnikov avatar
By andjela
a da stavljate pesme u flac umesto u mp3 :)

mnogo bolji kvalitet, ali i veca velicina fajla, mada nema veze sa 160GB prostora :)
By superfly
ipod ne podržava flac format.
čak i da ga ima besmisleno je trpati pesme od po 50mb.
Korisnikov avatar
By erkondisn
Originally posted by Allkey
I izaziva josh vecja zhelja za Samsungovim mp3 plejerima, koji se, nazhalost, ne uvoze kod nas. :(
:provjerava svoj itinerar:
:planira put u bgd:
:daje krv da bi dobio 2 slobodna dana na poslu:
:ukljucuje profitabilni mod:

:trep: :trep: :smeh:
Korisnikov avatar
By tramp
80 Gb $249
160 Gb $349

sad tek vidim da su udarili glupi video ekran na nano, pre neki dan sam im bila u radnji i imali su stari dizajn ... hm ...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ali podržava AAC, AIFF i Apple Lossless, sva tri daju bolji kvalitet od MP3. no, to i nije preterano bitno s obzirom da su u pitanju prenosivi plejeri gde se muzika najčešće sluša preko relativno nekvalitetnih slušalica. uostalom, zbog manjeg gubitka na kvalitetu ja ne bih žrtvovao prenosivost svoje muzike konvertujući je u bilo koji drugi format nego MP3 koji je i najrasprostranjeniji.

a što se tiče politike cena, Apple uvek u ponudi drži svega dva iPoda sa hard diskom, po te dve, navedene cene. kada se pojavi novi, najslabiji model se rasproda i to je to.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!